un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme bune anul 2021 are

27 Feb 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

22 comentarii

Multe filme bune vor fi lansate în 2021. Foarte multe. Poate nu bune în sensul de memorabile, dar măcar de entertainment oferit.

Asta nu mă miră, că unele trebuiau lansate în 2020 și au fost amânate pe acest an. Problema este că și acum sunt prea multe. Multe de văzut și într-o perioadă normală, de altfel, darămite în pandemie.

Așa că datele de mai jos sunt orientative, zic eu, și amânări pot apărea oricând. Filmele costă sute de milioane de dolari de produs, așa că vor încerca să le lanseze când le pot vedea un număr maxim de cinefili.

Rejoice, revin filmele cu super-eroi!

COMING 2 AMERICA – 5 martie pe Amazon Prime.

Este partea a doua a unui film foarte vechi, o comedie cu Eddie Murphy în rolul unui prinț dintr-o țară africană ce se duce în New York în căutarea unei soții. Lecții de viață urmează. Acum se face partea a doua, dar cu aceiași actori.

ZACK SNYDER’s JUSTICE LEAGUE – 18 martie probabil pe HBO

Justice League a fost un film mediocru. Fanii l-au convins pe Zack Snyder să facă un fel de versiune mega-extinsă, 4 ore lungime, a filmului, așa că va fi lansată acum. OK, va avea mai multe scene decât originalul și anume că Superman este invincibil și îi bate pe toți fără mare efort.

GODZILLA VS KONG – 31 martie

Godzilla 1 și 2, cele recente, au fost ok. Au reintrodus monștri de mari dimensiuni și pământenii care se agită în jurul lor. Combinând seria Godzilla cu filmul Skull Island, rezultă acest film în care vom vedea cine învinge, șopârla mare sau King Kong.

MORTAL KOMBAT – 16 aprilie

Un reboot. Sper să iasă mișto. Un film bun cu lupte bine gândite și puse în scenă n-a mai fost făcut de mulți ani. Dacă fac asta și pun mai puține clișee enervante, poate iese bine.

BLACK WIDOW – 7 mai

Marvel începe Faza 4 cu acest film ce trebuia lansat în 2020 și are loc înaintea celorlalte filme Marvel, ca să vedem originea lui Black Widow.

Mă uit cu plăcere la Scarlett Johansson, nu neg asta, dar din trailer mi se pare că ne așteaptă o acțiune cam… banală. În plus, știm din Avengers Endgame ce s-a întâmplat în cele din urmă cu Natasha.

SPIRAL – 21 mai

Chris Rock și Samuel L. Jackson sunt doi polițiști ce investighează o serie de crime brutale.

CRUELLA – 28 mai

Filmul va arăta cum de a devenit Cruella din 1010 Dalmațieni obsedată de blana de dalmațieni. Emma Stone e mișto, acesta ar fi singurul punct atrăgător al filmului.

În rest, după Joker și Suicide Squad și alte filme, observ că se continuă tendința de a face din personajele negative unele principale, cu care poate te și solidarizezi.

F9 – 28 mai

Fast and Furious 9, adică. Vin Diesel, Charlize Theron, John Cena și alții. Pe mine seria m-a pierdut de mult.

N-aș avea nimic împotriva unei serii entertaining de acțiune ușoară, dar ultimele F&F au fost prea pline de clișee proaste și sărituri peste rechini.

VENOM: LET THERE BE CARNAGE – 25 iunie

Cum spuneam, și personajele negative trebuie umanizate. Mie primul Venom nu mi-a plăcut, mi s-a părut ușor scârbos și prea copilăros, dar na… dacă o fi avut succes…

TOP GUN: MAVERICK – 2 iulie

Amânat pe acest an, poate îl și vedem. Nu pot să zic că sunt atras de film, că probabil va fi plin de termeni-clișeu din aviație și piloți uitându-se disperați din cockpit în toate direcțiile încercând să vadă inamicii.

SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS – 9 iulie

Un alt film Marvel și prima oară când vedem acești super-eroi de inspirație asiatică. OK, sunt curios.

OLD – 23 iulie

Filmul este pe radarul meu doar pentru că-i făcut de M. Night Shyamalan. Care, ce-i drept, n-a avut multe reușite în ultima vreme, dar poate face acum ceva memorabil.

JUNGLE CRUISE – 30 iulie

Dwayne Johnson și Emily Blunt, care-i o actriță preferată de-a mea. Subiectul este inspirat tot de Disney și urmărește aventurile prin junglă ale unui căpitan de vapor și a cercetătoarei care este în căutarea unui artefact.

THE SUICIDE SQUAD – 6 august

Partea a doua, dar cu același nume? Ciudat. Primul film a fost mediocru, deși Margot Robbie a făcut un rol bun. Majoritatea personajelor revin, plus Idris Elba.

BIOS – 13 august

Tom Hanks, într-o lume apocaliptică, construiește un robot ca să-i țină companie lui și, după ce moare, să-i îngrijească câinele.

Asta lipsea într-un an de pandemie.

DEEP WATER – 13 august

Ben Affleck și Ana de Armas într-un thriller psihologic.

THE HITMAN’S WIFE’S BODYGUARD – 20 august

Primul film, cu Ryan Reynolds și Samuel L. Jackson, a fost amuzant, deși cam lent. Urmarea o aduce în rol principal și pe Selma Hayek, care are acum nevoie de protecția celor doi.

THE KING’S MAN – 20 august

Un film din seria Kingsman, dar un prequel ce are loc pe la 1900 și arată cum s-a înființat agenția de spionaj. Ralph Fiennes și Gemma Arterton sunt în distribuție.

DEATH ON THE NILE – 17 septembrie

E un an bun pentru filme cu detectivi. Kenneth Branagh reia rolul Hercule Poirot, iar în film joacă și Gal Gadot.

A QUIET PLACE 2 – 17 septembrie

Primul film a fost bizar, că nu știai inițial de ce toți se străduiesc să nu facă nici un zgomot în acea lume post-apocaliptică. Aventurile continuă. Emily Blunt :x

THE EYES OF TAMMY FAYE – 24 septembrie

Filmul este interesant deoarece Jessica Chastain și Andrew Garfield joacă rolurile principale și sunt actori foarte buni. Subiectul este legat de un cuplu de televangheliști din SUA.

DUNE – 1 octombrie

Trebuia să fie lansat anul trecut. Sper să fie bun, că trailerul asta promite.

MORBIUS – 8 octombrie

Un alt personaj negativ din universul Spider-man este acum personaj principal aici. Jared Leto joacă rolul principal.

NO TIME TO DIE – 8 octombrie 2021

Acest film din seria James Bond trebuia lansat în 2019, de fapt, dar a fost amânat pentru 2020 după niște probleme. Nasoală decizie! Poate îl vedem în acest an.

THE LAST DUEL – 15 octombrie

Matt Damon și Ben Affleck împreună într-un nou film! Jodie Comer și Adam Driver sunt și ei pe acolo.

SNAKE EYES – 22 octombrie

Snake Eyes era un ninja din filmele G.I. Joe. Acum are propriul său film.

ETERNALS – 5 noiembrie

Alt film Marvel de amploare din Faza 4. Ethernals sunt ființe nemuritoare ce apar acum în acțiune (unde erau când Thanos…?). Angelina Jolie, Selma Hayek, Kit Harington.

GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE – 12 noiembrie

Nu mi-au plăcut niciodată filmele Ghostbusters.

MISSION: IMPOSSIBLE 7 – 19 noiembrie

Tom Cruise încă poate, ba chiar va mai face filme MI și în viitor.

WEST SIDE STORY – 10 decembrie

Steven Spielberg semnează acest film despre doi tineri ce aparțin unor bande rivale, dar care se îndrăgostesc. Romeo și Julieta în New York-ul anilor 1950.

THE MATRIX 4 – 22 decembrie

Mai bine lăsau seria baltă, dar na… trebuie. Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss cumva învie și se bat iarăși în VR.

SHERLOCK HOLMES 3 – 22 decembrie

Robert Downey Jr. a terminat-o cu Iron Man, așa că alături de Jude Law se poate întoarce la filmele Sherlock Holmes, care mie mi-au plăcut mult.

Aceste două filme puse pe 22 decembrie am senzația că sunt mai incerte decât celelalte. Pare un dată pusă ca să fie acolo, la final de an.

RED NOTICE – nedefinit

Un film de acțiune cu Dwayne Johnson, Gal Gadot și Ryan Reynolds.

MASTERS OF THE UNIVERSE – nedefinit

He-Man într-un nou film.

Sunt și multe animații ce vor fi lansate. Spongebob, Raya and the Last Dragon, Tom & Jerry, Minions și alții vor fi pe ecrane sau streaming.

    22 comentarii

  1. Zilele trecute era tragic cum Presto a reeditat o reclamă. Acum la filme mai bine de jumătate sunt reecranizari sau continuări ale unor francize mulse până la epuizare.
    De când astept să vad un film nou cu godzila, acum împreună cu king kong, sau inca un film prafuit din seria 101 dalmatienilor, ori încă doua filme in universul Marvel unde nimebi nu intelege timeline-ul sau dacă este încă o reecranizare.
    Ps: nu puteam să ignor dublustandard.

      (Citează)

    • Adidas scoate anual modele asemănătoare cu anterioarele.
      Adibas le copiază rapid.

      Pentru tine e același lucru, nu?

        (Citează)

    • Mie imi plac filmele cu Gojira, Kong, sau alti monstri uriasi, dar acum pana si thumbnailul trailerului arata ieftin si kitschos. Oricum ma uit, ca nu poti avea mari asteptari de la astfel de filme: doar creaturile sa fie cat mai bine realizate si sa existe o minima coerenta in scenariu. Bine ca se lanseaza in acelasi timp si in cinematografe si pe net, asa ca pot sa-l vad gratis inca din prima zi.

        (Citează)

    • @cipper filmele sunt facute la distanta de ani sau zeci de ani, uneori de firme diferite cu echipe diferite. Monetizează nostalgia cat pot, chiar dacă viziunea este complet alta.
      Este clar ca Holiwood este in pană de idei, sau joacă pe retete sigure. Asta omoară creativitatea

        (Citează)

  2. Dune si matrix 4 ma fac cat de cat curios. Restu’ pare doar umplutura.

      (Citează)

  3. Cele care sunt anuntate de Amazon si Netflix isi vor pastra aproape sigur data de lansare. Cele care sunt anuntate si pe HBO Max probabil isi vor respecta data. Fiind online pandemia nu va fi un factor decisiv.

    Justice League mai merita o sansa, noroc ca exista pauza pentru ca 4 ore este imens.

    Godzilla vs. Kong e deja ridiculizat pentru ca monstrii sunt foarte diferiti ca marime conform istoricului stabilit.

    Mortal Kombat a fost jenant pana acum la capitolul ecranizari, atat fimele cat si serialul fiind in esenta proaste. Cred ca exista variante fan made pe youtube mai reusite.

    Daca as putea si eu as construi un robot care sa aiba grija de pisici dupa ce eu nu voi mai fi in stare.

    Emily Blunt a trecut la filme cam usurele, si daca Edge of tomorrow mi-a placut si l-am mai revazut, nu cred ca astea vor fi la fel de memorabile.

    Dune este dintre filmele la care ne rugam sa nu o dea in bara, pentru ca desi ne-am uitat la prima ecranizare si la serialele SyFy Channel, nici una din ecranizari nu a fost reusita. Filmul a fost chiar o atrocitate, in ciuda lui Patrick Stewart. Asta nou cel putin are un Duncan Idaho foarte bun.

    Primele 2 filme Ghostbusters au fost foarte dragute si simpatice, ce a urmat dupa, desenele animate, filmul doar cu proaste au fost niste cash grab ordinare.

    Masters of the Universe poate fi distractiv, imi aduc aminte cu nostalgie de varianta cu Dolph Lundgren, merita o sansa.

      (Citează)

    • Apropo de marimea kingkongului, cica in filmele anterioare era la stadiul de adolescent si acu ar fi crescut. Nu stiu ce sa mai inventeze producatorii, ca sa tina in atentie filmele astea.

        (Citează)

    • Ceea ce este complet bullshit, la primate ar fi trebuit să fie nou născut practic ca să crească de 3x.

        (Citează)

  4. Yupiiiii, filme😂

      (Citează)

  5. Jumatate par atat de “high value” incat nu cred ca vor “prinde” 2021

      (Citează)

  6. Valentinul:
    @cipper filmele sunt facute la distanta de ani sau zeci de ani, uneori de firme diferite cu echipe diferite. Monetizează nostalgia cat pot, chiar dacă viziunea este complet alta.
    Este clar ca Holiwood este in pană de idei, sau joacă pe retete sigure. Asta omoară creativitatea

    Sunt PERFECT de acord. Sequel, prequel, remake, mi-au ieșit pe nas.
    Dar ce au făcut Presto e mârlănie.

      (Citează)

  7. eu vreau la cinema.

      (Citează)

  8. Eu tot nu inteleg, cat de idioti sunt astia de la Warner, de ce nu angajeaza regizori si scenaristi de la DC Comics, de la mama lor. Filmele animate, benzile desenate si jocurile DC sunt ATAT de bune. Povestea efectiv te tine in priza de fiecare data.
    De ce angajeaza ei regizori si scriitori care n-au pus in viata lor mana pe un comic book, sau sa vada filmele de la DC? Au chemat pe toti “idealistii” sa faca ei rahatul praf reinventat.
    Wonder Woman (1, ca 2 am inteles ca e de rahat), Aquaman si Shazam au mai spalat din rusine, se vede ca s-a pus pasiune.
    Sa vedem ce zice Justice League asta din martie. Chiar vreau sa-l vad.
    Intre timp, Henry Cavill imbatraneste si astia nu mai continua seria cu Superman, or sa se trezeasca cand o sa faca asta vreo 45 de ani si realizeaza ca le trebuie superman nou. De ce? Nu stiu, ca ar fi avut incasari imense.
    Batmanii, ii schimba ca pe sosete.
    Ca fana DC Comics, imi vine sa ma urlu de frustrare :)))

    Intre timp, un film foarte bun, mi s-a parut ala facut dupa World of Warcraft. “Warcraft” se numeste. Chiar mi-a placut.
    Eu sunt fiarta pe tot ce inseamna filme fantasy si efectiv nu mai gasesc nimic misto.
    “Cronicile Wardstone” au fost ciuruite si inghesuite intr-un singur film “Seventh son” desi romanele numara nu mai putin de 13 carti. Nu inteleg de ce nu se reia ideea si nu fac o serie de 13 filme, bazate pe carti. Au material mura in gura.

    The witcher a fost un rahat in ploaie, sunt extrem de dezamagita. Costume, decor, efecte speciale, toate arata de zici ca sunt pentru sceneta de la scoala. Au pus-o pe regizoarea vietii sa faca ea pe naiba. Pana si personajele le-a distrus. Mult mai misto erau alea din joc, chiar erau copia fidela din carti. Intre timp, Maul Cosplay e singurul care a stiut sa reporduca pe Geralt, nu faci diferenta intre joc si realitate. Si e pur si simplu un fan, nu Netflix, cu buget de milioane.

    La Fast 9 o sa ma uit, pur si simplu de entertainment si ca e un film familiar. Povestea am pierdut-o de mult, ba mor, ba invie astia (nu m-as mira ca in filmul 10 sa ii foloseasca pe fratii lui Paul Walker si sa il aduca inapoi pe Brian, ca practic n-a murit in film). Nu mai intelegi nimic, cine e frate cu sora, cu ma-sa, cu tac-su, stai ca mai are o sora si pe dracu sa ii ia, dar te uiti ca sunt misto efectele speciale si cascadoriile.

    Doar consola si jocurile mi-au mai ramas, pe partea asta. Nici macar carti fantasy, nu ma mai intereseaza sa citesc, mi se pare ca se reia aceeasi idee de 1000 de ori, de nu mai stiu ce am citit si unde, ca povestile si personajele sunt similare.

      (Citează)

    • Pfff, eram deja dezamagita de Selina Kyle, n-am stiut despre faza cu Superman. Sper sa se razgandeasca, ca fara Cavill sunt mancati.
      Producatoarea aia, sincer spun, cred ca e uda toata dupa Cavill si dupa faima, in general. Sa se vada si ea la tv. Peste tot e si ea acolo, motz in curul lui, sa aminteasca la toti cum a fost ea cu stralucita idee de a-l alege pe el. De faptul ca scenariul e un rahat si ca decorurile si efectele speciale pare ca-s facute de un copil care se joaca in timpul liber, nu mai spune. Sau de faptul ca e praf, se da mare fana fantasy, ca sa stea mai mult pe langa Cavill, dar e complet pe langa. In rest, cast-ul este de rahat, pe yennefer aia nu pot sa o percep ca pe vrajitoarea smechera, independenta si plina de booooni, din carti. Trebuia sa aleaga o bunaciune la vreo 30 de ani. Ciri aia e nesuferita, efectiv mecla ei e insuportabila, dar admit ca joaca bine. Macar atat. Restul actritelor sunt urate cu spume, semn ca doamna producatoare e geloasa, sa nu care cumva sa i se scoale mataranga lu Geralt la vreuna si sa nu se mai hlizeasca ea la el.
      Si eu sunt fana Cavill, ii sade sexi cu parul ala alb, ii sade sexi ca superman, dar tot nu prea il percep ca Geralt.
      Din toata inima spun, mi se pare ca e un actor mediocru. Are momente cand joaca foarte bine si momente cand joaca foarte prost, in unele scene se vede ca se crede putin dumnezeu. Chit ca e superman sau geralt.
      Potrivit fanilor The Witcher, Maul Cosplay trebuia sa fie Geralt, ca era perfect, arata fix ca Geralt din joc.
      Da, de Cavill stiu ca e gamer, dar nu prea pare entuziasmat sa vorbeasca despre asta, adica… daca eram in locul lui, impanzeam social media cu gaming toata ziua. De multe ori am impresia ca doar savureaza un joc si o carte ocazional, dar nu e neaparat amator de jocuri, ci doar mulge subiectul, ca da bine la fani.
      Da, stiu de filmul porno, cu el montand un amarat de sistem desktop. N-am vazut ce facea, ca nu eram atenta… he he he.
      Despre Mass effect nu stiu, nu-s fana. Eu sunt pe stilul Dark Souls, Skyrim, d’astea :)))

        (Citează)

    • Uh, unde au disparut restul comentariilor, de apare ca vorbesc singura?:)))

        (Citează)

    • Poate are legătură cu părerea mea drastică despre înnegrit personaje stabilite ca albe de zeci de ani.

        (Citează)

  9. Tocmai ce adaugasem pagina in bookmarks, fericit nevoie mare.
    Asta pana cand am vazut premierele celor mai misto filme pe final de an si m-au apucat depresiile.
    CATA CRUZIME ?!?!

      (Citează)

  10. Deci Godzilla și fast and furious filme bune? Wow
    Pt cine? Pt copii de 13 ani?

      (Citează)

  11. Entertainmentul este manipulator și lipsit de idei noi. În anii care vin ar trebui sa ne concentram pe experiente reale și interumane, nu sa acceptam din ce în ce mai mult statul în casa și privitul la ecran.

      (Citează)

    • Mersul la cinematograf este una dintre experiențele interumane. Ieși cu cineva, priviți împreună un film și puteți discuta după aceea aspectele sale controversate sau talentul actoricesc, luați masa împreună, poate merge și o cafea, în total trec câteva ore petrecute împreună.

      Dacă zici “privitul la ecran” în sensul de “am piratat acest film și l-am văzut singur”, sigur, nu pare mare experiență.

        (Citează)

  12. ai uitat de Nobody

      (Citează)

  13. Ca fapt divers, trailere la Shang Chi si Eternals sunt fake-uri, nu a fost scos nimic oficial despre ele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus