un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 31 martie 2021

31 Mar 2021  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Comparație OnePlus 9 Pro cu iPhone 12 Pro Max și S21 Ultra:

    17 comentarii

  1. Mi-a venit factura la Telekom, 84 Ron pentru cablu + internet, si am cele mai ieftine abonamente fara ceva in plus, traiasca cursul Telekom copiat de pe ING si a 5-a scumpire din ultimii 2 ani.

      (Citează)

  2. “30 martie 2021 05:43 Reactualizat la: 31 martie 2021 08:34

    Scris de **** – Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit. Vaxvarzia este numele pe care-l va purta cel de-al treilea ser care a fost aprobat în România, și care a produs controverse, lămurite ulterior, la nivelul…”

    Fixpixia era mai potrivit..

    Greu de convins genarii sa se vaccineze cu asa ceva..

      (Citează)

    • Vaxverzia pardon Vaxrevrila..nu poate scrie corectorul..
      (Sous le feu des critiques, AstraZeneca renomme son vaccin Vaxzevria..)
      Vaxcinare ușoară!

        (Citează)

    • Oricum nu știa nimeni că înainte se numea AZD1222 sau că cel Pfizer se numește Comirnaty.

        (Citează)

  3. Din punct de vedere business inteleg strategia Kingston sa foloseasca in SSD-urile entry level componentele cele mai ieftine la momentul respectiv (sau ce le-a ramas pe stoc). Dar pentru utilizator este foarte ciudat sa cumperi acum un produs si apoi acelasi produs peste 3 luni, dar sa aiba performante diferite.

    Asa se explica si comentariile alea dubioase de pe Amazon, Emag, etc, in care unul spune ca ii merge perfect si altul se plange ca i se incinge foarte tare. Sau ca viteza este foarte scazuta.

      (Citează)

    • Pentru a scăpa de practicile astea trebuie să se autoeduce consumatorul și să nu mai cumpere mult și prost. Nu cred că cine va cumpăra așa un SSD se uită la performanțe dacă PC-ul merge decent, iar dacă se duce după 2 ani aia e, cumpără altul la fel – că oricum nu ține mult, nu? n-are rost să dea bani mulți pe unul bun. La noi sunt premium și lux chestiile de calitate.

      De cealaltă parte însă, produsele ieftine (de masă) acoperă pierderile cu cele scumpe. Nu știu prin alte țări cum e, dar pe aici oamenii sunt convinși că unii producători sunt lacomi și fac bani grei din obiectele foarte scumpe, ceea ce e fals.

        (Citează)

    • Asta cu viteza mai scazuta poate fi acceptabila. Ai luat ceva ieftin nu poti sa te astepti sa mearga foarte bine (oricum viteza va fi mult mai buna decat la un HDD clasic). Dar daca iti cedeaza dupa doar 2-3 ani este cam nasol, fiindca poti sa pierzi multe date. Si 100% cei care cumpara astfel de SSD-uri nu au back-up pe alte echipamente.

      Legat de produsele scumpe, nu cred totusi ca se vand in pierdere. Poate doar in anumite cazuri rare, in care compania vrea sa isi pastreze prestigiul si sa arate ca sunt mai buni decat ceilalti.
      Dar in general, produsele scumpe aduc profit/unitate destul de mare.

        (Citează)

    • Eu consider că sunt SSD-uri pentru diverse scopuri. Pentru stocare generală n-ai nevoie de ceva foarte rapid.

      Eu am unul rapid pe care țin tot ce înseamnă editare video, deși am impresia că oricum fișierele stau în RAM când fac scrub.

      Există o problemă de fond la SSD-uri. Specificațiile sunt cu “până la”, niciodată și cu un minim garantat, ceea ce înseamnă că pot schimba oricând controllerul sau memoria dacă apare ceva mai convenabil după un timp.

        (Citează)

  4. Este “Monsson” cu “O” :)

      (Citează)

  5. In ziua in care am scapat de telekom am facut party. Ajunsesem sa dau 75 lei lunar. Tv analog (pana-n 70 posturi) si net de 100mb care nu trecea de 60 mb reali. Atat. 75 lei. Asta dupa ce plecasem de la 45 lei la ultima negociere. Efectiv banditi. Scumpiri repetate permanent. Si promisiuni ca primesc si eu fibra si tv digital. 2 ani m-au dus cu vorba. Vorbim de bucuresti, nu de vreun colt uitat de lume.

      (Citează)

    • Eu nu înțeleg, unde locuiți, dar la țară, nu am gaze, nu am asfalt, apa din când în când, d a r Telekom oferă 1Gb , testat.

        (Citează)

  6. Andrei G:
    @florin, nu ai alt furnizor in zona?
    Cel mai simplu mod de a arata unei companii ca esti nemultumit de serviciile oferite sau de tarifele practicate este sa renunti la contract.

    Eu n-am și vreau să scap de ei de ani întregi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus