un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Curiozitate despre cum se bea apă în timpul meciului de fotbal

7 Jul 2021  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Am o curiozitate și poate știe cineva răspunsul.

În fotbal, atunci când este vreo mică pauză și jucătorii se duc buluc la marginea terenului pentru câteva guri de apă, Powerade sau ce se mai bea acum, care-i procedura?

Are fiecare sticla lui, cu nume? Mă îndoiesc, se vede că iau la repezeală ce apucă.

După ce bea fiecare 2-3 guri dintr-o sticlă și i-o dă înapoi omului cu sticlele, aceste sticle se aruncă și sunt înlocuite cu unele noi?

Sau se pun la loc în navetă și la următoarea pauză iar bea fiecare din ce apucă de acolo, inclusiv din sticla din care a băut deja alt jucător sau mai mulți înaintea lui?

Că na, înțeleg că sunt coechipieri și trăiesc la comun acolo în cantonament, dar unii pun gura pe niște lucruri cam dubioase, dacă te iei după ziare, și poate nu vrei să bei după ei.

    20 comentarii

  1. La un meci din campionatul asta european a cerut si arbitrul sticla din care bause un jucator si a luat cateva guri de apa.
    M-am uitat prima oara dupa o gramada de timp la un meci de rugby, a jucat Romania cu Argentina, m-am socat sa vad ca in timpul intreruperilor misunau unii pe teren cu apa, altii faceau masaje, am vazut ca exista cartonas galben = eliminare de 10 minute.

      (Citează)

    • Se cheamă imunizare, se practica din cele mai vechi timpuri, o singura linguriță la toata comunitatea.

      Astea tineri în ziua de azi postesc tot ce apuca. Asta e ultima lor grija.

        (Citează)

  2. E ultima lor problemă non-problema ta, se vede ca n-ai fost în grupuri de oameni unde se împarte berea la pet pe marginea trotuarului :)

    Oamenii aia au niște medici care ii verifica probabil ca câteva zile, sunt șanse minore sa iei ceva.

      (Citează)

    • Pe vremea cand jucam fotbal mai serios, toti jucatorii beam din aceeasi sticla de palinca de pe marginea terenului. Nu facea niciunul figuri.

        (Citează)

    • Palinca e dezinfectant, apa plata n-are aceleasi beneficii antimicrobiene.

        (Citează)

  3. Asta am facut toata copilaria si n-am avut nimic. Ce sa mai zici de unii care sunt testati zilnic, mai ales acum in pandemie.
    Banuiesc ca fotbalistii intra in atmosfera de joc si nu se gandesc de unde si cum beau apa. Se intampla ca unii sa ceara apa de la staff-ul echipei adverse.

      (Citează)

  4. Interesanta dilema ta, Radu. Așa pățesc și eu uneori. Unii se uită ciudat la gura mea când le spun că mi-am luat Mini-ul din banii mei. Nu este ca si cum ai pupa toată Europa… dar iti pui semne de intrebare. :)

      (Citează)

    • Pai pentru un Mini nu toata Europa, ca ala costa totusi relativ decent, dar daca ai pretentii de Aston Martin, Bentley sunt alte calcule mai complexe.

        (Citează)

  5. As paria ca se pun regulat sticle noi si cred ca stewardul respectiv le si desface sa fie pregătite pentru oricine vrea din ele… sau cel putin asa as face eu. Dar, de când cu sticlele date de o parte de către tot mai mulți fotbaliști nu as mai paria pe nimic. 🤷‍♂️

      (Citează)

  6. Se bea fără a se atinge cu gura sticla 🤷🏼‍♂️

      (Citează)

    • Dap, majoritatea fac asta. Sticlele sunt la comun, dar multi beau fara sa puna gura, Cand faceam fotbal era un skill de invatat cum sa iti torni apa in gura fara sa atingi sticla cu buzele (mai ales ca alea erau sticle normale, nu de astea cu mustiuc cum sunt acum). Arabii mai toti beau apa asa.

        (Citează)

  7. În fotbal, atunci când este vreo mică pauză și jucătorii se duc buluc la marginea terenului pentru câteva guri de apă, Powerade sau ce se mai bea acum, care-i procedura?

    Cel mai simplu e sa te intrebi tu si oamenii cu care joci/jucai fotbal cum faceati/faci ?

      (Citează)

  8. cam care ar fi lucrurile alea dubioase?

      (Citează)

  9. Regula celor 5 secunde când îți scapă ceva jos…

      (Citează)

  10. La maraton, voluntarii pregătim pahare de plastic umplute doar cam 1/3 cu Isostar si doar cam atât se bea. Daca e mai mult se cam arunca. Și sticlele de apă le lasam la dispoziție pentru alergatori după ce umplem mai multe pahare, in caz că cineva vrea sa le ia pe drum, pline cam jumătate. Deci bănuiesc că și la forbal sticlele respective nu sunt neapărat pline și se schimbă după fiecare astfel de pauză.

      (Citează)

  11. Hahahha…foarte amuzant cum problema asta vine de la unul care rupe restaurantele cu vizitele si mananca mult ce-i gatit de altii. Daca stai sa te gandesti, statistic vorbind, la cati nebuni sunt, este imposibil ca niciunul care are contact cu mancarea ta sa nu iasa de la baie fara sa spele pe maini, sa nu scarpine la c…e sau sa-si bage mana in c.r sau, mai rau, sa nu aiba fetisuri cu flegme si muci in mancare fusion sau haute cusine.

    Eu mi-am impus sa n-am greturi din astea, ca atunci nu mai merg nicaieri sa mananc.

      (Citează)

  12. nu stiu daca ai vazut dar la rugby sut niste sticle speciale iti fixezi barba de un umar al capacului si apoi apesi pe sticla si iti tasneste dintr-un furtun un jet de lichid direct in gura in felul asta nu atingi cu gura nimic. Se numesc ceva de genul Hygiene watter bottle.
    Asa cum abia au invatat VAR fotbalistii mai au multe de invatat din rugby.

      (Citează)

  13. super interesant articolul…

      (Citează)

  14. Când văd comentariile de aici vomit la propriu … băi oameni buni suntem in plină pandemie poate nu realizați chestia asta, poate pentru că sunt restricțiile ușurate la noi față de alte țări unde oamenii sunt încă în lockdown. Dar nu este un lucru normal și sincer după părerea mea nu tocmai legal pentru vremurile astea … auzi imunizare la comun my ass, când o-ți lua toți herpes sau mai știu eu ce altă prostie să vă văd atunci. Doar pentru că nu a fost cazul până acuma nu înseamnă că nu există riscul să te trezești cu ceva. Postiți sticlele alea mai ceva ca ăia din filmele cu adulți, e literally ca și cum te-ai săruta cu ” amici ” tăi doar ca indirect. Imaginează-ți că vine amicul Gigel de la gagică sa unde a avut o sensiune intensă de cursuri orale și aia nu se spălase de 1 saptămână apoi vine și se întălnește cu voi să facă o ” băiețeală ” … felicitări.

      (Citează)

  15. La finala la decernarea trofeului toți italienii au pupat cupa. Dacă iar ți-au trecut prin cap gaduri ca cele de mai sus eu zic sa faci un control. La cap.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus