un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 22 martie 2021

22 Mar 2021  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

Pe 20 martie a fost echinocțiul de primăvară. Oficial a început primăvara astronomică, nu doar cea calendaristică. Doar că afară ninge.

    23 comentarii

  1. Whoa, foaaarte tare treaba cu reducerile si anuntarea pretului cel mai mic din ultimele 30 de zile. Totusi, sper ca comerciantii sa nu interepreteze paragraful asta ca si cand vor avea obligatia sa prezinte pretul cel mai mic neredus, in special in cazul celor care aplica mai multe runde de reduceri:
    “Dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț.”

      (Citează)

    • Ba cred ca asa o sa fie. La emag cam asa merge, produsele intră dintr-o reducere in alta. De BF sunt produse unele produse care chiar au reducere bune.

        (Citează)

    • Metoda cea mai simplă: nu mai anunță nimeni prețul. Pune o bulină cu “ofertă bună” și gata. Din ce am mai discutat eu cu diverși de la magazine, foarte puțini cumpără doar pentru că văd o reducere aparent mare. Majoritatea cumpără pentru că au nevoie de un produs, iar impulse buying se face pe chestii destul de ieftine, unde oricum nu mai contează.

        (Citează)

    • nwradu: Din ce am mai discutat eu cu diverși de la magazine, foarte puțini cumpără doar pentru că văd o reducere aparent mare. Majoritatea cumpără pentru că au nevoie de un produs, iar impulse buying se face pe chestii destul de ieftine, unde oricum nu mai contează.

      Si atunci la ce se mai deranjeaza cu cinshpe mii de blackfridayuri si campanii, daca tot e degeaba? Nu mai bine lucreaza la alte aspecte, daca tot fac un efort si aceste campanii sunt cvasi inutile? Poate isi pot canaliza eforturile pe altceva…..sa spunem, refacerea sistemului de filtre, macar sa fie semi-util, nu varza care e acum? Sau tot ce inseamna partea de review-uri? Ok, sunt oameni, au timp limitat – ii intelegem. Sa faca un singur blackfriday daca restul nu le aduc bani. Oh wait…

        (Citează)

    • PHNC: Si atunci la ce se mai deranjeaza cu cinshpe mii de blackfridayuri si campanii, daca tot e degeaba? Nu mai bine lucreaza la alte aspecte, daca tot fac un efort si aceste campanii sunt cvasi inutile?

      Nu, 60% din vânzări se fac în astfel de campanii. Lumea cumpără la campanie pentru că prețul este mai mic decât cu o zi sau o săptămână înainte.

      Eu am zis doar că majoritatea nu cumpără ceva pentru că vede reducere 1.000 de lei, când de fapt ea este de doar 500 de lei.

      Există niște mecanisme psihologice la mijloc (o reducere aparent mare te face să crezi că ai luat ceva din clasa superioară la preț mic), dar puțini cad în această capcană. Nu cred că-ți iei un frigider doar pentru că bulina spune că este redus cu 2.000 de lei, nu 1.000 de lei cum se întâmplă de fapt.

        (Citează)

  2. de se mai tine huawei in lista de interes? de ce mai este amanarea lansarii unui telefon o stire?

      (Citează)

  3. in sfarsit sper sa dea faliment emag cu reducerile lor.
    cate piscoturi au dat la orice indraznea sa se ia de reduceri false pe care le aplica intotdeauna.
    IN SFARSIT DREPTATE!

      (Citează)

  4. “Lege privind anunțarea reducerilor de preț.”

    Cine face enforcement pe asta?

      (Citează)

    • Si daca s-ar face “enforcement” dintr-asta, fii atent aici:
      “Amenzile pentru încălcarea acestor norme vor ajunge până la 40.000 lei”

      Ii doare-n pix pe eMag, nici macar 10k Euro, par la ceas, mai ales in context de BF.

        (Citează)

    • ANPC, Consiliul Concurenței, se găsește cine.

        (Citează)

    • nwradu:
      Mi se par foarte limitați oamenii care își doresc să vadă companiile dând faliment și 3000 de oameni dați afară.

      Mi se pare ca orice companie care are reduceri false, practic o înșelăciune, merita sa dea faliment. Indiferent de câți angajați are.

        (Citează)

    • Eu îmi doresc amenzi ca să nu mai practice astfel de manevre. Îndreptarea problemei, altfel spus, nu ștergerea întregului sistem.

        (Citează)

  5. Despre roborock, eu am doi roboti din astia, un S5 si un S6. Totul a fost bine si frumos pana acum cateva saptamani cand a venit un update si acum niciunul din ei nu mai e in stare sa ocoleasca baza, tot dau peste ea si o muta atunci cand fac curatenie. A mai patit cineva asta?

      (Citează)

    • Nu, dar al meu are destul de des probleme cu harta fara sa schimb nimic prin casa, si doar cate un reset de harta il ajuta. In weekend credea ca porneste din baza din cu totul alta camera decat unde este baza de fapt.
      Plus am mai observat o problema, daca am o usa la o camera inchisa si fac curat intr-o camera adiacenta (deci observa ca usa e inchisa), tura urmatoare daca ii dau sa se duca in camera respectiva (dupa ce deschid usa), nici macar nu incearca, ci da “unable to find route”. Daca insa ii dau cu zone cleaning se duce pana acolo, vede ca usa e deschisa, si intra. Destul de enervant.

        (Citează)

    • Da-i acces la wifi sa mai uploadeze la chinezi hartile, altfel le tine si da rateuri :).

      Lasand gluma la o parte am un irobot vechiut (650 parca) si un s6. S6 da rateuri mai des decat irobotul, desi tehnologic ar fi net superior.

      Daca se buleste vreunul eu iau irobot.

        (Citează)

    • Aplicatia hue sentiment nu este facuta de philips..

        (Citează)

    • Boris: Nu, dar al meu are destul de des probleme cu harta fara sa schimb nimic prin casa, si doar cate un reset de harta il ajuta.

      Am impresia că robotul face o nouă hartă de câte ori aspiră. Dacă vrei să nu facă asta și să folosească harta deja memorată, e o setare în acest sens în aplicație.

        (Citează)

  6. nimeni, cum nu s-a facut mai nimic nici cu legea curenta.
    mai cate un OPC din cand in cand, o amenda acolo de forma, profit maxim, dai sa mearga.

    alxzen:
    “Lege privind anunțarea reducerilor de preț.”

    Cine face enforcement pe asta?

      (Citează)

  7. Nu Philips a lansat Hue Sentiment, ci un dezvoltator independent

      (Citează)

  8. Salut Radu, offtopic, aveai o reclama zilele trecute la un test covid antigen, ceva cu singurul autorizat de oms sau ceva de genul, imi poti spune te rog numele?

      (Citează)

  9. Salut,
    offtopic, Blueair aduce 737MAX (YR-MXA) de la Seattle, va intra in zboruri regulate de pe 2 aprilie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus