un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

20 de minute de fulgere în continuu. Au aterizat extratereștrii?

24 Iun 2021  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Treabă ciudată. Ieri noapte, pe la ora 22:45, m-am uitat la 20 de minute de descărcări electrice continue pe cer. Cam una pe secundă, dacă nu mai dese chiar, timp de 20 de minute. N-am mai văzut niciodată așa ceva.

Aveau loc undeva în depărtare, spre sud-est. Lightningmaps.org arăta fulgere pe lângă Călărași. Tare sunt curios cum arătau de acolo.

Niște nori erau frumos iluminați de fulgere. Păreau să fie două straturi de nori, la altitudini diferite, și între ele aveau loc aceste descărcări electrice.

Clipul de mai jos avea 5 minute și 30 de secunde, că după aceea m-am săturat de filmat. L-am accelerat eu de 10 ori pentru animația de mai jos.

Pare a scenă din Independence Day. Cred că a aterizat OZN-ul la Călărași, să bage niște GPL.

  12 comentarii

 1. OZN = Citez: “Obiect Zadarnic si Nefolositor…” :)

    (Citează)

  • La ora respectiva era cod rosu de furtuna in Calarasi, de acolo si aceste descarcari electrice. Stiu momentul pentru ca urmaream codul rosu din Galati, unde noaptea trecuta a fost haos: 80 l/mp cu grindina, orasul partial inundat si multe pagube.

     (Citează)

 2. Ce Călărași! Erau pe mare, am crezut că trag rușii in noi

    (Citează)

 3. DIESEL POWER!

    (Citează)

 4. Ca locuitor al orasului Calarasi…..nu am vazut nimic de genul asta aseara….probabil pentru ca ma uitam la meciurile de la Euro :)

    (Citează)

  • Codul rosu a fost pt localitatile Manastirea, Ulmeni si imprejurimi. Deci trebuia sa privesti catre vest :-)

     (Citează)

 5. War of the lords. Acu’ au plantat pilotii in masinarii. Saptamana viitoare e invazia.

    (Citează)

 6. Periculoase sunt atunci când concertează la nivelul solului..in placa de baza a unui receiver satelit chiar scos din priza pot face o gaura ca de glonte..

  Se schimba clima.. vremuri grele și la câmpie..

    (Citează)

 7. Am văzut așa furtună electrică acum 35 de ani, nu e chiar un eveniment extraordinar de rar.

    (Citează)

 8. Eram la Sfantu, in Delta aseara. Au foat minim 40 de min de fulgere, imediat dupa 22.00

    (Citează)

 9. Păi…zic sa mai tăiem niste copaci… dacă mai sunt :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus