un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Instagram oferă tuturor posibilitatea de a ascunde like-urile; urmează Facebook

27 May 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Instagram a anunțat astăzi că toți utilizatorii au la dispoziție opțiunea de a ascunde numărul de like-uri de la propriile posturi. Există o setare globală pentru asta, dar poți și activa și dezactiva per post aceeași opțiune.

Eu încă nu văd noul meniu Posts din Settings pentru asta. Să presupunem că este un roll-out treptat. Peste câteva săptămâni aceleași opțiuni vor fi implementate și în Facebook.

Oficial Facebook vorbește despre presiunea din social media creată de numărul de like-uri. Goana după like-uri, cum s-ar spune la noi. În testele lor, unii creatori de conținut au observat efecte benefice, alții din contră. Contează mai puțin asta, din moment ce fiecare poate decide dacă ascunde sau nu like-urile.

Mie îmi place opțiunea. În primul rând, chiar cred că va elimina un pic din presiunea numărului de like-uri. Am mai vorbit cu diverși influenceri sau am auzit spus despre ei că sunt foarte stresați de numărul de like-uri, de ideea că fotografia de astăzi are mai puține like-uri decât cea de ieri și aceea mai puține decât cea de alaltăieri. Presiunea asta nu duce la nimic bun. Căutând fotografia aceea senzațională care să devină virală unii au și murit urcați pe trenuri sau căzând de pe la înălțime.

Mai mult de atât, însă, îmi place că dispare elementul de gamification din aceste rețele sociale. Like-ul era principalul lor mecanism de validare. Odată ce va fi ascuns numărul de like-uri, rețelele poate că vor deveni mai mult despre a ține legătura cu prietenii sau de a arăta lumii ceva mișto, nu despre a căuta recunoașterea, faima, prin ceea ce postezi.

Ar putea fi un lucru foarte bun.

Eu voi ascunde like-urile de la postările altora, ca nu-mi pasă câte au, și de la ale mele, nu că ar fi vreo cifră fantastică acolo oricum.

    5 comentarii

  1. Oh nooo, anyway….

      (Citează)

  2. Mai bine ar activa Facebook dating și pe România, măcar așa vezi cine e dispusă…

      (Citează)

  3. Unde este setarea pt hide global own posts? Eu găsesc doar opțiunea aia de hide la fiecare poza in parte sau opțiunea din meniu de a da hide la like count pt pozele altora

      (Citează)

  4. Sper sa faca fb si optiune sa nu iti poata comenta nimeni la postari, ca părinții nostri cu “dulcegariile” lor au distrus fb 😅😅

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus