un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 18 iulie 2021

18 Jul 2021  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Restaurante europene cu priveliște. N-am fost la nici unul. M-aș duce. Pentru astfel de experiențe vreau să câștig bani.

În Dubai s-a deschis o piscină pentru scufundări. 60 de metri adâncime și amenajată mișto, ca să ai ce explora pe acolo. M-aș duce.

Fenomen extrem de ciudat în apele polare. Îngheață câte o coloană de apă, ca un țurțure subacvatic, cu tot ce prinde în el. Zici că-i din The Day after Tomorrow.

Un cuplu își face fotografii în pelerine galbene prin locuri abandonate. Mă întreb când au timp de explorat atât de multe ruine.

Despre piloții celebri pe Instagram. Urmăresc și eu câțiva, în special români. Mai interesant este cu piloții celebri pe YouTube, sunt mulți care își înregistrează zborurile sau fac vloguri cu ei zburând.

65 de oameni au fost omorâți de fulgere în India. 23 într-un singur incident. O fi o țară atât de mare încât astfel de numere sunt ceva uzual.

Ce serie de filme ar fi trebuit să se oprească după primul. Nu știam că s-au făcut 7 Beethoven-uri.

Cel mai mare muzeu de astronomie s-a deschis în Shanghai. M-aș duce.

Dacă s-ar uni -stan-urile. Afganistan, Kazahstan, Uzbekistan și restul țărilor ar forma una destul de mare

Cea mai bună metodă de a găti un hotdog. Preferata mea este tăiat pe lungime și gătit în tigaia de fontă. În general fac în fontă orice cremwurst, nu-i mai fierb de mult.

Cum vor arăta mașinile de Formula 1 în 2022. Îmi place forma, îmi place mult și aripa spate, chiar dacă nu mai pare mobilă. Nu uitați că astăzi are loc cursa de la Silverstone.

China a devenit cel mai mare partener comercial al UE. SUA a scăzut mult în anul anterior, pierzând locul 1.

Leonardo da Vinci are 14 rude în viață astăzi. N-a avut copii, dar a avut fraÈ›i È™i surori. Nu cred că titlul cu “14 descendants” este corect.

Nunți care te fac să crezi că mirii nu vor rezista mult.

NASA a reparat telescopul Hubble. De fapt l-a trecut pe hardware-ul de rezervă, deci nu l-a reparat, dar important este că funcționește.

Un crown flash. Dacă vedeam așa ceva, eram convins că am văzut extratereștri.

    22 comentarii

  1. Mașinile alea arata ca în jocul F1 de la Accolade, deci s-au intors in timp vreo 40 de ani.

      (Citează)

  2. Linkul de la stirea cu telescopul Hubble duce la tarile ” – stan “.

      (Citează)

  3. Alea de f1 au aripa față la fel de mare cum are bmw grila față.
    Dar măcar scuza la f1 e ca pt aerodinamica spune expertul din mine. Dar tot oversized rămâne, e cat mașina.

      (Citează)

  4. Ziceau ca rămâne sistemul DRS, deci tot mobila ar fi.

      (Citează)

  5. Bestiale pozele din locurile abandonate, știti care ar fi niste locuri abandonate de vizitat pentru Bucureșteni? Macar in Romania. Mă pasionează chestia asta.

    Ma gândesc de mult sa vizitez Cernobîl, mai e in China in ditai orașul abandonat, și acela ar fi pe whishlist.

      (Citează)

  6. Incredibila filmarea cu coloana de gheata, thanks.

      (Citează)

  7. Un pilot mișto de pe YouTube pe care îl urmăresc de ceva vreme https://youtube.com/user/gregmink
    Pi..sicutele de pe Instagram îs…..low cost

      (Citează)

  8. Crane:
    Si mie imi plac mult locurile abandonate. Au ceva special de ma atrag. Faptul ca te gândești cum a fost acolo inainte, ce istorie are locul ala si oamenii care au stat/lucrat acolo.

    Si in viata asta chiar vrea sa vizitez Chernobyl. Nu ma interesează de Paris, Londra sau alte din astea, dar Chernobyl chiar vreau sa vizitez.

    Recomand r/AbandonedPorn sau r/UrbanHell. Au poze interesante cu locuri din astea.

    Un canal care cred că ți-ar plăcea https://youtube.com/c/BrokenWindowTheoryUrbex

      (Citează)

  9. Legat de oameni trazniti, uite aici in Romania: https://www.digi24.ro/meteo/romania-cea-mai-mare-rata-de-decese-provocate-de-trasnete-din-europa-explicatiile-specialistului-in-fenomene-meteo-extreme-1551845
    Noi am studiat o bază de date a mortalității produse de trăsnete. Între 1999 și 2015 am avut cam 40 de victime pe an. Numărul acesta a scăzut, și în prezent cred că sunt undeva la 20 de persoane care mor în fiecare an din cauza trăsnetelor.

      (Citează)

    • Statistici inutile. 0 relevanta È™i utilitate.

        (Citează)

    • Bogdan:
      Statistici inutile. 0 relevanta și utilitate.

      N-aș zice asta. Dacă numărul victimelor poate fi micșorat prin campanii de informare, cum spune acolo că se întâmplă în SUA, înseamnă că astfel de date au utilitatea lor. Trebuie doar luate și decizii pe baza lor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus