un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am devenit căpșunari

14 Jun 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Anul trecut, după ce am refăcut un balcon, am plantat căpșuni în trei jardiniere amplasate pe marginea acestuia. Tot anul trecut am recoltat în total fix 3 căpșuni de acolo pe care le-am și mâncat pe video, transformându-ne oficial deci în moșieri sau căpșunari sau ambele, nu mi-e foarte clar.

Anul acesta, însă, căpșunile sunt back with a vengeance. Cele trei jardiniere au produs o mulțime de căpșuni, probabil câteva kilograme. Ce vedeți mai jos este un bol recoltat o singură dată (înainte de concediu, ca să nu se strice) dintr-o singură jardinieră.

De atunci s-au mai făcut încă de două ori pe atâtea. În total, cred că vom culege 6-7 boluri de acest tip în acest an, măcar vreo două kilograme. Sunt bunicele. Nu foarte dulci, se cunoaște aciditatea în ele, dar mâncabile chiar și fără să le dăm cu zahăr, ceea ce oricum n-am face.

Acum trebuie să plantez un cireș, că aia ar fi o investiție bună.

Avem și flori frumoase, luate mici și crescute mari. Mai lipsește un grătar. În curând vă arăt și ce lumini cu alimentare solară am pus prin balcon, ca să arate frumos seara.

    22 comentarii

  1. Fain. Si eu am pus in curte si s-au facut fara prea mare efort din partea mea. Adica n-am curatat de alte plante, n-am udat.
    By the way, capsune, nu capsuni. Capsun e planta, capsuna fructul😁

      (Citează)

  2. Frumos. Eu am plantat si a iesit un mango, face naveta intre balcon si sufragerie, deocamdata are vreo 30 de cm. Sper sa apuc sa mananc un fruct din el cand o face…

      (Citează)

  3. Avem si noi capsuni plantati in ghiveci, dar n-au niciun gust. Ramane placerea copiilor sa le culeaga si sa le manance.

      (Citează)

  4. Ai bricolat vreun sistem de udat automat? Se vede ceva cablu in primele doua poze, eram curios daca la asta foloseste.

      (Citează)

  5. zi ne ce soi sunt, de unde le ai luat, etc :)

      (Citează)

  6. Arata forte bine. Eu am 7-8 castane comestibile care au incoltit intr-o jardiniera pe care intetionez sa ii replantez pe afara sau pe la cunostinte.
    Am si un ananas care a prins.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus