un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am pus lumini solare colorate în balcon

28 Jun 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Pe lângă căpșuni și flori, am pus lumini în balcon, alimentate solar. Sunt ambientale, adică sunt colorate și nu foarte puternice, se aprind automat seara și țin după cât soare a fost în ziua respectivă să le încarce.

Primele sunt acest șirag de LED-uri multicolore vândute pe eMAG de Cytheria și pe care am dat 89 de lei. Cred că era Genius Days când le-am luat, că n-am plătit transportul deși vin din marketplace.

Arată ca un fir metalic lung de 20 de metri, auriu, cu LED-uri din loc în loc. Este destul de flexibil și rezistent, totuși. Încărcătorul solar este o cutiuță în capătul firului, eu am lipit-o discret de geamul balconului. Țărușul din imagine poate fi scos de pe încărcător.

Am montat apoi șiragul de LED-uri pe tavanul balconului, că am niște cârlige înfipte în el pentru ghivece și alte idei crețe. Unde a fost nevoie le-am lipit cu un pic de scotch transparent. 20 de metri de LED-uri au ajuns pentru un traseu chiar lung. Nu arată foarte estetic ziua, deși este greu de văzut dacă nu-l cauți cu privirea, însă seara se aprinde foarte mișto și plăcut.

Autonomia este suficient de lungă pentru mine. Într-o zi slabă, ține vreo 2 ore. Într-o zi cu soare mult, ține 5-6 ore aprins, poate și mai mult.

Am mai luat și un șirag de 10 lampioane la 70 de lei. Acestea sunt mai mici, cablul are doar 3,7 metri cu totul și in loc în loc este câte un LED mai mare. Pe acest LED montezi unul din lampioanele de carton incluse în pachet, sunt 10 la număr, 5 culori diferite.

Lampioanele sunt de carton și cu prindere cam firavă de acele LED-uri. Nu sunt de lăsat în vânt pe afară, zic eu, decât dacă le securizați suplimentar cu lipici sau sârmă în prinderea lor.

Autonomia este un pic mai mică, dar într-o zi cu soare tot țin câteva ore.

Primele sunt cele mai mișto, dacă aș avea curte aș pune din primele prin copaci și în mai multe locuri. Sunt soluții mult mai mișto cu alimentare de la priză și aș pune din acelea în balcon, dar nu am priză acolo, așa că am mers pe solare.

Nu stăm în balcon seara sau noaptea, dar uneori ieșim câteva minute și este foarte plăcut la lumina acestor LED-uri. În plus, le văd aprinse din cameră, că sunt ferestre mari spre balcon, și îmi place cum arată. I like shiny lights!

    7 comentarii

  1. Finally, putem identifica apartamentul din tineretului.

      (Citează)

  2. Arata bine, foarte festiv, ca tot asociez lumini in balcon cu Craciunul :) Nu atrag tantarii sau alte gaze?

      (Citează)

    • Sunt destul de slabe, ambientale. Pana acum nu am auzit țânțari când am mai stat în balcon. Oricum seara e activitate mai mare de tot felul de gâze de la toate florile pe care le avem pe acolo.

        (Citează)

  3. Eu am de vreo 2 ani puse mai intai de craciun si apoi lasate peste veri, dar sunt doar alb spre galben.
    E o atmosfera draguta vara mai ales cand mai mancam seara pe balcon.

      (Citează)

  4. Știi ce lipsește din balconul ăla? Vreo câteva găini. Și-ar găsi și ele un locșor acolo și veți avea ouă proaspete zilnic.

      (Citează)

  5. Am luat benzi identice de pe AliExpress cu 20 lei. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus