un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Altex a lansat și agenție de turism

15 Jul 2021  ·

TURISM  ·

7 comentarii

Altex Travel. Am văzut-o astăzi ca reclamă pe site-ul altex.ro.

În practică, din secțiunea contractul cu turistul se poate vedea că organizatorul este Karpaten Outgoing, care este una dintre agențiile mai vechi din România. Au mers și ei mei de câteva ori cu Karpaten, fără probleme. Altex este doar un revânzător pentru aceștia.

Este însă foarte posibil ca ofertele să fie bune. Altex are mulți vizitatori pe site și este un brand de încredere în România. Mă gândesc că probabil Karpaten le dă niște discount-uri mari la pachete și poate că acestea se transferă în oferta către client.

Momentan vând pachete spre toate colțurile lumii, de la Grecia la Maldive. Văd pe acolo și safari în Kenya, cum face tot românul. Paralia Katerini se laudă cu “de la 7 euro/noapte/persoană”. Dacă sunteți în căutarea unei excursii prin agenție, aruncați un ochi, poate sunt prețuri bune.

Ce nu înțeleg eu în strategia Altex este de ce dau impresia că încearcă foarte timid tot ce ține de marketplace sau extinderea pe altceva dincolo de electro-IT. De exemplu, au în site și secțiunea “Băuturi, apă, cafea, suc” și uneori oferte bune în ea. În magazine, însă, sunt puse așa pe jos niște cutii cu vin și niște baxuri de Aqua Carpatica. “Cosmetice, îngrijire personală”. “Mobilă”.

Cumva parcă nu îți dau senzația că merg all-in și în alte domenii de produse. Clienții parcă se întreabă constant “oare ce-o fi și cu astea pe site?”, iar vânzătorii sunt la modul “daaa… vindem și din astea…”, ca și cum ei s-ar pricepe bine la aspiratoare și cineva le dă pe mână și vin și suc la vânzare.

    7 comentarii

  1. Altex deloc de când mașina de spălat a ajuns la destinație a doua zi însă detergentul și detartrantul nu fiindcă “cel mai probabil ați indicat greșit adresa”, repetat timp de 3 zile la telefon cu toate că Altex a spart comanda în mai multe livrări iar destinatarul stătea la poartă cu telefonul în mână.

    Cum să rabzi să te facă Altex prostănac când dincolo există Genius?

      (Citează)

  2. Ca tot zici de Kenya…Altex scrie pe site-ul propriu … de la 1109 euro și când intri în secțiunea respectivă nu e nimic sub 2200. Comerț românesc, marketing pe măsură. Le urez succes!
    Îmi pare rău că s-a retras Lidl, pentru că ei chiar aveau ofertă bună de turism și în destinații unde, de regula, nu prea te-ai încumeta fără agenție și ghid, gen Tibet, Nepal, China, India etc. Nu către locuri de astea, unde, din 3 click-uri pe net, îți rezolvi toate aspectele sejurului la jumate de preț față de cât oferă ei.

      (Citează)

    • @Silviu
      Tot prin Karpaten erau si ofertele de la Lidl Tour.

      @Vali lasa ca nici cu emag nu imi e rusine

      Cat despre cum se extinde altex sau nu…nu stiu care a planul dar destul de des gasesti oferte bune si la ei, bine pe langa ce de la producator care deobicei ar trebui sa le gases11ti peste tot.

      La ultimele electrocasnice luate cred ca ponderea a fost 50-50 cu emag

        (Citează)

  3. Am cumparat pachet prin lidl tour in martie anul trecut, inainte de pandemie. Am sunat in cc sa vorbesc, m-au redirectionat la Karpaten. Pachetul cumparat era in mai, e clar ca nu s-a organizat, asa ca mi-au dat 3 alternative (banii inapoi – dura ceva mai mult, nu m-a interesat oricum, reprogramare in toamna, sau reprogramare in mai 2021 – asta am si ales). Vine apr 2021, lucrurile incepeau sa se redeschida iar noi aveam amandoi vaccinul facut, asa ca ii sun. Excursia avea mari sanse sa nu se mai faca (tensiunile din Palestina) asa ca am folosit avansul si am luat ca orice roman in perioada aia, Egipt. Organizare foarte ok de transport de la aeroport la cazare si inapoi, asistenta in timpul sejurului.
    Recomand

      (Citează)

  4. Silviu:
    Ca tot zici de Kenya…Altex scrie pe site-ul propriu … de la 1109 euro și când intri în secțiunea respectivă nu e nimic sub 2200. Comerț românesc, marketing pe măsură. Le urez succes!

    Boss, faci parte din procentul de analfabeti functionali. Daca te uiti, o sa vezi pe sectiune apar preturile per camera sau per doua persoane.

      (Citează)

    • M-ai convins, mai ales cu “boss” ala. Ma bucur ca m-ai luminat. Așa am înțeles că în afara secțiunii sunt pe …intuiție… Să ne dea D-zeu cât mai mulți salvatori ca tine!

        (Citează)

  5. Razvan C:
    @Silviu
    Tot prin Karpaten erau si ofertele de la Lidl Tour.

    După mine, păreau mai inspirat construite ofertele date prin Lidl. Poate o fi influențat și pandemia ce destinații sunt prezentate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus