un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 22 ianuarie 2021

22 Jan 2021  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

338.252 de români vaccinați. Pfizer va micșora livrările de vaccinuri.

    13 comentarii

  1. Cred că a mai fost prin Spania o situație similară, când trusturile de presă de acolo ceruseră Google să plătească pentru știrile preluate de pe site-urile lor, iar când Google a refuzat și, drept consecință, traficul s-a dus la subsol, au început să își regrete dorința.

      (Citează)

  2. Eu asta n-o inteleg: ca publicatie online, Google iti da paine sa mananci – iti aduce trafic, iti aduce potentiali clienti, iar tu vrei sa te si plateasca separat pentru stirile pe care oricum le preiei de la niste agentii.

      (Citează)

  3. Radu, tu ai fi dispus sa platesti pentru linkurile pe care le pui la tine in site?
    Ca practic faci acelasi lucru. Aduci niste linkuri intr-o pagina pe care tu o monetizezi fie prin publicitate fie prin afiliere.

      (Citează)

    • pai plateste deja. isi sacrifica sanatatea ca sa testeze pentru noi cele mai bune mancaruri si cele mai fine bauturi. e eroul nostru.

        (Citează)

  4. Wait a sec, ce fură Google si unde le pune și bagă reclame? Mă gândesc că nu te referi la AMP.
    Un video pe tema asta din Australia news trusts vs google https://youtu.be/zj2r948rUkQ

      (Citează)

  5. sorin:
    Radu, tu ai fi dispus sa platesti pentru linkurile pe care le pui la tine in site?
    Ca practic faci acelasi lucru. Aduci niste linkuri intr-o pagina pe care tu o monetizezi fie prin publicitate fie prin afiliere.

    Tu pui intrebarea asta unui om care chiar creaza continut de vreo 14 ani?

      (Citează)

    • Nu se exclud reciproc lucrurile. Pentru continutl de calitate revin aici in fiecare zi pana la urma.
      Totusi rubrica “Stiri din tehnologie” face fix acelasi lucru (preia continut de la alte site-uri si il prezinta unor oameni) si daca site-urile ar cere bani pentru asta, oare Radu ar mai face rubrica?
      Asta era intrebarea.

        (Citează)

  6. “Beeper adună la un loc mesajele din diverse aplicații de mesagerie.” – se intoarce modelul trillian?

    Era de asteptat ca devine obositor: wa/ mes/ signal/ imessage/ slack/ discord.

    “Google ar putea opri search-ul în Australia dacă va trebui să plătească pentru știri.”

    Ascultam niste baieti foarte destepti vorbind despre sit glovo/rest unde exista niste paralele foarte similare cu producatori de continut/platforme/google/fb/whatever, concluzia mea: de multe ori bucata de lead generation e mai important ca afacerea in sine, glovo zice ca e 35%+, facebook mai mult chiar.

      (Citează)

  7. https://arstechnica.com/tech-policy/2021/01/google-agrees-to-pay-french-news-sites-to-send-them-traffic/
    Si una cu google din Franța unde ce să vezi se pare că o să plătească.

      (Citează)

  8. @Kopa_Kopan, @sorin, voi spuneti ca Google le aduce trafic site-urilor si din cauza asta nu ar trebui sa le plateasca nimic.

    Dar acelasi lucru se intampla si cu posturile TV. Furnizorii de cablu le aduc trafic pe care ei trebuie sa se descurce sa il monetizeze. De ce sa le mai plateasca si taxe pentru drepturile de difuzare ale acelor posturi?

      (Citează)

    • Da, dar de ce numai pentru știri? e ca și cum furnizorul de cablu ar trebui să plătească doar canalelor de știri taxă de difuzare.

      Nu e normal ca după ce l-ai lăsat (pe Google) să crească să spui că a ajuns prea bogat și poate să plătească chestii care ți se par la un moment dat normale. În plus, lucrurile astea vor enerva doar omul de rând, care va primi restricții pe regiuni. Toate mizeriile asta duc la fente și piraterie pentru că lumea se va sătura de tot felul de coniții și înțelegeri. Mult conținut ar trebui să fie ori pe gratis, ori pe bani și atunci va fi mult mai simplu.

        (Citează)

  9. Puteți sa donati fiecare catre google sa ii ajutati în perioada asta grea daca sunteți asa interesați de profitul lor. La fel cum se primesc bani din adsense se poate implementa o metoda de plata pentru afișarea in newsfeed.
    Siteurile care nu produc continut ci doar il comaseaza si totuși castiga mult mai bine decat cele care chiar produc trebuie sa întoarcă o parte din bani inapoi intr-un fel.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus