un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Te-ai putea îmbogăți călătorind înapoi în timp câteva zile

17 Feb 2021  ·

GÂNDURI  ·

37 comentarii

Știți cum spun unii oameni în glumă că s-ar putea îmbogăți dacă s-ar întoarce în timp pentru a investi în Google sau Microsoft la începuturile companiei. Sigur, haideți să acceptăm posibilitatea călătoriei în timp de dragul discuției, dar cât înseamnă asta, vreo 20 de ani înapoi?

De când mă uit zilnic pe piețele financiare îmi dau seama că te-ai putea îmbogăți extraordinar de mult dacă ai putea da timpul înapoi cu doar un an. Uneori chiar și cu două săptămâni.

Ați retrăi ultimii 20 de ani, cu tot ce înseamnă asta, pentru a fi milionar? Probabil. Dar nu mai bine retrăiești doar un an sau doar câteva zile? Mai puțin plictisitor, dar la fel de mulți bani la final.

De exemplu, un Bitcoin a fost 3.200 de dolari în decembrie 2018 și 49.700 de dolari zilele trecute. 10 monede cumpărate atunci și vândute acum te puteau duce de la 32k USD în bancă la 497k.

Nici nu trebuie să mergi înapoi așa mult timp. Bitcoin a fost 5.100 de dolari în martie 2020, acum mai puțin de un an. Tot ar fi un return de aproape 1000%.

Majoritatea criptomonedelor au evoluat similar. Ethereum a fost 84 de dolari la finalul lui 2018 și 1.845 dolari acum câteva zile. 2200% ROI. Era 114 dolari acum 11 luni.

OK, criptomonedele sunt ciudate. GameStop, GME-ul făcut celebru de Reddit și r/Wallstreetbets, a fost 17 dolari pe 8 ianuarie 2021 și 480 de dolari pe 28 ianuarie.

Acțiunile Tesla erau 300 de dolari în septembrie 2020 și 800 de dolari acum câteva zile.

Cam toate acțiunile au căzut foarte mult în martie 2020, când SUA a anunțat măsuri dure anti-covid. Orice ai fi cumpărat atunci, se dubla până la sfârșitul anului, iar în unele cazuri creștea chiar 3x sau 5x. În cazul Tesla, însă, am dat ca exemplu septembrie, o lună ca oricare alta.

Airbnb s-a lansat pe bursă pe 8 decembrie 2020 cu un preț de 58 de dolari. Acum câteva zile, acțiunile au închis la un all time high de 216 dolari.

Peloton costa 67 USD în august 2020 și 167 USD în ianuarie 2021.

Palantir: 7 dolari în octombrie 2020, 47 dolari în 27 ianuarie 2021.

Acestea sunt niște exemple extreme. În practică, poți găsi aproape oricând acțiuni a căror valoare se dublează în decurs de 2-3 zile după ce compania respectivă anunță ceva mișto. Un lanț de salturi înapoi în timp de maxim 2-3 zile te poate face milionar în mai puțin de o lună.

Bine, dar nu putem să călătorim în timp, așa că ce rost are acest articol?

Well, dar dacă cineva ar putea prezice evoluția viitoare, pe termen scurt sau mediu, a unei acțiuni? În loc să se întoarcă în timp de la momentul T1 la T0, este în T0 și încearcă să prezică felul în care T1 va arăta. Asta pare fezabil câtă vreme cunoști foarte bine domeniul de activitate, ai informații bune despre ce urmează să se întâmple în companie, știi să faci analize statistice adevărate (matematică ftw!) și să recunoști din experiență anumite trenduri sau evoluții viitoare.

Dacă vă uitați pe exemplele de mai sus, n-am ales unele care sunt direct implicate în pandemia de covid. Acțiunile Moderna erau 15 dolari acum un an, 100 de dolari la 1 ianuarie 2021 și 185 de dolari astăzi. Nu despre asta vorbim.

N-am numit nici companii obscure, care au explodat dintr-o dată pe piață. Tesla este de ani de zile în atenția tuturor, Peloton la fel, la Airbnb trebuia doar profitat de lansarea la bursă și estimat că are un viitor bun, mai ales după pandemie. Altfel spus, sunt probabil o mulțime de brokeri sau analiști care au intuit corect ce se va întâmpla în viitor și le-au adus clienților lor o mulțime de bani și au încasat și un comision pe măsură.

    37 comentarii

  1. Aproape tot ce se poate prevedea este deja inclus in preturi. Deci nu, nu exista nici un model matematic care sa fi prevazut aceste variatii.
    Si zic variatii, nu cresteri, pt ca aceeasi amplitudine este oricand posibila si in jos.

    Cresterile astea recente nu sunt rationale. Tesla de exemplu valoreaza acum mai mult decat toate celelalte companii mari de auto la un loc. Din lume.

    Asta inseamna fie ca Tesla o sa faca masini de 20 de ori mai profitabile in urmatorii ani (cum anume, va creste preturile masinilor, va reduce costul lor aproape de zero?) sau ca va pastra preturile dar va fi cam singurul producator auto din lume (ca sa poata creste volumul, daca nu creste profitul per masina).

    Cat de probabile sunt aceste scenarii?

      (Citează)

    • Tesla nu face doar masini . A intrat si pe niste domenii unde foarte posibil va detine monopolul pentru mult timp .
      Starlink – deja este functional in cateva tari . Amazon este inca departe – nici macar nu s-au hotarat cum vor face antena. Sa mai reduca costul de productie la antena si nu are cine sa ii mai concureze.
      SpaceX – foarte posibil sa fie o multime de zboruri pentru lansat sateliti si pentru NASA.

        (Citează)

    • Vrei sa spui ca Musk e bagat in multe, nu Tesla. Starlink si Spacex sunt companii diferite de Tesla.
      Poate sunt planuri sa fie absorbite in Tesla si nu stiu eu.

      Asta e de fapt parte din irationalitatea care a dus la aceste preturi mari pt Tesla: faptul ca Musk e un tip genial si cool.

        (Citează)

  2. Unde e Hari Seldon atunci cand nevoie de el…?

      (Citează)

  3. Pentru mine e suficient sa ma intorc o ora doua inapoi in timp.
    Este suficient sa știi rezultatele meciurilor si poti paria pe oricare meci cu cota mare.
    Cota unui meci 1 pauza 2 final sau scor corect este de peste 15\20 de ori suma pariata.
    Cred ca e mai rapid si mai simplu

      (Citează)

  4. daca ai putea calatori in timp ai face alte chestii, nu sa joci la bursa boss :))

      (Citează)

  5. Te-ai putea imbogatii si daca ai putea sa calatoresti 1 minut in urma. D-ala exista cazinouri si pariuri,

      (Citează)

  6. Mie atitudinea asta cu „dacă” mi se pare păguboasă pentru că tot timpul găsim câte o scuză să nu facem. Dacă știam, dacă vedeam, dacă am putea, e un continuu regret. M-am uitat și eu în urmă și am ascultat câteva podcasturi pe tema asta a investițiilor, iar oportunitățile au fost tot timpul (și vor fi atâta timp cât se păstrează actualul sistem financiar). Ce vrem noi (ăștia care nu suntem obișnuiți să investim) e să ne garanteze cineva măcar că nu pierdem mia aia de euro strână din salarii, or nu așa se fac banii din investiții.

    Chiar și bitcoin dacă cumpărai acum 2-3 luni azi aveai un profit frumos. Nici măcar nu trebuia să faci asta în martie când a fost jos, era suficient să cumperi de 2-3 mii de euro în decembrie și acum aveai o primă frumoasă. Și asta e doar așa, cum stăm rezemați în coate și ne uităm la grafice, că banii serioși se fac din artificii și pe cât posibil cu banii altora și cu asumarea unor riscuri. Ce vreau să zic e că trebuie să începi de undeva și n-o să ai vreo realizare notabilă cu câteva sute de euro, asta nu neapărat pentru că sunt bani puțini ci pentru că lași oportunitățile să treacă pe lângă tine din lipsa experienței.

    Dar asta e o părere, mi-ar plăcea dacă ar fi și comentarii ale oamenilor care au anumite strategii de investiții și sunt dispuși să împărtășească.

      (Citează)

  7. Silas:
    Unde e Hari Seldon atunci cand nevoie de el…?

    era vorba de scara macro, nu de chestiuni punctuale. de ex nu a prevazut Catarul dar in schimb evolutia finala s-a potrivit.

      (Citează)

  8. “Cea mai buna zi de investit e tot timpul ieri

    Daca acceptam calatoria inapoi in timp, de ce sa investesc pe bursa, la un ROI de 200% – 500% peste cateva luni, cand as putea sa joc la loto sau la pariuri (cum zicea cineva mai sus).

    Ca sa devii milionar din actiuni Tesla, daca te intorci in Martie 2020 cand erau 300 de dolari, tot trebuie sa ai la dispozitie $375k sa investesti (ca sa iti dea un milion la $800).

    Pentru Bitcoin, tot iti trebuie $15.500 investitie initiala si apoi stai sa astepti 2 ani (din Decembrie 2018 pana acum) ca sa ajungi milionar.

      (Citează)

  9. Radu, in opinia ta, si mi-ar placea mult sa vad un articol dedicat in sensul asta, crypto, la modul general, are ceva in spate in afara de specula, raport cerere/oferta si FOMO (fear of missing out)?
    Multumesc anticipat :)

      (Citează)

    • nu

        (Citează)

    • ce are in spate crypto in afara de posibilitatea ca s-ar putea ca in 20 de ani sa le folosim in loc de banii fiat, intrebi?

      apropo, dar banii fiat ce au in spate, in afara de promisiunea guvernelor ca vor tipari mai multi atunci cand raman fara bani?

      uite ce are crypto in spate:
      – unii il vad ca hedge contra inflatiei
      – altii il vad ca hedge contra prabusirii sistemului financiar actual

      acuma eu nu zic sa cumperi crypto, zic doar care sunt unele din motivele pentru care crypto are un viitor.

      si sunt de acord ca acum este multa lacomie si FOMO la mijloc.

        (Citează)

  10. Moneda romaneasca Elrond valora 6$ in urma cu 2 luni; saptamana trecuta a fost cateva ore 205$.

      (Citează)

  11. Adrian C.:
    Moneda romaneasca Elrond valora 6$ in urma cu 2 luni; saptamana trecuta a fost cateva ore 205$.

    iar acum este 135 :)
    au fost oameni care au cumparat la 200 in speranta ca ajunge 1000!

      (Citează)

    • Unii au luat la 8$ doar pentru că au avut informații și curaj. Că n-au avut suficient capital este doar un amănunt minor, amănunt datorită căruia acum nu sunt milionari …

        (Citează)

  12. Dude, si daca ma intorceam in timp, cu ce cumparam bitcoinii aia? Sau ma imprumutam inainte aici, si ma duceam cu sacosa de bani in 2018?

      (Citează)

  13. Florin: era vorba de scara macro, nu de chestiuni punctuale. de ex nu a prevazut Catarul dar in schimb evolutia finala s-a potrivit.

    Catarul a fost o anomalie genetica, de asta exista a 2-a Fundatie, ca sa corecteze din umbra imprevizibilul :)

      (Citează)

  14. bogdan:
    nu

    Misto, si atunci de ce sa cumparam?
    nu ne-au ajuns jocurile piramidale gen safi, caritas, FNI?
    e nevoie de o noua teapa care sa lase oamenii cu ochii in soare?

    doar zic.. :)

      (Citează)

    • Mihai, motivul pentru care cererea este asa mare (nu ma refer doar la crypto, ci si la bursa), nu e doar dorinta de imbogatire rapida, ci faptul ca s-au tiparit “catralionane” de bani (vezi QE, verzi ajutoare pentru pandemie, etc).
      Lumea nu are ce face cu atata fiat (inclusiv fondurile de investitii, ca stai linistit tesla nu a crescut cu miliarde ca a cumparat radu actiuni de 1000 de euro).

      In mod contraintuitiv, daca esti ingropat in credite azi e mai bine (dobanzi mici, salarii mari) decat daca ai bani la saltea. Insa tot mai multi (inclusiv din patura de mijloc) au deja zeci de mii, sute de mii in banca si nu au ce sa faca cu ei.
      Si cand primesti sms de la ing ca dobanda anuala la depozite o sa fie 0.4% (si tu vezi ca inflatia reala e pe la 10%), incepi sa te intrebi ce sa faci cu banii.

      Jumatate din achizitiile de apartmente in Ro se fac “cu banii jos” (adica nu cu credit, ca mai era un destept pe aici care imi explica ca nu poti cumpara apt decat cu transfer bancar). Si uite asa apar “bule”.
      Acu intrebarea e, daca imobiliare sunt bula, crypto sunt bula, bursa e bula, pana si pretul la flagshipurile pentru telefoane “e bula”, inseamna ca totul e o bula, sau ca e inflatie si ca degeaba ne udam la venituri lunare de 3-4 mii de euro, cand de fapt f. multi au la fel si pur si simplu banii aia nu mai valoreaza la fel.

        (Citează)

  15. Mihai: iar acum este 135 :)
    au fost oameni care au cumparat la 200 in speranta ca ajunge 1000!

    Tot este pe plus orice ar fi pentru cine a prins valoarea minima si scopul lor este sa ajunga la valoarea cu etherum, deci orice este posibil. Eu m-as intoarce timp cu 10 ani si as cumpara bitcoin :)

      (Citează)

  16. Cine a cumparat bitcoin cu 50$ sunt sanse mari sa ii fi vandut cand erau 1.000Euro, nimeni nu se astepta sa ajunga 50k.
    Eu ma intreb ce se intampla cu bitcoinii confiscati de DNA de la mafioti

      (Citează)

  17. Banii printati gratis sunt regăsiți în acțiuni și crypto. O mare bula fără legătură cu realitatea alimentată de bani gratis și noi useri. Stați sa vina stimulus
    Banii nu mai inseamna nimic sunt doar un număr.

      (Citează)

  18. Boris:

    Boris, eu incerc sa spun altceva
    Si aici aici vorbesc strict privind actiunile, acolo lucrurile sunt mult mai putin abstracte fata de crypto
    Sa luam un caz in care compania X si-a marit considerabil profiturile in urma lansarii/inovarii produsului Y pentru care exista acum o cerere fantastica (de ex cei care fabrica vaccinul covid sau cei care produc sticlutele in care vine serul) si atunci este normal ca valoarea companiei X sa creasca si acest lucru se vede apoi pe bursa.

    Ceea ce nu este deloc o bula, este un fapt real, pur economic cu toate mecanismele din spate functionand normal.

    Ceea ce nu se poate spune despre crypto, care nu are nimic in fundal, in afare de specula

    Nu vreau sa intru in discutia imobiliarelor, care este o speta diferita.
    Acolo cel mult ai active si nu instrumente financiare. Deci altceva.

    Cat despre oamenii care au zeci, sute de mii in banci (si aia sunt acolo doar din motive de siguranta si nu pentru dobanda de 0.01% pe an) tind sa cred ca ii au din diverse business-uri si poate sunt dispusi sa investeasca. In ce, treaba lor.
    Eu nu spun ca nu e bine sa cumperi crypto, spun doar ca dpdv economic prezinta prea multe semne de intrebare.

      (Citează)

    • Ce zici tu suna bine, doar ca are un articol radu despre gamestop ca sa intelegi cata legatura are valoarea companiei “datorita inovatiei” cu valoarea actiunilor acelei companii. Apropo, tesla a facut profit din bitcoin cumparati in 2 saptamani mai mult decat a facut in 7 ani de vandut masini. Asta nu a oprit-o (inainte sa cumpere bitcoin) sa aiba cresteri de 1000% pe bursa.

      Sa iti mai zic, ca iti gasesc o gramada de companii pe bursa la care graficele arata mai bine (a se citi mai bula) decat bitcoin pe ultimul an.

      Eu nu ziceam sa cumperi crypto sau bursa sau orice altceva, dar este aiurea sa zici ca doar bitcoin e cartias si sa ti se para ca ce se intampla pe bursa e normal.

      Ori agreem ca noul standard e ROI de macar 100% pe an (cu riscurile de rigoare), ori stam cu banii la ing pe 0.4%. Intre, nu prea mai exista.

        (Citează)

  19. Marean: banii fiat

    Marean, teoretic toti banii tipariti de guverne isi regasesc valoarea in economia tarii respective. Mai exact in valoarea bunurilor si serviciilor produse in zona respectiva. D-aia dolarul costa 4 ron iar silingul somalez 0,0070 RON,

    Faptul ca se tipareste in draci, excesiv, nu este decat unul din motivele pentru care avem inflatia de azi.
    In 1912 cumparai un hectar de tern cu 1$
    In 2012 cumperi o paine cu ei.

    Sa nu uitam totusi ca FIAT este LEGAL TENDER, are o acoperire, ciuntita, ravasita cum o fi, dar ea exista.
    Tu poti cumpara case, masini, bunuri alimentare, aur, actiuni, bilete la teatru cu ethereum sau eGold?
    De ce? pentru ca niste baieti smecheri le-au emis, nu economia reala.

    Cel putin asta e parerea mea, nu incerc sa intru in polemici cu nimeni, e doar un punct de vedere :)

      (Citează)

  20. Exact ce zice tizul meu :)

    Oricine poate crea moneda, intrebarea este ce putere de cumparare are si unde este recunoscuta.
    Daca eu scriu pe o bucata de hartie “5 coroane emise de MihaiC”, s-ar putea sa aiba recunoastere si circulatie in cadrul familiei mele iar in rest nu prea.

    La crypto currency sunt 2 probleme mari :
    1/ in teorie sunt folosite pentru tranzactii contra bunuri si servicii fara intermedierea bancilor, dar toate castigurile astea la care viseaza toti sunt din cumparare si vanzare de crypto contra monezi oficiale. Nu prea aud lume sa zica ca au cumparat crypto ca sa ii cumpere pizza cu ei.
    2/ nu au suport in spate, gen un guvern, e doar o idee (blockchain). Adica de fapt nici una din toate aceste crypto currencies nu are nimic special fata de celelalte, e doar marketing

      (Citează)

  21. https://zoso.ro/scazut-bitcoin-atat-mult-2018/#comment-1554965

    Si vezi ce comentarii primesti in general de la comunitățile voastre, când tragi atenția asupra acestor lucruri. Unii dintre noi trăim in viitor prin prisma informațiilor acumulate, restul fac mișto și rămân săraci și prosti.

    Ti-am scris despre DeFi in Ianuarie. Sunt convins ca nu ai făcut nimic. Și sunt convins ca in Ianuarie 2022 o sa faci un articol similar pe tema asta.

      (Citează)

  22. Pmk:
    Fa tu bani man nu te mai da rotund încercând sa le arăți și altora. Keep it for yourself

    Era vorba de a fi informat. Ești informat acum. Și tu o ții ca toți ceilalți. Tot nu e clar ca cei ca tine greșesc și pierd aceasta oportunitate? Nici când îți pune cineva in farfurie nu știi sa mănânci. Serios unii merita sa ramana acolo unde sunt.

      (Citează)

    • Pacat ca te dai deștept da nu poti sa intelegi o fraza simplă. Lumea pe net nu are nevoie de sfaturile tale, dar tu le dai ca sa semnalizezi ca vezi doamne tu stii si faci ceva tare si ei nu. Cine a vrut sa bage in crypto nu a avut nevoie sa iti vada ție comments la zoso si cine face bani bine nu o semnalizeaza pe bloguri.
      Fa tu bani pentru tine si nu le mai purta altora de grijă, în caz ca ai uitat pe net și mai ales pe bloguri in comments toți sunt super destepti si cunoscatori in toate domeniile, nu e nevoie de sfaturile altora, lumea comenteaza ca sa epateze fie cu informatia si faptul ca o detin fie cu ceva tangential la o lauda, cum lasi si tu sa se înțeleagă ca ai luat btc la 3 5k si acum esti boss.
      Cât despre mine nu e nevoie sa tragi concluzii, la fel cum tu ai prins 2018 si altii au prins si alte creșteri si inainte si dupa. Pana sa fie btc 3000 a fost si 1 dolar si mai puțin in ăștia 10 ani de când există, la fel si eth si altele.
      Vezi de treaba ta sau ai nevoie de spectatori sa îți numeri banii?

        (Citează)

  23. Eu iti recomand sa citesti comentariile celorlalti, si sa vezi de ce sunteti si ramaneti la fel. Nu pot sa iti bag in sacosa oportunitatile, si nici nu e de datoria mea. Insa pot sa fac un lucru bun si sa indic oamenilor un trend pe care ei pur si simplu nu il vad. Si fac asta de ani de zile, cred ca s-a saturat Radu de mine. :)

    Tu ramai asa cum esti.

    Pmk:
    Pacat ca te dai deștept da nu poti sa intelegi o fraza simplă. Lumea pe net nu are nevoie de sfaturile tale, dar tu le dai ca sa semnalizezi ca vezi doamne tu stii si faci ceva tare si ei nu. Cine a vrut sa bage in crypto nu a avut nevoie sa iti vada ție comments la zoso si cine face bani bine nu o semnalizeaza pe bloguri.
    Fa tu bani pentru tine si nu le mai purta altora de grijă, în caz ca ai uitat pe net și mai ales pe bloguri in comments toți sunt super destepti si cunoscatori in toate domeniile, nu e nevoie de sfaturile altora, lumea comenteaza ca sa epateze fie cu informatia si faptul ca o detin fie cu ceva tangential la o lauda, cum lasi si tu sa se înțeleagă ca ai luat btc la 3 5k si acum esti boss.
    Cât despre mine nu e nevoie sa tragi concluzii, la fel cum tu ai prins 2018 si altii au prins si alte creșteri si inainte si dupa. Pana sa fie btc 3000 a fost si 1 dolar si mai puțin in ăștia 10 ani de când există, la fel si eth si altele.
    Vezi de treaba ta sau ai nevoie de spectatori sa îți numeri banii?

      (Citează)

    • :))
      Nu am ma nevoie sa îmi dai tu oportunități da e bine ca tot nu ai inteles nimic. Ce anume din astea 2 posturi ale mele te face sa fi asa sigur ca am nevoie de tine sa îmi zici acum de crypto sau ca nu as avea deja. Aveți probleme mari fraților, nu reușiți sa intelegeti 2 fraze dar voi sunteți mari investitori, ai cumpărat ieftin acum e scump și ai impresia ca ești super trader și toți au nevoie de sfaturile tale date asa superior bășinos de la nivelul omului care “știe”. Preluați tot ce vedeți pe yt si veniți aici ca și cum ați descoperit gaura din gogoașă.

        (Citează)

  24. Felicitari. :)

    Also, cum poate Zoso sa treaca prin viața așa, și sa nu reacționeze in nici un moment? Cum?!

    Boris:
    Andu, comment din 2018? uite aici: https://zoso.ro/bitcoin-misto-descentralizata/ (din 2014), cauta Boris sa vezi de cand ii ziceam lu’ vali&co de asta. Ce sa zic, astia gen PMK sunt la stadiul de bargaining, mai au vreo doua stadii pana la acceptare.

      (Citează)

  25. Ok. :)

    Pmk:
    :))
    Nu am ma nevoie sa îmi dai tu oportunități da e bine ca tot nu ai inteles nimic. Ce anume din astea 2 posturi ale mele te face sa fi asa sigur ca am nevoie de tine sa îmi zici acum de crypto sau ca nu as avea deja. Aveți probleme mari fraților, nu reușiți sa intelegeti 2 fraze dar voi sunteți mari investitori, ai cumpărat ieftin acum e scump și ai impresia ca ești super trader și toți au nevoie de sfaturile tale date asa superior bășinos de la nivelul omului care “știe”. Preluați tot ce vedeți pe yt si veniți aici ca și cum ați descoperit gaura din gogoașă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus