un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Final Fantasy 7 Remake e gratuit pentru abonații PlayStation Plus (iar Ratchet & Clank pentru oricine)

5 Mar 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Nu mă joc pe PS4 cât de mult mi-aș dori, dar am cumpărat abonamentul PS Plus la una din campaniile de reduceri anterioare și acesta, pe lângă multiplayer, vine și cu jocuri gratuite în fiecare lună, pe care le poți juca pe perioada abonamentului respectiv.

Acum, în martie, principalul joc gratuit este Final Fantasy VII Remake. Mai sunt acolo și Remnant: From the Ashes și Farpoint pentru PS4 și Maquette pentru PS5. Final Fantasy 7 este, însă, vedeta.

Jocul original a fost lansat în 1997 și are probabil cea mai frumoasă poveste dintre toate Final Fantasy-urile (le-am jucat aproape pe toate). Squall, Lightning, Vivi, Sabin, Tidus… all nice, dar nu se compară cu personajele din FF7, cu adâncimea poveștii și cu scenariul foarte bine pus la punct. O poveste matură într-o lume mai realistă decât a altor FF-uri. Este un fel de Lord of the Rings al RPG-urilor japoneze.

FF7 a influențat puternic lumea jocurilor, a generat noi filme, a creat personaje emblematice precum Cloud, Sephiroth și Aeris (sau Aerith, whatever), deși mie îmi plăcea de Yuffie. Am și un tricou cu Cloud și sabia sa gigantică. Fan de mic.

Jocul inițial a fost lansat în 1997 pentru PlayStation (1). Eu l-am jucat în 1998 sau 1999, când a fost portat pe PC. Remake-ul de aici a fost lansat în 2020, după ani de zile de zvonuri și insistențe ale fanilor. SquareEnix a făcut un joc modern, adus la zi, dar cu aceleași personaje și aceeași poveste (-ish). Problema este că remake-ul acoperă cam 30% din povestea originalului, urmând ca noi părți să fie lansate în viitor. E ok, timp îmi trebuie.

Abia aștept să-l joc din nou. Mi-e dor să o redecopăr pe Tifa fiind seriosă, să văd cum arată Aerith în remake, să-l văd pe Sephiroth distrugând totul și ruinele Midgar-ului. Aș vrea să știu cum să o determin și pe Matilda să se joace, că merită povestea.

FF7 Remake s-a vândut în 3,5 milioane de copii în primele 3 zile de la lansare, depășind titluri mari precum God of War sau Spider-man. Cam atât de așteptat era. E moca acum dacă aveți PS Plus, așa că luați-l pe cont și jucați-l când puteți.

Vedeți că Rachet & Clank, care-i un joc de aventuri mișto, este și el gratuit până la 1 aprilie și nu contează dacă aveți sau nu PS Plus. Dacă aveți PlayStation 4, îl puteți lua și juca gratuit pe vecie.

    4 comentarii

  1. Partea a doua o să apară pe PS5, au și anunțat un DLC cu Yuffie care o să apară prin vară dar o să fie exclusiv pentru ps5.
    Ideea e că cine a cumpărat ff7 remake pentru PS4 o să primească gratuit versiunea de Ps5 și o să poată cumpăra DLC-ul când apare….cine instalează versiunea asta gratuită nu primește gratuit versiunea de Ps5. Ca să știți de acum și să nu vă mirați mai târziu 😂

      (Citează)

  2. Afurisiti mai sunt ăștia de la ps, anuntrecut cred ca am jucat doua sau trei jocuri de la ps+, după ce am anulat subscripție, bam Control în februarie, bam ff7 in martie.

    Radu, din curiozitate, tu cu cât ai luat abonamentul la ps+ (prețul redus)?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus