un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 2 februarie 2021

2 Feb 2021  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

Jocuri de strategie în 2021:

    18 comentarii

  1. fantastic cum google au incercat sa invarta sistemul de rating, si au scapat cu 0 bashing.
    democratie, dar cum vor ei.

      (Citează)

    • de unde 0 bashing? eu cand dau un search nu apas click pe primul link, adica “Anunt” platit catre google, ci pe urmatorul. de ce sa se duca bani degeaba catre google? plus ca am toate reclamele blocate. de ce sa plateasca unii la google degeaba, daca pe mine oricum nu ma intereseaza?

        (Citează)

  2. E amuzant cum tot încearcă să facă un joc care să se apropie de UFO Enemy Unknown (1995, plm) și nu reușesc.

      (Citează)

  3. Stie cineva daca UiPath chiar a donat milionul acela de dolari? Sau era miliard pentru reconstruit Notre Dame?
    Ce vremuri bune, nu-i asa, cand vedeam la stiri ca arde Notre Dame, este?

    UiPath vinde fum si inca fum supra-evaluat, pentru ca ce fac ei sunt niste script-uri care automatizeaza niste actiuni if then else. La un moment dat producatorii care fac software-urile pe care le automatizeaza UiPath isi vor da seama ca le pot vinde chiar ei pentru un abomanet modic ca upgrade optional.

      (Citează)

    • de acord cu tine.
      mai erau altii care se dadeau mai destepti ca nuu dom’le, nu intelegi tu gaura din gogoasa, ca ei fac AI, hau hau.
      da, e o automatizare, cu if si else. dar daca stii sa le marchetezi, great success!

        (Citează)

    • Da, și eu sunt de acord. Si ERP-ul e doar un fel de excel, nici ăia nu știu de unde câștigă bani. Și CAD e doar un fel de planșă de desenat, dar mai pe calculator așa.

      Fițe, dom’le.

        (Citează)

    • Uipath va avea IPO in curand. Va bagati? :-))

        (Citează)

  4. Anda:
    eu cand dau un search nu apas click pe primul link, adica “Anunt” platit catre google, ci pe urmatorul. de ce sa se duca bani degeaba catre google? plus ca am toate reclamele blocate. de ce sa plateasca unii la google degeaba, daca pe mine oricum nu ma intereseaza?

    Atunci de ce folosesti un serviciu “gratuit” oferit de google?
    de ce nu folosesti un alt motor de cautare?

      (Citează)

  5. Giani Mucea:
    E amuzant cum tot încearcă să facă un joc care să se apropie de UFO Enemy Unknown (1995, plm) și nu reușesc.

    Multa lumea zice ca Xenonauts e chiar asta. S-a lansat in 2015.

      (Citează)

    • L-am jucat, e fain, e cel mai apropiat de original. Dar tot nu are același feeling și aceeași complexitate din anumite puncte de vedere.

        (Citează)

  6. La cat de rar scriem de mana, s-ar putea sa ne gaseasca pe toti cu Alzheimer algoritmul IBM…

      (Citează)

  7. Anda:
    de unde 0 bashing? eu cand dau un search nu apas click pe primul link, adica “Anunt” platit catre google, ci pe urmatorul. de ce sa se duca bani degeaba catre google? plus ca am toate reclamele blocate. de ce sa plateasca unii la google degeaba, daca pe mine oricum nu ma intereseaza?

    Și faci asta fix de când a făcut google mizeria aia sau care e legătura?

      (Citează)

    • legatura e ca google ma considera pe mine un produs de pe urma caruia face bani. e destul de elementara logica, daca stai sa te gandesti.

        (Citează)

  8. Anda:
    legatura e ca google ma considera pe mine un produs de pe urma caruia face bani. e destul de elementara logica, daca stai sa te gandesti.

    Treci la telefon cu butoane, deconectezi computerul de la internet și ai rezolvat problema.

    Asta cu “google mă consideră un produs” sună ca și cum cineva te-ar abuza aproape, cumva. Numai că e fix ca atunci când un nene stă cu carnețelul în mână și se uită la clienții dintr-un magazin ce au pus în coș. Apoi face un calcul și vede cam ce caută lumea într-un magazin. Și cu informațiile astea se duce la un prieten care vrea să-și deschidă un magazin și îi spune ce se caută. Au fost clienții magazinului de unde au făcut cumpărăturile abuzați cumva, li s-a produs vreun prejudiciu?!

      (Citează)

    • concluzia asta stramba tu ai tras-o singur. eu nu am tipat nicaieri ca sunt abuzata de google, dar discutia era ca, vezi Doamne, cum de imi permit eu sa blochez reclamele pe care google vrea sa mi le bage pe gat? chiar nu am nicio mustrare de constiinta? se alege praful, maica, de valorile noastre.

        (Citează)

  9. Unu de la Tzara

    03/02/2021 la 9:45 AM

    Gaelex: entru ca ce fac ei sunt niste script-uri care automatizeaza niste actiuni if then else

    Trecand peste faptul ca afirmatia ta e obiectiv falsa, iti scapa faptul ca banii nu se dau pe cat de greu i-ar fi unui programator sa faca treaba aia, ci pe ce valoare aduci (cati bani sau cat timp economisesti pentru client). Daca de exemplu un spital scuteste milioane pe an si nici nu trebuie

    Revenind la faptul ca afirmatia e falsa, tu ales fix cel mai simplu lucru pe care il poti face cu UiPath si ai declarat ca “doar atat poate”. Dar scriptul tau cu un if in python nu stie nici sa serveasca, nici sa consume un model de tensorflow, antrenat sa recunoasca datele de pe o factura, finetuned pe tipul de factura primit de client in tara lui. Nici nu poate crea rapoarte cu sumele procesate. Nu poate fi cu usurinta instalat pe 10.000 de calculatoare ale angajatilor din firma. Si apoi actualizat periodic. Nu ofera audit pentru cine si ce automatizare a rulat. Pentru monitorizare si alertare ce o sa faci cu if-ul din python, o sa trimiti un mail? Ca sa ajungem apoi la cerintele enterprise-urilor: toate parolele automatizarii stocate intr-un credential store gen Thycotic, agregarea logurilor la un volum de 1000 de loguri pe secunda, stocate timp de 2 ani, dar pe care le poti explora oricand. Si toate astea sunt pe langa core business-ul de a face o automatizare. Acest core e si mai complex.
    Am scris cele de mai sus in speranta ca ai tangenta cu programarea si intelegi ca lucruri de genul asta sunt facute de multi programatori in ani de munca. Nu orice client isi permite sa angajeze asa ceva, sa faca un scriptuletz ce stie toate astea.

    * Da, lucrez la UiPath

      (Citează)

  10. Unu de la Tzara

    03/02/2021 la 9:50 AM

    Unu de la Tzara: Daca de exemplu un spital scuteste milioane pe an si nici nu trebuie

    * Editing fail

    Daca de exemplu un spital scuteste milioane pe an si nici nu trebuie sa isi bata capul cu programatori pretentiosi ca mine, cu siguranta va prefera sa dea bani la UiPath.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus