un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 5 aprilie 2021

5 Apr 2021  ·

ȘTIRI  ·

27 comentarii

Este prea târziu să vă apucați de YouTube:

    27 comentarii

  1. Off topic: @Radu; @Community: Guys, voi ce soluții folosiți pentru managementul cablurilor prin casa? Caut soluții- m-am saturat de “macaroane” și “paianjeni” prin casa..

      (Citează)

    • Ikea are cateva produse pentru cable management.

      Eu mi-am prins monitoarele pe perete, prelungitorul sub blatul de birou si am mai prins un fel de cos in care tin cabluri si caramida de la laptop. Am bagat cablurile cat se poate intr-un sleeve, le-am legat intre ele unde nu se poate cu niste benzi. Rezultatul e ca nu vad cabluri la birou.

        (Citează)

    • orice solutie ai folosi “peste”, tot o sa se desprinda patul de cablu sau orice smecherie, deci tot o t1ganeala o sa fie. sau o sa mai vezi o bucata de cablu pe ici colo.
      cu o renovare spargi putin peretii si faci o treaba serioasa.
      prize peste tot in punctele critice, cu cel putin 2 prize pe unitate.

        (Citează)

    • – trecut prin plinta de la parchet pe unde se poate, prin spatele mobilei pe unde nu se poate
      – paturi de cablu din PVC (găsești și plate și butucănoase, și mai mari și mai mici)
      – furtun special pentru cablu (nu copex) gândit inteligent, să poți băga/scoate cabluri când ai nevoie.

      Pentru birou și/sau locurile unde cablurile „se adună”:
      – coliere de plastic sau velcro
      – un suport de la ikea (SIGNUM)

      vezi și amazon.com/Electrical-Cord-Management/b/ pentru idei.

        (Citează)

    • Acum nu folosesc nimic ca stau intr-o casa inchiriata si mi-e cam lene. Cand locuiam in apartamentul meu si partial la casa din Romania, urmatoarele:
      0) Cat mai mult wireless.
      1) Televizoare montate pe pereti ( s-a zis)
      1.1) CABLUL CATV tras prin perete cu priza in spatele televizorului.
      1.2) Priza electrica si de internet in spatele televizorului. Pe aia de internet nu prea o mai folosesc, pentru ca WiFi.
      2) Fibra optica trasa printre rama tocului de usa si zid pana la podea, apoi prin plinta pe distanta cat mai lunga. La fel si cu CATV.
      3) Pentru desktop ( acum nu mai folosesc desktop ca sa nu mai am problemele alea) am facut un birou pe comanda ( vreo 1400 de lei cu totul) . Planul : https://imgur.com/a/VIFRABZ

      in care am inclus :
      3.1 )un canal de cablu cu balamale pe unde intrau cablul de internet si cel de curent, legate cu soricei, polite pentru doua calculatoare ( aveam atunci acasa desktop si server) cu spatiu de trecere pentru cabluri intre ele si spatiu pentru tripla acolo sa nu se vada.
      3.2 ) grile de aerisire sa-l pot tine cu usa inchisa si sa nu se vada cablurile alea
      3.3 ) O priza electrica inclusa in “blatul” biroului ( din aia de tip bucatarie) care se ridica prin apasare cand aveam nevoie sa leg un laptop.
      3.4) O priza cu porturi USB alimentate electric (de incarcat telefoane) si legate la desktop.

      https://imgur.com/a/9hjDGGq

      3.5) un switch KVM care imi permitea sa tin pe masa doar doua monitoare, o tastatura si un mouse ( + switch-ul ) si sa controlez doua calculatoare si la nevoie 3. Puneam si laptopul in birou, il porneam si il controlam si pe acela ( in practica , treaba asta nu a mers prea bine ).

        (Citează)

    • banda velcro la metru (aliexpress)
      nu exista solutii miraculoase, e mai mult o chestie de disciplina, mai precis nu pui un cablu nou fara sa il organizezi cumva.
      Daca nu o faci atunci cand l-ai pus, nu o mai faci dupa aia, deci in timp te trezesti cu paianjeni cum spui tu si stai cu ei pana simti ca nu mai poti, apoi faci ordine care iti ia juma de zi dar in juma’ de an e la loc.

      e la fel ca si la ordine/ curatenie – secretul e sa ai “proceduri” :-)

        (Citează)

    • Pentru net pe fir folosesc 3 adaptoare Powerline de la tp-link, le-am bagat in prize (inclusiv in pelungitor) si aia a fost, pe principiul “set and forget”. Un adaptor sta langa router, celelalte 2 la PC-ul din camera alaturata, respectiv la smart tv in living. Mai am unul de rezerva, probabil o sa-l folosesc la PS5 cand/daca imi iau. Pana acum nu am avut probleme, PC-ul e folosit la gaming si nu s-a plans pana acum de lag sau ceva.

        (Citează)

    • Eu am tras tot ce se putea prin plintă sau canal de cablu discret pus la colțul camerei, unde a fost nevoie. Nu arată foarte bine. Dacă aș renova/construi de la zero, aș pune plintă cu spațiu mai mult sau canal de cablu mai bine disimulat.

      O soluție rapidă este canal de cablu (cât mai îngust, nu iei de 80 pentru două cabluri) și vopsit în culoarea peretelui.

      Într-un loc am un furtun de cablu de la IKEA https://www.ikea.com/ro/ro/p/rabalder-organizator-cabluri-alb-20281419/

      Mai poți lua diverse coliere/șoricei care se pot închide și deschide de multe ori pentru a ține legate diverse mănunchiuri de cabluri.

        (Citează)

  2. LG Nexus 5 a fost un telefon ok’ish. La folosit taică-meu pana luna trecută. Singurele reparații au fost butonul ON/OFF și bateria. Dar motivul pt care a fost tras pe dreapta a fost ca a cedat camera(tremura).

      (Citează)

    • FUD
      Vine UE sa ne ia porcu stramosesc din batatura sa ni-l inlocuiasca cu carne artificiala produsa de Bill Gates.

        (Citează)

    • UE e o institutie foarte birocratica si progresista, nu am urmarit clipul dar presupun ca e bazat pe ceva conferinte d’astea in care isi dau in cerc dreptate unu altuia.

      Sa fim seriosi, ideea asta nu e chiar noua(sunt cel putin 15 ani de cand am vazut primele documentare cu viermii – carnea viitorului), si nu prea a prins nicaieri.

      Sa vad eu politicienii care sunt in stare sa ia vita americanilor si porcul nemtilor.

        (Citează)

    • Da, insectele sunt viitorul, pur si simplu pentru ca nu se mai poate cu vacile.

      Dar din pacate eu cred ca nu se va intampla decat atunci cand ne vom sufoca pe-afara si vom fi nevoiti sa umblam cu rezervorul de O2 la noi, deci deocamdata nu e nici un pericol sa renuntam la mici asa cum ii stim.

      Din acest motiv, ceea ce face sinistra asta in clip e de-a dreptul mizerabil, nu e decat propaganda anti-UE, exact la fel ca aia cu “o sa va fure homosexualii copiii”.

        (Citează)

    • Poate in viitor ar trebui sa se incerce diminuarea risipei, nu mancatul de insecte.

      Hai sa diminuam CO2 din alte surse si dupa sa ajungem la vaci. Cred ca aia prin Beijing sau Shanghai se sufocau de cat de multe vaci cresc, nu cat polueaza industria. La fel am vazut prin Danemarca si Texas cum merg oamenii cu masti de oxigen din cauza fermelor de vaci.

        (Citează)

    • pai sa se incerce, am zis eu sa nu se incerce?

      cum anume se poate incerca diminuarea risipei, ca politica publica?

      pe locul 1 e transportul in general si transportul maritim + aerian in particular.
      cum anume arata o politica prin care se diminueaza risipa aici?
      zicem ca nu ai voie sa zbori mai mult de 2000 de km sau sa conduci mai mult de 10.000 de km intr-un an? sau cum altfel, ca daca propui asa ceva esti linsat (pe buna dreptate) deci cum alt fel?

      dar oricum, am zis si eu ca la vaci se va renunta probabil atunci cand realmente nu se mai poate face nimic, deci nu inteleg despre ce discutam.

        (Citează)

    • @Alex: Problema cu vacile nu e CO2, e metanul, care are un efect de sera mult mai nasol decat CO2-ul.

        (Citează)

    • Deci cand prezinti felul în care genul asta de politici își fac apariția în ideologia europeana si mai apoi devin aplicate este propaganda anti ue.
      Nu stii despre ce vorbim aici: vorbim despre cum niște unii decid pentru sute de milioane de oamenii ce au voie sa manance și sa crească. Asta dupa ce au decis ce ai voie sa zici si sa gândești. Nu înțelegi chestia asta simpla?

        (Citează)

    • dupa cum ziceam, vin homosexualii sa iti ia copilul, ascunde-l repede

        (Citează)

    • sau ascunde macar micii

        (Citează)

    • Ca om care a mâncat diverse tipuri de insecte, pot spune că n-am musai o problemă cu asta. Au fost mai bune decât mă așteptam.

        (Citează)

    • In realitate, ce o sa se intample e ca vom consuma faina proteica facuta din insecte, ca atare sau incorporata in diferite alimente gen biscuiti, batoane etc – daca nu stii ce e nu ai cum sa stii ca e din insecte si dpdv chimic nu e nici o diferenta fata de proteina din carne.

      Da hai sa ii dam cu baubaul ca ne baga UE viermele pe gat.

      Partea amuzanta e ca standardele alimentare existente in prezent permit existenta in alimente a unei cantitati de resturi de insecte sau fecale de diferite animale care e mult mai mare decat isi inchipuie average Joe. Numai aerienii isi inchipuie ca nu au mancat pana acum viermi, gandaci sau caca de soarece.

        (Citează)

    • Ca om care a mancat tot felul de insecte pot sa zic ca sunt mancabile dar nu as înlocui niciodată o pulpa de pui sau o friptura cu ele. Una e sa fie comestibile si alta e sa mananci zilnic. Multe lucruri se pot manca, la nevoie sau ca sa încerci. Saracii aia din asia mananca orice, inclusiv lilieci cu covid și orice animal care mișcă. Îmi pare rău dacă nu mi se pare ceva interesant asta. Chiar as vrea sa te vad înlocuind burgherii de 60 de lei fără cartofi cu niște ceva pasta de gândaci sau o tocăniță de viermi de faina. Ca greierii prăjiți ca alunele sau trasi in ciocolata sunt moft. Baga niște viermi din aia groși albi, fa un film și explică-ne ce mult îți plac.
      La fel, sunt sigur ca dacă ar costa la fel tu ai alege carnea fake și nu pe aia adevărată… Not.
      Bogații isi vor permite sa mănânce ca acum și fraierii nu își vor permite decât viermi și carne fake. Frumos asa nu?
      Vrei sa îți crești animale pentru consum propriu, nu vei mai avea voie, sigur găsesc ăștia o vrăjeală prin care sa ne explice cum creșterea animalelor în curte omoară planeta, ne umple de boli, carnea aia e toxica, porcul e stresat, orice doar sa nu mai ai sursa ta de carne. Cum s-au crescut animale mii de ani nu se va mai putea face și vom citi articole pe blog în care toate astea vor fi justificate. Vb aia, e pentru binele nostru, nu?

        (Citează)

  3. Marean: Da, insectele sunt viitorul, pur si simplu pentru ca nu se mai poate cu vacile

    Eu cred ca va fi o piata buna pentru lab-grown meat. De fapt am senzatia ca ala va fi urmatorul domeniu in care merita sa investesti.

      (Citează)

  4. Pmk:
    Deci cand prezinti felul în care genul asta de politici își fac apariția în ideologia europeana si mai apoi devin aplicate este propaganda anti ue.
    Nu stii despre ce vorbim aici: vorbim despre cum niște unii decid pentru sute de milioane de oamenii ce au voie sa manance și sa crească. Asta dupa ce au decis ce ai voie sa zici si sa gândești. Nu înțelegi chestia asta simpla?

    Cine a decis ce ai voie sa gandesti?

      (Citează)

  5. Se merita s20 plus la 2300 ron maine la genius emag?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus