un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cititori care v-ați vaccinat, ce reacții adverse ați avut?

8 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

53 comentarii

Înainte să vi le spun pe ale mele, două lucruri de zis aici. Statisticile oficiale anunțate pe 6 aprilie despre efecte adverse post-vaccinare spun că 3,4 la mie este rata de reacții adverse. Defalcat, înseamnă 1,9 la mie la Pfizer, 3,6 la mie la Moderna și 13,1 la mie la AstraZeneca.

Există o platformă online unde se pot raporta aceste reacții adverse. Statisticile de până acum zic că:

  • vârsta mediană a persoanelor este de 37 ani (bănuiala mea este că aceasta este vârsta mediană a celor care au știut să folosească platforma, nu că doar la ei apar reacții)
  • 63% sunt femei
  • singura reacție gravă: un șoc anafilactic la un vaccin Moderna
  • 73% reacții locale precum durere la locul vaccinului, tumefacție, erupție, plus oboseală și frisoane
  • 42% au raportat dureri de cap
  • 39% au avut dureri musculare sau articulare
  • 17% au raportat probleme digestive (din care eu am înțeles că au stat pe WC peste așteptări).

Am folosit ieri platforma online de raportare a reacțiilor adverse. Pare un site modern, dar putea fi mult, mult mai bine făcut.

Momentan este de tipul “compunere liberă”, îți descrii tu problemele într-o casetă de text, nu le bifezi dintr-o listă mare. O listă mare din care bifezi ce ți se potrivește ar fi putut genera imediat statistici relevante. Metoda actuală înseamnă că cineva trebuie să citească ce-ai scris tu acolo și să completeze manual în altă bază de date.

Mai sunt și alte probleme pe acolo. N-am înțeles ce înseamnă Nume (inițiale) la început. Ți se cere (opțional) numărul adeverinței de vaccinare, dar nu există unul, ci doar o serie a semnăturii ei digitale, un cod de vreo 25 de caractere. Să fie acela? Vaccinurile (de fapt, “Vaccinul suspectat”) au niște nume complicate, aici e prima oară când am văzut scris acel Vaxdevr… al AstraZeneca. Există un câmp numit Doză administrată: și atât; ce trec acolo, “5 ml?” “Da?” “Două?” “La pachet, vă rog?”

Ar fi fost mai simplu să-mi ceară CNP-ul și apoi platforma să scoată din registrul de vaccinare datele despre tipul vaccinului, data inoculării, centrul șamd. Înțeleg că poate se dorește o anonimizare a datelor, dar accesarea platformei oricum este opțională.

“Vaccinul suspectat a fost utilizat în conformitate cu instrucțiunile din prospect?”. Păi… pe mine mă întrebi? Eu l-am văzut doar când îmi intra în braț.


Anyway, înapoi la mine și Pfizer-ul meu.

La prima doză am avut doar o durere musculară la locul vaccinării. Ca o febră musculară, ca atunci când tragi prea tare la gantere și te doare apoi mușchiul.

La rapel a fost mai rău. M-am vaccinat la ora 10 dimineața. Am avut tot o durere musculară ca și prima oară, dar ceva mai severă.

A doua zi m-am trezit cu o durere de cap ca la o mahmureală din zilele bune care m-a ținut toată ziua, pe lângă durerea de mână. Asta a fost chiar trist. Practic am avut toate dezavantajele băutului de alcool, dar fără a pune vreo picătură în gură în ultimele 3 zile. Am tras o odihnă de 2 ore la prânz cu căștile pe urechi și Cafe del Mar 40 years în ele.

Temperatura mi-a crescut de la uzualul 36,6 la un imens 36,8 și pe seară chiar 37 de grade. Tot pe seară am observat și că am ganglionii din gât foarte umflați, îi simțeam când înghițeam. Tot foarte umflat era și ganglionul de la subraț mâna stângă. Cum ganglionii aceștia și ușoara temperatură sunt semn că sistemul imunitar are ceva de lucrat, m-am bucurat, dar mai discret așa, că mă durea totuși capul like a bitch.

A treia zi m-am trezit fără durere de cap, temperatură din nou la normal, ganglionii din gât readuși la normalitate și doar cel de la subraț mai pare umflat. Ce să zic, o să supraviețuiesc.

Iată din nou clipul despre efecte secundare de la Vox, e mișto:

    53 comentarii

  1. Astra Zeneca eu, sotia, fratele, cumnata, toti in aceeasi zi.
    Eu: aparitie – dupa 13 ore. Simptome: frisoane mici, durere de cap mica spre medie, oboseala medie, durere mica brat, stare generala proasta, fara a-mi afecta serviciul. Durata: 48 ore, rezolvat definitiv cu o tuica mica.

    Familia: simptome foarte asemanatoare, in plus fratele si cumnata frisoane puternice toata noaptea, iar fratele febra 39. Durata la fel.

    Practic, prima zi dupa vaccinare a fost o zi cu multa liniste in casa, toti am tacut, televizorul a mers foarte incet sau deloc si ne-am culcat devreme. :)

    Multumesc de link, am raportat.

      (Citează)

  2. Astra-doza 1: dureri de cap în spate(ceafă și zona ochilor) cu intensitate medie și suportabilă, frisoane cu febră(probabil 37 grade) care a cedat după un paracetamol la 3 ore cu transpirație(așa fac atunci cînd sînt răcit), a doua si a treia zi sințeam că mi-e rece chiar dacă eram îmbrăcat mai bine decît de obicei, fără durere de mușchi în umăr dar de aunci am avut două rînduri de durere musculară-articulară a umărului care aproape că nu mă lăsa să ridic brațul. Chiar și azi resimt o durere foarte slabă și nu știu cînd va trece.
    In 5 zile ar trebui să fac doza 2 dar nu sînt 100% convins din cauza durerii musculare.

      (Citează)

  3. Am făcut prima doză de Pfizer. Tot așa… durere musculară în zona unde mi-a făcut vaccinul pentru o zi-două și o migrenă pe care am rezolvat-o cu un Paracetamol. La 3-4 zile am avut simptome de răceală…ca atunci când intră frigul în oase și nu poți să te mai încălzești. Acum au trecut 8 zile și sunt ok. Aștept rapelul.

    Am o mătușă care a făcut pareză facială, aparent de la Pfizer, dar i-a trecut după o zi.

      (Citează)

  4. Am fost vaccinat cu Pfizer. După prima doză nu am avut nici măcar acea durere în braț.
    După rapel(făcut într-o seară de miercuri la ora 19) au fost 4 zile( începând de a 2-a zi)cu simptome care au descrescut:
    Ziua 1. Temperatura a stat la 37.4-37.6. Dureri musculare de zici că eram sparing pentru Moroșanu. Plus durere în braț de nu puteam să dorm pe mâna înțepată. Seara erau niște frisoane. Am luat cu greu( nu sunt fan pastile) un Coldrex să mă lase să adorm.
    Ziua 2. Temperatura și-a revenit. Moroșanu încă își făcea simțită prezența. Mâna tot îmi dădea trezirea dacă în somn mă așezam pe ea.😡
    Ziua 3. Moroșanu plecase. Mai era mâna, dar nu așa grav.
    Ziua 4. Au dispărut toate simptomele. Mâna mai jena puțin dacă apăsam eu pe locul vaccinării.
    P.S.: Deși dormeam destul de zbuciumat( de frică să nu mă așez pe mâna care îmi dădea trezirea instant), am băgat multe ore de somn in acele zile.

    Notă: Am făcut testarea anticorpilor la o lună de la primul vaccin și am primit cadou un număr de aproximativ 7000 unități. Referința era pe la 13. Cred că sunt bine. 🙂

    Sănătate tuturor!

      (Citează)

  5. Mi-am luat și eu misiune zilele trecute să raportez side effects prin acel formular și am avut aceleași nelămuriri. Eu îmi spun despre mine că sunt un om care are răbdare, dar înțeleg acum de ce “au fost raportate 2 cazuri de reacții adverse la 1000 de persoane vaccinate” – pentru că l-au făcut destul de complicat și atunci presupun că nimeni nu stă să raporteze. (circula ceva știre prin presă la un moment dat cu titlul ăla).
    Vaccinat cu Pfizer, au fost decente efectele, dar am avut nevoie de o zi off.
    Am făcut vaccinul, am avut acea durere musculară (la care mă așteptam), m-am trezit a doua zi și încă eram ok, la 18 ore de la vaccin m-a luat febra, a crescut la 37.5 – pt mine e mult, în mod normal am temperatura sub 36, am resimțit-o și m-am dus și m-am culcat, că nu mai eram în stare de nimic. A doua zi scăpasem de febră, eram fresh, dar m-a luat o durere de cap. Iar pe mine nu mă doare capul niciodată. Totul ok după.

      (Citează)

  6. La prima doza maica’mea a avut somnolenta a doua zi.
    La rapel taica’miu a avut inflamarea locala clasica de vaccin in umar.

      (Citează)

    • Familie religioasă netematoare de moarte, ne-am vaccinat toti cu AZ, eu cu ușoară moleseala și dureren-n brat, nevasta și copilul febre cu paracetamol, bunica nimic poate un pic de friguri , iar străbunica probleme cu retentia urina toata noaptea ..

      Vedem la rapel, desi ne gândim serios să-l amanam, sau să vaccinam de la 60 in sus sau 60 in jos sau deloc după instructiunile zilei..

        (Citează)

  7. Pfizer, 29 martie. Din pacate nu prea pot spune clar ce reactii au fost, ca a fost intr-o luni dupa ce bagasem in weekend betoane la tara. Ma durea deja ambele brate si aveam febra musculara :). Febra, ameteli, greata, etc nu am avut. Sotia mi-a zis ca a durut-o un pic locul intepaturii vreo 2 zile si atat.
    Ei m-am uitat acum si nici nu imi mai dau seama unde a fost intepatura.
    Vedem dupa rapel, pe 19.

      (Citează)

  8. Mamaie, 81 ani, absolut nimic după Pfizer.
    Tata nimic după Moderna.
    Mama frisoane dupa rapel Moderna.
    Soacra nimic dupa Pfizer.
    Socrul 2 zile de simptome de gripă la rapel Pfizer.
    Soția durere 24 h in braț prima doză Moderna

    Eu urmez peste 2 zile prima doză.

      (Citează)

  9. Eu cu inca 3 prieteni prima doza AZ, in aceiasi zi: nici o reactie la nicunu.
    Alt prieten tot cu AZ dupa prima doza : dureri musculare.
    Asteptam rapelul.

      (Citează)

  10. Prima doza cu Moderna, durere destul de mare in brat, nu îl mai puteam ridica pana la nivelul umărului plus o ușoară oboseala mai accentuată. Durerea a ținut doua zile.

      (Citează)

  11. Moderna, amandoi.
    Doar eu am avut durere musculara la locul intepaturii (a trecut dupa 2 zile, azi nu mai simt nimic), foarte usoara stare febrila (de la 36,5 la 36,8) si cam atat. Parca oboseala a fost mai accentuata a 2a zi dupa vaccin dar cred ca tine si de relaxarea creierului.
    In rest, dupa probleme cu somnul care tin de 6-7 luni, am reusit sa dorm toata noapte fara sa ma trezesc.

      (Citează)

  12. Văd foarte multe efecte adverse după rapel. Sunt curios ce efecte adverse au avut cei care au făcut vaccin dupa ce au avut Covid19 in prealabil.

      (Citează)

    • Okochea:
      Văd foarte multe efecte adverse după rapel. Sunt curios ce efecte adverse au avut cei care au făcut vaccin dupa ce au avut Covid19 in prealabil.

      Duminică am rapelul cu Pfizer dupa ce (teoretic) am avut covid prin ianuarie. Nici un simptom în ambele cazuri, în afara unui disconfort în locul înțepăturii. Dar la fel a fost și după ce am făcut vaccinul antigripal.

        (Citează)

    • Pfizer… prima doza 10 zile nu m am putut ridica din pat.. de mers doar sprijinita de pereți. Am vomitat 5 zile, dureri de cap,ganglioni , dureri musculare.. etc. Rapel 3 zile , a fost o minune!! Nu -mi doream un alt calvar… Tata a fost bine, și multe cunoștințe .. Doar doua colege care au ajuns in perfuzii.!! O zi buna!

        (Citează)

  13. Astra Zeneca – Prima doza
    Reacțiile au apărut după 11 ore și au durat 8 – 10 ore. Febra 39, dureri musculare, durere suportabila a brațului și cea mai mare problema: creșterea ritmului cardiac. M-am trezit din cauza bătăilor inimii: 130 btm!!! Am avut pulsul mărit in repaos, timp de 3 ore (110 – 100).

      (Citează)

  14. Vaccinata ieri 07.04. la ora 19, Pfizer, momentan doar durere musculară la locul vaccinării.

      (Citează)

  15. Chiar am vrut sa scriu efectele adverse de la AZ, dar sta naiba o ora sa completeze atatea formulare.

      (Citează)

  16. Am făcut prima doză de Moderna la ora 18. Simptomele au evoluat astfel:
    – durere de braț sesizabilă atunci când m-am culcat
    – a doua zi a fost dedicată durerii mai mari a brațului. Mobilitate redusă, durere apăsătoare. Pe seară a intrat un pic frigul în mine. Paracetamol.
    – la 35 de ore după vaccin m-am trezit cu febră 38 și durere de cap.
    – la aproape 39 de ore după vaccin febra e în scădere (37,6), durerea de cap e tot acolo, dar cred că le dau gata cu niște paracetamol.

    Soția a avut aceleași reacții, mai puțin febra și durerea de cap.

      (Citează)

  17. Pe 29 Martie cu Moderna, a doua zi o stare accentuata de oboseala, durere la locul injectiei incat miscam mana cu teama. Somn agitat de teama ca sa nu stau pe mana, crezand ca asta influenteaza cu ceva vaccinul si eventual sa-mi verific starea din timpul noptii in varianta in care apar modificari. Poate la mine simptomele erau mai usoare dar am fost influentat de sotie, care s-a vaccinat cu vreo 4 zile inainte si a doua zi i-a fost cam rau si asta m-a facut sa astept marea stare nasoala care defapt nu a fost chiar asa de mare. La sotie a trecut totul intr-o clipita dupa un dus fierbinte, facut seara, urmat de o vitamina C. Poate e doar o coincidenta dusul si vitamina. Pe 26 am rapelul, dar cum are sotia cu ceva zile inainte si voi compara iar simptomele.
    In familie mai avem ceva cazuri de side effects, toate dupa rapel si la Pfizer si la Moderna. Mama, vaccinata cu Moderna, a fost cel mai rau dupa rapel, cu tot felul de simptome gen raceala si care au durat vreo 3 zile. Raportate pe platforma care, intradevar, e o cam ciudata.

      (Citează)

  18. Zeneca, prima doza: am făcut vaccinul la ora 11 iar seara pe la 9-10 am inceput cu frisoane si temperatura 38. A doua zi dureri musculare și dureri de cap. Am cam dormit și stat în pat toată ziua. A treia zi m-am mai simtit ușor obosita. Vorba unui prieten vaccinat in aceeași zi și cu aceleași efecte: am trecut prin mahmureli și mai grele de atât. :)
    Soțul s-a plâns de ceva durere la locul injecției și cam asta a fost.

      (Citează)

  19. Dupa prima doza de Pfizer am avut un pui de febra si mi s-au umflat ganglionii din jurul gatului si de la axila (cei de la gat la o ora dupa vaccin). La a doua doza facuta fix acum 14 zile a fost mai fun. La fix 12 ore m-au luat niste frisoane cum n-am avut ever in viata asta de stateam cu hanoracul pe mine sub plapuma, am facut febra si tot asa mi s-au umflat ganglionii. Am luat un paracetamol si am zacut in pat. Faza e ca niste ganglioni nu mi s-au dezumflat nici acum si stau sa ma intreb cam dupa cat timp trebuie sa-mi fac probleme.

      (Citează)

  20. Moderna , dupa doza 1: durere musculara locala instalata treptat
    la 30 ore dupa vaccin m-a luat cu frisoane, somn agidat. Dimineata abia m-am ridicat din pat, durere de cap, cap greu, dureri musculare si osoase moderate. au trecut in 24 ore fara nici un tratament. Febra nu am avut.
    Am 33 ani

      (Citează)

  21. Si eu si sotia am facut prima doza cu AstraZeneca.
    La 10 ore dupa vaccin au inceput efectele: frisoane, febra intre 37-38, stare generala proasta. Luat un paracetamol la primele simptome si apoi noaptea un nurofen. Noaptea a fost destul de grea. A doua zi ok-ish, pe seara pe mine m-au luat iarasi frisoanele. Am luat iarasi un paracetamol.

    Ce a fost interesant.. Si eu si sotia purtam permanent ceas care monitorizeaza pulsul. O perioada de vreo 24 ore dupa vaccin a fost un spike foarte foarte clar pe graficul zilnic cu pulsul. Iar pulsul instant statea peste 90, in conditiile in care este pe la 60 in mod normal. Deci clar corpul lupta cu ceva.

    Si da, vreo 2-3 zile a fost si durere in zona bratului.

      (Citează)

  22. Cifrele alea sunt mult subestimate, sunt convins. Cam toata lumea de care stiu ca s-a vaccinat cu AZ a avut reactii moderate (febra, oboseala), dar foarte putini raporteaza oficial.

      (Citează)

  23. Eu, Pfizer – dupa prima doza ceva urme de dureri de cap si durere in locul administrarii cand ridicam mana.
    Dupa rapel la 12 ore dupa febra 38.3, frisoane, dureri musculare si de cap. 12 ore mai tarziu au disparut toate.

    Prietena, Moderna – dupa prima doza a durut-o mana f f rau, imediat ce au scos acul :). Medicii de acolo i-au spus ca e prea slaba si din cauza asta (are 50 kg). Dupa vreo 2 zile a disparut durerea de mana si sa vedem la rapel.

      (Citează)

  24. Eu+sotia AZ : febra 38-39.5 in prima zi, dureri de toate felurile, stat la pat 24 de ore, umflaturi, etc. Rezolvat in max. 36 de ore.
    Parintii+soacra Pfizer : umflaturi la locul vaccinarii vreo 2 zile.

    Pai e corect asa?

      (Citează)

  25. Moderna, prima doza in februarie – doar dureri musculare, iar rapel in martie.
    Primele ore dupa rapel nimic, peste noapte ok, dimineata insa durere de cap, ameteala, dureri musculare, stare subfebrila. Apoi au evoluat rapid si au fost din ce in ce mai puternice, culminand cu febra 38.9 (complet anormal pentru mine, nu fac niciodata febra). Insa tot la fel de brusc au trecut, astfel ca pana seara eram ca nou. A fost o day off cu stat la pat, care sigur merita si as mai face din nou acelasi lucru, fara nicio discutie. :)

      (Citează)

  26. PFIZER mRNa. Dureri usoare dupa prima doza in zona vaccinului. Dupa rapel atat eu cat si sotia am avut un pic de febra, dureri de cap usoare si o senzatie puternica de oboseala, epuizare. Toate simptomele au disparut dupa 2 zile. Dureri am avut mai mari la mana cand am facut anti rabicul dupa ce m a capsat o javrutza.

      (Citează)

  27. Poate gresesc eu dar tot ce scrie lumea aici nu iminpar reactii adverse ci doar simptomatologie clasica de vaccin. Organismul e viu, actioneaza.
    Lesinuri, socuri anafilactice, pareze, etc.. asta da, e altceva..

      (Citează)

    • in ziua de azi, lumea e atat de sensibila incat daca iti ravaseste vantul parul, se numeste “reactie adversa la vant” :-)

        (Citează)

  28. Pfizer. Parca mi-ar fi injectat apa chioara. Nici macar o usoara amorteala, nimic. Stau si ma gandesc daca oi fi printre “norocosii” care nu fac anticorpi, ca nu am avut absolut nicio reactie.

      (Citează)

    • Poate ti-a luat anticorpi, sa-i dea la altii:)

      Moderna, prima doza acum doua zile
      Umflatura tipica “Covid arm”, plus usoara febra, tratata cu dus fierbinte si paracetamol

      Returul se joaca dupa Paste, sa vedem…

        (Citează)

  29. Vaccin Pfizer, 60+, nici o reactie adversa in afara de obisnuitul disconfort la locul administrarii. La fel sotia.
    Soacra 80+, fara reactii adverse in afara de disconfortul de la locul administrarii.
    Astazi suntem programati la rapel.

      (Citează)

  30. Protip: fa in bratul stang ca sa poti apuca centura cu dreptul.

      (Citează)

  31. Pfizer-prima doza si rapelul. Nici o reactie.

      (Citează)

  32. Am facut Pfizer si eu si o parte din familia mea. La prima doza si eu si parintii si socrii am avut dureri doar in zona unde a fost facut vaccinul. Cam 2 zile au durat. Ce am vazut la mine a fost parca o stare de somnolenta pentru 2-3 zile. La rapel eu si parintii n-am mai avut nici macar acea durere locala. Sincer am stat putin cu morcovul pentru ca o colega de serviciu dupa rapelul cu Pfizer a avut frisoane si febra 40 desi la prima doza n-a avut nimic.

      (Citează)

  33. AZ- durere la locul vaccinului și dureri musculare ca și cum as fi înțepat de ace in zone nebănuite ale corpului :))

    Colega temperatura și frisoane pt doua ore și atât

      (Citează)

  34. Eu (38 ani) am facut Pfizer-ul, 25 ianuarie + 15 februarie.
    Dupa prima doza – cam la 12 ore, o durere surda la locul vaccinarii si a doua zi un ganglion dureros deasupra claviculei. Bratul a durut usor cam doua zile, ca la o febra musculara, ganglionul cam 3. Am mai avut si o usoara durere de cap, dar nu o pun pe seama vaccinului, ca uneori mai am astfel de dureri de cap.
    Dupa doza de rapel – o umflatura usor dureroasa cateva zile la locul de vaccinare si ganglion umflat si dureros deasupra claviculei stangi. Vaccinat luni, marti simtit o jena cand intorceam capul spre stanga. Miercuri si joi ma durea cand intorceam capul spre stanga. Vineri aproape ok si sambata disparut complet si durere si ganglion.

    Sotia (36), vaccinata mai recent tot cu Pfizer, dupa prima doza aproximativ nimic – o foarte usoara durere musculara, la locul injectarii. Dupa rapel, in noaptea ce a urmat, frisoane si adormit greu si doua zile de durere mai serioasa a bratului (gen, ridica greu mana deasupra capului).

      (Citează)

  35. Eu m-am vaccinat cu AZ din acel lot cu probleme, retras pentru o scurta perioada. Pe data de 22 februarie. A doua zi am avut efecte adverse dar nu de mare intensitate, febra 38, frisoane, dureri de cap, oboseala, repet nu mare lucru si au trecut in 2 zile.

    Problema a aparut pe 8 martie dimineata cand m-am trezit cu dureri groaznice de articulatii, musculare, furnicaturi pe tot corpul. Imagineazati ca nu puteam sa-mi intind mainile sau picioarele la maxim, dureri de cap foarte mari, a fost groaznic. Am luat paracetamol 2/zi si in 2 zile a inceput sa se reduca durerile dar inca erau acolo. Abia pe 12 martie am mers la doctor dupa ce au aparut stirile cu acele cazuri de decese in alte tari.

    La MF mi-a recomandat sa iau Aspenter si vitaminele C si D 10 zile. A facut copie de pe adeverinta de vaccinare si a zis ca va raporta. De atunci nu a mai fost nimic, durerile au trecut la 4 zile de la tratament cu Aspenter.

    Nu cred ca toate acele ractii adverse sunt cele reale, problema e ca la noi nu prea se raporteaza, se trece peste mai ales daca nu persista problema.

    Eu acuma de frica nu voi face rapelul dar nici nu stiu ce sa fac, si cel mai trist e ca nici nu am pe cine sa intreb, la cum se blbaie autoritatile….

      (Citează)

    • Bună ziua, vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentelor Aspenter si Terapia, Terapia. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa office@sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact (adresa de email). Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.

        (Citează)

  36. Eu si sotia, ambii cu AZ. Dureri usoare la locul vaccinului timp de 24h, in rest absolut nimic.

      (Citează)

  37. Eu am avut covid fara prea mari probleme la inceputul lui martie [oboseala, un pic de febra, dureri in gat]. Prima doza acum o sapt, Pfizer – usoara durere in zona vaccinului pt 2 zile.
    Mama – nu a avut covid, dupa prima doza de Pfizer oboseala si durere in zona intepaturii aprox 1 zi jumate.
    Nu am ajuns la doza nr 2 inca.

      (Citează)

  38. Pfizer doza 1 – 3 zile de mega moleșeală și durere de cap, am bagat somn la greu acele zile pt că eram cam varza. Apoi am început să am palpitații la inimă și să nu pot dormi suficient noaptea alte câteva zile, foarte ciudat, am fost un zombie o perioadă, nici valeriana nu prea a ajutat. Ah, și durere la mușchi vreo 2 zile, unde am făcut injecția.
    Acum tocmai am făcut doza 2 și cam stau cu griji după câte am tras la prima doza, vedem ce-o fi.

      (Citează)

  39. Astra Zeneca: durere în umăr vreo două zile la locul injectării.
    Vreo două săptămâni după am resimțit-o încă într-o seară.

    Nu poți să știi dacă ai febră dacă n-ai termometru în casă ;)

      (Citează)

  40. Dupa prima doza de Pfizer:
    – dureri la locul injectiei
    – dureri de cap si ameteli
    – insomnii
    – mancarimi de piele si senzatia de ace si furnicaturi in tot corpul (asta a tinut cam 2 saptamani, si acuma a mai ramas sa zicem ceva rezidual – in mare au trecut aceste efecte adverse).

    Urmeaza rapelul curand.

    Aici e un site bun unde lumea in comentarii raporteaza efectele adverse resimtite de ei: https://www.openaccessgovernment.org/what-are-the-side-effects-of-the-pfizer-vaccine/104380/

      (Citează)

  41. Reactile adverse la cei care au avut deja covid (cazul meu) sunt mult mai severe decât la cei care nu au avut. Primul vaccin (Pfizer) intr-o vineri pe la ora 18:00. Pana dimineața a doua zi pe la 6 – no problems eram tura de noapte oricum. Pe la 6:30 dureri in mână plus dureri de cap. Luat 1gr de paracetamol, moleșit toată ziua ..urmat tura de noapte nu am mai fost in stare sa o onorez cu prezenta. Am făcut temperatura 39.3 asociata cu frisoane și dureri de cap. La rapel am stat acasă 48 de ore am fost și mai varză. Aceleași simptome ca prima oară plus temperatura mai ridicată 39.7 plus frisoane la greu plus durere in mana de nu am putut dormi 2 zile pe stânga, pe mână, ziceai ca am dat la sapă nu alta. Ma așteptam sa fie mai naspa la rapel, m-am simțit de parca aveam covid că atunci am făcut 40 și peste 40 timp de 5 zile consecutiv..in fine. Am trecut și peste asta. Soția a făcut A/Z durere de cap pentru câteva ore (soluționată cu paracetamol)..și a trecut (simptome similare cu ceea a experimentat când a avut Covid)..Sănătate tuturor !

      (Citează)

  42. Sinovac, prima doză. Doar ușoare amețeli, la vreo 2 zile după. Vedem la următoarea peste 2 săptămâni.

      (Citează)

  43. AZ:
    – imediat dupa vaccin (7 seara): pulsul crescut cu 50% fata de normal, si cam atat
    – prima zi dupa: temperatura ~38, dureri de cap, muschi, mici frisoane. Pulsul la fel de crescut toata ziua
    – a doua zi dupa: nimic, doar durere la locul vaccinarii

      (Citează)

  44. M-am vaccinat cu pfizer, la prima vaccinare nu am avut nici o problemă dar la rapel după o zi mi-a aparut sub braț un nodul destul de mare și la atingere mă doare ,,,oare ce poate să fie,,,

      (Citează)

    • Nimic, trece în 2 zile, este o reacție din cele uzuale. Ăla este un ganglion al sistemului imunitar, și la mine s-a umflat un pic.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus