un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 ianuarie 2021

12 Jan 2021  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

125.190 de persoane au fost vaccinate până acum în România. Asta înseamnă că mai puțin de o treime din dozele intrate în România până acum au fost utilizate și cred că statul ar trebui să apese pedala. A fost publicată și lista de boli cronice pentru etapa 2.

Revin cu ce-a fost mișto la CES.

    13 comentarii

  1. Idee antreprenoriala: te duci la sat (unde n-o sa se implementeze ideea ecologista), cumperi sticle/doze de cola, apoi vii la oras si le bagi in aparatele alea ca sa iei 50 bani pe bucata.

      (Citează)

    • La sat proprietarul / vanzatorul magazinului de cele mai multe ori e cel care face si aprovizionarea (din metro, selgros, etc.)

      Sunt 100% convins ca la sat se va recicla mai mult decat la oras, din niste motive simple:

      1. Taxa aceea de 50 de bani o vor vrea toti satenii inapoi
      2. Taxa aceea de 50 de bani x cate produse cumpara respectivul magazin se vor traduce in niste lei frumosi.
      3. Cel ce aprovizioneaza oricum se duce cu masina goala spre oras. Ar putea sa transporte acele ambalaje.

        (Citează)

    • Chiar daca voi credeti ca oamenii de la sat se plimba cu caruta si nu stiu ce-i electricitatea, dar adevarul este ca majoritatea au cel putin o masina in familie si isi fac cumparaturile la carrefour/kaufland/cora.

        (Citează)

  2. Salariile de la Dacia sunt muuuuult mai mari decat cele de la Ford pentru blue-collar. La Ford majoritatea care lucreaza la banda castiga undeva aproape de salariul minim, pe cand la Dacia acelasi job e platit mai mult decat dublu. Poate pentru ca sindicatul chiar functioneaza la MIoveni :)

      (Citează)

    • Pai din cauza ca in 2019 a fost o revolta la Dacia, iar renault a fost obligat sa mareasca salariile cu 100e, bineinteles deatunci Renault ameninta continuu ca se muta in China si Maroc, doar ca nu o sa mai cumpere nimeni dacii.

        (Citează)

    • “blue-collar”
      te ai sters la gura? de la atata englezoaica

        (Citează)

    • @Radu, nu doar din 2019. In 2015 cand am intrat in contact cu Dacia prima data aveau salarii de ~3000 lei net la care se adaugau si niste sporuri. Tin minte la vremea aia ca mi s-a parut mult comparativ cu alte domenii chiar si in Bucuresti.

      @bogdan awww… m-ai pus la punct. bravo.

        (Citează)

  3. Tare faza cu Hitman 3. Nu e o mare surpriza pentru ca e jocul care incheie arcul curent, iar narativ Agentul 47 s-a nascut/a fost creat intr-un laborator din Romania (in Satu Mare, parca).

      (Citează)

  4. Au aparut zvonuri ca Alibaba si restul companiilor lui Jack Ma vor fi nationalizate.

      (Citează)

  5. „Producătorul trebuie să plătească garanția către cel care administrează sistemul, retailerul trebuie să fie de acord, să lase organismul acela intermediar să facă investiții pentru a asigura colectarea.”

    Eu am văzut în Germania la Kaufland, acolo erau automate unde bagai peturile și primeai un fel de voucher cu care plăteai la casă – probabil că la asta s-au gândit și la noi, și așa ar întreține magazinul automatele alea și ar fi mai ușor să se plătească garanțiile către producători.

    Cred că pentru UE e mai complicat, probabil că România trebuie să facă și dovada reciclării, ceea ce e mai complicat pentru că nu prea ave infrastructura necesară.

      (Citează)

  6. https://youtu.be/0KlkYVdZE_U

    Justiție in Romania. Eh, măcar avem ce vedea pe netflix

      (Citează)

  7. Buna ideea cu reciclarea si taxa pe ambalaj, insa eu as fi facut-o sa fie mult mai mare.
    Minim 1 leu.
    Sper sa aibe parte si de o implementare buna, eu oricum reciclez dozele si pet-urile folosite.

    Cand plecam in delegatii in Germania si stateam cate o saptamana / doua, adunam toate ambalajele si in ziua plecarii le duceam la Kaufland / etc si luam pe ele si 8-9 euro.
    Cumparam dulciuri/ chestii sa am pe avion si acasa :)

      (Citează)

    • Oi fi tu vreun hipsteraș milionar, dar gîndește-te că ar ajunge ambalajul mai scump ca marfa, cel puțin în cazul apei minerale la 0,5 ca o iau toate donșoarele în poșetă.
      Chestii de Absurdistan…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus