un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 21 martie 2021

21 Mar 2021  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Un an de la primul lockdown în România. A început pe 15 martie. A durat vreo 3 luni. ZF se uită la acea perioadă din perspectiva indicatorilor financiari și a ce s-a întâmplat în acele zile în economie.

Despre importanța analizei corecte a datelor. Before March 2020, the country had no shortage of pandemic-preparation plans. Many stressed the importance of data-driven decision making. Yet these plans largely assumed that detailed and reliable data would simply … exist. They were less concerned with how those data would actually be made. Doi jurnaliști care au făcut un site ce ținea socoteala cazurilor de covid în SUA și-au dat seama că și guvernul se informa tot de la datele respective și nu avea unele mai bune la dispoziție.

Despre YKK, unul dintre cei mai mari producători de fermoare din lume. Sunt sigur că aveți ceva în casă cu literele YKK pe fermoar.

Motive pentru care deceniile următoare vor fi prospere. Autorul materialului enumeră o mulțime de factori din diverse domenii ce ajung acum la maturitate și devin utili societății, economiei și vieții în general. Majoritatea inovațiilor și tehnologiilor noi nu sunt utile imediat după inventarea lor.

Locuitorii unei insule italiene mâncau pâine cu LSD. Secara poate fi contaminată cu o ciupercă ce generează o substanță  halucinogenă.

Diferențe între originalul Justice League și Zack Snyder’s Cut:

Jucării sexuale pentru cupluri. În caz că vine un nou lockdown și nu numai.

Un bărbat a locuit singur timp de 27 de ani în pădure. A făcut și aproape o mie de spargeri, pentru că viața în pădure nu îți dă chiar orice.

Parisul intră din nou în lockdown. De data aceasta trebuie să revină acasă până la ora 19, nu 18 ca înainte.

Ce efect poate avea Zack Snyder’s Cut asupra filmelor cu supereroi. Snyder’s version […] underscores how misguided it was for the DCEU to assemble the Justice League without first introducing Aquaman, Cyborg, and the Flash in films of their own. Wow, fix ce-am zis și eu!

9 sate frumoase din Franța. Am văzut doar unul.

O femeie care a început să facă pâine în pandemie are acum o brutărie de succes.

17 rețete cu carne de rață. I love duck! Merge bine cu rețeta aceasta de cartofi crunchy făcuți la cuptor. Am făcut de multe ori una practic similară.

De văzut: Drive to Survive sezonul 3 este pe Netflix și vine perfect înainte reluării Formulei 1. Prima cursă are loc duminica viitoare. De ascultat: Lana del Rey a lansat un nou album, Chemtrails over the Country Club.

Also crispy pork belly. Uneori fac așa ceva, e bun rece și tăiat în bucăți mici, ca niște jumări:

@thesmoker.baker

3 secrets for the Perfect Crunch! The ‘How To’. Butcher to kitchen bench to oven door😉#porkbellyrecipes #porkbelly #fyp #foodtiktok #pork #crackling

♬ son original – ZOHAN

    20 comentarii

  1. Excelent articolul despre YKK!

      (Citează)

  2. Hopa boss cineva are în final dark mode pe blog.

      (Citează)

  3. Mădălin:
    De văzut: https://www.bbc.co.uk/iplayer/episodes/p08xc2lh/a-perfect-planet

    “BBC iPlayer only works in the UK. Sorry, it’s due to rights issues. In the UK? Here’s some advice.”

      (Citează)

    • Vpn si esti englez..
      70 dolari (2 ani) plus ruterul AX 1500 recomandat de Radu..

      Cu 12 dolari pe luna ai si prin satelit cu antena mica spot european Kabelio..

      Gratis cu Hola sau Tunnelbear vpn

        (Citează)

    • Sa mai dai și bani sa te dai britanic, asta da nivel de idioțenie.

        (Citează)

  4. Hopa, dark mode! O surpriză foarte plăcută. :D

      (Citează)

    • Pmk:
      https://evz.ro/intram-in-faza-a-ii-a-a-dictaturii-covid-epurarea.html

      Un retard publică link către alt retard. Vă așteaptă pe amândoi stanoevici la un poker.
      -1

        (Citează)

    • Omg câte prostii. Adica era evident că pmk e fix genul ăsta de idiot, dar credeam că încearcă măcar să păstreze niște aparențe. După cum zice și proverbul, “you never go full retard”.

        (Citează)

    • Care prostii? Sunteți în stare sa argumentați ce e prostie acolo?
      doctorița Grosan a greșit când nu a respectat “schema” și a salvat vieți? Acum un an postam despre cum in romania in diferite orașe și diferite spitale se foloseau scheme diferite, deși de ex cea de la Timișoara era clar cea mai buna. Dar ce crezi, nu conta asta. Conta sa se încerce pe pielea pacienților tot felul de combinații. Atunci era ok sa mergi în Timișoara sa scapi și în București sa mori pentru ca erau scheme diferite, acum ca doctorița asta face ceva diferit dar cu rezultate mult mai bune, o înfierează toată lumea. Comportamentul vostru și gândirea va sunt influențate de frica pentru ca nu se vede nici o urma de logica și common sense in felul in care justificați tot felul de măsuri luate de autoritati în timp ce închideți ochii la marile greșeli evidente pe care le fac.
      Nu aveți principii și sunteți dispuși sa va dați cum bate vântul dacă asta vi se pare ca va avantajează în vreun fel. La fel ca într-un joc, dialogul cu random npcs nu aduce nimic în plus discuției. Jocul se poate juca și fără sa te împiedici de orice NPC dar e fun sa le observi programarea

        (Citează)

    • you never go full retard…

      …until aduci în discuție argumentul doctorița Groșan!

        (Citează)

    • E ok @pmk, te rog să stai liniștit acasă cu saturație 80. Te chem eu când tre’ să mergi la spital.

        (Citează)

    • nu va mai luati de el…omul citeste.

        (Citează)

  5. hahaha, lockdown in Paris. nu e nimic, e fix ca inainte dar avem voie sa venim cu o ora mai tarziu acasa, se inchid niste magazine si nu ai voie (in principiu) sa pleci mai departe de 10km de casa.
    pe scurt e o frectie.

    singurul lockdown adevarat a fost cel din primavara trecuta, cand era orasul cu adevarat gol, nu era nimeni in unele zone. am avut ocazia sa ies de vreo 10 ori sa fac un reportaj foto, e o senzatie pe care nu o sa o uit niciodata, te simteai ca in filmele cu zombie in anumite cartiere…

      (Citează)

  6. Andrei Ionita

    21/03/2021 la 4:59 PM

    Apropos de painea cu LSD. Stiati ca la un moment-dat exista o epidemie balacnică de specifică bazinului dunării? https://ro.wikipedia.org/wiki/Nefropatie_endemic%C4%83_balcanic%C4%83

      (Citează)

  7. AI_core: …until aduci în discuție argumentul doctorița Groșan!

    Aș vrea să știu ce argumente aveți să o terfeliți așa pe doctorița Groșan.
    Nu am auzit pînă acum nici un argument coerent, ci doar dejecții de la un scelerat (CTP) un milițian retardat dar cu blog (Godina) și alții ca ei. Nici unul de la un specialist.
    Faptul că o desființați doar fiindca atacă narativul oficial care ridică epidemia la rang de religie mi se pare că arată cît de jos e nivelul vostru intelectual.
    Oficialii și marii guru medicali vedete tv ar face bine să ia măsuri pentru îmbunătățirea tratamentelor și nu pentru călcarea pe cap a celor care încearcă să facă bine oamenilor fără să-i lege de pat.

      (Citează)

    • esti genul de om care crede o postare de facebook al unui anonim despre o doctorita total necunoscuta. nu conteaza ca avem specialisti in domeniul care o contrazic, de asociatii de profil care o contrazic, ai tu opinie dupa ce ai vazut un reportaj la tv.

        (Citează)

  8. Genul de articol pentru care Steer va avea orgasme citindu-l. Si se mai spune ca preludiul e dificil…

    Pai, ne dam seama ca autorul articolului e prost doar de aici:

    “Ca de pildă faptul că vaccinații se pot infecta și ei, deci îi pot infecta și pe alții. ”

    E perfect normal si de asteptat sa se intample asta. Toti cei care gandesc in termeni absoluti, in domeniul medical sau nu, nu prea ati invatat pe la scoala. Biologie, anatomie, erau ca materii de pana in liceu. Sa nu incepem cu sistemul de invatamant e prost, cine a vrut sa invete a invatat.

    Multe dintre vaccinurile facute cand eram copii trebuiesc repetate dupa niste ani, nu sunt pe viata. Simplul fapt ca unii nu inteleg de ce, cred in conspiratii, baliverne, inseamna ca nu aveti cunostinte generale de baza.

    Avem -1 pentru cine mai e si Patrusca asta, la simplul fapt ca e jurnalist dar nu s-a documentat. Inca -1 pentru ca arunca “pastile” doar ca sa inflameze, ca sa ramanem in domeniul medical.

    Mai scadem un -1 pentru “Drepturile și libertățile au dispărut peste noapte.”, iarasi o crasa prostie din pacate deloc rara a tuturor celor care nu inteleg notiunile respective si ce inseamna ele intr-o societate.

    -10 puncte iarasi pentru ca e un jurnalist prost care nu se documenteaza, HIV nu este coronavirus:

    “Până la COVID-19, nici un vaccin nu s-a dezvoltat într-un interval mai scurt de câțiva ani. Și, până la COVID-19, nimeni nu a reușit să creeze un vaccin eficient împotriva coronavirușilor. Fie că se numesc SARS, MERS sau HIV.”

    In plus, sunt niste diferente majore intre modalitatea de replicare, un motiv pentru care HIV nu are un vaccin inca.

    Iar un -1 pentru alta pastila inflamatoare despre guverne care vor sa controleze masele. In ce scop, de ce nu e evidentiat de acest jurnalist detectiv pseudo inteligent care a descoperit conspiratia?

    Raspunsul e simplu, sa tragi concluzii poti face si la birt, beat si semi lucid. Mai departe…

    Concluzii:

    1. Nu toti jurnalistii sunt inteligenti. Chiar si Steer are facultatea de jurnalism.
    2. Ca sa joci jocuri video si sa faci analogii e usor, oricine se descurca, iarasi nu e nevoie de inteligenta.

    Pmk:
    Care prostii? Sunteți în stare sa argumentați ce e prostie acolo?
    doctorița Grosan a greșit când nu a respectat “schema” și a salvat vieți? Acum un an postam despre cum in romania in diferite orașe și diferite spitale se foloseau scheme diferite, deși de ex cea de la Timișoara era clar cea mai buna.Dar ce crezi,nu conta asta. Conta sa se încerce pe pielea pacienților tot felul de combinații. Atunci era ok sa mergi în Timișoara sa scapi și în București sa mori pentru ca erau scheme diferite, acum ca doctorița asta face ceva diferit dar cu rezultate mult mai bune, o înfierează toată lumea. Comportamentul vostru și gândirea va sunt influențate de frica pentru ca nu se vede nici o urma de logica și common sense in felul in care justificați tot felul de măsuri luate de autoritati în timp ce închideți ochii la marile greșeli evidente pe care le fac.
    Nu aveți principii și sunteți dispuși sa va dați cum bate vântul dacă asta vi se pare ca va avantajează în vreun fel. La fel ca într-un joc, dialogul cu random npcs nu aduce nimic în plus discuției. Jocul se poate juca și fără sa te împiedici de orice NPC dar e fun sa le observi programarea

      (Citează)

    • Nu ai zis nimic concret, mai explica odată de ce e perfect normal asta și arata care din vaccinurile din schema de vaccinare mai fac asa.
      “Ca de pildă faptul că vaccinații se pot infecta și ei, deci îi pot infecta și pe alții. ”
      Cum am zis, npc.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus