un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Xiaomi crește, Huawei scade, Samsung incert în trimestrul anterior

28 Jan 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Au venit statisticile oficiale privind vânzările de telefoane în Q4 din 2020 și confirmă zvonurile:

  • Xiaomi a avut din nou cea mai mare creștere.
  • Apple a crescut și ea, dar știam asta.
  • Samsung a crescut sau a scăzut în ultimul trimestru, depinde ce analiză vrei să crezi. Per total, a fost cel mai mare vânzător de telefoane în 2020.
  • Huawei a scăzut cu 21% față de anul anterior. În trimestrul 4 au avut o scădere de 42% față de același trimestru al anului anterior, livrând cu 20 de milioane mai puține telefoane.
  • Oppo a avut o creștere frumoasă de 10-15%.

Iată mai jos studiile de piață lansate astăzi:

Counterpoint arată cifrele pe întreg anul. Celelalte două, IDC și Canalys, se bat cap în cap în ceea ce privește Samsung. Canalys arată o scădere de 12%, IDC o creștere de 6,2%. Nu știu care este adevărul și poate că Samsung ar trebui să anunțe niște cifre exacte tocmai pentru a lămuri lucrurile.

Mai interesant este că pe întreg anul Samsung a avut o scădere de 14% față de 2019 și 40 de milioane de telefoane mai puțin vândute. Sunt curios dacă acești cumpărători s-au orientat pe alte branduri sau dacă n-au cumpărat nimic, alegând să mai țină de ceea ce aveau înainte.

Toți sunt de acord însă că Xiaomi a crescut cam 32%, ceea ce este huge. Bravo lor și rămâne de văzut dacă nu vor fi țintiți de sancțiuni americane și mai dure, după cum spuneam aici.

Probabil că aceste creșteri ale Xiaomi și Oppo au fost făcute pe fondul scăderii Huawei. Inerția a fost mare, dar lipsa serviciilor Google se face simțită acum în vânzările Huawei. După cum spuneam tot în linkul de mai sus, rămâne de văzut ce va face compania în continuare după ce fondatorul a vorbit despre rămânerea doar pe piețe profitabile, reduceri de costuri și alte asemenea măsuri.

 

    8 comentarii

  1. Oppo, Vivo, Realme și One Plus sunt aceeași companie…

      (Citează)

  2. Si nici unul nu face telefoane rezistente la apa pe bune, cum le face SONY :(

      (Citează)

    • Cumpara Sony daca ai nevoie de asa ceva…oh wait, Sony sunt niste mizerii overpriced care in loc sa vina cu un chipset bun vin cu alte prostii care sa iti ia ochii impreuna cu un pret dublu.

      De ce ai lua Sony cand poti lua Oppo / Realme / Xiaomi cu cel mai recent si puternic Snapdragon la jumatate de pret? Argumentul cu securitatea nu tine, toti culeg date intr-un fel sau altul.

        (Citează)

    • @Mihai – Am avut Sony, nu mai am datorita inconvenientelor pe care le mentionezi altele care mi se aplica particular mie, dar nu sunt mizerii overpriced. Overpriced, da, comparabil cu chinezariile.

      Legat de ”de ce le-ai lua cand poti” . Oppo, Realme si Xiaomi sunt toate chinezarii – nu numai in sensul propriu ca se fabrica in China ci si din punct de vedere software si al altor aspecte. Ai specificatii hardware mainstream de top, cum zici tu – adica procesor, memorie, la unele camera, baterie si cam atat.
      Dar ai finisare, fine tuning si restul componentelor nu asa de top.

      Daca nu aderi la valorile companiilor chinezesti, le eviti si cauti optiuni, in functie de preferinte si de buget.

      Sony fac telefoane foarte fiabile ( bine, pana le spargi ecranul, ca si celorlalte, dar am un telefon de la ei din 2015 si inca merge OK . Nu mai e de mult ”my main driver” cum ar zice influencerii actuali, dar merge OK.

      Legat de securitate, toti culeg date, corect. Sunt doua aspecte.

      1) De catre cine esti mai OK sa fii violat. Poti prefera chinezii ca o au mai mica, sau americanii ca o au mai alba. E o alegere.
      2) Daca nu iti convine Androidul, ii tragi un LineageOS peste bot, sau special compatibil cu Sony, un SailfishOS ( independent) de la Jolla. Eu am Lineage, gasesc upgrade inclusiv la v.17 pentru telefonul asta vechi de 5 ani.
      Mult succes cu versiuni compilate pentru orice chinezarie apare azi si maine schimba 10 piese si ai versiunea 21732874.

      Repet, nu fac reclama la Sony – din 2015 si pana acum am mai cumparat 3 telefoane si i-am schimbat si sotiei tot atatea, niciunul Sony.

      Dar sunt unele din cele mai de calitate, nu mizerii. Nu cele mai bune, ca au defecte si inconveniente. Insa chipsetul ala de top ala nu conteaza foarte mult daca nu esti utilizator cu nevoi foarte complexe. Daca ai doar nevoi complexe, Snapdragon 6xx si 7xx sunt OK.

        (Citează)

    • @Catalinx, exte putin ciudat sa lauzi un anumit brand de telefoane in conditiile in care tu insuti recunosti ca nu prea cumperi modelele de la ei.
      In plus, un brand care a ajuns in statistici la caregoria “Altele” cu siguranta are mai multe puncte slabe decat puncte forte.

        (Citează)

  3. Samsung, Xiaomi, Oppo și restul nu vând telefoane premium. Te poți uita în top 10 și o să vezi telefoane care costă maxim 200$.

      (Citează)

  4. Xiaomi si-a cam luat nasu la purtare. SUA, ai cuvantul….

      (Citează)

    • Cum se ridica unul prea mult si contesta supermatia firmelor de casa (Apple si Samsung) cum trebuie oprit.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus