►► Black Friday: eMAG・Otter・Dyson・Flip・Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Unde se duc obiectele returnate de cumpărători. Unele se vând ca resigilate de marii retaileri, dar multe altele sunt vândute bulk altor companii și vândute de acestea în outlet-uri, SH-uri, ba poate tot pe Amazon, doar că în marketplace. Cineva a făcut o afacere din a scuti Amazon de costurile necesare verificării și resigilării produselor.
Povestea lui Jonathan Lebed. Înainte de Reddit și WallStreetBets, au fost alții. Jonathan — the first minor ever to face proceedings for stock-market fraud — had used the Internet to promote stocks from his bedroom in the northern New Jersey suburb of Cedar Grove. Armed only with accounts at A.O.L. and E*Trade, the kid had bought stock and then, ”using multiple fictitious names,” posted hundreds of messages on Yahoo Finance message boards recommending that stock to others. He had done this 11 times between September 1999 and February 2000, the S.E.C. said, each time triggering chaos in the stock market.
Rețele de stricat reputația. Un bărbat a descoperit pe pielea lui o rețea de site-uri ce propagau știri false și apoi cereau bani ca să le elimine.
Un copil care a primit cadou acțiuni GameStop le-a vândut acum.
US Space Force și-a stabilit gradele militare. Partea tare este că, așa cum termenul general pentru cineva din Armată este “soldat” și pentru Marină este “marinar”, pentru Space Force este “gardian”. Sper că de la Guardians of the Galaxy.
Explicația scandalului dintre UE și AstraZeneca.
Guineea a primit 55 de doze de vaccin. Ce să zic, bine că la noi se ocupă UE.
Containere și soluții pentru stocat chestii în dulap. Biblioraftul ăla pentru tricouri de la numărul 8 e chiar mișto.
Bowmore a făcut o colecție de 25 de sticle de whisky în colaborare cu Aston Martin. Branduri de băuturi de urmărit în 2021. I-am luat cândva lui nashu_mare o sticlă de Aviator, că poate îl inspiră Ryan Reynolds. Am băut și eu din ea, e bun. Planul meu pentru 2021 este însă să găsesc pe undeva o sticlă de Teremana.
Bridgerton este cel mai urmărit serial Netflix. 82 de milioane de conturi în prima lună. L-am văzut și noi, e bunicel, dar nu mă așteptam să fie cel mai popular din tot ce-i pe Netflix.
Al treilea om la succesiune în SUA este și fan Batman. Senatorul Leahy a apărut în 5 filme Batman.
Un bărbat speriat de covid s-a ascuns trei luni în Aeroportul din Chicago.
De unde își ia Kim Jong-Un mașina Mercedes:
Uite că s-a terminat și prima lună a anului.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
39 comentarii
31/01/2021 la 7:41 AM
Aia cu space force e de comă :))
Sau poate americanii se pregătesc să admită că au contacte cu civilizații extraterestre.
Gaelex(Citează)
31/01/2021 la 9:39 AM
Ce misto este articolul despre senatorul Leahy :-)
kilroy(Citează)
31/01/2021 la 9:44 AM
Hmm, intotdeauna am crezut ca speakerul Casei e al 3-lea la “tron”.
Morrissey(Citează)
31/01/2021 la 10:05 AM
Apropo de Game Stop, scriu si eu aici ca la articolul de ieri nu mi s-a aprobat comentariul (desi nu avea linkuri) si am renuntat sa mai particip.
Am o intrebare pentru cei care joaca / investesc la bursa, ca am vazut ca sunt pe aici astfel de persoane, inclusiv Radu.
Intrebarea e simpla: cati bani aveti bagati la bursa?
Nu ma refer la sume, ci ca procent din venitul sau averea voastra.
Intreb pt ca ma bate si pe mine gandul, dar am o problema, anume aceea ca nu am curaj sa bag sume mari si mi se pare ca daca nu bag sume mari, nu vad rostul.
Adica best case scenario sa zicem ca dau lovitura si imi dublez banii. Problema e ca daca “banii” aia sunt 500 de euro sau 1000 etc, ok, e dragut ca am facut niste bani de tigari, dar pentru viata mea efectul este zero: nici nu ini asigura pensia, nici nu ma face bogat.
Daca insa am bagat 100k si ii dublez, da, atunci are rost sa inveatesc timp si stres in bursa, ca are impact asupra vietii mele.
Insa daca bag peanuts, e practic vorba de o activitate pentru petrecut timpul, iar eu am alte variante mai interesante, pt mine nu merita.
Deci voi cum faceti?
PS am pus comentariul aiurea, nu era pt comentatorul de mai sus.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 11:15 AM
The speaker of the house este al doilea în linia de succesiune, după vicepreședinte.
https://edition.cnn.com/2013/08/27/us/succession-presidential-and-vice-presidential-fast-facts/index.html
Kay(Citează)
31/01/2021 la 7:19 PM
“Jucatul” la bursa este jucat dacă îl faci așa cum zici tu și așa cum cred multi: ai nevoie de bani multi și de noroc ca sa dai lovitura.
Investiția la bursa e cu totul altceva și singurul impediment major e suma minima inițială pe care ți-o cer brokerii. Perseverența este drumul cinstit către avere, nu “datul de tunuri”. Daca vrei sa dai tunuri, cel mai probabil n-o s-o faci, mai degrabă îți vei pierde banii
BGDN(Citează)
31/01/2021 la 10:04 AM
Daca nu stiai ca pe la 1820 nobilii englezi erau de culoare si dansau la baluri si serate, afli asta din Bridgerton
CatalinR(Citează)
31/01/2021 la 12:39 PM
alo, nenea, bridgerton nu se pretinde documentar. este o telenovela. de ce te uiti la telenovele? nu esti in grupu tinta.
casnica(Citează)
31/01/2021 la 10:18 AM
asta cu masinile in Corea e trista daca nu dureroasa. Daca o mana de oameni au putut accesa niste date si sa puna cap la cap o ruta sa vada cum s-au livrat masinile ma gandesc ca ceva servicii n-ar fi avut probleme sa afle asta cat mai aproape de realitate. Intrebarea este legitima totusi ce altceva isi mai procura statul respectiv fara sa fie stingerit major de “sanctiunile” impuse?
un om(Citează)
31/01/2021 la 10:37 AM
Ti-ai cam dat singur raspunsul
ATS(Citează)
31/01/2021 la 11:00 AM
Asta cred eu in momentul asta, ca la sume mici este doar un hobby.
Dar daca vin oameni si spun ca, eu stiu, baga macar 10% din venit/avere in bursa, atunci nu stiu, ma mai gandesc.
Ma mai gandesc de asemenea la o abordare in care bagi sume mici, dar in fiecare luna. Sa zicem ca bagi 200 euro pe luna. In 10 ani vei fi bagat vreo 25 mii de euro si daca sunt 10 ani cum au fost ultimii 10 ani, adica DJIA de exemplu a avut randament mediu de 15% pe an, asta inseamna ca cel putin iti dublezi banii.
Ceea ce nu e rau, ii dai copililui la 18 ani 50 de mii de coco.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 10:53 AM
Depinde ce vrei sa faci. Oamenii simplii ca noi folosesc bursa ca un mod de investiție pe termen lung, nu sa dea lovitura. Este o forma să îți păstrezi bani pentru mai târziu într-un mod care nu ii devalorizează. Și când zic termen lung mă refer la 5 – 10 ani minim.
Ciprian(Citează)
31/01/2021 la 11:01 AM
Pai si eu tot asa ma gandesc. Deci cat baga lumea?
Ca procent din venitul lunar, sa zicem.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 11:02 AM
vineri un influensăr de top râdea de o alta că le “spune” pietonilor să nu mai umble cu haine închise la culoare, că sunt greu de identificat de șoferi .
haita a reactinat specific, cu bătaia de joc aferentă.
nu am văzut niciun p*ost să replice că problema chiar există și nu bătaia de joc e soluția (mai ales că unii șoferi vin lansați și au -moral- prioritate)…
theSame(Citează)
31/01/2021 la 12:36 PM
Deocamdata 5% din salariu in actiunile firmei la care lucrez. Ma gandesc sa mai bag 20% din banii din cont, incet-incet, dar trebuie sa stiu mai multe decat stiu acum.
Giani Mucea(Citează)
31/01/2021 la 12:45 PM
Am inteles, 5% pare rezonabil, cred ca o sa fac asa si eu.
Ref la “trebuie sa stiu mai multe decat acum” – relax, nu ai ce sa stii, in ultimii 10 ani bursa a crescut indiferent ce, astazi e practic o bula de bule :-))
Buy the fucking dip, asta-i tot :-) si quantitative easing ftw
Se pare ca o parte semnificativa din ajutoarele din pandemie in US s-au dus direct pe bursa. Utmeaza planul de 1.9T al lui Biden, cu siguranta o mare parte din ei tot pe bursa se vor duce. Cel putin 1-2 ani pare ca va fi tot in sus. Vedem daca apare inflatia, atunci va creste fed-ul dobanzile si se va mai domoli bursa.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 2:03 PM
Una din afirmatiile pe care le consider fapt e “past performance is not indicative of future success”. Ca a crescut bursa pana acum super, dar asta nu inseamna ca o sa creasca non-stop. Ca daca era asa, cumparam direct Amazon si ma culcam linistit.
Tocmai ca e o bula de bule mi se pare periculos. Tesla, desi am incredere in faptul ca nu va da faliment, mi se pare supraevaluata. VW mi se pare interesant, ca au devenit seriosi cu masinile electrice.
Adica din punctul meu de vedere ar fi 3 directii:
– sa cumpar la firma la care lucrez, ca fac share matching si sunt acoperit in caz de ceva. In plus, e o firma mare si bine condusa. Nu are cresteri mari de actiuni, dar plm, se imprumuta cu dobanzi negative asa ca nu e nici instabila;
– sa cumpar incet-incet actiuni ieftine la firme care mi se pare mie ca ar avea viitor. Riscant, dar daca e varietate e mai putin riscant;
– sa investesc in diferite fonduri. Am instalat o aplicatie care iti rotunjeste cheltuielile cu cardul la 1 eur si transfera diferenta (cu un multiplicator daca vrei), plus ce mai vrei sa investesti zilnic sau lunar, in fonduri cu diferit grad de risc. O incerc un an si vad apoi.
Oricum, din punctul meu de vedere chestia asta e pe termen lung. Nu o vad ca pe ceva cu care “sa dai lovitura”
Giani Mucea(Citează)
01/02/2021 la 1:26 AM
” sa cumpar la firma la care lucrez, ca fac share matching si sunt acoperit in caz de ceva.”
Never!
Daca era o firma cumsecade iti dadeau ei pachet de “RSU” cu “vesting” liniar, dar si interdictii de vandut sau cumparat in anumite perioade.
Daca doar te stimuleaza sa cumperi, miroase rau.
Din ce-mi aduc aminte, cred ca locuim in aceeasi tara (de jos). Cere-i lui Radu mailul meu daca vrei sa discutam mai pe îndelete
C(Citează)
31/01/2021 la 11:10 AM
Apropo, ma uit pe etoro si vad ca nu se pot cumpara ETF decat sub forma de CFD, ceea ce nu imi place, ca am risc de credit pe etoro, or eu vreau sa detin ETF-ul pe termen lung, nu sa pariez cu etoro pe termen scurt
Este corect, asta vedeti voi? Citesc pe reddit unii care se intreaba si ei de ce nu mai poti sa cumperi etf pe etoro, dar nu exista un raspuns definitiv, ba e din cauza de non-US resident etc
Marean(Citează)
31/01/2021 la 11:16 AM
Cu acordul lui Radu îți recomand niste bloguri românești unde găsești mai multe explicații.
LaurențiuMihai.ro
Științabanilor.ro
FIinRomania.ro
Ciprian(Citează)
31/01/2021 la 11:32 AM
O sa ma uit, chestia e ca pe de o parte nu am incredere in nimic care are “passive income” in titlu,ca daca ar merge am face toti bani nefacand nimic :-)) adica poate merge pentru aia care te invata cum sa faci venit pasiv :-))
Pe de alta parte, lucrez intr-un domeniu adiacent bursei, am certificari chiar in domeniu, blablabla, cel putin la cunostinte teoretice zic eu ca ar trebui sa stiu mai multe decat aia care scriu bloguri pe domeniu :-))
M-am jucat pe bursa din romania vreo 2 ani prin 2003-2005, mi-am dat seama ca e o facatura si dupa aia am ramas oricum fara bani de jucat ca mi-am luat casa. Si-apoi timp de 15 ani nu m-am mai uitat la bursa, am tinut banii in niste fonduri mutuale.
Dar in primavara s-au intamplat niste lucruri care m-au facut sa imi pierd complet increderea in fondurile mutuale de la noi (in aprilie nu mai exista piata pe titluri, asa ca evaluarile alea de le vedeam noi pe site-urile bancilor erau pur fanteziste, daca se apucau sa vanda activele din fonduri nu luau nici jumatate din bani). Si asta a fost f aproape sa se intample, ca multa lume scotea banii din fonduri pe fond de panica, asa ca pana la urma a inceput BNR-ul sa cumpere direct titluri (ceva ce nu s-a mai intamplat niciodata) pt ca altfel se duceau in cap nu numai fondurile, ci si bancile, ar fi fost o panica generalizata.
Deci am pierdut orice incredere in fonduri, stau cu banii in cont din aprilie 2020.
Si ma tot gandesc la bursa de atunci.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 11:45 AM
Probabil ca ar trebui sa ai alte preocupari decat cele financiare daca din 3 link-uri pe care le pui toate sunt gresite…
Nu cred ca exista o regula aplicabila pentru toata lumea, cu cat ai un venit mai mare cu atat iti permiti sa economisesti un procent mai mare. Cred ca poti incepe cu 10-15%, daca poti 25% sau mai mult e foarte bine.
Gabriel(Citează)
31/01/2021 la 11:49 AM
Pt mine e interesant sa stiu cati bani au bagati oamenii de pe aici. Teoria o stiu.
25% mi se pare f mult.
Tu cat bagi?
Marean(Citează)
31/01/2021 la 12:27 PM
Incepi cu educația financiara, intra pe grupuri gen – știința banilor educație financiară. Învață ce sunt alea ETF uri, vezi cum s au mișcat pe ultimii 10 20 de ani. Minim 10-15% din venituri lunar, dar nu in specula, ci în investiții făcute cu cap. Bafta.
Sorin(Citează)
31/01/2021 la 12:29 PM
Ibkr, trading212 sau XTB din Romania. Prim e cel mai bun, dar trebuie sa faci câteva tranzacții lunar că sa scoți comisionul.
sorin(Citează)
31/01/2021 la 12:50 PM
Da m-am uitat la ibkr, mi se par scumpi pt sumele pe care vreu sa le rulez eu deocamdata.
Review-urile zic ca best of the best ar fi TD Armitrade, a incercat cineva?
Imi place f mult ideea de copy trade de pe etoro, poate nu ar fi o idee rea, am vazut ca sunt niste baieti si fete bazati de tot,cu backgrund-uri de data scientist, machine learning etc. – pt momentum trading e f bun, dar sigur,high risk.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 1:33 PM
in primal rand nu investi bani pe care nu iti poti permite sa ii pierzi.
Apoi investitiile pe termen lung sunt cele mai bune, sa nu te panichezi si sa vinzi in timpul unei scaderi temporare.
Daca vrei sa investesti putin, cauta start-up-uri si cumpara cat un pic din fiecare.
Mihai C(Citează)
31/01/2021 la 2:00 PM
Pai argumentul meu este ca daca investesti doar bani pe care iti poti permite sa-i pierzi, nu are rost sa mai investesti, penrru ca viata ta nu se va schimba cu nimic. (Vorim de oameni care nu sunt milionari, desigur)
Sigur, poti sa o faci asa, for fun, ca hobby, ca modalitatea de a petrece timpul cu ceva.
Ceea ce e ok pentru cine vrea sa faca asta, dar eu de ex. am deja suficiente hobby-uri.
Haidi bre ziceti cat bagati in bursa daca vreti sa avem o discutie. Pana acum doar Giani a zis.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 2:07 PM
Cand zice ca iti poti permite sa ii pierzi, inseamna ca nu investesti bani de care ai neaparat nevoie. Nu banii de chirie, mancare, fond de urgenta etc.
Giani Mucea(Citează)
31/01/2021 la 2:35 PM
Ok, se poate dar atunci tb specificat.
Pt ca eu de exemplu cuantific banii pe care imi pot permite sa-i pierd in timpul cat mi-a luat sa ii fac.
Muncesc 1 luna pt salariu, pot sa imi permit sa munces degeaba, eu stiu, 2-3 zile. Mai mult nu.
Dar aceste 2-3 zile sunt mult mai putin decat ceea ce NU dau pe lucruri esentiale cum sugerezi tu.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 2:09 PM
Sunt curios ce face Posta Romana cu coletele retur neridicate; atat eu cat si alte persoane cunoscute nu le ridica daca produsul respectiv are o valoare prea mica ca sa mai merite platite taxele de retur in valoare de 8-15 lei pe langa plata initiala de livrare. Nici angajatii din oficii nu stiu sa raspunda ce se intampla dupa ce le trimit la depozitul din Plevnei.
Adrian C.(Citează)
31/01/2021 la 3:29 PM
E o nuanta importanta, poti fi investitor pe bursa sau trader activ. Eu folosesc bursa pentru a investi economiile, pe termen lung. Intre 25% si 50% lunar in fonduri de obligatiuni, fonduri de investitii cu risc moderat, ETF-uri.
Gabriel(Citează)
31/01/2021 la 3:39 PM
Daca din chestii de genul iti iei informatiile, stai sa vezi ce de afli daca te uiti la Hamilton :) :) :)
Kay(Citează)
31/01/2021 la 9:42 PM
La cum sunt pietele financiare astazi, practic nu mai exista conceptul de “investitie” la bursa – in caz ca a existat vreodata, ca si asta e discutabil.
Astazi bursa e complet irationala, pt ca a fost si este umflata de quantitative easing.
Relatiile clasice dintre risk si randament sau dintre randamente si “fundamentals” s-au prabusit de niste ani buni, e un lucru binecunoscut.
Asta e situatia, si nu e nimic necinstit, trebuie luat asa cum e fara fasoane sau virtue signalling. E o mare schema ponzi, de pe urma careia se poate profita, daca stii cum si ai noroc.
Marean(Citează)
31/01/2021 la 11:39 PM
În România, din cauza infecțiilor intraspitalicești mor 50.000 de oameni pe an. Ce vrem mai mult de atât? E un război al nostru împotriva noastră”, a concluzionat Traian Băsescu.
Cati a omorât covid pana acum?
Pmk(Citează)
01/02/2021 la 4:37 PM
continuarea ideii:
câți vor mai beneficia de servicii medicale fără contribuție după privatizarea sănătății?
theSame(Citează)
01/02/2021 la 10:04 AM
Ia zi, Radu.
Firma nu oferă RSU, sau cel puțin nu la nivelul la care sunt eu. Păcat, concurența oferă. Problema concurenței e că e muuult mai instabilă.
Faptul că mă stimulează să cumpăr nu știu de ce ar fi rău. Adică e genul de companie în care investești pentru retirement. D-aia care, dacă pică, ia jumătate din economia EU cu ea.
Giani Mucea(Citează)
01/02/2021 la 11:16 AM
problema e ca astia mici, asa vor invata :)
ca ei nu stiu realitatea si iau de bun ce vad acolo.
noi zambim si zicem HUA PC! HUA NETFLIX! inca un serial PC bagat pe gat, negri la baluri in 1800 si nu pe post de tinut usa. Insa astia mici, iau asta ca pe “noua realitate”
pune cap la cap si restul de chestii din media, sa vezi cum se duce acest “razboi”
gabi(Citează)
01/02/2021 la 11:52 AM
Foarte, foarte interesant articolul cu produsele returnate. Sincer, ma asteptam ca produsele returnate sa fie vandute apoi drept noi, dupa o iginiezare si reambalare. Articolul zice insa ca optiunea asta practic nu exista, produsele returnate nu vor fi niciodata puse inapoi la raft. Lucru asta ma face sa imi schimb complet atitudinea fata de retururi. Cred ca voi inceta sa mai comand 2 marimi “just in case” sau 2 modele diferite, ca sa ma hotarasc live care din ele imi place mai mult, avand in vedere ca produsul returnat va ajunge in felul asta intr-un outlet sau chiar SH…
A.(Citează)