un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

M-am vaccinat câștigând la tombola serii

23 Mar 2021  ·

GÂNDURI  ·

46 comentarii

Zilele trecute am avut un noroc fantastic. Sunt convins că ar trebui să joc mai des la loto sau ceva în viitor. Am fost vaccinat seara, cu una dintre dozele de vaccin rămase la centrul de vaccinare de aici din cartier, după ce am câștigat la o tombolă ad-hoc de 7 doze la 25 de oameni.

Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor are o procedură transparentă de alocare a dozelor neconsumate la finalul zilei, dacă le rămâne desigur vreuna. Se strâng oameni afară, pe la ora 19:30, iar cei din centru spun câte doze au rămas și aleg din cei prezenți acolo persoanele de peste 65 de ani, apoi persoanele cu boli cronice, meserii esențiale și, dacă tot mai rămân doze, trag la sorți dintre cei rămași.

A trecut tata într-o zi pe acolo să întrebe dacă rămân doze și i s-au spus cele de mai sus. Eu m-am dus în două seri. În prima seară eram vreo 25 de oameni. Nu contează ordinea sosirii, nu-i vreo listă de prezență, nu ești după “doamna cu căciulă verde”.

La ora 19:30 am fost chemați cu toții înăuntru, iar medicul coordonator ne-a spus că au rămas 7 doze. Din cei prezenți, au luat vaccin 3 persoane de peste 65 de ani și 3 persoane cu boli cronice și niște adeverințe care să le dovedească. Ultima doză a fost trasă la sorți între 5 persoane cu vârste între 60 și 64 de ani. Eu am plecat așa cum am venit, deși plimbarea de seară a fost bună.

A fost o atmosferă plăcută. N-a comentat nimeni criteriile de alegere sau tragerea la sorți, că se vedea că medicii fac tot ce pot ca să fie cât mai corecți și să urmeze practic prioritățile stabilite conform etapelor 1, 2 și 3 de vaccinare. Ne-am urat cu toții “sănătate!” la plecare.

Zilele trecute, pe la 18:30, mă întorceam acasă de la ședința periodică a iluminaților și, văzând ora, am zis să trec pe la centrul de vaccinare, că poate am noroc în această zi. Ploua afară și m-am gândit că poate nu se vor strânge mulți oameni seara.

Se pare că n-am fost singurul care s-a gândit la treaba asta cu ploaia, așa că până la urmă am fost vreo 35 de oameni care așteptau acolo. În centru încă intrau și ieșeau oameni cu programări. Mi-a plăcut de un bătrân care, ieșind de la vaccinare, a cotrobăit o vreme printr-o geantă înainte de a scoate o pipă old-school. Și-a aprins-o tacticos și a plecat prin ploaie, cu umbrela în mână.

La 19:30 ne-au băgat pe toți înăuntru. Au ales singurele persoane în vârstă, adică 2 persoane de 84 de ani, apoi vreo 5 bolnavi cronici. E clar că tot mai erau câteva doze pentru că au întrebat despre meserii esențiale între cei prezenți. Au mai trimis la vaccinare un curier și un funcționar din primărie și parcă încă o persoană.

A urmat o numărătoare a dozelor rămase pentru confirmarea exactă a numărului. Mai erau 7 doze pentru 25 de oameni rămași în sală. 25 de oameni “normali”, vârste între 28 și 45, ca să zic așa estimativ. Nimeni nu avea boli grave. S-au încercat diverse întrebări de departajare pentru a găsi persoane prioritare la vaccinare, dar eram cu toții la fel. S-a luat decizia să se tragă la sorți din toți cei prezenți.

25 de bilete puse în căciula cuiva. Am scos unul la întâmplare. Scria vaccin pe el. Am dus buletinul ca să mă introducă în sistem și oficial am fost înregistrat pe categoria mea, adică Populație generală adultă faza 3.

Am completat formularul de triaj. M-am dus la zona de vaccinare. Am fost întrebat în ce mână vreau injecția și am răspuns că în stânga. Aș vrea să zic că mi-a venit pe loc gluma cu “nu în dreapta, că aia e mâna de counter-strike”, dar n-am fost așa spontan. Minutele acelea au fost într-o ceață, de fapt, nu mă puteam concentra prea bine la ce se întâmplă. Vaccinat cu Pfizer-BioNTech, 15 minute de așteptare, apoi am plecat acasă cu adeverința în mână. Când am ieșit de acolo aproape că am început să plâng. I hate this fucking year, dar îi văd finalul în zare.

Am primit deja și SMS cu programarea la rapel, peste 3 săptămâni. Nici un efect advers până acum, în afară de o ușoară durere în mușchi, cam ca la o febră musculară. Posibil chiar asta să fie, că de fapt mușchiul chiar lucrează acolo pentru a produce compuși proteici ce imită forma coronavirusului.

Și în acea seară a fost o atmosfera plăcută. Pe afară lumea discuta de alte centre de vaccinare. Cineva zicea că la Romexpo, unde se procedează similar, au fost cu o zi înainte 40 de persoane. Altcineva a povestit că aici la Palatul Copiilor, dar în altă zi, nu a rămas nici o doză. După tragerea la sorți chiar m-au felicitat câțiva pentru noroc. Le-au urat și eu noroc la următoarea.

Sunt convins că am avut noroc pentru că alți prieteni de-ai mei au fost la Palatul Copiilor în alte seri și lucrurile au stat altfel. În altă seara, după ce au trimis la vaccinare bătrânii și bolnavii cronici, au rămas 7 doze pentru 49 de oameni. În altă seară am înțeles că au fost și televiziuni acolo, la ora 19:30, ca să filmeze această operațiune. Mi-a spus altcineva prezent că erau 10 doze, dar s-au dus toate la persoane în vârstă. Nu s-a mai făcut tragere la sorți pentru că n-au avut la ce.

Ieri am trimis personalului din centru o cutie de bomboane prin Glovo. Sper că a ajuns unde trebuie.

Dacă vreți să vă încercați norocul acolo, rețineți următoarele: nu mereu se ajunge la o tombolă pentru populația generală, dar dacă aveți persoane în vârstă sau cu boli cronice de dus acolo, probabil au șanse mari să prindă vaccin. Mergeți cu acte medicale doveditoare, dacă este vorba de bolile cronice incluse în etapa 2 de vaccinare.

Nu știu cât mai ține oricum treaba asta, e posibil să schimbe și ei procedura de gestionare a dozelor neconsumate, mai ales că în curând probabil se activează listele de așteptare digitale și probabil atunci se vor prezenta mai mulți dintre cei programați.

Din câte știu, și la Romexpo se procedează asemănător în fiecare seară, dar nu cunosc cifre.

    46 comentarii

  1. Sambata am facut pe soferul pentru cateva rude din Fetesti, programate la vaccin in Constanta, la centrul expozitional de pe bulevardul mamaia. Am ramas surprins ca intrai si te vaccinau, daca doreai…aveau doze suficiente, ramase si din zilele trecute, ca lumea nu vrea sa se vaccineze, sau cel putin nu vor cu astrazeneca. Din spusele unei asistente asa e in mai multe locuri din tara. Slabe sanse sa atingem 70%

      (Citează)

  2. Stai numai sa audă Ghiță de asta sa vezi ce te baga în ședința.
    De fapt ce ai făcut e furt

      (Citează)

  3. Felicitari; eu m-am pus pe lista de asteptare la unul din centrele Romexpo si mi-a venit randul prea devreme, in sensul ca nu puteam selecta decat o data din martie, si n-am minim 30 de zile de la infectie.

    Asa ca, anulat si inapoi in coada de 2000 de persoane.

    Sunt curios daca e mai flexibil prin call center, gen sa poti spune sa te programeze la sfarsitul lui aprilie de exemplu, sau chiar in mai.

      (Citează)

    • De ce te-ai grabi sa te vaccinezi la asa putina vreme de la infectie? Ti-ai facut test de anticorpi?
      Din cite stiu, astia zic sa nu faci vaccin mai devreme de 90 de zile de la infectare.

        (Citează)

    • Eu stiu de 30 de zile de la infectie; asa mi-a zis medicul de familie.
      Anticorpi urmeaza zilele astea.

        (Citează)

    • Bine, ce-i drept a zis minim 30 de zile

        (Citează)

    • Pe foaia pe care o semnezi ai termen de 28 de zile de la infectia cu covid. Adica bifezi ca nu ai avut in ultimele 28 de zile.

        (Citează)

  4. “Când am ieșit de acolo aproape că am început să plâng. I hate this fucking year, dar îi văd finalul în zare.”: bravo!

    Acum sper ca te vei gândi de două ori înainte de a promova economia chineză (“chinezariile”), macar pentru generațiile de copii care nu pot merge la școală sau pentru cei care si-au pierdut job-urile. Si asta, ca să nu mai amintim de milionul de victime la nivel mondial!
    Sper, chiar sper, ca China nu va scapa asa usor de data asta! The are as guilty as hell and the MUST pay for it! Even if this means war!

      (Citează)

    • Nu, eu nu văd legătură pe care o vezi tu. China are multe probleme, dar un virus poate apărea oriunde și xenofobia împotriva tuturor chinezilor din acest motiv mi se pare o reacție extremă. Virusul dinainte este numit după spanioli, du-te și înjură-i acum înainte să te transformi în campion.

      Dacă vrei musai să împarți ceva cu chinezii, poți să fii împotriva regimului de la putere din China, care a luat decizia de a ascunde pandemia la început și în general este o dictatură. Având în vedere amploarea ei, tot în situația de astăzi cred că am fi fost oricum. Puteau să ține chinezii oricâte semnale de alarmă, adevărul este că în ianuarie și februarie 2020 nimeni nu credea că poate fi atât de contagioasă, nimeni nu era dispus la distanțare socială, purtat de mască șamd. Cine spune altfel face doar pe grozavul.

        (Citează)

    • @Radu
      Ai raspuns la un comentariu ? :)) Sa fie efect advers de la vaccin ?
      Daca e asa GG, tine-o tot asa si la mai multe.

        (Citează)

    • what the hell!
      Ai date depre tehno la milimetru.
      Dar cand spui ca …ah..virus- ca si cum natura ar fi de vina- China o fi fost intamplator sau s-o nimerit -pt ca asta insinuezi– de ce nu vii cu date, inainte sa mangai pe chinezi.
      Tu spuneai ca noi avem nevoie de ei si nu invers.
      hahaha. poate tu

        (Citează)

    • Waw respunsul lui Radu este nesteptata de previzibil, parca luat din New York Times.
      Nimeni nu are nimic de a face cu chinezii, dar au cu regimul totalitar care ii conduce. Fobiile si ism-ele nu isi au locul aici.
      Si virususul nu a aparatut intamplator, la cateva sute de metri de un centru de cercetare virusi in care se faceau “gain of function research”. Doi ani mai tarziu propaganda chineza inca vine cu ipoteze cum ca a venit din America, sau prin importul de subansamle etc. Faptul ca nu au permis pentru o ancheta internationala transparenta nu ajuta de loc. Nu minimiza cazul!

        (Citează)

    • Daca China trebuie sa plateasca pentru pandemie, atunci trebuie mai intai ca SUA sa plateasca pentru criza financiara din 2008

        (Citează)

    • speedy.gonzales

      23/03/2021 la 11:09 AM

      raspunsul lui radu a fost un exemplu clar de deviere a atentiei de la problema reala

        (Citează)

  5. Gg.
    Nu am urmărit știrile dar care a fost logica când au decis să vaccineze populația adultă când încă mai sunt bătrâni și persoane cu boli cronice nevaccinate.

      (Citează)

    • Nu știu. Bănuiesc că a fost timp suficient ca toți bătrânii și bolnavii cronicii care vor să se vaccineze să se înscrie. Sau, dacă n-a fost, probabil se bazează pe livrări de mai multe vaccinuri în viitorul apropiat. În martie și aprilie intră 6 milioane de doze în țară.

        (Citează)

  6. Mie mi se pare putin ciudat cum de raman atat de multe doze zilnic. Asa multi oameni nu-si onoreaza programarile?

      (Citează)

    • Pai dacă e pe gratis, evident ca nu onorează.
      Dacă era pe bani sa vezi cum era

        (Citează)

    • nwradu:
      (…) Virusul dinainte este numit după spanioli, du-te și înjură-i acum înainte să te transformi în campion.

      Chestie (posibil) interesanta, gripa spaniola nu a plecat din Spania. Puterile beligerante în primul război mondial au cenzurat informațiile în presa locală (propaganda de război, nu da bine sa spui ce rău o duci), în timp ce Spania, neutra, a acordat atenție acestui subiect, făcând, prin comparație, ca lucrurile sa para mult mai rele acolo.

        (Citează)

    • @hiqued: Știu, ziceam doar ca exemplu despre cum originea poate fi în orice punct. 1968 Hong Kong, sub britanici.

        (Citează)

    • Sunt oameni care ajung la centrul de vaccinare si au febra sau le-a crescut tensiunea si nu pot fi vaccinati. Eu nu sunt vaccinat, dar cand am dus-o pe mama am asteptat mai mult de o ora pana au vaccinat-o. Avea tensiunea crescuta(probabil de la emotii) si a stat acolo pana s-a mai linistit. Altfel nu primea doza.
      Am intrebat ce fac daca le raman doze si mi-au spus ca suna persoane de pe liste sa vina mai devreme.

      Lucian:
      Mie mi se pare putin ciudat cum de raman atat de multe doze zilnic. Asa multi oameni nu-si onoreaza programarile?

        (Citează)

  7. prevad asa cam intr-o luna ca or sa fie locuri cam pe oriunde si in 2 o sa ne rugam de suceveni sa se vaccineze.

      (Citează)

    • Ia mai ieși din bula ta sus frumoasa și roz.
      Tu crezi ca o sa ai rata de vaccinare 69% cum vizează Ghiță vaccinistu?
      Ba boss…

        (Citează)

    • True story. Daca te uiti pe harta aia cu locurile disponibile, Suceava e singurul judet verde :-)

      Foarte tare cum te-ai vaccinat, Radu.

      Eu m-am stresat sa ma programez pe 15 martie si am reusit la Suraia, peste 3 saptamani.

      Acum se pare ca ma voi vaccina dupa multi bucuresteni care s-au inscris doar pe listele de asteptare, si mai am si 4 drumuri de 300 de km de facut, si cu copii, si noaptea.

      Nu am curaj sa anulez si sa ma pun pe liste in Bucuresti.
      Asta e, bine totusi ca ma voi vaccina.

        (Citează)

    • O lună nu, dar la un moment dat vor veni vaccinuri multe. Să sperăm că nu sunt ca PS5 sau RTX 3080, lansate de 6 luni, văzute la fel de rar precum Bigfoot :P

        (Citează)

    • Pai uite deja aici rata de interes defalcata pe judete: https://vaccin.live/harta-interes

        (Citează)

    • Pe 15.03 m-am înscris pe lista de așteptare la un centru de pe plevnei (pfizer) ,ajunsesera la 9700 persoane , pe 17.03 au introdus alte centre și m-am schimbat la unul din sector 4 – city mall tot pfizer, lista de așteptare acolo era ieri 3890 și astăzi am primit mesaj ca in decurs de 24 h sa imi fac programarea, pe 29.03 mi-am facut programare pentru prima doza deci se mișcă destul de repede.

        (Citează)

  8. ms de info! eu sunt pe lista de asteptare la Palatul Copiilor, cand m-am inscris erau 1900 in coada, acum sunt vreo 8000.

    Inca nu am primit notificare sa ma programez, mai e cineva pe liste la Palatul Copiilor??

      (Citează)

  9. Oare cand va incepe vaccinarea persoanelor de pe listele de asteptare?

      (Citează)

    • A inceput deja. Cei care sunt in fata au fost deja programati. Ajuta daca esti pe o lista dintr-un centru nou, care nu are backlog de programati anterior.

        (Citează)

  10. nwradu:
    Nu, eu nu văd legătură pe care o vezi tu. China are multe probleme, dar un virus poate apărea oriunde și xenofobia împotriva tuturor chinezilor din acest motiv mi se pare o reacție extremă. Virusul dinainte este numit după spanioli, du-te și înjură-i acum înainte să te transformi în campion.

    Dacă vrei musai să împarți ceva cu chinezii, poți să fii împotriva regimului de la putere din China, care a luat decizia de a ascunde pandemia la început și în general este o dictatură. Având în vedere amploarea ei, tot în situația de astăzi cred că am fi fost oricum. Puteau să ține chinezii oricâte semnale de alarmă, adevărul este că în ianuarie și februarie 2020 nimeni nu credea că poate fi atât de contagioasă, nimeni nu era dispus la distanțare socială, purtat de mască șamd. Cine spune altfel face doar pe grozavul.

    Radu, mulțam de răspuns! Aici cred ca avem păreri divergente! Uite doar una din sursele mele – Washington Post/Martie 2021. Si nu e singura! Se pare ca inca din 2019, diplomați americani au trimis telegrame către State Department cu privire la ce se intampla in laboratorul din Wuhan (sunt desecretizate, sè găsesc pe net). Plus, întrebarea este, ce are China de ascuns, de nu permite investigatie internațională.
    Si 2: xenofobie, după părerea mea, este atunci când te iei degeaba de ei. În contextul milionului de morți- din cauza lor – nu mai merge cu politically correctness!

    https://www.washingtonpost.com/opinions/2021/03/22/did-covid-19-escape-wuhan-lab-who-report-cant-be-final-word/

      (Citează)

  11. azi dim am primit un pont ca s-a dschis centrul nr 9 Romexpo pe platforma
    am schimbat centrul…eram in asteptare tot la palatul copiilor
    in max 1 ora , am primit sms de confirmare
    am sambata primul vaccin si rapel la 3 sapt ..cu pfizer

    erau vreo 400 locuri disp care s-au dat ca painea calda

      (Citează)

  12. nwradu:
    Nu, eu nu văd legătură pe care o vezi tu. China are multe probleme, dar un virus poate apărea oriunde și xenofobia împotriva tuturor chinezilor din acest motiv mi se pare o reacție extremă. Virusul dinainte este numit după spanioli, du-te și înjură-i acum înainte să te transformi în campion.

    Dacă vrei musai să împarți ceva cu chinezii, poți să fii împotriva regimului de la putere din China, care a luat decizia de a ascunde pandemia la început și în general este o dictatură. Având în vedere amploarea ei, tot în situația de astăzi cred că am fi fost oricum. Puteau să ține chinezii oricâte semnale de alarmă, adevărul este că în ianuarie și februarie 2020 nimeni nu credea că poate fi atât de contagioasă, nimeni nu era dispus la distanțare socială, purtat de mască șamd. Cine spune altfel face doar pe grozavul.

    https://www.raiplay.it/video/2020/09/Presa-Diretta—Sars-CoV-2-identikit-di-un-killer-466d5ae5-4f7c-4357-b124-aba6bb0d2c82.html
    Incercati sa urmariti acest documentar, inca la “liber”(banuiesc ca “migdalatii” vor face presiuni sa dispara de pe internet urgent si nu stiu cat va fi disponibil si pe torrente) ; puteti da “stop” si apar titlurile ce va intereseaza indeosebi…
    Nu dau spoilere ,doar ca francezii au atras atentia inca din 2018 cum chinezii ascund ce pun la cale…
    In limba romana blogul anonim”Skeptic Pengus” descrie pe larg subiectul, inca din 4 mai trecut, iar intrebarile finale la articolul “Noaptea ca liliecii” nici azi nu si-au gasit raspunsurile… Iar delegatia OMS ,plecata chipurile cu ancheta la Wuhan, “vinde gogosi” celor creduli…

      (Citează)

  13. Nu trebuie sa anulezi, ai editare. Bime, o sa ajungi in asteptare.

    Marean:
    True story. Daca te uiti pe harta aia cu locurile disponibile, Suceava e singurul judet verde :-)

    Foarte tare cum te-ai vaccinat, Radu.

    Eu m-am stresat sa ma programez pe 15 martie si am reusit la Suraia, peste 3 saptamani.

    Acum se pare ca ma voi vaccina dupa multi bucuresteni care s-au inscris doar pe listele de asteptare, si mai am si 4 drumuri de 300 de km de facut, si cu copii, si noaptea.

    Nu am curaj sa anulez si sa ma pun pe liste in Bucuresti.
    Asta e, bine totusi ca ma voi vaccina.

      (Citează)

  14. Am fost eu in seara asta la Romexpo, ne-am strans 40-50 persoane. La 19:30 a iesit cineva sa ne anunte ca au ramasa fix, dar fix … 0 doze.

      (Citează)

  15. M-a sunat azi sotia, era pe drum, sa intru sa schimb lista de asteptare de la Romexpo 4 la 6. Am facut asa si in 10 min aveam sms-urile. Suntrm programati pentru 29 martie cu 19 aprilie.
    Morala? Intotdeauna sa asculti de Matilda :)

      (Citează)

  16. Radu, sa fii sanatos! Am facut vaccinul la Palatul Copiiilor in seara asta dupa ce am citit de dimineata la tine. Azi au fost vaccinate toate persoanele de la coada.

    Ne-a chemat in ordine, categoriile 1 si 2. Unii chiar incercau sa se puna la categoria 2 fara acte :)
    Apoi din categoria 3 cei care erau veniti cu copiii sau aveau cate un motiv sau o poveste buna si toti cei care au fost mai multe seri la rand. Ii cam stia deja.

    Intr-un final a zis sa intre toti la vaccin.

    A durat toata treaba cam 25 de minute. Acum parca ma furnica nitel mana, ca la o lovitura usoara in cot :)

    Mare doctor la palatul copiiilor

      (Citează)

  17. M-am mutat azi pe centrul 9 la Romexpo si in 10 minute a venit programarea. Ma duc duminica la primul vaccin. E adevarat ca prioritizeaza centrele noi :)

      (Citează)

  18. Sabina:
    M-am mutat azi pe centrul 9 la Romexpo si in 10 minute a venit programarea. Ma duc duminica la primul vaccin. E adevarat ca prioritizeaza centrele noi :)

    Nu mi se pare deloc in regula ce fac, sunt de cateva zile bune inregistrata pe Ilfov (Branesti- primele 300 locuri)… si nimic. Am anulat si m-am pus pe Romexpo nr 9, cu peste 4000 in asteptare. Vom vedea daca am luat decizia gresita, cred ca o sa astept mult si bine.

      (Citează)

  19. Deea: Nu mi se pare deloc in regula ce fac, sunt de cateva zile bune inregistrata pe Ilfov (Branesti- primele 300 locuri)… si nimic. Am anulat si m-am pus pe Romexpo nr 9, cu peste 4000 in asteptare. Vom vedea daca am luat decizia gresita, cred ca o sa astept mult si bine.

    Gata, am reusit la romexpo 9 pentru luni. Erau peste 4000 in asteptare cand m-am pus pe lista. Multumesc pentru pont! Abia astept sa scapam de porcaria asta si sa revenim, cat de cat, la normalitate!

      (Citează)

  20. nashu_mare:
    Nu prioritizeaza nimeni centrele noi, doar ca centrele noi nu au deja lume inscrisa.

    Uite lista centrelor noi updatata in timp real:

    https://vaccin.live/harta-centre-noi

    Atunci cum ai explica faptul ca eu m-am inscris pe 15 martie la un centru Pfizer din Ilfov, cu vreo 300 de persoane in fata mea, si de atunci nicio miscare? SI astazi dimineata am anulat inscrierea si m-am reinscris la Romexpo, cu peste 4000 de persoane in fata mea, si in cateva minute am primit SMS pentru programare? Care e logica din spatele acestei organizari, ca mie imi scapa?

      (Citează)

    • Aia 300 de oameni pe care ii vedeai erau doar oamenii care s-au inscris pe liste, ca si tine, incepand cu data de 15 martie, cand s-a dat drumul la inscrierea pe liste. Ce nu vedeai era faptul ca in respectivul centru erau programati la vaccinare alti oameni din categoria 1 si 2, care trebuie si ei vaccinati in ordine si care nu apar in numarul pe care il vezi tu, ca ala include doar oamenii inscrisi dupa 15. Probabil programarile lor pentru prima doza si rapel se intind pana in aprilie.

      Centrul de care zici, fiind deschis nou, nu avea programari de dinainte de 15 martie.

        (Citează)

  21. Deci în continuare organizarea vaccinării este de căcat. Degeaba există listele de așteptare, vaccinarea este tot la noroc și peste rând.

    Nu existau doze de vaccin rămase nefolosite la sfârșitul zilei dacă procesul era organizat cu minimă competență.

    Faptul că nu se irosesc doze de vaccin este meritul oamenilor din centru, nu al sistemului sau al organizării.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus