un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 25 ianuarie 2021

25 Jan 2021  ·

ȘTIRI  ·

29 comentarii

433.129 persoane vaccinate. 180.000 de doze ajung astăzi și mâine în România. Relaxare de măsuri în București.

    29 comentarii

  1. Asta cu inchiriatul e ca in bancul ala: la inchisoare vine gardianul in celula si zice: am doua vesti. Aia buna e ca va schimbati lenjeria de pat. Aia proasta e ca o schimbati intre voi.

      (Citează)

  2. Mi se pare fantastic cum pcgarage vinde rtx 3070 la pret de 4500lei. Preturi de scalpers, tot la amazon ajungi sa cumperi.

      (Citează)

  3. Da’ la RTX 2000 nu face înscrieri pcgarage?
    Sau la 1660 Ți?

      (Citează)

  4. Aoleu, rtx 3000. Eu am luat ieri un rtx 1050ti și pot să mai țin calculatorul ăsta cel puțin 2 ani.

      (Citează)

    • Sigur ca poti sa-l mai tii si 10 ani, depinde ce vrei sa faci cu el. Daca vrei sa stai pe youtube si sa faci Exceluri, te tine 10 ani, nu 2.
      Daca vrei sa te joci titluri din 2015 incoace, e alta poveste. Eu cu 1050Ti n-as putea sa scot nici 5 fps-uri in AC Odyssey 4K, ceea ce ma joc mai des. De Cyberpunk 2077 nici nu mai vorbesc.

        (Citează)

    • Calculatorul e din 2008. Am scos ieri 25fps in Battlefront 2 pe ultra la 1920×1200, merge super smooth pe medium (oricum monitorul e de muncă, 60fps). Am verificat și bottleneck-ul e procesorul, ăla stă la aproape 100% în timp ce placa e cam la 75%.

      Deocamdată e mai mult decât pot cere de la un desktop din 2008. Jocurile noi nu prea îmi plac, înainte de asta cel mai nou jucat a fost XCOM.

        (Citează)

    • @Giani Mucea, punctul cheiei este “de la un desktop din 2008”. Chiar daca de fapt nu este chiar desktopul din 2008, este un pc la care ai mai facut diverse upgrade-uri.

        (Citează)

    • Păi am zis că am luat placă video. Am mai luat cel mai ieftin ssd de 500gb și astea sunt toate upgrade-urile cu piese din mileniul ăsta. Că placa de bază n-am schimbat-o și n-am cum să pun i7 pe socket 771.

        (Citează)

  5. Preturile pentru spatiile de birouri nu au scazut deloc. Sunt in cautare de sediu de 700-800mp iar preturile sunt la fel ca inainte de pandemie.

    La subinchiriere e complicat in draci daca vrei sediu pe termen mai lung si nu prea se baga nimeni

      (Citează)

    • @Alex, scopul subinchirierii este atunci cand vrei un spatiu pe termen scurt. Daca vrei pe termen lung, optezi pentru inchiriere directa.
      PS: daca esti interesat de inchiriere pe termen lung, verifica la cladirea City Offices de la Eroii Revolutiei. Au plecat multi chiriasi si am inteles ca pentru contracte pe 5 ani ofera preturi foarte bune.

        (Citează)

  6. Oare calitatea aia imbunatatita a sunetului se transmite mai departe si prin Chromecast? Sau e strict la nivelul sunetului de pe telefon/tableta?

      (Citează)

  7. Sunt curioasa cate localuri se vor deschide in Bucuresti, cu limita de 30% la interior. Pe de o parte, cred ca este mai rentabil sa tii inchis decat sa deschizi doar 30% (exceptie fac cele care aveau si terasa, deci oricum erau deschise). Pe de alta parte, mai e si problema legata de cat timp vor sta ele deschise, cu alte cuvinte cand va creste din nou incidenta la 3 la mie si vor trebui inchise iar. Sunt curioasa cati patroni sunt dispusi sa isi asume costurile legate de deschiderea restaurantului, cu chemarea chelnerilor din somaj tehnic, achizitia de materii prime, curent, etc. in conditiile in care poate saptamana viitoare vor trebui sa inchida iar, daca depasim iar pragul.

    La fel si la teatre. Vad ca TNB anunta spectacole din 3 februarie, dar ce se va intampla daca pana atunci creste iar incidenta si vor fi, din nou, inchise teatrele, sau daca vor putea sta deschise doar o saptamana – doua. Isi vor amortiza costurile cu cele 2-3 reprezentatii pe care vor apuca sa le faca?

      (Citează)

    • eu cred ca multe localuri au fost deschise si pana acum.
      am pe strada un restaurant care oficial e inchis, dar neoficial e deschis pe baza de “invitatii”.

        (Citează)

    • Eu am unul care si-a inchis terasa prin octombrie, cu termopane de jur imprejur. Termopane, nici macar prelate de-alea transparente, nu ca ar fi vreo diferenta din punct de vedere al aerisirii. Si functioneaza in continuare bine-merci, desi nu are nicio latura deschisa, mai deschid ei cate un geam batant sa nu moara clientii de cald.

        (Citează)

  8. Subinchirierea spatiilor: poate sunt companii mai mici de unde nu se lucreaza de-acasa si au nevoie de spatiu mai bun (pozitionare), mai mult… Acum, pe de alta parte nu strica sa incerci, nu?

    Relaxarea masurilor, personal, o consider o prostie. Relaxam acum ca peste 2-3 saptamani sa inchidem la loc. Ar trebui sa ne uitam la cum stau lucrurile in afara si care a fost trendul in trecut. A inceput explozia de cazuri acolo si la noi era liniste, dupa ceva timp a crescut rata de infectare si aici. Cum am putut sa stam fara pacanele, restaurnate, cinematografe pana acum, cred ca putem sa mai stam putin pana avem suficiente persoane vaccinate. In timpul in care in afara se vorbeste de obligativitatea purtarii mastilor chirurgicale sau chiar mai performante, noi venim cu relaxari. Suntem usor pe langa subiect. Si da, sper sa ma insel si sa vorbeasca doar pesimistul din mine.

      (Citează)

    • Nu cred ca a fost neaparat o optiune relaxarea masurilor, ci mai degraba cele de pana acum au fost impuse in contextul depasirii incidentei de 3 la mie, ori daca nu ai mai depasit pragul asta, nu prea mai ai, legal, argumente sa pastrezi restrictiile. Si eu sunt de acord ca ar fi fost mai intelept sa le pastreze, ba chiar sa le mai inaspreasca putin (ex. sa nu mai permita functionarea unor “terase” inchise complet cu pereti din sticla sau prelate de plastic). Pe de alta parte, lumea oricum nu se inghesuie prin restaurante si baruri inauntru, iar in restul locurilor oricum stau cu masca, deci nu ma astept sa fie o problema prea mare.

        (Citează)

  9. bogdan:
    ce fac aia cu subinchiriatul se numeste SPALARE DE BANI. cumva legal facuta, dar asa ii zice pe romaneste.

    Pe bune că așa se numește?
    Poți explica cum ai ajuns la această concluzie?

      (Citează)

  10. Ia uitați ce zice misterul sănătății
    “Vaccinul anti-Covid nu ne scapă de restricții. Anunțul Ministerului Sănătății

    „Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuați să purtați masca de protecție și să respectați regulile de distanțare socială. Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați.

    Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită și infecția asimptomatică. Din acest motiv cercetătorii încă nu știu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic și poate transmite mai departe virusul.
    ADVERTISEMENT

    De ce trebuie să continuați să purtați mască? Nu se cunoaște încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecțiilor asimptomatice. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2.”

    Deci cum?
    ” Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2.”

    Nu au reusit sa descopere daca mai esti purtator de virus si poti infecta in continuare daca ai facut vaccin? Cum este posibil, voi vreți sa cred ca ei au făcut vaccinul dar nici măcar informația asta de baza nu o au? Come the fuck on, ahahahha.
    Cât de ușor se poate afla asta dar nu boss, smecherii care au creeat vaccinul nu au reușit sa o alte pana acum. Cum nici exact cum se transmite virusul nu au reușit sa ne spună. Ba era pe suprafete, ba nu era, ba rezista si 3 saptamani de nu erau safe pachetele dim china, ba moare în cateva ore. Ba nu e transmitere prin aer ba e. Jenant rau, penibil.

      (Citează)

    • Cum să ai nene ”informația de bază” cînd virusul suferă mutații rapide (deja 3 in nici un an) chiar prea repede și tu vrei ca vaccinul să le anticipeze ca să rămînă fiabil?

        (Citează)

  11. Între timp bogatii devin si mai bogati, saracii si mai saraci dar totul e bine fiindca stam in casa si purtam masti. În nici un caz sa nu ne deranjeze treaba asta cu bogatij care castiga enorm din pandemie vs fraierii care nu își pot tine afacerile deschise din cauza restrictiilor. Nu băieți, ciocu mic si masca pe bot. Mai comandati ceva de pe net si stfu, stati acasa infricosati in timp ce noi cumparam planeta si va distrugem micile afaceri. Doar binele vostru il avem în minte, pentru asta traiesc cei ce ne conduc, ca sa ne faca noua bine. Sunt cei mai mari altruiști, niște zei pe pamant. Minim 3 rugaciuni pe zi sa le adresați. Amin

    “Pandemia COVID nu a afectat marile averi mondiale, arată Oxfam în raportul său anual, dat publicității luni, 25 ianuarie. De fapt, acestea au crescut în timpul crizei

    Oxfam a făcut chiar apel la combaterea „virusului inegalităților”.

    Raportul Oxfam, publicat chiar în ziua deschiderii Forumului Economic Mondial (FEM) de la Davos, arată:
    „Cele mai bogate 1000 persoane din lume au atins din nou nivelul de bogăție din pandemie în doar nouă luni. Persoanele cele mai sărace vor avea nevoie de zece ani pentru a trece peste impactul economic al crizei.”

    La scară mondială, averile mogulilor chiar au crescut cu 3.900 de miliarde, între 18 martie și 31 decembrie 2020.”

    Nu dau link ca e motiv ca radu sa nu aprobe comentariul. Linkul la filmul de pe yt cu pisicile mele era probabil periculos pentru blog, a avut grija sa il blocheze de 2 ori. Bravo boss esti vigilent ca aia de la cna

      (Citează)

    • Bravo, te ai prins de planul ocultei mondiale :))) . Vezi ca daca nu faci repede vaccinul nu o sa mai prinzi banda 5G libera.

        (Citează)

    • Pai bogatii deveneau mai bogati si saracii mai saraci si inainte de COVID. Acum ai stat tu mai mult acasa si ai avut timp sa observi

        (Citează)

    • 1.cât timp doritorii de..gen “Ecosistem” pear”(sor-sa, ca egzemplu) plătesc triplu decât valoarea unui bun material, să nu fie de mirare îmbogățirea (de altfel legală)…
      2. generic la contractele mari lipsesc penalizările reale
      3. nu exista sistem de bonificație la contracte pe partea de executor, dacă privesc infrastructura (nu cea IT)
      4.vorba unora: bani sunt, ia vezi unde se scurge bugetul…
      ps: să nu uit: cum ramane ce salariul minim? va fi desființat, că la sclaveți?

        (Citează)

  12. Sorin:
    Pai bogatii deveneau mai bogati si saracii mai saraci si inainte de COVID. Acum ai stat tu mai mult acasa si ai avut timp sa observi

    Plus ca business-urile sănătoase au rezistat și au luat și din pâinea ălora care abia mai rezistau.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus