un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sondaj: ce fel de aspirator folosiți?

30 Jul 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

52 comentarii

Mi se pare că trăiesc în bula în care oamenii au aspirator-robot. Nu-i nimic în neregulă cu asta, sunt foarte mișto și te scutesc de o mulțime de muncă prin casă, plus că aspiri mai des când tot ce trebuie să faci este să apeși un buton sau să urli la Google Assistant.

Am făcut mai jos două sondaje, ca să vedem cum stăm și în afara bulei. Ce aspirator aveți acum și ce aspirator intenționați să achiziționați în viitor, dacă aveți astfel de intenții. Bifați acolo.

Variantele sunt cele uzuale: clasic cu sau fără sac, aspirator robot și aspirator vertical. Despre cele din urmă sunt foarte curios să văd dacă depășesc sau nu aspiratoarele robot.

Teoretic cele verticale au mai multe șanse. Sunt mai ieftine (400+ lei) și sunt foarte confortabile de utilizat. Au baterii, iar lipsa cablului de alimentare le face de fapt foarte ușor manevrabile, împreună cu forma lor verticală. Asta înseamnă că poți parcurge mai ușor casa cu ele, aspirând rapid fiecare cameră, și nu te lupți să tragi după tine aspiratorul și să manevrezi marele tub telescopic, ca la unul clasic.

Aspiratoarele verticale și foarte rapid și ușor de folosit pentru a curăța vreun mic “accident”, gen vărsat făină sau altceva pe jos. Vii cu aspiratorul, aspiri, pleci; a durat 20 de secunde totul. Unul clasic se manevrează mai greu, îi întinzi cablul până la priză, înfigi tubul în el, aspiri, detașezi tubul pentru stocare, te lupți un pic cu cablul de alimentare ca să se înfășoare cu bine în aspirator etc.

Mai au și alte avantaje. LED-uri de iluminare în fața periei pot fi unul dintre ele. Vezi mult mai ușor așa dacă este sau nu praf pe jos. Alt avantaj ar fi că majoritatea (toate?) sunt 2-în-1, de obicei poți extrage un aspirator mic din cel mare, iar cel mic poate fi utilizat pentru a aspira pe vreun dulap sau poate în mașină, din când în când.

De obicei puterea de aspirare este mai mică, tot ca la unul robotic, ceea ce le face mai potrivite pentru întreținere. Eu cred că merg și ca unic aspirator într-o casă ceva mai modernă, una în care să le poți introduce ușor pe sub orice mobilier sau în orice colț. Dincolo de un anumit nivel de preț performanța nu cred că mai este o problemă Am văzut un Dyson, era o demonstrație într-un mall acum câteva săptămâni, iar acelea par a fi mai capabile și decât aspiratoarele cu fir. Sigur, Dyson e alt segment, costă între 1.300 și 4.000 de lei, în funcție de putere, autonomie și accesorii incluse.

Anul trecut am testat un Samsung Jet care avea și perie motorizată, mi s-a părut capabil de a funcționa ca unic aspirator în special cu acea perie foarte utilă. Cred că de fapt aceasta a fost schimbarea majoră în ultima perioadă; cele verticale performante au ajuns la nivelul celor clasice cu fir ca putere și eficiență de aspirare.

Eu am trei, în caz că vă întrebați ce votez. Am un Roborock, am un aspirator clasic fără sac și am un aspirator vertical Philips PowerPro Duo cumpărat prin 2017 (cu 650 lei). Robotul face cam 90% din treabă. Dacă trebuie să dau eu manual într-o zonă în care n-a intrat robotul, în ultima perioadă am descoperit că my go to este aspiratorul vertical. Mă gândesc să renunț la cel clasic. Ocupă cel mai mult loc, este zgomotos și mult mai greu de manevrat, ceea ce mă face să-l evit.

Ce fel de aspirator aveți?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

Ce aspirator vreți să cumpărați în viitor?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    52 comentarii

  1. Si eu am vertical. Am avut Electrolux, apoi un Philips care mi s-a parut slab rau, acum iar am Electrolux si sunt foarte multumit.

    Ce ma scoate pe mine din sarite e ca nu gasesc vertical cu alimentare la priza, orice s-ar spune puterea de aspirare este incomparabila.

      (Citează)

    • Am avut unu din ăla vertical, dar l-am măritat repede fiindcă nu îmi plăcea cum aspiră.
      Am luat un Karcher W3, până în 300 de lei.
      Merge de 3 ani fără probleme. Aspiră tot. Umplu un sac în câteva luni.

        (Citează)

  2. Clasic cu sac, configurația camerelor și treptele din interior dintre camere nu permit un aspirator robot, poate când or levitate.

    De asemenea vad că nu ai întrebat de suplimentarea cu un aspirator de mână. Îl folosim la bucătărie sau și în casă sau in mașină.

      (Citează)

  3. 2 roborock si un Miele clasic.

      (Citează)

  4. pfff,

    roborock s50 de 4-5 ani (de când s-a lansat).

    de curând am renunțat la zelmer cu spălare și am luat dreamev11.

    da, bateria nu ține foarte mult, dar este extraordinar. atât de bine se potrivește în exploatare cu nevoile noastre.

      (Citează)

  5. Cred ca era bine sa putem alege doua variante. Eu am clasic cu sac(karcher T7/1) si robot( un Xiaomi mai entry level).
    Robotul munceste aproape zilnic de vreo 3 ani, si daca se strica in secunda doi comand altul(2 pisici in casa)

      (Citează)

  6. Am in Dyson vertical, de vreo 4 ani. Mă gândesc să iau și un robot. Ceva păreri despre S7?
    Mulțumesc!

      (Citează)

  7. Am aspirator vertical cu abur, aspirator robot, aspirator clasic fără sac, aspirator de mână, aspirator vertical fără abur și fără sac. Am vrut să selectez toate opțiunile, dar nu s-a putut. Totuși, de când am robotul, îi dau drumul prin casă și îmi văd de viața mea.

      (Citează)

  8. In acest moment am 2 aspiratoare:
    – Vertical: Fakir Darky 2 (Pe care am dat, la reducere, vreo 230 Lei). Este excelent la cat a costat si are o putere de aspirare de vreo 19 kPa, ceea ce este destul. Singurul dezavantaj este recipientul mic de colectare (La un apartament cu 3 camere il golesc de vreo 2-3 ori).
    – Clasic, fără sac: ParkSide (luat de la Lidl la reducere cu vreo 169 Lei). Din ăla tip găleată. Este excepțional la cât de puțin a costat. Trage orice, de la praf la șuruburi, este destul de puternic și sunt foarte multumit.

    Au costat extrem de puțin și eu ma declar mulțumit :)

      (Citează)

  9. toata lumea o sa ajunga sa aiba 3 aspiratoare :-)))

    – ala vechi, clasic, pe care nu il arunci pe de o parte pt ca inca e bun si pe de alta parte pt ca te gandesti ca cine stie cand iti trebuie, sunt anumite lucruri pe care doar el le poate face – de exemplu eu il folosesc sa aspir cioburile de sticla de pe jos, la mine in bucatarie se sparge cate ceva cam de 2 ori pe luna

    – robotul, ca na, asta chiar e bun la casa omului

    – ala vertical, ca l-ai vazut si ti-a placut, plus ca si asta are use case-ul lui, eu de ex. il folosesc pt aspirat rapid zone mici in bucatarie zilnic, desi pun si robotul

    daca nu as avea copii probabil as avea doar ala clasic si robotul

      (Citează)

    • Asa am și eu. 3.

      – classic fără sac il folosește doamna care ne ajuta cu curatenia – un Electrolux foarte ok
      – vertical de la xiaomi – de zi cu zi mai ales pentru mici interventii
      – un roborock pentru momentele când e nevoie de o aspirare generala sau locala (Living, dormitor, etc) și e necesar sa fie o lucrare completa.

      Nu ma laud. E asa cum e. În afara de cel clasic a fost alegerea mea.

        (Citează)

  10. E cam ciudat ca nu stiu cum sa votez exact.
    Am de toate. Clasic, puternic, misto, silentios. Doar ca e mare si greu.
    Vertical cu acumulator, perie motorizata, accesorii decente, e go to pentru chestii punctuale sau pe sub canapea.
    Robotul care e inca cel mai folosit ca stie ce are de facut, nu-i trebuie supervizare etc.
    Am renuntat la cel clasic in sensul ca l-am mutat prin alte parti si nu-l mai tinem in casa.

    Chestia enervanta la aspiratorul ala vertical sunt de fapt doua:
    1. Nu intra calumea sub canapea. Pur si simplu asa e designul. Ok, acolo doar cu clasic daca e.
    2. Nu are tubul reglabil pe lungime.
    Dar cu toate astea, e misto si la aspirare imi ia cam 50% din timpul necesar fata de aspiratorul clasic.

      (Citează)

  11. Am unul fara sac, cu filtrare prin apa, il folosesc cel mai des.
    Si unul vertical (cam low budget) , dar il cam evit.
    Personal mi se pare mai usor cu cel cu apa. Am un prelungitor cat sa imi ajunga dintr-o parte in alta a apartamentului. Plus ca partea de curatare este mult mai safe pentru cei astmatici (filtrul lavabil).

    Eu as avea alta curiozitate: ce costuri implica un aspirator robot (filtre etc.) vs. unul fara sac?

      (Citează)

  12. trebuia sa lasi alegeri multiple in sondaj pentru cei care au un aspirator robot si unul clasic (cu sau fara sac) -acesta este cazul meu si cred ca multi dintre noi au un roborock si unul clasic

      (Citează)

  13. De baza folosesc aspirator vertical dar nu este simplu de folosit decat in aparenta. Daca ai ceva mai specific de rezolvat, un colt, un spatiu in spatele mobilei, o margine de covor langa prag sau mobila etc. trebuie pus adaptor dedicat si asta mananca timp si nervi.

    Covoarele sunt mult mai curate, de in spatele bibliotecii nu am mai ajuns de ceva timp. Si acolo tot cu aspiratorul clasic cu sac am rezolvat pentru ca are batul lung, subtire si pot sa intru mai usor.

      (Citează)

  14. Am un Dyson vertical de vreo 10 ani. Fără sac. Pensionat de 2 ani de când Roborock S6.
    Mai am un Dyson mic, de mână, tot fără sac. Perfect pentru unde nu poate S6, pentru canapele, pentru urgențe și, in mod special, pentru mașină.

      (Citează)

  15. Ar fi mai util ca sondajul sa iti permita raspunsuri multiple:
    “Maximum number of choices allowed: 1”

    Eu detin un aspirator robot Xiaomi -folosit zilnic sau la 2 zile (asa e cand ai pisici),
    un aspirator vertical cu perie rotativa (Dirt Devil) – folosit in weekend sau cand vrem sa curatam ceva rapid,
    si un aspirator fara sac pe care l-am folosit de max 4 ori intr-un an (si eu vreau sa renunt la el).

    nu am ce sa mai cumpar :)

      (Citează)

  16. Miele c3 allergy si Karcher WD3.

      (Citează)

  17. Pentru curățenia periodică un Electrolux fără sac, iar pentru ”păroși” un Philips Produo care are periuță rotativă și strînge foarte bine toate floacele.

      (Citează)

  18. Aspirator clasic si robot.
    Nu renunta la aspiratorul clasic! Nu o sa mai ai cu ce extrage mucii fetitei ;)

      (Citează)

  19. Karcher WD3, ieftin si bun. Trage orice, de la lichide la moloz, poate fi folosit cu sau fara sac, in casa sau in garaj.
    Singurul neajuns – cablul nu este retractabil.

    Mi-ar placea unul robot, dar configuratia apartamentului nu imi permite.

      (Citează)

  20. Și eu am și clasic, fără sac, Philips, și vertical (cu mop și abur), Rowenta. Asta cu mop e util pentru ca m-a scăpat de cumpăratul de detergent pentru podele. Pe viitor plănuiesc un robot, mai mult de amuzament, nu ca aș avea cu adevărat nevoie, dar nici nu cred că strică la casa omului.

      (Citează)

  21. Doar dyson vertical. V11 parcă îi zice. Soția nu a vrut robot că a zis că nu se apuca ea să facă ordinea înaintea lui. Plus că la noi sunt 2 copii și jucării de tot felul peste tot, scaune, scăunele, mese și măsuțe. Sunt super mulțumit de dyson și o jumătate de oră de aspirat nu e un capăt de țară. La noi se face curat de 2-3 ori pe săptămână, că unii dintre noi(nu eu) sunt un pic germofobi.

      (Citează)

  22. Timp de 1 an și 2 luni am folosit un vertical Roidmi F8. Era okayish, până a cedat și am primit storno. Mi-am cumpărat un Rowenta fara sac, își face treaba bine dar când spațiul o să îmi permită, voi lua un aspirator robot.

      (Citează)

  23. Am un Dyson – Big Ball Multi Floor 2. Nu mai cumpar niciodata Dyson. L-am cumparat anul trecut. Nu e in stare sa traga de pe covor pana la capat. Adica ramane praful pe covor.

      (Citează)

  24. Salut,

    Am cumparat un Dyson V10 Absolute la reducere. E super. Trage super puternic și bateria tine sa iti termini de aspirat casa, dupa poti sa il pui la incarcat. Avem un pisoi și aspiram și canapelele cu accesoriul de animale și nu avem nici o problema.

      (Citează)

  25. abia astept articolul despre tigai, cu link de profishare catre emag

      (Citează)

  26. Am si din ala clasic fara sac, am si vertical 2 in 1 si am si roborock.

    Cu ala clasic se face curatenia aia importanta, o data la 2-3 saptamani iar celelalte doua sunt de intretinere. Daca plec de acasa dau drumul la roborock, daca nu dau eu rapid cu ala vertical, in 10 min e gata toata casa.

    In plan mai e de cumparat unul vertical pentru birou/masina. Cu pandemia asta parca nu-mi vine sa aspir in masina si la birou cu acelasi aspirator cu care dau si in casa.

      (Citează)

  27. Am ajuns sa folosesc intr-adevar cum zicea cineva mai sus 3 aspiratoare
    Am ca tot omul un aspirator Robot Xiaomi care aspira in fiecare zi toata casa,
    Am un al 2 aspirator vertical de la Bosh 2 in 1 cu acumulator bun pt bucatarie /firimituri etc si mai am un al 3 aspirator cu spalare/extractie pt mocheta, covoare, canapea sau saltele. Nu as renunta la niciunul ba mai mult as mai lua un al 2 Robot Xiaomi pt etaj, sa nu mai stau sa mut Robotul intre etaje.

      (Citează)

  28. Cred ca toata lumea are mai multe aspiratoare :)) Eu am un roborok, care aspira de 2-3 ori pe saptamana, un aspirator clasic cu sac, pe care il folosesc la curatenie saptamanala, pt ca aspiratorul robot nu ajunge in toate colturile si un aspirator de mana, folosit ocazional, pt firimituri sau pt spatiile unde imi e greu sa ajung chiar si cu aspiratorul clasic. Mi-ar placea si unul vertical daca gasesc (sau exista) unul si cu functie de mop in care sa pot sa folosesc si detergent de podele. Daca stiti vreunul, do tell :D

      (Citează)

  29. Un mirya MY4519BL. Am dat ceva gen 90 lei pe el acu un an si ceva. Excelent. Aspirator de mana cu cablu.
    Acu e putin peste 100 lei. Asta e baza.
    Mai ales de cand am renuntat la covoare vara. Facute sul si bagate la debara. Mai ies d-acolo la iarna. Daca ar fi dupa mine as renunta de tot la ele. Sint depozite de acarieni, mizerie, par, praf etc.
    Si mai am un aspirator clasic, panasonic. E vechi, refuza sa cedeze si trage de rupe. Da’ asta mai mult someaza. Iarna, cand scot covoarele, il mai folosesc si pe el.

      (Citează)

  30. Eu am unul clasic de la Samsung (cand inca le faceau cu putere mare de aspirare), un roborock de la xiaomi (care s-a stricat acum 2-3 saptamani) si unul mic tot de la xiaomi pentru firmituri si scrum de tigara. Robotul mi se pare cel mai bun, pacat ca s-a stricat. Apropo, a avut cineva probleme cu roborock. La mine nu i se mai invarte senzorul acela de deasupra si nu stiu daca este de vina motorasul care il pune in miscare sau a fi vreun circuit imperfect pe undeva. Cand s-a stricat l-am desfacut si l-am verificat, am cuplat motorasul la o baterie de 9V si functiona. Am asamblat totul la loc si surprinzator, a functionat de vreo 3 ori, dupa care iar nu a mai vrut. Motorasul ala este vreo 70 de lei, dar nu stiu daca acela este problema sau este una mai complexa, greu de depistat si reparat.

      (Citează)

    • e clasica problema asta, exact asa am patit si eu acum 1 an: oprit, jump started, a mers de cateva ori, iar probleme, iar am cuplat din nou motorasul la o baterie cu tensiune mai mare, a pornit din nou si de atunci a mers fara probleme

      am cumparat si un motoras de rezerva, 15 lei pe aliexpress, daca se mai opreste 1 data il schimb

      deci mai incearca, sanse mari sa se rezolve pana cumperi inlocuitor

        (Citează)

    • Cumperi motoras de rezerva cu cativa $ si ai rezolvat problema. Eu am luat 2 motorase sa am de rezerva pentru cand mai face figuri. Am inlocuit motorasul cam acum un an, nu a mai facut figuri de atunci.

        (Citează)

  31. Ionut M:
    Am avut unu din ăla vertical, dar l-am măritat repede fiindcă nu îmi plăcea cum aspiră.
    Am luat un Karcher W3, până în 300 de lei.
    Merge de 3 ani fără probleme. Aspiră tot. Umplu un sac în câteva luni.

    WD3, WD4, EXACT ce trebuie! face zgomot? oho. e urat? evident, culoare mai nasoala nu gaseau, si nu au nici optiuni. si sunt made in Ro (Curtea de Arges).

    insa! cel mai fiabil motor pe care l-am vazut… nu va mint, am avut cel putin 6-7 bucati (care au ramas pe la clienti ca fiecare, dupa ce-l vedea la treaba, voia sa-l opreasca) si am tras inclusiv FARA FILTRU de la rindeaua electrica saci intregi de rumegus (cu filtru se imbacsea rapid). am tras de la maisna de taiat beton… merge bine mersi si azi.

    iar pretul e excelent pentur ce ofera. da, e mare si galben, zici ca-i arsenalul firmei de curatenie. dar, nu as renunta la monstru. alea verticale, ca am avut cateva, porcarele (drept e ca erau ieftinaciuni de Auchan).

    robot? suna misto varianta programabila, pentru educatie STEM, dar ca utilitate practica cred ca tinde spre zero. si e fantastic de sump! de banii aia platesti menajera pe durata vietii robotului. cat despre eficienta.. voi ati vazut ce periute fine are? ce sa curete cu alea?! daca mai ai si covoare, mobila veche fara picioare…

      (Citează)

    • Sunt super bune. Noi avem un SE (?) 4001 luat dupa ce a umplut canapeaua de voma pisica, intr-o noapte, si trebuia curatat cumva, aspira foarte bine si spala decent

        (Citează)

  32. Salut, tu zici ca ai 3 aspiratoare, dar eu pot alege doar 1 din lista, in timp ce le am pe toate 4.

      (Citează)

  33. Am un robot, unul vertical si unul fara sac. Robotul nu l-am mai folosit de cand am inceput sa lucrez de acasa. Face zgomot prea mult timp, trebuie sa strangi cabluri alea-alea. Era misto cand il lasam singur si ma intorceam seara. Asa, il folosesc pe ala vertical si fac curat rapid cand trebuie sa ma mai ridic de pe scaun.

      (Citează)

  34. Un Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro pentru tot ce tine de podele si un Rowenta Power Cyclonic fara sac pentru alte situatii (praf dupa renovari, dat gauri etc).

    Cred ca e combinatia ideala.

      (Citează)

  35. Ce logica e sa nu lasi sa votam mai mult de o optiune?
    Am si un robot ce merge zilnic, am si unul vertical pentru colturi si curatenia de wkend sau accidente.

      (Citează)

  36. Le am pe toate, luate pe rand. Aspirator clasic ce a fost detronat de unul vertical no name. Cand am strans suficienti bani am luat roborock si acum extrem de rar dau cu cel vertical local.
    Daca nu as avea acum nimic as lua direct robot, cu mop.
    Sincer la o casa cu putine covoare nu ai nevoie de altceva

      (Citează)

  37. Eu m-am luat dupa Boohnici si mi-am pus de-ala in perete si nu regret. Am si Roborock dar cand ai copii si nu esti foarte ordonat e cam greu sa gaseasca suprafete prea mari fara obstacole prin casa.
    A fost destul de scump cel centralizat (~1k de euroi) dar mi se pare genial ca 100% din praf il da afara. Iar sa te plimbi doar cu furtunul prin casa mi se pare mai usor decat cu unul clasic. Evident ca alea verticale sunt mai usor de manevrat insa nu se prea compara la putere, mai ales cu asta centralizat se lauda ca e mai puternic decat toate, ca e ditamai cutia in camera tehnica.

      (Citează)

  38. Dyson Animal vertical si unul clasic fara sac Philips pentru tras mucii copiilor cand sunt raciti 😀

      (Citează)

  39. Eu am 3 😀😀😀- ala “mare” care merge cu sau fara sac si aspira/spala, robotelul care munceste dimineata si unul vertical pe post de matura si de adunat parul de pe canapele

      (Citează)

  40. In noiembrie 2020 mi-am luat Dreame v11 care a tinut fix 3 luni ( au sarit palele turbinei crapand inclusiv carcasa ) , dupa care de prost ce sunt le-am mai dat o sansa chinezilor si am mai luat unul care a avut exact aceeasi soarta, doar ca a crapat dupa 5 luni; rabdarea mea s-a terminat aici si am trecut pe Dyson v15. In pararel folosesc si un Roborock s5 iar pentru curatenia aia de nu vreau sa prind picior de acarian folosesc un aspirator ( Thomas ) care in loc de sac foloseste apa, astfel incat toata mizeria se barboteaza in acel recipient cu apa nelansand nimic sa scape in spatele filtrului.(e pentru cei paranoici, sensibili,alergici si care merita sa moara )

      (Citează)

  41. Dyson v11

      (Citează)

  42. Clasic cu filtrare în apă și Roborok.

    De 2 ori pe săptămână bag robotul, o dată la 3 4 săptămâni, cel clasic.

    Roborok își tot face actualizări și parcă e din ce în ce mai talamb. La început mergea perfect.

      (Citează)

  43. Eu folosesc doar doua. Unul vertical marca “matura si faras” si un roborock.

      (Citează)

  44. am 3:
    1) Karcher WD3 – cu sac de hartie, mare. Asta duce greul – la 2-3 saptamani. Cu el aspir si recipientul de la Roborock.
    2) Bosch ?!xyz – vertical cu acumualtori si fara sac. De 6 luni i-am schimbat acumulatorii Li-ion (diy) ca sigur se defectase o celula. Acum rezista la aspirat 60+ min;
    3) Roborock S55 – asta aspira si spala fie zilnic, fie la 2 zile. de peste 3 ani, 16k m2, 310 ore scutite. La asta mi s-a blocat senzorul Lidar de 2 ori, am rezolvat diy dezasambland bucatat cu bucata. Acum primesc eroare Error13 – “clean chargin contacts” fie acumulatorul trebuie schimbat, fie o componenta pe placa de baza trebuie schimbata, fie trebuie alta baza de incarcare.

      (Citează)

  45. Tot legat de curățenie, oarecum: știu că ai animale de companie și văd că ai o canapea în cele mai multe poze. Văd că are o culoare deschisă.
    Eu am un câțel, șeful casei, Sprinky (poreclit Motanul sau Botosul) și mi-a distrus colțarul din living.
    Ce canapele recomanzi pentru posesorii de animale de companie?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus