un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pisicile din Tineretului

10 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

41 comentarii

Pandemia ne schimbă pe toți. Din când în când eu și Matilda hrănim pisicile din cartier, iar eu le filmez în secret. Faceți și voi la fel! Mă refer la hrănit pisici, nu musai la filmat.

Povestea din spate este următoarea. Iarna trecută, pe la ora 23 fără ceva, eram rupt de somn. De fapt chiar stinsesem luminile prin casă și verificam că ferestrele sunt cum trebuie și alea-alea.

M-am uitat deci pe fereastră și am văzut-o. O femeie în vârstă. Stilul “maică bătrână, cu dinții de lână”. Își plimba câinele la ora aceea, un fel de șoricar. Ea mergea în baston. Era frig afară, câinele avea hăinuță pe el.

La un moment dat femeia s-a oprit și din punga din mână a scos mâncare pentru pisici și a lăsat-o pe jos. Două pisici au apărut imediat, cu cozile în sus de plăcere. E clar că se știau cu toții, chiar și câinele a asistat prietenos la scenă.

Femeia aceea a devenit eroul meu. Nu cel pe care mi-l doresc, dar cel de care au nevoie pisicile. Așa că de atunci mai dam și noi de mâncare pisicilor, când ieșim la plimbare prin zonă. Și nume ciudate!

Susține-mă cu un Subscribe:

    41 comentarii

  1. Am eu o idee mai bună. Nu hrăniți pisicile. Luați-le în casă.
    De când nu mai sunt câini vagabonzi a explodat numărul pisicilor. Și la fel și dejecțiile lor

      (Citează)

    • “Luați-le în casă.” – depinde cate iei. Nu cred ca ai vrea sa ai vecini care au zeci de pisici in casa/curte. Sau care hranesc porumbeii si trebuie sa speli lunar gainatul de pe pervazurile ferestrelor.
      Va mai aduceti aminte de vremurile in care demolatii lui Ceausescu, mutati cu forta la bloc, cresteau porci in spatele blocurilor?
      Ca un fapt divers, am locuit multi ani intr-un cartie bunicel intr-o capitala europeana unde nu aveai voie sa instalezi antene de satelit la vedere, sa atarni cabluri pe fatadele blocurilor, sa iti pui folie de aluminiu un geam, pe scurt orice ar putea sa-i deranjeze pe ceilalti locatari.

        (Citează)

    • Alea pe care le îngroapă în grădini?

        (Citează)

    • Nu țin minte să fi văzut vreodată o pisică făcându-și nevoile pe trotuar. Cred că le confunzi cu câinii după care nu strâng stăpânii. Mizerie mai fac și milioane de porumbei și de ciori, dar n-ai ce-i face. Măcar pisicile își îngroapă produsele în grădini și din când în când mai vânează câte un șoarece.

        (Citează)

    • Aiurea. La ai mei vin pisicile în curte și se pișă peste tot. Inclusiv pe ușă

        (Citează)

    • @Cipper, probabil ca simt pe acolo o energie negativa din partea ta. Eu nu am auzit niciodata sa vina pisicile sa urineze pe usa. Si acum cativa ani cred ca erau cel putin vreo 10 pisici care bantuiau prin cartier (inclusiv pe la mine prin curte).

        (Citează)

    • Andrei G:
      @Cipper, probabil ca simt pe acolo o energie negativa din partea ta. Eu nu am auzit niciodata sa vina pisicile sa urineze pe usa. Si acum cativa ani cred ca erau cel putin vreo 10 pisici care bantuiau prin cartier (inclusiv pe la mine prin curte).

      De vreo doua saptamani s-a pripasit la mine in curte un motan. I-am pus o perna pe terasa si a stat acolo cateva zile. Perna aia e pe o lada de plastic, a pisat-o de 3 ori in 3 locuri diferite. Am curatat, in alta zi mi s-a pisat fix pe usa. S-a chinuit nevasta-mea un sfert de ora sa curete, ca nu se ducea.

      I-am luat perna, nu i-am mai dat mancare si n-a mai venit.

      E ok cu pisica, mai putin cand se pisa peste tot. Marcheaza teritoriul, naiba stie, dar mie faza asta nu imi place.

      O fi simtit si de la mine energie negativa cat i-am dat de mancare, oi fi zis eu ceva, poate l-am injurat, asa-i?

        (Citează)

    • @rdb, motanul ala isi marcheaza teritoriul pentru ca i-ai facut un culcus acolo si vrea sa se asigure ca nu vine niciun alt motan sa ii fure locul. Dar, asa cum ai spus si tu, cand ai luat perna, s-a terminat si cu urinarea pe usa.

        (Citează)

  2. Cipper:
    Am eu o idee mai bună. Nu hrăniți pisicile. Luați-le în casă.
    De când nu mai sunt câini vagabonzi a explodat numărul pisicilor. Și la fel și dejecțiile lor

    Am o mare problema cu cei care hranesc pisici maidaneze. Nu fac un bine, ci doar intretin cercul vicios al rahatilor de pisica omniprezenti. Rahat care se descompune si il inhalam tot noi.

      (Citează)

    • Deea, pisica isi sapa o groapa si isi acopera singurica deseurile biologice.
      Cainii le trantesc fara jena si sunt spalati de ploi etc.
      In mod absolut ciudat, desi maidanezii au scazut masiv in Bucuresti, cantitatea de rahat de caine aruncat aiurea e din ce in ce mai mare. De obicei e de la cainii cu stapan, care stapan nu se oboseste sa stranga dupa caine.

        (Citează)

    • @F.: am început să văd mai mulți oameni care strâng după câinii lor. Încă o minoritate, majoritatea nu par interesați de asta sau de trotuare curate.

        (Citează)

    • @nwradu- la cat de mari sunt amenzile (pe care am inteles ca le aplica politia locala) cred si eu ca a inceput sa intre frica in ei.
      Asta e normalitatea, sa strangi dupa cainele din dotare.

        (Citează)

  3. Foarte rău ai făcut. De ce nu le iei în casă?
    Sper să nu te ia nimeni ca exemplu. Nu am nici o problema cu animalele, am și eu câteva animalute acasă însă nu le hrănesc pe cele homeless care i-ar putea deranja pe ceilalți.

      (Citează)

  4. Nu mai dați în Radu! Toți îmbătrânim!

      (Citează)

  5. Toata lumea le da de mancare… Da’ la putina apa dupa masa nimeni nu se gandeste? Bietele pisici.

      (Citează)

  6. oameni fara scrupule… ce a facut rau ca a hranit niste suflete, d-asta suntem unde suntem, ca ne comportam …cum spuneti multi in comentarii cu natura cu animalele..

      (Citează)

    • Nu e ok. Pe urma hraneste si un caine vagabond, apoi 2, apoi vede cateii aia mici si le da mancare si tot asa asa… le iei in casa daca vrei sa faci o fapta buna.

        (Citează)

    • @Alin: nu presupune ce-aș face.

        (Citează)

    • @Alin, nu va mai prostiti cu luatul animalelor in casa. Fiecare poate avem 1-2-3 animale in acelasi timp, dar nu poti lua un numar infinit. Mai ales daca stai la bloc.

      PS: in Creta toata lumea hraneste psicile maidaneze si nu am vazut sa fie nicio problema cu asta. Si nici sa se sufoce insula din cauza excrementelor acestora. Si cu siguranta sunt mai multe pisici decat in Bucuresti.

        (Citează)

  7. Eu am luat 3 pe lîngă casa, din pacate semisalbatice, nu le pot prinde in vederea sf.sterilizat, cea bătrână m-a pus naș pentru lună mai, deci încă minim 6 maxim 8 ..a zis ea.

    Îmbătrânirea adevărată se manifestă de la 11 pisici in sus..

    Am mai zis pe aici.. imblanzirea omului de către pisici s-a (descoperit recent) facut prin parazitul alien toxoplasmos, care are- iubește pisicile, care nu- rade cu dispreț de care n-are..

    Cine n-are nare, n-are nare… Toată lumea are, n-are..

      (Citează)

  8. Respect Radu si Matilda pentru ce faceti, aveti un suflet mare. Nu va luati dupa comentariile rautacioase, aia au probleme la mansarda.

      (Citează)

  9. baba aia spera sa uite barbosul de faptele ei din tinerete si sa prinda un loc la all-inclusive dupa ce va iesi din evidenta starii civile.

      (Citează)

  10. Nu stiu, sunt impartit. Imi plac pisicile f mult, dar la anul o sa aveti mai multe pisici acolo probabil si tot asa.
    In fine, macar pisicile nu defecheaza pe trotuar.

      (Citează)

  11. pisicile tin numarul daunatorilor (rozatoare, gandaci) sub control. nu ai sa le vezi niciodata facand pe trotuar asa cum fac cateii plimbati de stapani.

    pentru cine are chef, recomand un docu-film despre pisici si un oras care le iubeste
    https://www.imdb.com/title/tt4420704/?ref_=nv_sr_srsg_9

      (Citează)

  12. Incercati, pe cat posibil, sa le si sterilizati, atat masculi, cat si femele. Altfel se inmultesc exponential, am vazut pisici cu doua randuri de pisoi pe an, de fiecare data cate 3-4 minim. Si, automat, se inmulteste si numarul de pisoi facuti afis de masini, bolnavi sau handicapati

      (Citează)

    • N-ai cum să le prinzi, momentan. Sunt însă mulți oameni care sterilizează pisicile ce le mai vin prin curte și devin mai pașnice.

        (Citează)

  13. Având în vedere că pisicile au „prostul” obicei să își acopere rahații, nu văd unde-i problema și ce rahat de pisică inhalează unii. Dispar rozătoarele din subsolurile blocurilor și păsăretul. Chiar dacă au mâncare la discreție, nu te pui cu instictul. Băbuțele din parcuri care hrănesc porumbeii sunt drăguțe, nu? Care-i diferența?

      (Citează)

  14. Ce oameni răi mai sunteți, da sigur comparați pisicile cu câinii. De câte ori ați fost nevoit în trecut să fugiți sau să vă schimbați drumul din cauza unui câine sau mai mulți sau ați fost mușcați ? Și acum răspundeți-mi la aceeași întrebare dar in legătură cu pisici.
    Pisica de obicei preferă sa se cace undeva unde are ceva praf, pământ dar daca se si caca pe asfalt hai sa nu il comparăm cu cel de câine care e mai mare si mai moale.
    Da, în principiu cel mai bine ar fi sa prindem pisicile și să le castram, dar daca nu poți face asta si sa le dai mâncare si apă ajută mai ales iarna, iarna e frig si mănâncă mai mult, logic. Unele cabinete au program de sterilizare/castrare prin fonduri de la ong uri sau in trecut de la PMB, dar nu cred ca Nicușor mai da bani pentru asta.
    Si da am pisică, chiar două, una de rasă si una luată de afară

      (Citează)

  15. M-am mutat într-un cartier plin de grădini și e plin și de pisici. Sălbatice, nu stau la mângâiat, le-am lăsat și eu niște mâncare unora dintre ele. Am observat la unul dintre tomberoanele îngrădite, cineva a făcut un dozator de hrană pentru ele dintr-un pet de 5L și niște sârmă, foarte smart inițiativa. Revenind la gașcă, am văzut-o pe doamna care le hrănește în grădina de la balcon și să vezi acolo adunare generală. Mi-a devenit simpatică, a ieșit de fiecare dată să le hrănească iarna asta. Nu știu despre ce rahat de pisici la vedere se vorbește, tot ce pot spune este că sunt mulți câini în zonă și nu toți stăpânii strâng după ei. Eu nu am văzut pisică amatoare de răhățit în mijlocul drumului. Așa că da, felicitări pentru gest! :)

      (Citează)

    • O poza cu dispenserul acela din pet 5l cu sârmă dacă se poate.. o idee bună când lipsim 1 săptămână din localitate..

      Să asimilăm tehnologia..

        (Citează)

  16. Poate exista castroane de hartie, sa le poti pune mancarea in ele, nu direct pe jos ca se imprastie.

    Sunt mai bine de 10 ani de cand hranim pisicile de prin jurul blocului, au mai venit, au mai plecat sau s-au dus intr-o lume mai buna.
    Pe cele care au fost blande si s-au dat prinse le-am dus la castrat si sterilizat. Unele au fost adoptate si au casa lor, altele nu s-au lasat prinse.
    Pe unii ii am pe constiinta pentru ca nu i-am gasit la timp sa ii ingrijesc sau i-am speriat cand am vrut sa ii prind si nu au mai aparut in zona.

    Sunt niste sufletele mici si nu este vina lor ca au aparut pe lumea asta, de acea trebuie sterlizate si castrate cat se poate pentru a preveni inmultirea lor. Rata de supravietuire a puilor daca raman in strada e destul de mica oricum, din 8 pui fatati pe aici intr-un an de zile doar 1 misuna prin copaci saptamana asta.

    Pisicile sunt foarte bune pe langa bloc si casa, desi sunt hranite zic eu bine tot vaneaza soreci si vrabiute. Cats are assholes, probabil. Important este sa aiba si o sursa de apa, si vara si iarna cand e frig si mai ingheata peste noapte.

      (Citează)

  17. Oamenii care comenteaza aici “foarte rau faci, ia-le in casa” e clar ca nu au avut niciodata vreun animal in grija, nu au aratat bunatate fata de vreun animal si nici nu au de gand sa o faca.

      (Citează)

  18. 24 de ore mai tarziu comentariile mele sunt tot in moderare…
    Serios man, mai bine dai cu disable la sistemul ala al tau, sau mai bine bagi whitelisting dupa adresa de mail celor care comenteaza constant.

      (Citează)

  19. John:
    Toata lumea le da de mancare… Da’ la putina apa dupa masa nimeni nu se gandeste? Bietele pisici.

    Sau desert. Ce oameni rai…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus