un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 6 ianuarie 2021

6 Jan 2021  ·

ȘTIRI  ·

33 comentarii

    33 comentarii

  1. Faina ideea celor de la Bose cu castile care nu obstructioneaza sunetul din jur.
    Cine face sport pe-afara gen alergare sau bicicleta stie cat e de important sa auzi zgomotele ambientale.

    Am vazut recent Bose Frames, care sunt ochelari cu difuzoare, si sunt f misto – nu auzi nimic daca stai langa omul care ii poarta, in schimb la el in cap este festival.

    Dar scumpi ca naiba, mai scumpi chiar decat castile astea care vad ca pornesc de la 200 coco, ceea ce oricum e mult.

    Stie cumva cineva si alti producatori de casti din astea open ear la preturi de oameni normal?

      (Citează)

    • Da, e important sa auzi zgomotele ambientale. Problema e ca ideea asta de a lasa urechea complet libera merge daca alergi in padure si vrei sa auzi cand vine ursul. Dar daca esti in oras, pe strada (ca acolo vrei sa auzi cand te claxoneaza autobuzul) nu faci decat suprapui muzica peste zgomotul deja insuportabil.
      O varianta mai buna ar fi niste doape normale cu un mod “transparency”, care sa preia sunetul ambiant si sa il livreze, mixat cu muzica, la un volum decent.

        (Citează)

    • inteleg ce zici, dar eu de exemplu alerg sau biciclesc seara, cand e destul de liniste pe strada, mai ales ca e pandemie.

      Deci pe mine m-ar ajuta mult chiar si open ear, de exemplu acum nu am curaj sa merg cu castile pe bicicleta.

      La alergat le iau, dar sunt 2 probleme:
      – in continuare e un stres cand trebuie sa mai traversez
      – mai important, as vrea sa alerg pe stradutele de cartier in loc de trotuare, pentru ca pe trotuare e plin de cacati de caine (csf ncsf, romania) si noaptea + viteza inseamna ca in 1 din 2 zile eu calc in cacat cand alerg, ceea ce ma scoate din minti

      Dar nu pot alerga pe stradute, desi sunt libere 99% din timp, tocmai pentru ca am nevoie sa aud cand vine din spate cate o masina.

        (Citează)

    • Văd că ne complicăm singuri existența, noi ca oameni. Soluția sunt căștile in ear clasice, fără spumă sau silicon, care nu te izolează complet de ambient. Nu trebuie să auzi perfect ce e în jur, trebuie doar să auzi ceva, ca imediat să-ți oprești muzica. Care muzică nu trebuie să-ți bubuie în creieri pentru că pe stradă, într-un loc aglomerat, nu stai să analizezi instrumentele din piese, trebuie doar să ai ceva în fundal.
      Căștile normale au oferit asta tot timpul, iar cele pe fir sunt ieftine. Pentru cele wireless eu prefer AirPods (nu alea pro, alea simple) datorită formei – pentru mine sunt comode. Dar dacă faci compromisul cu firul, la 100 de lei ai căști care te țin măcar 2-3 ani.
      Când vorbim de NC deja e pe locul 2 calitatea sunetului, indiferent de cât de scumpe sunt căștile. În mod paradoxal, lumea se tot plânge de prețuri mari la electronice, dar e dispusă să cumpere toate aiurelile, că cică e tehnologie nouă.

        (Citează)

    • @dam167
      da man, desigur ca e un first world problem, n-a zis nimeni ca nu e.

      totusi, mie de exemplu nu imi stau in urechi castile clasice, alea fara spuma / silicon cand alerg/bicileta, iar cu castile pe fir nu ma impac deloc, tot timpul mi se trag firele etc.

      iar de oprit muzica e complicat cand faci sport, chiar si de pe ceas, pt ca tb sa incetinesti/ sa te opresti, altfel poti sa dai in “gard”.

      eu de altfel nici macar nu mai ascult muzica, in ultimele luni am ascultat aproape preponderent podcasturi, deci nu e bubuiala la mine in cap, dar tot nu ma simt in siguranta cu castile cu silicon.

        (Citează)

    • @Marean: când merg cu bicicleta nu ascult muzică. Mi se pare prea riscant.
      Chiar dacă sunt open air, chiar dacă aș da muzica încet, chiar dacă merg preponderent pe piste de bicicletă, nu merită.

        (Citează)

    • Sorin: O varianta mai buna ar fi niste doape normale cu un mod “transparency”, care sa preia sunetul ambiant si sa il livreze, mixat cu muzica, la un volum decent.

      Cam toate căștile cu anulare de zgomot au această funcție. Chiar și unele fără anulare, câtă vreme au microfoane.

      Bănuiesc că cele Bose sunt în completarea lor, pentru oameni care n-au chef de “modul ambient sound” șamd. Dacă Marean este în target pentru ele, atunci bine că există căști pentru preferințele lui.

        (Citează)

    • poate ceva de genul aftershokz trekz titanium ..?

        (Citează)

    • Sa inteleg ca sunt singura nebuna care alearga doar cu o casca in ureche?:)))))
      Ideea e sa aud niscaiva muzica si cam atat. Acasa, in schimb, dau muzica blana in urechi, cand fac antrenamente.
      Am niste ieftinaturi de la Xiaomi (ceva la 100 de lei, dar incredibil de bune calitativ… chiar le luasem cu buna stiinta, ca nu or sa fie cine stie ce, dar m-au surprins), care stau foarte bine in urechi (ocazional mai imping cu un deget in ureche, daca simt ca iese putin). Si poti sa pui muzica pe pauza doar apasand pe ele, fara sa cauti vreun buton. De incercat. Pe astea le am https://www.emag.ro/casti-audio-xiaomi-mi-true-wireless-earbuds-basic-6934177709968/pd/DC51J5BBM/?cmpid=86851&gclid=EAIaIQobChMIvrCf3JuI7gIVYhDmCh2aBwEqEAQYASABEgJZjfD_BwE

      Din cauza asta nu reusesc sa ma conving sa imi cumpar o pereche de Bose :))) Poate daca nu luam astea de la Xiaomi mai intai, ziceam ca-s naspa si sa iau direct Bose. Noroc ca era protofelul subtire la vremea aia si n-am avut de ales.

        (Citează)

  2. Pe lângă: Dr Dre are 55 de ani. Daca nu va simteati deja batrani.

      (Citează)

  3. @Marean: mie nu-mi stau în urechi alea cu silicon și mă enervează senzația aia de izolare a exteriorului. Alea de la Apple în schimb mi se par comode, așa că le-am tot folosit pe alea care vin cu telefoanele până mi-am luat AirPods – la care apropo ai double tap to pause. Dar poate pentru tine n-ar fi comode, ar trebui să încerci mai întâi.

    Din păcate contează mult forma căștilor, degeaba e la Apple cea mai bună integrare dacă ești printre ăia cărora nu le stau bine în urechi. Mai nou am văzut copii de AirPods pe la Xiaomi și Huawei parcă, fără silicon.

      (Citează)

  4. Airpods Pro si ai rezolvat cu zgomotele in timpul sportului cu un dublu click (le pui in transparency sau in NC oricand ai nevoie). Si ai si trei seturi de gume, in functie de cat de mare ti-e urechea. Mai ai si un test care sa-ti zica care din ele se potriveste mai bine.

      (Citează)

    • Toate au acest mod. Mie unuia nu-mi place.

      Cele Sony pe care le am măcar în reglează dinamic în funcție de ce faci. Detectează când ești pe stradă și bagă mai mult zgomot, detectează când stai pe loc și bagă mai puțin zgomot șamd.

        (Citează)

  5. ok guys, am comandat niste buds din astea de la xiaomi copie dupa apple, ca imi pare rau dar eu nu dau 700+ lei pe casti, fuck that :-)

    oricum nu cred ca o sa pot face sport cu acest gen de casti pentru ca o sa-mi cada si/sau o sa le pierd, dar la 150 de lei cat costa xiaomi-urile am zis ca merita sa incerc

      (Citează)

    • Marean:
      ok guys, am comandat niste buds din astea de la xiaomi copie dupa apple, ca imi pare rau dar eu nu dau 700+ lei pe casti, fuck that :-)

      oricum nu cred ca o sa pot face sport cu acest gen de casti pentru ca o sa-mi cada si/sau o sa le pierd, dar la 150 de lei cat costa xiaomi-urile am zis ca merita sa incerc

      Le am eu de 1 an si sunetul este foarte bun. In rest mai sunt probleme la autonomie si conectivitate, dar pe de alta parte au fost 150 lei, trebuie sa ai asteptari ca atare.

        (Citează)

  6. “Pe lângă: 150.000 de doze de vaccin au intrat astăzi dimineață în țară cu o cursă DHL.”

    frumos, si de la aeroport la spital cheama pe baietii cu pizza sa duca vaccinul?
    daca tot e frenezia cu reciclatul, mai au niste cutii de pizza goale, numai bune pt carat vaccinul, ca e tot carton dom’le, ce are ca scrie pizza pe el.
    noaptea mintii…

      (Citează)

  7. Până le scoate DHL din vamă, expiră dozele acelea de vaccin. Cele mai proaste servicii de custom clearing.

      (Citează)

    • Subscriu. Pentru importuri din afara UE, DHL sunt dezastru la comisionarea vamala. M-au frecat mai mult de o saptamana diversi incompetenti, fiecare cerand alte documente, sau aceleasi documente in versiuni diferite. Si asta pentru 10 cartuse de plotter venite din Canada. Nu mai zic ca le tot repetam sa imi trimita totul numai in limba engleza, pentru ca eu dadeam mailurile mai departe in companie, in afara tarii, si ma trezeam ca o luau iar pe limba lui Caragiale. Colac peste pupaza, compania a platit de 2 ori o suma pentru ca au facturat un serviciu de 2 ori, si ne-au obligat sa achitam ambele facturi pentru ca altfel nu ne dadeau cartusele. Le-am dat mail sa returneze dublarea platii (suma in cauza nu e o valoare … 119 lei, dar e chestie de principiu), si nici macar nu mi-au raspuns la mail iar la telefon o tot dau cotita. Pana la urma am si renuntat sa ii mai caut, pentru ca imi este efectiv scarba. Si faza cu plata dublata se intampla in octombrie. Am fost profund dezamagit de “profesionalismul” DHL.

        (Citează)

    • Poți intra la ei pe site și face reclamație straight to the top, pure care o citește chipurile directorul DHL România. De fapt o citește asistenta lui, că el nu e roman și nu cred că știe românește. Se mai urnesc după câte o reclamație din asta.

      Nu țin neapărat să fiu jegos cu oamenii și să reclam într-una, dar când ai un import de un singur cod vamal și nu ai dat tva-ul nici după o săptămână… asta nu mai e ok.

      Și mai durează o săptămână să scoată vameșul lucrarea din sertar, pentru că DHL nu îl motivează cu șpagă sau ce or face alții de se mișcă mult mai repede.

        (Citează)

  8. poate pt tine, altfel experienta mea cu dhl a fost foarte ok.
    20 lei platiti oficial, nu bacsis pe sub mana la colegu. platit online

    Gaelex:
    Până le scoate DHL din vamă, expiră dozele acelea de vaccin. Cele mai proaste servicii de custom clearing.

      (Citează)

    • Cred că ești singurul care a avut o experiență bună cu DHL. Chiar sunt uimit să aud asta.

        (Citează)

    • Poate ai avut ceva adus din UE, pentru ca din afara UE este dezastru. Iar vaccinul vine din SUA, daca am inteles eu corect Pfizer de acolo sunt.

        (Citează)

    • Chiar crezi că n-o să fie cineva cu pistolul scos din teacă în spatele lor? Ăsta e caz excepțional, nu transport de adibași…

        (Citează)

  9. Pfizer nu sunt ceva corcituri de englezoi cu suedeji?

      (Citează)

  10. Monitorul ala ma face sa plang. $2100… vai mama. Dar mi se pare cam inutil ditamai magaoaia, adica, cred ca e mai comod cu doua monitoare mari, decat cu unul FOARTE mare. Parere personala.

    Imi doresc un monitor mai mare si chiar la Dell ma uitam. Vreau doua monitoare de 31″.
    Asadar, decat 9000 de lei pe ala de 40″, mai bine 6000 de lei pe doua monitoare de 31″ si am optiunea sa nu il folosesc pe unul din ele, cand nu e nevoie.
    Si ce imens mi se parea asta de 27″, cand l-am cumparat. Acum mi se pare mic.

    Stau si ma gandesc, cum a evoluat setea pentru marime a ecranelor, fie ca e televizor, fie ca e monitor, mai ales cand lucrezi pe ele. Nu m-ar mira ca peste niste ani sa-mi schimb parerea si sa zic ca vreau doua monitoare de 40″ :)))))))))

      (Citează)

    • Ma gândeam că 1x 40″ e mai scump decât 2x 27″ 4K… și nu prea merită de vreun fel.
      Tot fan Dell aici, seria UltraSharp de câțiva ani.

        (Citează)

  11. OFFTOPIC
    La pcgarage, dacă vrei o placă grafică nvidia, există doar RTX3xxx…

      (Citează)

  12. Gaelex: Poți intra la ei pe site și face reclamație straight to the top, pure care o citește chipurile directorul DHL România. De fapt o citește asistenta lui, că el nu e roman și nu cred că știe românește.

    Multumesc de idee. Cred ca o voi pune in practica. Si voi face reclamatia in limba engleza, poate o citeste chiar managerul pe Romania.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus