un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 14 februarie 2021

14 Feb 2021  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Diagnostice foarte greșite. O discuție despre când primul diagnostic diferă foarte mult de a doua opinie medicală.

Cele mai bune metode de a reîncălzi pizza. Poate cel mai util link de aici. Metoda cu tigaia și la final un pic de apă și capac s-ar putea să fie bună. Eu așa fac la ochiuri, torn după un timp niște apă lângă ele și pun capacul pentru ca aburul să gătească albușul din partea de sus, dar nu și gălbenușul. S-ar putea să meargă și cu pizza.

Un băiat a înghițit 54 de magneți ca să devină super-erou. Prea multe filme strică.

Ar trebui să-ți dai în judecată soțul sau soția dacă te înșală? Înșelătoria este înșelătorie, de ce nu? Dacă un partener de afaceri te minte și ceri despăgubiri, de ce nu și de la un partener de viață?

Trei cubanezi au naufragiat pe o insulă și au supraviețuit 33 de zile mâncând nuci de cocos. Anul 2021 și astfel de lucruri încă se întâmplă.

Lecții despre investiții de la criza din 2008. E mișto textul, deși destul de complicat.

Un agent FBI a lovit un Ferrari F50. Mașina fusese furată, iar agentul o muta în altă parte după ce-o recuperase. 3 milioane de dolari.

Autobuzele Otokar au înregistrat 8.000 de defecte în 2 ani. Cam 20 de defecte per autobuz în această perioadă. Cică reparate pe garanție, dar și când expiră aceasta, iarăși vor sta blocate în autobază și canibalizate pentru piese, precum cele vechi.

Un bărbat din Brăila a sechestrat și violat o fată de 13 ani timp de 8 luni. Pentru cine avea impresia că astfel de oameni nu sunt în România sau apar doar la Caracal.

Cele mai vorbite limbi după engleză. Țări a căror populație probabil s-a micșorat în 2020. Semnul Hollywood la origine.

Franța și Rusia vor îngropa cadavrele unor soldați din războiul napoleonic.

Ce-ar putea face Jeff Bezos cu averea sa de aproape 200 de miliarde de dolari. Să calculeze cineva și câte Catedrala Neamului sau altceva memorabil pentru România.

O femeie de 116 ani a supraviețuit covid-ului. Corpul uman rămâne un mister, de fapt, având în vedere că tineri în putere au murit de la același virus.

Un medic care a vaccinat câțiva oameni cu doze ce urmau să fie aruncate a fost concediat. În SUA. Se pot găsi multe argumente pro și contra deciziei, bănuiesc.

Fotografie subacvatică.

O stație de tren făcută doar pentru a admira priveliștea. Japonezii la ale lor.

    27 comentarii

  1. De parca ne mai trebuia dovada ca doctorii sunt niste prosti cu diploma, acum e clar ca nu doar la noi se intampla.

    Autobuzele alea sunt proaste rau daca se strica in asa hal. Din pacacte nu cred ca vom vedea in puscarie pe cine a semnat contractul de achizitie.

      (Citează)

  2. Cum adică să calculeze CÂTE se pot face cu averea de 200 miliarde? E simplu: aproape o Catedrala Mântuirii Neamului

      (Citează)

  3. Cam ciudata harta. Jumătate din India, China și Rusia, ce limba vorbesc?

    Legat de virus, m-am amuzat tare când am aflat ca o ruda care a avut Covid, era foarte dezamagita de simptomele care le-a avut. Ea a trăit cu frica un an, s-a protejat cât a putut, și când colo, doar lipsa gust și miros.

      (Citează)

    • Okochea:
      Cam ciudata harta. Jumătate din India, China și Rusia, ce limba vorbesc?

      Rusia este un soi de adunătură de țări. Chiar dacă rusa este limba oficială, sunt o grămadă de alte limbi vorbite ce nu au legătură cu rusa. Vezi aici. Presupun că e aceeași situație și în India sau China.

      E ca și cum pui o hartă cu limba Română dar la Harghita este gaură. Chiar dacă limba oficială este limba Română, limba vorbită este alta.

        (Citează)

    • Legat de virus, eu nu m-am amuzat. Spune-i rudei tale că eu, un anonim de pe internet, îi mulțumesc că s-a ferit. Dacă nu s-ar fi ferit am fi putut să ne întâlnim pe undeva și eu, ca fost pacient oncologic, probabil nu aș fi scăpat doar cu “lipsa gust și miros”.
      Izolarea nu e doar despre noi, e și despre ceilalți.

        (Citează)

  4. Exista vreo platforma de tranzactionare cu actiuni la bursa care sa-ti permita niste ordine conditionate dupao logica mai complexa? Mai complexa decat ordinele conditionate stop loss etc. de pe Tradeville, de ex.? Gen, daca actiunea creste cu atat %, vinde. Daca scade cu atat %, eventaul numar consecutiv de sile, vinde. Sau cumpara. Etc.
    Exists platforme care sa aiba API-uri si sa primeasca comenzile in urma unui script facut de tine?

      (Citează)

  5. Stația Spațială Internațională (abreviat SSI; în engleză The International Space Station, ISS, în rusă Междунаро́дная косми́ческая ста́нция, МКС) a costat peste 100 miliarde dolari fara transportul 50 mld. ..

    Acceleratorul de particule circular CERN peste 9 miliarde euro..

    Deci cum ar zice Don Vito e “poco” 200.. poco..

      (Citează)

  6. Cine ar fi crezut ca produsele turcesti sunt proaste.
    Bezos este al 25lea cel mai mare proprietar de terenuri si case din SUA.

      (Citează)

  7. Gaelex:
    De parca ne mai trebuia dovada ca doctorii sunt niste prosti cu diploma, acum e clar ca nu doar la noi se intampla.

    Autobuzele alea sunt proaste rau daca se strica in asa hal. Din pacacte nu cred ca vom vedea in puscarie pe cine a semnat contractul de achizitie.

    Comentariul tau se inscrie in nota de imbecilitate cu care ne-ai obisnuit. Cu ce drept generalizezi spunand “doctorii sunt niste prosti cu diploma” ? Modul in care ai facut afirmatia induce ideea ca toti doctorii sunt prosti cu diploma, ceea ce este o enormitate. Daca spuneai “unii doctori” ar fi fost altceva, pentru ca evident uscaturi sunt in orice padure. Se pare ca ai probleme de logica sau de cunoastere a limbii romane. Sau esti pur si simplu imbecil.

      (Citează)

    • Stomatita aftoasa cand era mic, primit tratament care era mediu de cultura pentru bacteria respectiva. Apelat la pile si relatii, gasit tratamentul corect.

      Furuncul, tratament primit ca e de scos, scos fara sa se uite chirurgul, stare septica. Apelat la aceleasi pile si relatii, o saptamana in spital, injectii, perfuzie 2 zile.

      Alta doctorita de familie insista imbecila ca am geardia, far analize, fara investigatii, doar pentru ca am ochii albastri.

      Rupt mana, intrebat daca am nevoie de calciu, vitamine, osul scafoid fiind cel mai greu de vindecat. Raspuns “nuuu, nu aveti nevoie, sunteti tanar”. O luna de zile mai tarziu cine comanda calciu, vitamina C samd sa vina cu UPS-ul din state ca radiografiile nu erau prea optimiste?

      Deci da, doctorii sunt prosti cu diploma, avand in vedere ca pe esantionul meu 75% nu doar ca m-au chinuit, dar erau sa ma omoare.

        (Citează)

  8. – Pizza e buna si rece. Adica e cam la fel de buna ca aia reincalzita.
    – Otokar face si tancul turcilor. Si probabil cu acelasi simt de raspundere. Bine, la ala i-au ajutat si coreenii, poate s-a lipit ceva.
    – Cand vine vorba de efectele covid, problema e ca sunt prea multe variabile, nu ca ar fi un mister.

      (Citează)

  9. Gaelex:
    De parca ne mai trebuia dovada ca doctorii sunt niste prosti cu diploma, acum e clar ca nu doar la noi se intampla.

    Ai citit articolul? Omul a folosit doze care urmau sa expire în următoarele 6 ore. Asta în plina pandemie și lipsa de vaccinuri. Evitare risipă. Poate ca ar trebui concediat ala care a făcut programările pentru ca a lăsat gauri sau pe cei programați care nu s-au prezentat.

    Din păcate multe din comentariile tale sunt din aceeași categorie. Nu îmi dau seama de ce, dar cred ca ai devenit un element retard pe acest site pe care îl citesc de ani buni zilnic.

    @Radu: la alții pe site sistemul de downvote ascunde imbecili care trec de moderare. Poate ca nu ar strica o moderare a commentariilor: intru aici sa citesc informații folositoare și comentarii care completează sau contrazic argumentat articolul. Comentarii ca cele menționate aduc minus – valoare. Nu putem scrie de fiecare data ca unii sunt prosti cu diploma de comentator. A fost interesant o data, de câteva ori, dar acum devine frustrant sa ocolești comentatorul de serviciu.

    PS scuze de of topic.

      (Citează)

    • @CristiX igora-l frate pe Galex. Eu cand vad numele ala trec la comentariul urmator.

      Poate Galex e radu undercover care scrie ineptii ca sa se agite lumea si sa se genereze mai mult trafic :)

        (Citează)

    • Vai, este ceva ce te face a comentezi legat de gayalex asta, nu poți sa citești articolul liniștit ca pac intervine nevoia de necontrolat sa postezi total off topic doar sa îl certi pe gayalex.
      Vai săracii de voi, ce asupriți sunteți când nu puteți sa va luati ochii de la comentariile lui, sa va ajute cineva, sa curete cineva pentru voi internetul de tot ce nu va place 100%.

        (Citează)

    • Ma refeream la diagnosticele puse gresit, cel care a folosit dozele in loc sa le arunce mi se pare un erou.

        (Citează)

  10. @Gerry @CristiX îl tolerează pe individ pe site pentru că-i face trafic. De prea multe ori i s-a atras atenția lui Radu că nu are ce căuta aici omul cu astfel de afirmații, dar le ignoră tacit. Nu poți să ai pretenția să ai un blog/site de calitate când tolerezi astfel de comentarii. De unde și faptul că a dispărut din blogroll-ul unor alți bloggeri.

      (Citează)

    • parcă ți-am mai zis că ai apucături de fascist….
      #numaifiSalvator
      …dă cu skip la gae și esti salvat

        (Citează)

    • Toata lumea e de acord ca gaelex e putin special. Dar pana la ai sterge comentariile mi se pare mult.

      Daca de maine noi restul ne hotaram ca GuestStar e specialul care trebuie interzis?

      Stii memeul cu don’t feed the trolls. Ia incercati sa aplicati asta cu gaelex, daca nu il mai baga nimeni in seama se linisteste singur.

        (Citează)

  11. Octav:
    Exista vreo platforma de tranzactionare cu actiuni la bursa care sa-ti permita niste ordine conditionate dupao logica mai complexa? Mai complexa decat ordinele conditionate stop loss etc. de pe Tradeville, de ex.? Gen, daca actiunea creste cu atat %, vinde. Daca scade cu atat %, eventaul numar consecutiv de sile, vinde. Sau cumpara. Etc.
    Exists platforme care sa aiba API-uri si sa primeasca comenzile in urma unui script facut de tine?

    Interactive Brokers

      (Citează)

  12. @Radu – poate găsești timp pentru subiectul Parafină pe mere. momentan verificat personal pe mere românești la pungă din LIdîl, că nu am Mega în zonă ..

      (Citează)

  13. Gaelex:
    Ma refeream la diagnosticele puse gresit, cel care a folosit dozele in loc sa le arunce mi se pare un erou.

    My bad de data asta mai ales după ce ai adus și ceva detalii, nu doar concluzia. Generalizarea tot nu o consider corecta dar înțeleg frustrarea.

      (Citează)

  14. Gaelex:
    Stomatita aftoasa cand era mic, primit tratament care era mediu de cultura pentru bacteria respectiva. Apelat la pile si relatii, gasit tratamentul corect.

    Furuncul, tratament primit ca e de scos, scos fara sa se uite chirurgul, stare septica. Apelat la aceleasi pile si relatii, o saptamana in spital, injectii, perfuzie 2 zile.

    Alta doctorita de familie insista imbecila ca am geardia, far analize, fara investigatii, doar pentru ca am ochii albastri.

    Rupt mana, intrebat daca am nevoie de calciu, vitamine, osul scafoid fiind cel mai greu de vindecat. Raspuns “nuuu, nu aveti nevoie, sunteti tanar”. O luna de zile mai tarziu cine comanda calciu, vitamina C samd sa vina cu UPS-ul din state ca radiografiile nu erau prea optimiste?

    Deci da, doctorii sunt prosti cu diploma, avand in vedere ca pe esantionul meu 75%nu doar ca m-au chinuit, dar erau sa ma omoare.

    Daca ai avut ghinion sa dai peste doctori nepriceputi, nu poti generaliza si sa spui ca toti sunt asa. Frustrarile pe care le ai te-au marcat in mod evident comportamental. Referitor la afirmatia pe care o sustii in continuare, si anume ca “doctorii sunt prosti cu diploma”, inducand ideea ca toti sunt asa, din punctul meu de vedere raman evident cele 3 posibilitati: ai probleme (si) de logica, probleme de intelegere a limbii romane sau esti pur si simplu imbecil. Iti urmaresc de ceva vreme postarile de pe aici, pe care Radu in mod regretabil nu ti le modereaza, asa ca cel mai probabil in ceea ce te priveste, e o combinatie a celor 3 posibilitati. Este ultima oara cand te bag in seama, voi ignora de acum inainte imbecilitatile pe care le postezi. Avand in vederea frustrarile pe care le emani cu fiecare comentariu postat, se pare ca ai o viata tare trista. Multa sanatate iti doresc, ai mare nevoie.

      (Citează)

  15. Nu trebuie sa pui apa la oua, sa se gateasca, e de ajuns sa le pui capacul.
    Cum fac eu: incing bine tigaia, pun o lingurita de ulei, dau focul la minim, pun ouale si capacul si… gata. Le las sa se faca la foc mic. In 5 minute sunt gata, se gatesc foarte bine.

    Cat despre imbecila aia de judecatoare… no comment. Am citit tot articolul si am vazut ca si in cazul violului asupra fetitei de 8 ani, tot asa, l-au trimis in arest la domiciliu. Nici nu stiu ce sa le doresc la vitele astea imputite, ca bataia pare prea blanda.

    PS: Numeroteaza si tu stirile.

      (Citează)

    • Este incredibil cum acea judecatoare a decis ca nu eeste cazul sa stea in arest un nemenit ce a sechestrat si violat o fetita de doar 13 ani, Nu ca daca fata era mai mare, ar fi fost vreo diferenta. Dar cand te gandesti ca este doar o copila, ar trebui sa te revolti mai tare.

      In plus, nu vad nici o vedeta care este toata ziua cu #metoo in gura sa spuna ceva in cazul asta. Sa urle, sa se revolte pe Facebook / Instagram.
      Sau ne intereseaza doar atunci cand este vorba de o vedeta ce a fost atrasa in capcana de un regizor si a primit la schimb diverse roluri in filme? Fetele/femeile de rand putem sa le ignoram, ca astea nu ne intereseaza.

        (Citează)

  16. În articolul cu înșelatul se refera la a da în judecata amantul/amanta, nu partenerul. Cumva similar cu varianta românească de o trage o bătaie sau paruiala amantului/amantei. Chestie care nu mi se pare ok. Adică dacă eu as avea o șustă cu Matila nu as găsi normal sa ma calci cu masina, dar sa mi-o iau de la nevasta-mea e cumva justificat, “contractul” cu ea îl am. Și reciproc, dacă te prind cu nevasta-mea tu du-te în lumea ta și vad eu ce fac cu ea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus