un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gânduri la final de Euro 2020

12 Jul 2021  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Au câștigat italienii campionatul.

Culmea este că mie mi s-a părut unul dintre acele rare meciuri în care ambele echipe au fost egale. Așa s-a și terminat oficial, egalitate după 120 de minute. În prima repriză au dominat englezii, în a doua italienii. Oficial, în statistici italienii stau mai bine la posesie și șuturi, dar din fața televizorului nu mi s-au părut mari diferențe.

S-au dat lovituri de departajare. Italienii au avut experiență mai mare și stres mai mic. Englezii au executat slab. Asta e. Fotografii găsiți aici.

Trăgând linie, se termină un campionat frumos. Au fost meciuri frumoase, unele chiar spectaculoase. Am reușit să rămân zen în ciuda comentatorilor ușor extravaganți în exprimare, ca să zic așa, și să-mi priască toate. Un singur meci a fost plictisitor, dar am și uitat care. Doar două meciuri s-au terminat 0-0, Spania-Suedia și Anglia-Scoția.

A fost chiar primul campionat la care am reușit să văd un meci pe stadion, Franța-Elveția în optimi, ba chiar am reușit să o duc și pe Matilda la stadion. De mult voiam să fac asta, să vadă și ea un meci din tribune, și ocazia a fost perfectă. Nu mai zic că am văzut 6 goluri și apoi și lovituri de departajare; așa da bonus!

Sunt statistici oficiale pe site-ul UEFA. 142 de goluri, dintre care 30 date în minutele 46-60. Spania a avut cea mai mare acuratețe a paselor. Ronaldo a ieșit golgheter cu 5 boabe. Spinazzola a avut cea mai mare viteză, 33,8 km/h. Oare stă cineva cu radarul pe teren sau așa de bune au ajuns sistemele de analytics de imagine încât determină astfel de lucruri din analiza video?

Schick de la cehi a dat cele mai multe șuturi pe poartă. Tot el a dat un gol foarte mișto, probabil de la 50 de metri, poate fi văzut aici. Nu mulți au și gol dat de lângă cercul de la centrul terenului.

Am uitat care a fost golul care mi-a plăcut cel mai mult. A fost ceva în careu, o preluare subtilă cu piciorul din spate și apoi gol. Am uitat.

Portarul italian Donnaruma a ieșit Player of the Tournament. Pedri de la spanioli este Young Player of the Tournament.

În ce privește competițiile, avem așa:

  • Fantasy Football – am terminat în liga blogului pe locul 13, cu 282 de puncte.
  • Match Predictor – am terminat pe locul 4.

Câștigătorii acestor ligi, Commie la Fantasy și Vladt la Predictor, sunt rugați să mă contacteze pe email. Am nevoie de o dovadă că sunt ei, precum un screenshot din ligă sau din profilul lor, ca să se vadă username. Cred că voi da ca premii două vouchere eMAG.

    21 comentarii

  1. Golul lui Benzema e cel despre care vorbesti… Ca a fost intamplare sau asa a vrut sa preia mingea… we’ll never know, ramanem doar cu un gol spectaculos.

      (Citează)

  2. No offense dar cred ca ai vazut alt meci…. cum sa spui ca au fost egale cand Anglia, inafara de faza golului, nu a existat in atac ? A fost antifotbal tot meciul🤦‍♂️

      (Citează)

  3. Asa ma bucur ca i-a executat pa engleji. Dincolo de asta, comentatorii au omorat campionatu asta. Merita trasi in scobitori.

      (Citează)

  4. mircea 2:
    Hehe. Antifotbal în meciul în care a cîștigat regina antifotbalului?

    Daca si la acest euro Italia a jucat antifotbal….!!??

      (Citează)

  5. Sincer, avand in vedere calitatea blogului si a celor care posteaza aici, ma asteptam la discutii despre turneul de tenis de la Wimbledon, dar nu-i nimic.

      (Citează)

    • De ce n-ai comentat ceva despre Wimbledon și ce-a fost acolo, ca să vezi dacă îți răspunde cineva? N-ar fi fost mai productiv și mai plăcut pentru toată lumea?

        (Citează)

  6. Este singurul meci pe care l-am vazut la acest campionat dar Italia mi se pare ca a dominat tot meciul. Practic italienii atacau si englezii se aparau. Asa a fost tot meciul cu mici exceptii de iesire pe contra atac al englezilor.

      (Citează)

    • În prima repriză italienii nu puteau lega mai mult de 3-4 pase. Am numărat la câteva faze, pur și simplu nu ieșeau. Apoi s-a terminat benzina la englezi.

        (Citează)

  7. Am reusit sa nu vad mai mult de 30 de secunde din acest campionat de fotbal, just fyi :-)

      (Citează)

  8. Nu aveam vreo simpatie pentru Italia, dar ma bucur enorm ca Anglia a pierdut pentru ca au cei mai aroganti si galagiosi suporteri. Also Brexit.

    Imi pare rau de doar de Southgate ca e scos vinovat pentru ca baietii aia 3 nu au dat bine in minge la penalti-uri. Rashford, mai ales, a fost dezastru. Executia in care te opresti ca sa vezi unde sare portarul ar trebuie interzisa. Daca mai dai si pe langa poarta dupa asta…

      (Citează)

    • in conditiile in care erau Sterling, Grealish, Henderson, Shaw pe teren, bagi doi neincalziti special pt penaltyuri si de aici este problema lui Southgate: a avut incredere in unii in detrimentul altora, desi Grealish cica s-a oferit cu doua maini sa fie pe lista executantilor. desi nu e un portar excelent, aseara parca Pickford a fost singurul britanic care si-a dorit trofeul cu adevarat

        (Citează)

    • Pe de altă parte, dacă ăia marcau fără probleme s-ar fi zis “ce geniu a fost Southgate, a băgat jucători odihniți să execute, nu cu picioare tremurânde ca la italieni”. În retrospectivă este mereu ușor de sesizat greșelile făcute de pierzător.

        (Citează)

  9. Ghetele fotbaliștilor au cip-uri care măsoară tot felul de parametri, la fel si mingea, așa se extrag respectivele statistici.

      (Citează)

  10. Cred ca te referi la golul lui Benzema, cel preluat cu piciorul din spate, în meciul cu Elvetia

      (Citează)

  11. Radule … tu te-ai uitat la acelasi meci ca si noi ? Pai Anglia nu a jucat nimic. A avut o faza , aia au gresit (ca asa-i in fotbal) si bam …

    Apoi 90 de minute au stat cu fundul in poarta .

    M-am bucurat ca a castigat ITALIA chiar au jucat un fotbal frumos .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus