un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În București se va organiza maraton de vaccinare (7-9 mai, Pfizer)

26 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

O știre bună: se va organiza în București un maraton de vaccinare în perioada 7-9 mai, cu Pfizer. Nu-i nevoie de programare, trebuie doar mers acolo cu buletinul în mână.

Vor fi două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională (cea din zona Unirii, da?). Autoritățile vor să vaccineze 15.000 de persoane în acel weekend.

Vestea este bună și ar trebui să o dați mai departe oricui este interesat de vaccinare pentru că este cea mai simplă metodă de a te vaccina. Știu că sunt mulți oameni care pur și simplu n-au putut sau n-au vrut să se complice cu platforma de programare. Poate că mersul direct la vaccinare, pe 7-9 mai, le va fi mai pe plac. Rapelul le va fi programat și asigurat automat, deși nu știu în ce centru sau dacă tot în acele două locații.

Astăzi au intrat în țară peste 725.000 de doze Pfizer, așa că rezerve vor fi fără probleme. Un maraton similar organizat în Timișoara a vaccinat 6.722 de persoane într-un weekend cu program non-stop. Tot astăzi, în Cluj-Napoca, s-a deschis un centru drive-through de vaccinare cu Pfizer. Până la 4 oameni pot merge într-o mașină pentru a se vaccina, fără vreo programare necesară în prealabil. Un drive-through din Deva a vaccinat 1.241 de persoane în două zile.

Sper că iese bine treaba asta cu maratonul din București. Ne apropiem de 30% români vaccinați. Nu-i suficient pentru a reporni economia sau pentru a elimina restricțiile care o limitează în prezent. În bula mea, de exemplu, oamenii sunt vaccinați. Eu, familia, prietenii cu care am contact, toți suntem vaccinați. Dar asta este doar jumătate din luptă câștigată; cealaltă jumătate va fi câștigată când se vor vaccina suficienți oameni pentru ca limitările să fie scoase și viața să se întoarcă la normal.

sursa foto: pagina oficială RO Vaccinare.

    13 comentarii

  1. Ce restricții sunt așa de relevante omului de rând astfel încât să se vaccineze?
    Magazinele sunt pline de mărfuri și de clienți, parcurile de asemenea, mijloacele de transport în comun nu prezintă absolut niciun pericol indiferent cât de aglomerate ar fi, mergem practic unde vrem.
    Doar că nu mai zburăm așa ușor cu avionul?
    Nu e suficient.

      (Citează)

    • Omul de rand ar mai merge la un film, meci etc. O parte ar mai merge si la concursuri de alergare. Unele persoane viseaza si la festivaluri/concerte. Si cred ca se mai gasesc exemple. Nu toata lumea merge la munca, cumparaturi, acasa si atat.

        (Citează)

    • omul de rand, chiar daca este imbecil, se poate imbolnavi, moment in care va reclama ca nu are loc rezervat la ati, pe drumul spre cel de veci!

        (Citează)

    • Restrictia locurilor din spitale si mai ales a paturilor de ATI, ca nu e nici unul disponibil. Asta e restrictia care ar trebui sa convinga omul de rand sa se vaccineze.

        (Citează)

    • O mica corectura la ce au zis cei de mai sus. In Romania la ora actuala sunt cam 1000paturi libere la ATI, dar nu pentru cei cu Covid. Nu va imaginati ca in toata romania sunt in totalitate doar 1500paturi pentru toate patologiile.

        (Citează)

    • @Alin, de unde ai cifrele astea? Vad ca cei din Ministerul Sanatatii inca nu stiu cate paturi sunt disponibile.

        (Citează)

  2. Am intrat in moderare, nu stiu de ce.

      (Citează)

  3. Momentan nu prea intereseaza pe nimeni ca esti vaccinat, toti cer test PCR. Da, se anunta ca va…

    Vali:
    Ce restricții sunt așa de relevante omului de rând astfel încât să se vaccineze?
    Magazinele sunt pline de mărfuri și de clienți, parcurile de asemenea, mijloacele de transport în comun nu prezintă absolut niciun pericol indiferent cât de aglomerate ar fi, mergem practic unde vrem.
    Doar că nu mai zburăm așa ușor cu avionul?
    Nu e suficient.

      (Citează)

  4. si o sa faca si un maraton de rapel?

      (Citează)

    • Mai mult ca sigur ca se va face si maraton pentru rapel. Altfel nu vad ce sens ar avea sa chemi oamenii si apoi sa ii lasi sa-si gaseasca singuri loc pentru rapel.

        (Citează)

  5. Ideea pare buna, dar ce ne facem la rapel… daca ma trimite la vreun centru prin cine sti ce coclauri? Plus alta chestie dubioasa: la aceste “maratoane” am vazut ca lumea se inghesuie ca la supermarket, nu prea e cu distantare. Ia uite cum asteptau la maratonul din Timisoara: https://www.news.ro/social/timisoara-a-inceput-maratonul-vaccinarii-peste-o-suta-de-persoane-stau-la-coada-pentru-imunizarea-impotriva-covid-19-foto-1922405423322021041720135473

    Prefer sa astept sa se deschida mai multe centre cu Pfizer, si oricum cred ca in maxim o luna se va renunta complet la programari pentru ca nu vor mai avea doritori. Atunci ma voi duce cu buletinul la cel mai apropiat centru.

      (Citează)

    • S-au deschis deja centre cu Pfizer la liber in aproape toata tara. Deci poti sa te duci linistit cu buletinul sa te vaccinezi.

        (Citează)

  6. Incepand de astazi, in platformă te poți programa pentru rapel la alt centru decat cel unde ai făcut prima doza

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus