un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 7 februarie 2021

7 Feb 2021  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Un bărbat a primit portofelul pierdut acum 51 de ani. În Antarctica.

First world problems: apartamentele din zgârie-nori au probleme. Ca să urci apă la etajul 80, trebuie să folosești presiune mare, așa că atunci când pocnește o țeavă, ai o inundație memorabilă. În plus, structura metalică a clădirii face zgomote pentru că se mișcă elastic în vânt.

Travel Photographer of the Year 2020. Incredibile fotografii! Cred că-i cea mai bună colecție văzută de ceva vreme.

De ce Burma se numește Myanmar. Și de ce unele țări îi spun în continuare Burma.

Povești când oamenii de la resurse umane au fost mârlani. Nici eu nu cred că diversele chestionare “anonime” în rândul angajaților chiar sunt anonime. În plus, cred că oamenii de la HR bârfesc cel mai mult legat de salarii și ce face fiecare.

Gadgeturi și alte obiecte utile prin casă. Mi-a plăcut sticla rabatabilă de apă. Sunt acolo și sosiere ce se prind în ventilația mașinii, că poate vrei să bagi crispy-ul prin sos în timp ce conduci.

Un tânăr britanic a intrat în comă pe 1 martie 2020 și dă semne că și-ar reveni acum. Familia este preocupată de faptul că se va trezi într-o lume a pandemiei. Eu aș zice bine că se trezește.

Listă de filme de Valentine’s Day.

Cum s-a dezvoltat Khao San Road din Bangkok. În general noi nu ne dăm seama de transformarea unui oraș pentru că, trăind acolo, are loc atât de lent încât poate fi neobservabilă. De asta mi-a plăcut mereu să citesc când alții povestesc astfel de transformări.

Lou Dobbs a fost dat afară de Fox News după ce postul a fost dat în judecată. Omul are 75 de ani, cred că ar putea să se retragă de tot fără probleme.

FDA-ul aprobă un dispozitiv care se poartă ziua pentru a reduce sforăitul.

O listă de comedii bune.

Părinții nu mai rezistă acasă cu copiii lor. Prea multă pandemie, prea puțin loc.

Scădere masivă a cazurilor de covid în Israel după programul amplu de vaccinare. Un medicament testat în Israel a redus timpul de spitalizare pentru 29 din 30 de pacienți.

De ascultat: Armin van Buuren are un Top 1000 de la A State of Trance.

    14 comentarii

  1. Pe lista aia de comedii sa nu între nici măcar un Hangover !?

      (Citează)

    • Israel care in 2 luni au vaccinat de covidel cat or sa vaccineze în România în 2 ani.
      Ca la noi e cu proceduri și mai bine sa arunci doze la gunoi decât sa vaccinezi.

        (Citează)

    • Cred ca ai uitat un 0 dupa 2.

        (Citează)

    • bogdan:
      Israel care in 2 luni au vaccinat de covidel cat or sa vaccineze în România în 2 ani.
      Ca la noi e cu proceduri și mai bine sa arunci doze la gunoi decât sa vaccinezi.

      Diferența e că ei au vaccin pentru toată lumea, că au negociat cu producătorii, iar noi avem vaccin doar pentru cei din grupă de risc dar încercăm să ii vaccinam aproape pe toți numindu-i esențiali. În timp ce restul Europei se chinuie să vaccineze bătrâni și bolnavi ca să scadă efectele pandemiei cu ce e disponibil acum, noi ne lăudăm cu cifre ceva mai mari decât ale lor vaccinând secretare de prin BNR.

        (Citează)

  2. *Birmania

      (Citează)

  3. La noi boborul sta cuminte în casa ca asculta de ficus și de araboc. 0 costuri pt stat.
    Când a fost de luat bani împrumut pt criza sa trăiască băncile, romania s a împrumutat ca eroul.
    Acum când e de dat bani pt vaccin clar, suntem tara săracă, nu avem bani

    nashu_mare: Diferența e că ei au vaccin pentru toată lumea, că au negociat cu producătorii, iar noi avem vaccin doar pentru cei din grupă de risc dar încercăm să ii vaccinam aproape pe toți numindu-i esențiali. În timp ce restul Europei se chinuie să vaccineze bătrâni și bolnavi ca să scadă efectele pandemiei cu ce e disponibil acum, noi ne lăudăm cu cifre ceva mai mari decât ale lor vaccinând secretare de prin BNR.

      (Citează)

    • Dăm bani ca toată UE, primim cantitate de vaccin cât primește orice stat din UE, stai jos si nu mai rostogoli toate tampeniile! Te vede lumea si râde de tine.

      Israel plătește mai mult, atât în bani cât și în informații (practic, se fac teste pe israelieni) si primește, în număr absolut, o cantitate mică de vaccinuri din totalul celor care pot fi fizic produse, comparativ cu ce primește UE.

        (Citează)

    • bogdan e doar un prost cu internet.

        (Citează)

  4. La un zgîrie-nori apa este ”ridicată” în mai multe etape, din hidrofor în hidrofor, nu de la bază direct în 25 de bari.

      (Citează)

  5. Site-ul imobiliare.ro a fost spart datorita unei lipse de masuri basic de securitate pe un server AWS. Vina este a celor de la imobiliare care pur si simplu nu au implementat nici o metoda de securitate astfel oricine avea sau chicea url de la bucketul respectiv putea sa aiba access.

    Date importante nume, adresa, poze de buletin.

    Ai aici linkul https://www.websiteplanet.com/blog/imobiliare-breach-report.

      (Citează)

    • in cazul asta e bun gdpr, nu pt balarii.
      sper sa primeasca amenda cat ar fi valorat un inginer IT capabil sa isi faca treaba. iar daca au deja asa ceva, sper sa il dea afara in suturi.

        (Citează)

  6. Man, marcheaza si tu cumva URL-urile de la publicatiile pe bani, ma frustreaza maxim ca aleg sa citesc ceva recomandat de tine pe nytimes.com de ex. si bam! scoate banu’ or else!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus