un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 3 februarie 2021

3 Feb 2021  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

472.034 persoane vaccinate cu 1 doză, 138.349 persoane vaccinate cu 2 doze. Ritmul pare să fie de 12.000-15.000 de vaccinuri pe zi pentru fiecare categorie.

    12 comentarii

  1. Păi și la virus i-a zis “imunizare de turmă”, așa că…

      (Citează)

  2. “Sandero a fost cea mai bine vândută mașină în Franța în ianuarie.”
    spectaculos, o masina franceza este cea mai bine vanduta in Franta, asteptam se vedem daca si golful e cea mai vanduta masina in Germania.

      (Citează)

  3. “Dacia Sandero costă pe piața franceză 8.290 euro, fiind cel mai ieftin automobil nou disponbibil la dealeri. Cu toate subvențiile și primele de casare, Sandero poate fi cumpărat cu 5.690 euro, o sumă cu care îți poți cumpăra cu greu chiar și un vehicul rulat în stare bună de functionare..”

    Poate si bunicuta din Romania sa ia cu 5000 euro masina Sandero noua? 690 pune bunicul..

    Intreb pentru un nepot..

      (Citează)

  4. Daciile nu’s cumparate ca ar fi extraordinare in tarile alea, ci doar sunt f ieftine pentru ei.
    Salariul mediu in nemtia, 2900 euro. In 2 luni cumperi un sandero. In banii astia e decent. Deja cand trec de 10k euro se uita la alte modele. Iar in 3 ani le schimba.
    La noi salariul mediu e 600 euro. E cumva normal ca romanii sa prefere sa-si ia un model sh mai sigur si dotat de 6k euro, nu un sandero chel. In plus, vesticii au masini de cand lumea, pe cand noi avem posibilitate de cumparat orice masina abia de vreo 20 ani. Normal ca nu mai vrei tot dacie, vrei sa iei un VW, un Audi, orice altceva.

      (Citează)

    • Gresit, un german nu cumpara un Sandero in 2 luni. Ca din aia 2900 euro are rata/chirie, costuri cu gradinita/scoala, facturi, excursi, si multe altele. Daca vrei sa duci o viata ok cu banii aia, la final de luna iti mai raman 500 euro. Deci un german isi ia Sandero in cam 10 luni sau chiar 20 luni daca punem pretu intreg si ceva dotari, 12000 euro. In schimb ce e ieftin la vest-europeni e leasingul auto, cu 100-150 euro/luna ai Sandero nou cu garantie si nu te doare capu 5 ani. Tot atata e un abonament la transportul in comun.

      Si legat de Franta, urmatorul model la nr de vanzari e Peugeot 208, care e un pic mai scump ca Sandero. Deci daca ei nu ar percepe Dacia ca fiind o masina rezonabila, buna ca fiabilitate si de cumparat, Dacia avea maxim cateva sute de vanzari si toti oamenii aia cumparau 208, Clio, Fiesta

      Se tot arunca de pomana cu noroi in Dacia ( da, este ieftina si sufera la COMFORT, atat, in rest e buna) dar ce e clar e ca Renault stie ce face cu marca asta. Se vede in vanzari, lumea doreste si cumpara.

      De ce nu a rupt la vanzari Polo, care fiind VW se zice ca e foarte fiabila, cea mai cea din segmentul B (din care face parte si sandero) ?? Poate pentru ca varianta cheala e 15000 si primesti mai putin ca intr-un Sandero de 12.000. Value for money, cum ar zice…

        (Citează)

    • @Cata, oricat ai vrea tu sa o incadrezi la aceeasi clasa, spatiul din Polo nu este nici pe departe comparabil cu cel din Sandero.

        (Citează)

    • In vest dacia este cumparata pe post de masina de oras sau a doua masina, pecand in romania, oamenii nu-si permit 2 masini (gandestete doar la asigurare), asa ca isi cumpara direct o masina buna la toate, vw passat.

      Un passat din 2015 in stare buna costa pe la 10 000e, iar unul din 2010 pe la 7000e.

      Dacia sufera la mai multe capitole, dar cel mai important este siguranta, deaia oricat de mult le lauda vloggerii si presa, ei nu o sa-si cumpere niciodata asa ceva.

        (Citează)

    • @Radu, peste 90% dintre astia care critica Romanii ca sunt aroganti si ca isi cauta alte modele de masini (nu Dacia) fac exact acelasi lucru. Daca ar fi asa multi posesori de Sandero, numai din cei adunati de pe 2-3 bloguri s-ar face un fan club maricel.

        (Citează)

  5. Cumpără Sulea Sandero la 8250 Euro! Ala e prețul de start. Ce se vinde sunt versiuni de la 10k.

      (Citează)

  6. Cata:

    Se tot arunca de pomana cu noroi in Dacia ( da, este ieftina si sufera la COMFORT, atat, in rest e buna) dar ce e clar e ca Renault stie ce face cu marca asta.

    Forma corecta este CONFORT.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus