un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mega Image introduce livrarea rapidă în 2 ore

24 Mar 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

26 comentarii

Șah la Bringo, care aduce din Carrefour, și la Glovo, care aduce din Kaufland sau Auchan. Mega Image mută bine. Sistemul lor de livrări avea până acum niște sloturi orare și trebuia să planifici din timp comenzile. Acum redevin competitivi.

Site-ul și aplicația par în pregătire. Mie îmi apare că pot comanda în zona Tineretului. Am pus produsele în coș, arată că vor veni de la Mega Image Tineretului cândva în intervalul 19-20 pentru un cost suplimentar de 3,5 lei. E bine! Comanda este limitată la 20 de produse, apropo, dar pot trăi cu asta.

Update: mi-a fost deja raportat că unii aveau această opțiune dinainte. Înseamnă că acum este o extindere ca acoperire. Noice!

Pe de altă parte, aplicația de mobil Mega Image vorbește despre niște limite destul de stricte de acoperire pentru Fast Delivery, cum se numește opțiunea respectivă.

Nici o hartă, doar o enumerare de străzi:

  • Bld. Timisoara
  • Strada Lujerului
  • Aleea Bucsenesti
  • Aleea Dumbravita
  • Aleea Valea Florilor
  • Strada Brasov
  • Strada Crinul de padure
  • Drumul Taberei
  • Aleea Poiana Muntelui
  • Strada Nera
  • Strada Romancierilor
  • Aleea Valea Viilor
  • Aleea Romancierilor
  • Aleea Sandulesti
  • Strada Tincani
  • Aleea Valea Prahovei
  • Bulevardul 1 Mai
  • Aleea Compozitarilor
  • Strada Vladeasa
  • Strada Sergent Major Cara Anghel
  • Podul Grant și adiacent
  • Șoseaua Virtuției
  • Calea Crângași
  • Bulevardul Cosntructorilor și adiacent
  • Calea Giulești
  • Șoseaua Nicolae Titulescu
  • Calea Griviței
  • Calea Plevnei
  • Bulevardul General Vasile Milea

Sunt doar acele străzi sau intră și zona din jurul lor? Observați că doar în două cazuri scrie “și adiacent”. A rămas această acoperire din vreun test preliminar sau chiar este cea valabilă oficial și mie de fapt nu mi-ar veni produsele? (n-am dat comandă, nu pot confirma)

Mai rău, chiar în aplicație este un typo cât casa. Scrie acolo că livrarea costă 23,5 lei, dar de fapt este 3,5 lei.

De asemenea, ce-i cu aplicația aceasta bilingvă, cu multe opțiuni în engleză? Asta nu-i va ajuta pe părinții mei să comande, de exemplu. Sper că sunt doar resturi de la implementarea inițială și vor fi curățate rapid aceste date.

Oricum, gg Mega Image, să fie mai mare și să crească. Sunt multe produse pe care le are doar Mega Image, precum niște branduri de-ale lor care-mi plac. Aș comanda de la ei în viitor.

Mingea este în curtea ta, Lidl! Ai rămas singurul fără posibilitatea de comandă online, nici nu contează când ar fi livrarea efectivă. Iar în străinătate știu că ai livrare. M-am săturat să merg în magazine și să particip la loteria “găsesc sau nu produsul căutat”. Asta nu-i treabă de 2021.

    26 comentarii

  1. la cate mega aveti la fiecare bloc la bucuresti, cobori cosu cu funia pe geam si dai cu el intr un mega.
    asa ca care e pontul?

      (Citează)

    • pontul e ca nu mai pierd timp, ca nu ma inghesui in pandemie ca barabula fara sa fie neaparata nevoie, ca cumpar exact ce am nevoie si cat am nevoie, pentru ca nu mi se lipesc rahaturi de mana, ca nu imi bat capul cu liste de cumparaturi, ca dau de munca la niste curieri si, de ce nu, ca nu mai poluez cu masina pana acolo.

      eu cred cu tarie ca cei care se duc in supermarket se duc ca sa aiba unde sa iasa din casa sau pentru ca pur si simplu le place sa piarda vremea pe acolo, pentru ca altfel imi e imposibil sa inteleg de ce te-ai duce sa stai la cozi prin supermarket cand poate sa iti vina acasa sau sa le iei direct de la ei, gata pregatite.

      sau or fi unii care nu sunt multumiti daca nu aleg ei fiecare mar, eu stiu.
      si probabil e vorba si de o forma de analfabetism tehnologic, adica le e pur si simplu frica sa comande.

        (Citează)

    • @Marean, cum vine asta cu “nu mai poluez cu masina pana acolo” ?
      Acel curier care vine la tine o sa se deplaseze tot cu masina, deci poluarea este acceasi.

      De exemplu eu mai am o problema pe care am intalnit-o aproape de fiecare data atunci cand dau comanda online de produse din categoria supermarket si anume faptul ca majoritatea curierilor mi-au adus cel putin 1 produs similar cu ce am comandat, nu neaparat produsul pe care il voiam.
      Exemplu: comand fursecuri cu cacao si bucati de ciocolata si primesc fursecuri cu bucati de ciocolata, dar fara cacao.

        (Citează)

    • Mie îmi place sa umblu prin Mega pentru că mai descopăr produse interesante.

      Uneori însă am treabă și prefer să-mi aducă cineva la ușă tot ce-mi trebuie. Sau când ninge. Sau când mă uit la justice league și durează 4 ore.

        (Citează)

  2. pai la Lidl nu cred ca va fi niciodata livrare, pentru ca nu au tot timpul aceleasi produse, deci nu are nici un sens sa bage, pentru ca eu de exemplu nu as comanda saptamanal.

    eu aveam livrare direct de la Mega mai demult, dar desi comand de la ei de cel putin 5 ani in fiecare saptamana prin emag, am continuat sa comand prin emag pt ca aveau termene mai bune decat direct de la mega… cine stie de ce.

    la emag insa este complet stupid sistemul de cautare, vrei sa cauti un produs si de multe ori iti da 50 de rezultate, insa nici unul de la Mega image

    adica nu poti specifica ca vrei sa cauti doar in supermarket.

    majoritatea produselor le am deja lista de cumparaturi deci le aleg de acolo, daca insa nu mai e in oferta/stoc say vreau ceva ce nu am mai comandat trebuie sa il gasesc manual in meniu, pentru ca na, 2021.

      (Citează)

    • Marean: am continuat sa comand prin emag pt ca aveau termene mai bune decat direct de la mega… cine stie de ce.

      Au sloturi rezervate exclusiv pentru eMAG.

      Marean: adica nu poti specifica ca vrei sa cauti doar in supermarket.

      Cred ca merge mai departe din inerție, dar mega și-a făcut de mult propriul site și nu cred că mai insistă pe colaborarea cu eMAG. eMAG a venit apoi cu propria Băcănie.

      Marean: pai la Lidl nu cred ca va fi niciodata livrare, pentru ca nu au tot timpul aceleasi produse, deci nu are nici un sens sa bage, pentru ca eu de exemplu nu as comanda saptamanal.

      Nu-mi pasă de cele alimentare, că ardei gras pot lua din multe locuri. Vreau să pot comanda produsele lor speciale. Îmi trebuia o sculă anume de la Săptămâna recentă, nu am găsit-o în două lidl-uri, preferam să o pot comanda direct din depozitul central.

        (Citează)

  3. Daca vreau ceva de la mega, am 4 la mai putin de 5 minute de mine. Dau comanda de la bringo in mod expres fix pentru ca au produse ce nu se gasesc la mega. Also, de ce as da o comanda de la mega cu ce pot sa imi iau prin bringo? Tot in 2 ore ajunge comanda. Doar ca sa platesc cu 20% in plus?

    Nu o vad ca pe un sah, ci ca pe o necesitate de a prinde din urma startul ratat. Daca vin cu o interfata mai buna decat ceilalti, poate castiga ceva cota de piata. In rest… tot nu vad de ce as da mai mult pe aceleasi produse si servicii ca prin bringo.

      (Citează)

  4. cica “Update:” dar a aparut o data cu articolul.

    Mai on-topic: eu tot prefer vizita in magazin. Pot sa cumpar produse cu data de expirare mai indepartata (le iau de mai in spate de la raft), ma uit la ce produse noi mai sunt, gasesc inspiratie

      (Citează)

    • Salut!
      Apropo de Lidl, în Germania au magazin on-line cu multe produse (articole și echipamente sportive, calculatoare, etc.).
      Abia aștept să facă o mutare de genul ăsta și la noi.

        (Citează)

    • Honorius: Apropo de Lidl, în Germania au magazin on-line cu multe produse (articole și echipamente sportive, calculatoare, etc.).
      Abia aștept să facă o mutare de genul ăsta și la noi.

      Me too!

        (Citează)

  5. Sahul o fi la tazz, ca ei aveau mega la livrare rapida. Si era cu livrare gratis (sau ceva de genul 3 lei). Acu au bagat livrare la 20 parca. Asa ca tare mi-e ca ala nu e typo, ci atat o sa fie de fapt. Nu conteaza, click dreapta deinstall cand fac asta.

      (Citează)

  6. De ce să cari tu și să pierzi timpul când poate să o facă altul pentru o sumă rezonabilă?

    Sunt multe produse standardizate care nu au nevoie să fie alese la raft, detergent, ulei, faina, lactate, cola…

      (Citează)

    • Poate un stiu neaparat ce vreau, poate pe langa produsele alea standardizate vreau sa cumpar si altceva.
      Va mai dura destul de mult pana cand serviciile astea de livrare vor depasi cumparaturile fizice din magazine.

        (Citează)

    • @Andrei G: da, dar uneori știi exact ce vrei și sunt produse standardizate.

      Și eu ziceam ca tine, dar în ultimii ani am comandat în draci de la Bringo. Uneori nu vine vânăta pe dimensiunea visată de mine, alteori nu vin lămâi netratate și nu le pot pune în gin tonic, dar per total e bine, am câștigat mult timp.

        (Citează)

  7. Să curgă comenzile la cremwursti.

      (Citează)

  8. Exista comanda rapida deja, dar prin tazz.
    In aplicatia Mega cum e, platesti la inceput si vezi tu la final care e defapt pretul? Pentru ca la tazz asta se intampla.

    Bringo rulz aici, platesti la final suma actualizata, ca poate omul ti-a pus doar 3 mere in loc de 4 asa ca pretul e mai mic decat estimarea din aplicatie.

      (Citează)

  9. Livrare cu 3,5 lei la Mega?! :))
    Astia sunt cei mai carpanosi, sigur o sa fie peste 20 de lei in curand.

    Despre utilitatea comenzilor la mega: pentru oameni in varsta, care isi pot comanda mai ales produse greu de carat – ulei, zahar, lapte, apa, etc.

      (Citează)

    • Majoritatea oamenilor in varsta nu au venituri foarte mari si prefera sa faca economie cat mai mult. Sub 10% probabil ar fi dispusi sa plateasca in plus costul transportului. Ca sa nu mai discutam de numarul oamenilor in varsta care se descurca sa foloseasca aplicatiile de comenzi.

        (Citează)

    • Dacă e livrare de la magazine din apropierea clientului, 3,5 lei este rezonabil.

        (Citează)

  10. Stii greșit despre LIDL. In străinătate exista online shop de NON-FOOD doar și chiar și acesta nu exista in toate țările Lidl, ci doar in Germania, Olanda, Belgia, Cehia, Slovacia și Polonia. Planuri de expansiune exista, dar nu sunt publice. Cât despre FOOD vom vedea;)

      (Citează)

    • Non-food vreau și eu, că ardei gras pot lua din multe locuri. Mă interesează anumite produse speciale de-ale lor.

      De multe ori piața impune trendul. Dacă toți concurenții au livrare, ar fi bine să ai și tu. Companiile nu bagă livrare de dragul muncii în plus, ci pentru că aduce vânzări în plus.

        (Citează)

  11. La Lidl am fost eu la un interviu acum cateva luni si chiar am intrebat daca vor trece pe magazin online cu livrare acasa, in viitor (mi-ar placea si mie foarte mult, sunt fan Lidl), au spus ca nu ar dori asa ceva pe piata din Romania (motivau si ca fructele si legumele lor au niste criterii din astea sa fie mereu fresh si ar avea impact livrarile in asta…). Mai mult vor in Romania site cum au in alte tari, dar cu produse non-alimentare (ca un mic-mic eMAG).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus