un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 25 mai 2021

25 May 2021  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

DJI filmează un vulcan cu drona FPV:

    8 comentarii

  1. pai e cam greu sa cosi perfect un breloc de 400 de dolari, cand tu nu castigi atat intr-o luna.

      (Citează)

    • Mi se pare aiurea să arunci galexsisme în stânga și dreapta, fără să încerci măcar să citești despre. Dacă produsele Hermes se fabrică în Franța cred că sunt șanse mari ca ăia care lucrează la ele să câștige mai mult de 400 de dolari pe lună.

        (Citează)

    • @Anda, pe acelasi criteriu nici muncitorii care lucreaza la fabricile Ferrari sau Rolls Royce nu prea isi permit masinile respective, dar parca tot respecta calitatea acestora.
      Chiar daca muncitorii care cos aceste brelocuri sunt platiti prost si nu-si dau interesul, mai exista o etapa numita controlul calitatii. Iar la acest nivel de pret nu ar trebui sa scape nici un produs cu probleme de fabricatie.

        (Citează)

    • galexsisme

      :)))
      :)))
      Trebuie sa depun la OSIM
      :)))

        (Citează)

  2. Da, se pare că accesoriile de calitate din piele sunt foarte scumpe. Am văzut pe YT ce spunea Peter McKinnon despre port-cardul ăla magnetic de la Apple (Apple Wallet sau cum se numește) și era impresionat de calitate. Nu l-am văzut, irl dar mie mi s-a părut ok, dar scump și la categoria „nu merită”. El în schimb e pasionat de genul de accesorii, a avut un business cu asta și a făcut documentare pentru alții care se ocupă cu așa ceva, deci greu de crezut că vorbește prostii.

    Acum, dacă mai are și sigla unei mărci cunoscute e mai scump decât ce produc atelierele mici. Cumva parcă merităm toate mizeriile de pe piață dacă ne strâmbăm doar la preț fără să fim măcar interesați de unele produse. Și n-are legătură cu banii, Hermes sau cu brelocul ăla, o brățară ca lumea din piele (cu argint, să zicem), custom, făcută de un atelier mic, costă cam 400 de dolari în lumea civilizată.

      (Citează)

    • @dam167, o bratara din piele cu argint costa 400 de dolari? Unde se intampla asta?
      Poti sa ceri atatia bani doar daca esti un brand cunoscut, cum ar fi Hermes sau Apple.
      Dar daca nea Ghita din coltul strazii isi face un atelier nu va putea vinde produsele nici cu jumatate din bani indiferent de calitatea acestora.

        (Citează)

    • @Andrei G: În orașe mari din lume, nu oriunde. Dar mă refer complet la comandă, inclusiv la modelul din argint – e de obicei tăiat, nu turnat, dar e ceva unicat.
      Asemenea accesorii la comandă nu pot fi la orice colț de stradă, iar colțul de stradă la care sunt de obicei are chirii mari. Depinde de cât e de mare atelierul, dacă faci livrări sau dacă vinzi doar local. Depinde de tipul produselor și de cel care lucrează la ele, că nu-i tot una să ai oameni care lucrează cu aur și argint pentru bijuterii sau care fac poșete de damă.

      Nea Ghiță va trebui să-și gândească mai întâi afacerea. Uite că unii reușesc să vândă, mă îndoiesc că am fost noi singurii clienți. Sunt convins că se poate face același lucru mai ieftin, în cazul meu era un centru comercial cu magazine foarte scumpe.

        (Citează)

  3. Saptamana asta pare ca nu e o zi fara dovedit ca Apple este un jeg de companie care isi bate joc de clienti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus