un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xiaomi aduce televizoarele din seria P1 cu Android TV și Dolby Vision

14 May 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Xiaomi a lansat în România televizoarele din seria Mi TV P1. La fel ca în domeniul telefoanelor, este o veste proastă pentru Samsung, LG și restul, că probabil Xiaomi, intrând acum ceva mai agresiv pe domeniul TV, va fura din cota de piață a televizoarelor considerate premium, dar și din cea a brandurilor mai de buget.

Sunt patru modele:

  • 32″ – 1.200 lei
  • 43″ – 2.000 lei
  • 50″ – 2.500 lei
  • 55″ – 2.800 lei (la lansare are o ofertă pe mi-home.ro)

Cel de 32 inchi este doar ieftin și are rezoluția 1.366 x 768 px și nu l-aș recomanda nimănui.

Celelalte trei, însă, sunt UltraHD 4K cu suport Dolby Vision și HDR10+ (doar HDR10 pe 43″) și Dolby Audio. Sunt televizoare LED la 60 Hz, deci se putea și mai bine, dar de obicei nu la aceste prețuri.

Toate trei au Android TV cu Netflix, YouTube și Prime Video preinstalat, plus microfon incorporat pentru comenzi Google Assistant, ceea ce este mișto, iar telecomanda este cu bluetooth, ca să meargă fără să fie nevoie să o îndrepți spre televizor. Porturile sunt HDMI 2.0, dar la 60 Hz oricum nu avea nimeni pretenții de VRR și gaming din ăla high-end.

Modelul de 50″ mi se pare interesant. Nu-i o diagonală tipică și ar merge în unele situații când 55″ este prea mare. Există televizoare de 49″ în piață, dar majoritatea producătorilor le fac cam chele de funcții și bagă treburile bune de la 55″ în sus. Xiaomi, până la urmă, a dat tot ce putea încă de la 43 inchi.

    19 comentarii

  1. A dat domnu’ sa ajunga si la noi oficial!

      (Citează)

  2. eu le aștept pe cele de 80-90 :D

      (Citează)

  3. Un samsung qled 55Q60T e 3000 lei la emag.. cred ca e mai bine ca pentru 200-300 de lei in plus nu e mai bine un samsung..sau gresesc?

      (Citează)

    • Televizoarele Xiaomi au in general panouri fabricate de Samsung, deci calitatea va fi acceasi. Diferenta majora, dupa parerea mea, e ca Xiaomi vine cu Android TV care e bun, iar Samsung vine cu Tizen OS… care sincer nu e.

      Da, functioneaza, dar e idiot si semnificativ mai lent. Eu am LG cu WebOS, care in general mi se pare superior Tizen si tot regret ca nu am Android TV. E lent cateodata, mai ales cand te uiti la content 4K HDR si vrei sa mai deschizi un meniu si in general are niste decizii ciudate in interfata.

        (Citează)

    • Nu stiu cum se misca versiunea de Android Tv de pe Xiaomi, dar in general televizoare entry-level cu sistemul asta de operare sunt foarte lente. Chiar mai lente si decat Samsung cu al lui Tizen.

        (Citează)

    • Ar mai fi si partea de servisare. Daca ai problema cu un Samsung se rezolva rapid la esd rom sa zicem. La xiaomi nu știu cine se ocupa, depanero oare?

        (Citează)

    • Au un meniu de tot rahatul.

        (Citează)

  4. Pacat ca nu prea se mai fac TV de 32 Full HD. Am unul de 24 Full HD cu Chromecast si ma gandeam sa-l schimb si eu in sfarsit. Asta-i treaba, mai trag de el.

      (Citează)

  5. Au si microfon?
    Daca la LG a fost scandal cu monitorizarea, nici nu vreau sa-mi imaginez ce va fi la Xiaomi.

      (Citează)

  6. Ar fi fost interesant sa avem si ceva info legate de tipul panourilor folosite daca sunt tn, va, ips…Ca pret mi se par pozitionate cam prea aproape de competitia cumva consacrata.

      (Citează)

  7. Pyro:
    Au si microfon?
    Daca la LG a fost scandal cu monitorizarea, nici nu vreau sa-mi imaginez ce va fi la Xiaomi.

    daca ai buton de Google Assistant, tu ce parere ai?

      (Citează)

  8. Gasesti foarte multe specificatii pe http://www.displayspecifications.com, am vazut ca au multe modele Xiaomi.

    E bine ca au android, teoretic e nasol daca au panel Samsung dar trebuie verificat.

      (Citează)

  9. Gaelex:
    Gasesti foarte multe specificatii pe http://www.displayspecifications.com, am vazut ca au multe modele Xiaomi.

    E bine ca au android, teoretic e nasol daca au panel Samsung dar trebuie verificat.

    E greu sa-ti dai seama care e panelul fara un cod de produs, daca introduci denuumirea comerciala … apar o gramada acolo.
    Cum spunea mai sus un coleg, e important ce panel au si alte detalii tehnice care nu apar pe “marketing”.
    De exemplu versiunea de 50”, daca nu s-a schimbat ceva intre timp, e cu panel VA, pentru ca nu exista IPS sau mizeria echivalenta Samsung PLS pe dimensiunea de 50” … exista pe 49” dar nu 50. Evident eu prefer VA in fata IPS cand vine vorba de LED.
    In rest … fara codul de produs, e greu sa faci o evaluare corecta.

      (Citează)

  10. Frumos URL seo spam friendly.

      (Citează)

  11. Eu am luat săptămâna trecută Q70T de 55 cu 2800 de la Orange, e bun dar localizat pe market-ul de aplicații al tarii pe care dorești vizionarea..Păcat. Ma gândesc sa-l returnez și sa încerc Xiaomi ..

    La LG poți muta între câte AppStore geolocalizate vrei, aplicațiile instalate nu se șterg .. la Samsung după schimbarea zonei șterge totul..

    Altminteri Samsung a scos EcoMode particularizat (hight, medium etc) si culorile /contrast/ luminozitate deși extraordinare sunt foarte obositoare seara..

    Dacă nici Xiaomi nu are mod de economisire energie satisfăcător la ochi, cred ca voi lua de pe olx un tv adevărat.. cum se făceau pe vremuri..

      (Citează)

  12. Tizen merge foarte bine la gereatile recente. Le am pe ambele și prefer pe acesta in loc de Android pt principalul motiv ca la aplicația YouTube de pe android tv nu pot sa folosesc mai multe conturi și sa fac switch între ele. Pt mine care am YouTube premium si care e folosit de mai multe persoane cu gusturi diferite, e un mare dezavantaj. Și pt mine acest lucru nu merge nici pe Sony cu Android TV și nici pe Google Chromecast TV. Știu ca e anunțat ca pe viitor o sa suporte…

    Claudiu:
    Televizoarele Xiaomi au in general panouri fabricate de Samsung, deci calitatea va fi acceasi. Diferenta majora, dupa parerea mea, e ca Xiaomi vine cu Android TV care e bun, iar Samsung vine cu Tizen OS… care sincer nu e.

    Da, functioneaza, dar e idiot si semnificativ mai lent. Eu am LG cu WebOS, care in general mi se pare superior Tizen si tot regret ca nu am Android TV. E lent cateodata, mai ales cand te uiti la content 4K HDR si vrei sa mai deschizi un meniu si in general are niste decizii ciudate in interfata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus