un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În sfârșit, pantofi cu încălțare directă!

3 Feb 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

39 comentarii

Nike a inventat un pantof care nu are șireturi, cu care te încalți doar călcând în el, fără să fie nevoie de un încălțător, și de care te descalți călcând pe călcâi.

Adică așa cum e posibil deja cu unii pantofi, dar aceștia Nike GO Flyease sunt gândiți pentru așa ceva. Au un sistem de “decapotare” care te ajută să calci în ei și să se strângă în jurul piciorului. Nu-s ca cei cu șireturi ce se strâng automat în Back to the Future, dar rezultatul final este același. Întâi se vând la 120 de dolari în cerc restrâns.

Mie mi se pare că așa ar trebui să fie toți pantofii sport și casual. Șireturile sunt… anacronice. Old school, dintr-o vreme când erau singura metodă disponibilă pentru a strânge ceva. Putem mai bine. Putem fără să ne aplecăm și să facem un nod sau să strângem de arici sau alte tipuri de șireturi inventate între timp.

Nike are chiar o mulțime de pantofi ușor de încălțat în colecția Flyease. Mișto ideile.

    39 comentarii

  1. E cam nasol dacă în mers te calcă cineva pe călcâiul ăla proeminent, te poți trezi direct desculț 🤔

      (Citează)

  2. Nu cred ca e o mare inventie. Pur si simplu nu au apelat mai multi producatori la ideea asta pentru ca in realitate siretul are scopul de a strange papucul pe picior, iar fara el e posibil sa fie incomod de purtat. Marimea poate fi fixa, 43 sa zicem, dar conteaza si latimea piciorului, picior gras/slab, mai multe variabile, iar siretul cred ca rezolva multe dintre ele.
    Doar daca nu vor face si la papuci, marime 44 skinny fit, 42 large, etc :))

      (Citează)

  3. o mizerie de idee..

      (Citează)

  4. E fain sa te descalti cu sosetele curate cand vi de pe strazile “curate” din Romania

      (Citează)

  5. da, aprob pozitiv.
    de cand cu pandemia ies mult mai putin din casa, deci m-am dezobisnuit de legat sireturi, asa ca a inceput sa ma deranjeze ca trebuie sa ma leg la sireturi :-))

      (Citează)

  6. Pfaa, cea mai tare inventie de la painea prajita incoace, daca sunt si reszistenti. Aveau cei de la sketchers niste modele fara sireturi, am luat vreo 3 la rand.
    O zicala din batrani zice ca cei cu camasa si pantofi cu sireturi raporteaza celor cu tricou si chestii d-astea in picioare.

      (Citează)

  7. Am facut “greseala” de a-i lua partenerului niste skechers slip-on de Craciun 2019. N-a mai iesit din ei de cand i-a luat, ceilalti skechers pe care ii avea nu mai erau buni “pentru ca trebuie sa-mi pierd timpul sa ma inchei la sireturi”. Pantofii astia Nike sunt un vis implinit pentru el :)).

      (Citează)

  8. Mie imi place ideea. Pare simplu si simplu are intotdeauna lipic.
    Ramane sa vedem cand ajung in Ro si la ce pret.
    Cred ca mai asteptam vreo 2-3 ani pentru un pret mai nesarat.

      (Citează)

  9. Huawei a scos d-astia anul trecut.

      (Citează)

  10. Cine nu se poate apleca sa se legi la sireturi ar trebui sa faca altceva, nu sa isi cumpere ceva de genul :))

      (Citează)

  11. Pentru cei care zic ca este o inventie proasta: ideea celor de la Nike de a face un astfel de pantof sport (nu ma lasa inima sa zic adidas :)) ) a venit de la o persoana cu dizabilitati pe membre. Acea persoana (intr-o scrisoare sau ceva, nu mai tin minte) le-a zis ca ii este foarte greu sa se incalte chiar si cu pantofii sport care au arici.
    In primul rand este o inventie care sa-i ajute pe cei care au probleme, nu este o inventie pentru lenesi.
    Pentru cei care au comentat ca este o inventie nefolositoare sau de cacat: puteti sa nu va mai ganditi la propria persoana macar 5secunde si sa va imaginati ca exista si alte persoane pe lumea asta si ca nu totul vi se adreseaza voua?

      (Citează)

    • @sorin, sa inteleg ca cei de la Nike au avut in gand persoanele cu dizabilitati atunci cand au stabilit pretul de 120 de dolari pentru pantofii astia?

        (Citează)

    • @Andrei, acum inteleg de ce mi-ai comentat mai sus. In cazul meu si aia de imi raporteaza considera ca 120 de usd pt niste nike e acceptabil.

        (Citează)

    • In promovare, clipuri, stiri, nu zic nicaieri ceva legat de persoane cu dezabilitati. Poti da un link ceva?

        (Citează)

    • @Boris, cele doua intrebari nu au nici cea mai mica legatura. Nu te cunosc, nu imi permit sa am comentarii negative la adresa ta.

        (Citează)

  12. Alin:
    In promovare, clipuri, stiri, nu zic nicaieri ceva legat de persoane cu dezabilitati. Poti da un link ceva?

    E greu să dai pe google: “nike go flyease story”

    https://www.ndtv.com/offbeat/the-heartwarming-story-behind-nikes-first-hands-free-shoe-2361922

    Incredibil, o simplă căutare pe marele google nu puteți să faceți, vreți totul mură în gură.

      (Citează)

  13. Pret??

      (Citează)

  14. exact :))

    Adrian:
    Nici nu ai citit articolul, este?

      (Citează)

  15. Costin:
    Eu n-am văzut în viata mea papuci cu siret

    Cred ca e o expresie din Moldova unde toate incaltarile sunt denumite generic “papuci”

      (Citează)

  16. Pe bune, chiar nimeni? Ăștia sunt pantofi să îți tot bagi picioarele în ei.

      (Citează)

  17. Mneah……tot mai belea scheciărșii aia fara siret.
    Ptr cineva cu handicap is faini. Eu am in familie pe cineva care are o mana si un picior paralizate in urma unui accident vascular. Incaltatul este o reala problema ptr respectiva persoana…..aplecat, bagat sosonu, de legat la sireturi nici vorba.

      (Citează)

  18. I-am vazut zilele trecute la Jimmy Fallon, sincer am crezut ca e gluma, i-au trimis ambalati intr-o cutie cu mazgaliturile lui :))

      (Citează)

  19. Ideea pare faina… pana ii poarta un american la condus camioneta si isi prinde calcaiul in pres, declanseaza descaltarea si varful apasa pedala de acceleratie.
    Avocatii isi freaca palmele…

      (Citează)

  20. Eu nu am legat/dezlegat sireturi aproape niciodata in viata mea. Incaltamintea sport o leg cand o cumpar, bag sireturile care in mod normal atarna intre sireturi si limba si ma incalt exact ca in video-ul asta. Nu stiu de ce functioneaza, am facut si multe sporturi si nu mi-au cazut din picioare niciodata. E posibil sa ma ajute latimea piciorului.

      (Citează)

  21. ma incalt (cu incaltator) si descalt fix ca in video, la toti “adidasii” cu sireturi si nu sunt toti slip-on.

      (Citează)

  22. Lol, am deja 2-3 ani de cand port asa ceva, de la Puma :))) Chiar modelul asta https://www.epantofi.ro/sneakers-puma-rebel-mid-wns-364539-06-puma-black.html

    Intr’adevar, folosesc incaltator, dar doar ca sa alunece calcaiul usor in pantof, in rest, procedeul e fix acelasi.
    Asadar, n-a inventat Nike roata :))

      (Citează)

    • Si la ce anume seamănă ce dai tu în link cu Nike din articol? Da, ambele nu au șireturi, dar atât. Și Logan-ul are 4 roti ca Tesla, practic e aceeași mașină. 🤯

        (Citează)

    • Anume ca exista deja pantofi usor de incaltat, in 2 secunde. La fel ma incalt, la fel ma descalt.
      Puma si Nike sunt cam la fel, nu e ca Tesla si Loganul. Mai degraba aseamana si tu Tesla cu un Etron.

        (Citează)

  23. Putem fără să ne aplecăm și să facem un nod sau să strângem de arici sau alte tipuri de șireturi inventate între timp.

    Putem, metoda e interesanta, dar pantofii mie personal mi se par hidosi.
    Sireturile la pantofi nu se poarta ca nu exista altceva mai bun, o data pentru stransoare , stringi pantoful cat iti trebuie sa fie fix pe picior, sau cat iti trebuie de fix – exista incaltari si cu calapod mai lat si mai subtire, dar nu-s chiar asa fix ca piciorul.
    A doua oara, pentru a arata mai bine decat scai, benzi elastice, catarame ( discutabil). Cu siguranta niste pantofi cu sireturi arata macar un pic mai bine decat hidoseniile astea ( desigur, eu sunt bosorog cu gusturi preistorice)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus