un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am testat precizia senzorilor de umiditate și temperatură Xiaomi

1 Jun 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Ziceam când am scris despre umiditatea mică din casă și umidificatorul de aer că nu știu cât de preciși sunt senzorii Xiaomi pe care-i am de câțiva ani de zile pe aici. Se pare că sunt destul de buni.

Cu ajutorul lui Nashu_mare, care are niște aparate de măsură mai de soi, i-am comparat direct. Sunt mulțumit de rezultate:

Senzorul din stânga indică mai puțin pentru că fusese adus din altă cameră și poate are nevoie de mai mult timp până la stabilizare. O diferență de 2,5% în valoarea absolută și de sub 1% față de măsurătoarea higro-termo-barometrului de calitate este foarte satisfăcătoare pentru mine. Ceva mai târziu, de altfel, această diferență se redusese și mai mult, dar n-am mai fotografiat.

Și temperatura era asemănătoare:

Altfel spus, sunt plăcut surprins de rezultate. Senzorii sunt aceștia. Bănuiesc că și varianta mai nouă este similară. Dacă vă îngrijorează umiditatea mică din casă, care duce la nas uscat și pe termen lung la alte posibile probleme, am scris aici care sunt cauzele ei și cum ar putea fi crescută.

    12 comentarii

  1. Ar trebui mai bine testate aparatele de filtrat aerul, comparatie intre Xiaomi / alte chinezarii si Philips.

      (Citează)

  2. Se știe ca arata mai puțin Xiaomi, pe emag zic unii ca 70% e de fapt mai aproape de 60 (idealul recomandat) decât de realul 70..
    Valorile măsurate de tine par rezonabile..

      (Citează)

  3. Da, la asta m-am gandit… dar am zis ca poate o a 2-a testare nu ar strica 🙂

      (Citează)

  4. Senzorii facut de Deerma pentru Xiaomi sunt foarte corecti la temperatura. Am verificat si cu statie Lidl si cu higrometru de cateva sute bune de lei, diferentele erau de 0.1 grade Celsius intre ele.

    La umiditate nu mai tin minte cum a fost fata de higrometru, cele Xiaomi / Deerma erau foarte aproape unele de celelalte.

    Deerma are niste echipamente sub brand propriu care cel putin dupa cat costa, zeci si sute de dolari, par facute pentru aplicatii profesioniste. Senzorul lor simplu, cel cu afisare e-ink, mi se pare cel mai avantajos dar nu se gaseste la noi. Pana 30 de zile arhiva in aplicatie (daca functioneaza aplicatia, ca o mai strica cu actualizarile) si autonomie baterie foarte mare sunt un avantaj.

      (Citează)

  5. @all
    un senzor de temperatura si umiditate compatibil cu google home se poate recomanda?

      (Citează)

  6. Am si eu vreo 5 senzori de temp/umiditate de la Aqara de vreo 2 ani, varianta zigbee. Confirm si eu ca sunt f precisi, i-am testat cu statia meteo langa ei timp de mai multe zile.

    Un alt indiciu f puternic ca sunt precisi este atunci cand pui 2 sau mai multi senzori identici unul langa altul si iti arata aceeleasi valori, ceea ce la Xiaomi/ Aqara se intampla.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus