un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Viorica Dăncilă a fost angajată consilier al lui Isărescu, la BNR

18 May 2021  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Dăncilă va fi consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, începând cu 1 iunie, confirmă Digi24.

Doamna ce părea mai degrabă analfabetă în diversele ei declarații și care ar trebui ștearsă și din cărțile de istorie, ca să mai fie uitată rușinea țării când un partid de hoți a pus o marionetă ca prim-ministru, se pare că acum este capabilă de a fi consilier în Banca Națională a României.

De strategie! La Banca Națională, unde se discută economie atât de avansată încât puțini dintre cei cu studii în domeniu o pot înțelege și controla. Locul unde de multe ori se poate crește sau distruge economia, în funcție de deciziile de acolo. Ce-i drept, pe sustenabilitate și energie verde, ceea ce pare cel mai inofensiv post acolo (doar consilierul pe strategia de Creștere a Ficusurilor și Plantelor Ornamentale în Sediu are un job mai lejer), dar nu contează asta.

Mie mi-e clar că Dăncilă nu va consilia de fapt pe nimeni. Este un post călduț, luat pe pile, la fel cum și alți politicieni s-au dus acolo pe bani mulți și muncă puțină. Acum, însă, se vede probabil cel mai bine că Isărescu a transformat în cei 30 de ani (sau whatever) de când conduce BNR instituția într-o caracatiță de pile și relații.

Cel mai bun lucru pe care-l poate face Dăncilă acum este să-și dea demisia. Să anunțe că a decis să nu accepte postul.

Și poate că BNR nu este obligată prin vreo lege sau regulament intern să explice angajările pe care le face, dar Isărescu ar trebui să iasă acum “pe post” și să explice foarte convingător de ce Dăncilă era potrivită pentru a fi consilieră pe probleme de strategie, chiar și privind sustenabilitatea și energia verde. Altfel, se face doar complice al PSD-ului. Știu că nu-i mai pasă, este numit acolo în post pentru mulți ani (l-a susținut chiar Dăncilă în 2019), dar BNR nu-i chiar casa lui în care face ce vrea, deși 30 de ani de guvernatoreală probabil că i-au dat această impresie.

Ăsta e PSD-ul. Toți oamenii atinși de PSD bagă în continuare pile în sistem, plătesc polițe și toacă banii țării. Nu trebuie uitat asta.

    23 comentarii

  1. Daca scormoni oleaca, gasesti numai dancile si dancili la bnr. La fel si prin ministere, agentii, companii etc.

      (Citează)

  2. “Locul unde de multe ori se poate crește sau distruge economia, în funcție de deciziile de acolo”
    CORECT

    “La Banca Națională, unde se discută economie atât de avansată încât puțini dintre cei cu studii în domeniu o pot înțelege și controla”
    INCORECT :-)

      (Citează)

  3. Chiar mă întrebam ce mai face duamna.

      (Citează)

  4. Cand eram pitic si vizionam casete video traduse de Irina Nistor, aceasta traducea expresia: ” Fuck you” cu ” du-te dracului”. Eu si cu un amic am tras concluzia ca in romana ar fi : du-te fachiului!” as folosi aici expresia in contextul Dancila: Da-o fachiului de treaba!

      (Citează)

  5. E consultant, nu consilier.

      (Citează)

  6. Desi a fost pusa ca marioneta, a refuzat sa dea ordonanta pentru amnistie si gratiere cu toate presiunile pe care le facea Dragnea, iar pentru asta, a castigat ceva respect in ochii mei. Nu stiu insa ce consiliere poate face la BNR.
    Si ma mira foarte mult ca inca mai are putere si influenta incat sa primeasca postul asta. Aveam impresia ca dupa ce a preluat Ciolacu partidul, Dancila pierduse absolut tot.

      (Citează)

  7. Știu că nu-i mai pasă, este numit acolo în post pentru mulți ani (l-a susținut chiar Dăncilă în 2019), dar BNR nu-i chiar casa lui în care face ce vrea, deși 30 de ani de guvernatoreală probabil că i-au dat această impresie

    Pesemne nu stii ce vorbesti. Ițărescu face oarecum ce vrea la BNR. Cam ca la el acasa.
    Nu spun mai multe, dar cunosc personal mai multe persoane (imi sunt amici) angajate de taica Mugur ( cu pile direct la el) la BNR.

    Nu va convine, dati-l jos, ia, sa va vad.

    Altfel, nu ma pronunt cu privire la competenta sau incompetenta Vioricăi Dăncilă pe partea de strategie de sustenabilitate și energie Verde. Ca ce ar trebui să facă ea acolo nu-i „economie atât de avansată încât puțini dintre cei cu studii în domeniu o pot înțelege și controla” ci o coordonare între banca si mediul politic intrucat partea de strategie e de fapt politica, legi si tine de a oferi bancii informatiile cu privire la viziunea si trendul politicilor de sustenabilitate si energie verde interne, posibil si internationale.

    Daca e capabila de asta, nu stiu, dar cu siguranta e mai usor decat ”economie avansata”, e un job pe care orice om politic relativ conectat si cu ceva pregătire l-ar putea face.

      (Citează)

  8. Tot acolo este si fata lui Florin Iordache, fostul ministru al justitiei, Delia Iordache.

      (Citează)

  9. e ”masoana” :-)

      (Citează)

  10. Consilier inseamna acelasi lucru cu consultant?

      (Citează)

  11. O mocirla politica.
    Si eu ma intrebam ce mai face dancila dupa ce a iesit pe usa din dos din politica. Universul mi-a raspuns.
    Mi-e frica sa ma intreb ce mai face si carmen dan…
    Dar, ce mi se pare fantastic e ca odata intrat in sistem nu mai iesi. Se gaseste un post caldut, pe undeva. Ca in mafie, iesi doar cu picioarele-nainte.
    Geez.

      (Citează)

  12. Eu aș vrea să întreb pe cei atît de indignați de asta cu Dăncilă cu ce credeți că e mai deștept și mai merituos Dan Barna, de exemplu.

      (Citează)

    • Andrei Serbanescu

      18/05/2021 la 5:59 PM

      Nu e mult mai bun, dar o mizerie nu o spală pe alta. Totuși, știe să vorbească românește corect și nu are declarații de care și nepotu-meu de 5 ani ar fi rușinat.

        (Citează)

    • maci sens your comănt daz.

        (Citează)

    • @Andrei Serbanescu: da, e genial… mai ales cînd simulează că scrie pe tastatură :))
      @nashu… uat?

        (Citează)

    • milica, deosebirea-i ca barna este parlamentar ales, nu angajat ca expert la bnr.
      daca neuronul tau asimileaza …

        (Citează)

    • @daddy
      Parlamentar ales ca lider de partid, cu propria lui afacere și geniu malefic care cică își îndepărtează adversarii politici prin diverse strategii. Gen identic Dancilă. Cum de nu am văzut legătura?

        (Citează)

    • Whataboutism se numește asta

        (Citează)

  13. sincer, care e surpriza? doar nu era sa ramana pe dinafara: Mihai Tudose e parlamentar european iar Sorin Grindeanu a fost sef la ancom si acum e deputat

    asa va prindeti si de ce Isarescu sta de atata timp in functie: ii multumeste pe toti :) oricum in doua-trei zile apare altceva de comentat si o uitam pe doamna

    p.s. mai ingrijorator mi se pare faptul ca ruso-turcii castiga constructia metroului 1Mai – Baneasa; cine stie, pana la Otopeni l-or face coreenii de nord

      (Citează)

  14. Orban, care intrebat ce o recomanda pe duamna, a raspuns….vocea si talentul. S-a vrut amuzant, da’ uita ca el e un limbric la fel de toxic ca duamna. Si ca are un sef, gîngav si lent in toate, la fel ca duamna.

      (Citează)

  15. Radu, esti utopic!

    Nu numai ca Dancila nu-si va da demisia dar va cauta sa-si aduca pile/cunostinte/relatii pentru a-i fi alaturi.

      (Citează)

  16. O experienta personala cu domnul Mugur Isarescu. In ultimul an la FABBV, 2004-2005, l-am avut profesor pe domnul Mugur Isarescu la un curs. Eram incantat si am avut o mare surpriza. Cu exceptia ultimului curs, domnul Isarescu nu a binevoit sa se prezinte si si-a trimis un subaltern de la BNR,sa-i tina cursurile si inclusiv sa tina examenul.

    La acel curs pe care l-a sustinut, domnul Isarescu a fost total incoerent, incepea o fraza, schimba subiectul in timpul ei si zambea fara motiv.
    In opinia mea, astfel de atitudine este un fel de frauda, primesti bani sa prestezi un serviciu, cursul mai exact, si nu o faci. Mi se pare chiar similar cu cazul angajatelor de la CJ din Teleorman, care primeau bani fara se presteze munca.

    In aceste conditii, mai e de mirare ca un impostor angajaeaza un alt impostor?
    Birds of a feather flock together.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus