un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fitbit a prezentat Luxe, un smart band premium

19 Apr 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Fitbit mută interesant astăzi prin lansarea brățării Luxe. Luxe este un tracker de fitness și monitorizarea stării de sănătate. Se adresează unui segment premium, acelor oameni care vor un accesoriu care să arate bine la încheietura mâinii alături de orice tip de haine sau în orice situație.

Sunt multe trackere pe piață, dar uneori nu vrei să porți un Xiaomi Mi Band de 105 lei. Fitbit, în acest sens, este mai apropiat ca aspect și coolness de un Apple Watch decât de un Mi Band. Costă și pe măsură, 749 de lei la precomandă (coming soon).

În primul rând primești un dispozitiv care arată bine și care poate fi adaptat garderobei sau preferințelor personale. Măsoară activitatea fizică, monitorizează somnul, calculează nivelul de stres și alți indicatori, ciclul menstrual, pulsul, concentrația de oxigen, vezi notificările din telefon. Are ecran color AMOLED și carcasă de inox rezistentă la apă. Autonomia pare mică la doar 5 zile. Mă așteptam și la ecran de safir sau măcar Gorilla Glass, dar nu sunt menționate în specificații.

Prețul include și 6 luni de abonament Fitbit Premium, serviciu care include tot felul de programe de fitness, analiză de date șamd, ceea ce este un avantaj. Și prețul mi se pare mare, dar, după cum ziceam, cred că se adresează oamenilor cărora nu le pasă exact de zile de autonomie sau 30 de dolari în plus sau în minus, ci celor care vor un tracker, dar nu un Apple Watch. E o nișă mică. În România, chiar foarte mică. Îmi place cum arată și ideea din spatele ei, dar nu cred că va rupe piață în două.

O să spun și că pare gândită exclusiv pentru femei, toate imaginile înfățișând doar femei. Probabil că bărbații nu au probleme în a purta orice tracker la mână, în timp ce femeile sunt mai atente la accesoriile lor.

    7 comentarii

  1. Iarta-mi ignoranta dar arata absolut oribil.

    Segmentul premium despre care zici cred ca are tinta apple watch-urile cand e vorba de monitorizarea pulsului si alte cele.

    Doar zic.

      (Citează)

  2. nu va rupe piata in Romania, dar are sanse in alte tari. 149 de dolari poti sa cheltui intr-o seara de sambata in oras daca nu esti atent

      (Citează)

  3. Produse frumoase dar softul și stabilitatea conectivității lasă mult de dorit, eu am un fit bit versa 3 și la 2 zile necesitat restart pentru a putea fii reimperecheat cu telefonul,eu sincer nu as mai lua produsele lor

      (Citează)

    • Eu am 3 fitbituri in casa de aproape 3 ani, folosite cu 3 telefoane, si nu sunt probleme, in general vorbind. Da, la prima imperechere sau la update uri e mai greu intr-adevar, dar in rest merge…

      … cu conditia sa dai drepturi totale aplicatiei fitbit, sa nu o inchida battery optimizer-ul samd. Eu aveam problema ca nu functionau notificarile pe ceas si era din cauza battery optimizer.

        (Citează)

  4. Mircea cel vechi

    20/04/2021 la 9:18 AM

    La Xiaomi, dupa ce dormi seara de seara dimineata te dai jos din pat si te trezesti ca ai facut 150 de pasi…

      (Citează)

    • Nu este asa deloc… Folosesc de doi ani bratari fitness de la xiaomi si nu inregistreaza pasi stand in pat mai ales in somn…

        (Citează)

  5. Ala cu lant e genial, sper sa faca si hauriu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus