un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 17 martie 2021

17 Mar 2021  ·

ȘTIRI  ·

22 comentarii

Fie ca Sf Patrick să vă protejeze ficatul!?

Oferte interesante:

    22 comentarii

  1. Televizorul are prețul asta de ceva timp. A mai fost pe la 3000, când aveau 10% discount la tv-uri LG. A fost și 2700 fără reducere. Îl urmăresc de ceva timp, de prin ianuarie. Am mai cumpărat 2 de 49″ intre timp cu 2000 lei/buc. Am și un tv nanocell modelul 2019. Cele 2 de 49″ nu au deloc bleeding, în comparație cu modelul din 2019 care suferă serios de asta. Este subțire, pt cei care vor să-l monteze pe perete( fata de modelele mai ieftine de la LG). Cred ca este cel mai bun tv la banii ăștia.
    Sa nu uiți sa dai off la Led Local Dimming

      (Citează)

    • PS: nu știe DTS dar măcar știe de Wi-Fi 5 GHz, spre deosebire de unele modele de la Samsung.

        (Citează)

    • care e faza cu “urmarit de ceva timp”?
      adica ce astepti?? de la 3000 sa “il prinzi” la 2000 lei prin ceva reducere absoluta?
      poate cum ai zis tu, de la 3k la 2700 era o reducere suficienta incat sa il cumperi.

        (Citează)

    • Si eu fac asta cu unele chestii, mai ales cele scumpe. Exista anumite produse care sunt “nice to have”, dar nu esentiale.
      Nu e ca si cum ti s-ar fi stricat frigiderul si ai nevoie de altul pana diseara. Ai un televizor mai vechi, te gandesti sa iei ceva mai mare si mai destept, dar viata ta nu depinde de asta, poti sa continui sa te uti la Seinfeld pe ala vechi. Asa ca iti permiti sa urmaresti piata si sa astepti o super-oferta, sau chiar sa te razgandesti si sa directionezi banii spre altceva.

        (Citează)

    • evoMAG are BX-ul de 55″ la 4600 de lei doar azi.

        (Citează)

    • Cred ca toti “asteptam” ca pretul pentru unele produse care nu ne sunt neaparat necesare sa mai scada. Si nu neaparat datorita unei oferte, in general la final de viata preturile se mai reduc.
      Un exemplu perfect pentru asta il reprezinta telefoanele mobile. Flaghispurile se lanseaza cu preturi de peste 4000-5000 de lei si apoi peste cateva luni ajung undeva pe la 3000-4000 de lei.

        (Citează)

    • @Axx3l: dacă l-am luat la un preț bun, sunt mulțumit. Nu am pretenția să scadă la jumătate.

      Și eu urmăresc unele produse, dar sunt realist și nu cred că vor fi ieftinite vreodată la 50%, în afară de vreun black friday. Dacă sunt mai ieftine de stock busters sau apare vreun voucher de reducere la acel brand, sunt mulțumit să le iau atunci.

      Case in point, abia astăzi aparatul meu foto este mai ieftin decât în decembrie 2019, când l-am luat eu, și asta pentru că astăzi e un stock busters.

      Telefoanele sunt înlocuite în fiecare an de o nouă generație, acolo este altă dinamicitate a prețului.

        (Citează)

    • Nu știam că jegul care se simte în ce scrii vine dintr-o manie a persecuției. Credeam că ești doar un idiot agresiv.
      Nu știu vreun om care să considere că oamenii care au imunitate rezultată în urma bolii să fie obligați să se vaccineze pentru a putea călători. Știu în schimb o jigodie care, după ce a dobândit imunitate, face mișto de oamenii care încearcă același lucru.

        (Citează)

    • Vezi ca ramai fara anticorpi pana in vara. Du-te de acum!

        (Citează)

    • Stai sa vezi daca mai poti iesi de la tine din sat intai.

        (Citează)

    • Lol, acum cateva zile țipați ca și eu după ce am avut covid trebuie sa ma vaccinez, altfel o să stau acasă ca fraierul în timp ce voi vaccinații ca veți plimba pe peste tot cu pasaportul vostru de vaccinare. Acum ca este clar ca nu asa vor sta lucrurile, o dati la întors.
      AHAHAHAHAHSHAH
      AHAHAHAHAH
      Penibil.

        (Citează)

    • Dar oare ce presupune certificatul de imunitate? Oare nu trebuie sa faci un test de anticorpi?

        (Citează)

    • Dacă Grecia este visul tău de vară, felicitări!

        (Citează)

  2. Pmk:
    Se pare ca vot putea călători în Grecia și nu numai și fără vaccin. Știu ca va pare rău dar asta e
    https://m.adevarul.ro/news/eveniment/putem-calatori-grecia-aprilie-prezentam-certificat-verdeunul-imunitate-test-covid-negativ-1_6051bdc85163ec4271fce7be/index.html

    Sezi bland, eroule! Asa se va putea peste tot.
    Altfel, crezi ca vaccinul este util doar pt ca pleca in vacanta? In Grecia sau oriunde?

    Cred ca te duce mintea mai mult de atat dar nu prea vrei sa o folosesti…

      (Citează)

    • Off altul, mai sunteți ma mulți?
      Daca nu cunoști contextul de ce te bagi ma?
      Micii comuniști de pe aici aveau sufletu plin de bucurie la gandul ca ieșirea din tara se va face doar conditionata de vaccin. Și ca dacă nu îl fac voi fi nevoit sa stau ca fraierul in țară si sa nu ma lafai pe plaje straine ca ei cei vaccinati. Uite ca viata bate filmele din capul lor si voi putea sa călătoresc foarte bine doar aratand ca am anticorpi. Acum ca ti-am explicat, nu-i asa ca comentariul tau este degeaba?

        (Citează)

  3. Pmk:
    Off altul, mai sunteți ma mulți?
    Daca nu cunoști contextul de ce te bagi ma?
    Micii comuniști de pe aici aveau sufletu plin de bucurie la gandul ca ieșirea din tara se va face doar conditionata de vaccin. Și ca dacă nu îl fac voi fi nevoit sa stau ca fraierul in țară si sa nu ma lafai pe plaje straine ca ei cei vaccinati. Uite ca viata bate filmele din capul lor si voi putea sa călătoresc foarte bine doar aratand ca am anticorpi. Acum ca ti-am explicat, nu-i asa ca comentariul tau este degeaba?

    Cunosc istoricul, la care te referi, am postat si eu la unul din mesajele respective, parca.
    Faptul ca acum vrei sa faci in ciuda unor comentatori, ca uite vei putea calatori si fara vaccin dovedeste ca nu ai inteles mesajul nici atunci, nici acum.

    Mesajul acum este ca avantajul vaccinarii este prea putin (sau deloc) despre libertatea de a calatori ci despre protectia propriei sanatati si a celor batrani sau bolnavi din propria familie, pe care nu vrei sa-i pui in pericol.

    Mesajul de atunci, cand nu se stia inca mai nimic despre cum va schimba vaccinarea politica de calatorii transfrontaliere, se specula ca statele vor folosi vaccinarea ca si criteriu principal de acces la frontiera, dar nu exclusiv.
    Fie si pentru ca nu se poate discrimina intre cetateni care au avut deja acces la vaccin si cei care sunt inca in coada de asteptare (procesul de vaccinare fiind estimat sa dureze minim 12 luni).

    Care iata ca este demonstrat de realitate:
    Dovada vaccinarii este adoptata treptat de majoritatea tarilor ca principal criteriu de a permite accesul, urmat de dovada imunizarii prin boala si de dovada unui test PCR negativ, recent.
    Probabil pe masura ce vaccinarea avanseaza, primele 2 criterii vor deveni prevalente, mai ales ca testarea PCR presupune un cost si un deranj logistic semnificative.

      (Citează)

    • Nu înțeleg de ce i-ar păsa cuiva în ce condiții se poate ieși din țară. Eu vreau sa mă vaccinez ca să pot călători ÎN SIGURANȚĂ, nu ca să nu am interdicții. Destinații sunt cu sutele, aș găsi eu una unde sa pot intra doar cu test covid negativ sau ceva.

        (Citează)

  4. nashu_mare:
    Vezi ca ramai fara anticorpi pana in vara. Du-te de acum!

    Nu stiu ce sa zic. Pana acum dupa vaccinare(cu ambele doze) sunt mai multe cazuri de infectare decat cazuri de reinfectare a celor ce au trecut prin boala.

    Israelul e cel mai bun exemplu ca vaccinarea functioneaza, dar nu inteleg de ce multi isi bat joc de imunitatea dobandita pe cale naturala?

      (Citează)

    • Normal ca sunt mai multe cazuri, acum cei vaccinati sunt monitorizati intens tocmai pentru studii de genul asta. Insa, aceleasi studii au aratat ca cei vaccinati au mai multi anticorpi decat cei nevaccinati care au trecut prin boala, insa cei care au trecut prin boala si s-au si vaccinat au cei mai multi anticorpi.

        (Citează)

  5. bogdan:
    care e faza cu “urmarit de ceva timp”?
    adica ce astepti?? de la 3000 sa “il prinzi” la 2000 lei prin ceva reducere absoluta?
    poate cum ai zis tu, de la 3k la 2700 era o reducere suficienta incat sa il cumperi.

    Vreau sa cumpăr unul pt terasa exterioara. Cum temperatura de afara nu e tocmai ideala pt a sta prea mult pe terasa, nu e neapărat nevoie sa-l cumpăr acum. Ii urmăream prețul sa vad dacă ajunge vreodată mai jos de 2700. Dacă nu, când o sa se facă frumos afara, o să-l cumpăr cu cat o sa coste atunci. Nu e nimic rău în a aștepta să scadă prețul la anumite lucruri de care nu ai neapărat nevoie azi, ci mai poți aștepta. Mi-am construit o casa, și la fel am făcut cu toate electrocasnicel. Le-am urmărit preturile pana am obținut niște reduceri reale. Un exemplu, prețul plitei electrice a fost 3600 iar a cuptorului 3200 de lei aproximativ o jumătate de an. La un moment dat, a fost 10% reducere + încă 10% dacă se cumpăra împreună. Dacă tot nu aveam neapărat nevoie sa le cumpăr când m-am apucat de construit, am așteptat pana am prins o reducere bună.

      (Citează)

    • De asta și există astfel de campanii de reduceri. Există o categorie mare de clienți care așteaptă să ajungă sub un numit prag produsul căutat de ei.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus