un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 26 ianuarie 2021

26 Jan 2021  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

459.567 de persoane vaccinate. Merck oprește dezvoltarea a două vaccinuri anti-covid care nu s-au dovedit eficiente.

    11 comentarii

  1. Orice producator de vaccinuri anti-covid, care n-a reusit sa lanseze pana acum produsul, cred ca nu mai are de ce sa investeasca in cercetare si productie. Pana il fac, pana il testeaza, pana il aproba peste tot, se termina pandemia. Companiile care au apucat sa iasa primele pe piata cu vaccinurile au dat lovitura. Vaccinurile in sistem “centralizat”, de la rusi sau de la chinezi s-au dovedit a fi mai mult de propaganda. Rusii n-au capacitate de productie nici sa asigure vaccin pentru tari cu populatie mica, precum Ungaria. Iar chinezii… au comandat vaccin de la Biontech.

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/ungaria-a-decis-sa-renunte-la-folosirea-vaccinului-rusesc-anti-covid-19-1426552

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-16/china-secures-100-million-doses-of-biontech-shot-to-boost-supply

      (Citează)

    • Vaccinurile au o piață de 7 miliarde de oameni poate în fiecare an, iar cei care au scos până acum nu pot asigura necesarul nici pentru cantitățile mici promise acum. E loc mult pe piață.

        (Citează)

  2. Cred ca idea celor de la Spotify de a aduce audiobooks este geniala. Pe mine sigur o sa ma aibe ca si client. Daca vor aduce carti mai variate sau mai moderne, chiar si cu plata as fi de acord.

      (Citează)

  3. si Sanofi au oprit cercetarea :-/

      (Citează)

  4. Și viitorul Apple Watch ar putea măsura glicemia.

    ar putea face din el cel mai util device din asta inteligent de pe acum.
    Bine ca abia mi-am luat 6 ffs

      (Citează)

  5. Mă întreb de ce, în context de pandemie cu coronavirus, producătorii de brățări și ceasuri smart nu adaugă și senzori de temperatură în acestea. Abia ce sunt câțiva chinezi care fac asta, însă nici Apple și nici Xiaomi, de exemplu, nu au anunțat adăugarea unei asemenea funcționalități. Ar fi foarte util, să te anunțe când temperatura crește prea mult pentru ca, eventual, să faci un test de Covid-19.

      (Citează)

    • Pentru ca cel mai probabil oricine are in casa un termometru. Si luarea temperaturii de la incheietura nu e tocmai relevanta. Si daca chiar creste mult, sesizezi si singur.

      Ca fapt divers, cand am avut covid nu am avut deloc temperatura. Si nu sunt chiar o exceptie.

        (Citează)

    • Strict empiric, am incercat acum sa imi iau temperatura la incheietura: 34,x grade pe exteriorul incheieturii unde ar sta ceasul, 36,x pe interiorul incheieturii, 37,2 pe frunte (termometru fara contact, calibrat se pare un pic mai sus, scrie in manual ca e ok pana la 37,5 la frunte)
      Asta la 23 de grade in camera, in maneca scurta. Intuiesc ca temperatura de pe exteriorul antebratului e mai dependenta de temperatura ambianta si de imbracaminte, poate si de nivelul de activitate.
      Probabil de aia nu exista ceasuri cu monitorizare de temperatura.

        (Citează)

    • Valorile citite de senzorul de temperatură ar putea fi ajustate, având în vedere că ceasul va fi purtat la încheietura mâinii, sau chiar s-ar putea face o calibrare a acestuia (așa cum se zice că va fi cazul și pentru glucometrul din Apple Watch), plus că mai important e să detecteze creșterea anormală a temperaturii și să avertizeze purtătorul de asta.

        (Citează)

  6. Nu imi explic ce a durat atat pana au pus audiobooks. Daca ar pune si piese de teatru ar fi minunat.

      (Citează)

  7. Azi e ziua lui nea’ Nicu!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus