un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 17 ianuarie 2021

17 Jan 2021  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

O rachetă lansată în 1966 a revenit pe orbita planetei. Câtă vreme rămâne acolo, e ok.

Abisul american. Post-truth is pre-fascism. Un articol despre pericolul prin care trece uneori democrația atunci când unii vor puterea, iar alții sunt prea încrezători în mecanismele democrației.

Cele mai ciudate lucruri văzute la un sleepover. Care-i termenul românesc pentru dormit la prieteni acasă? Oricum, am râs foarte bine.

O femeie povestește despre cei 2 ani petrecuți într-un lagăr de reeducare chinezesc. In the job ads in the newspapers, there was often a little phrase in small print: No Uighurs.

Cum face profit un bufet all-inclusive. 5% marjă de profit deși oamenii sunt încurajați să consume cât de mult pot.

Semne la un interviu că nu este o companie în care să vrei să lucrezi.

Hackerii au manipulat informațiile despre vaccinuri. Sună a campanie anti-vaccinare. Varianta foarte contagioasă din UK va deveni cea mai răspândită în lume cândva în martie și va genera un nou vârf al pandemiei.

Îndoitul hârtiei ca un hamburger sau ca un hot-dog. Nu știam acești termeni.

O pisică dispărută după o alunecare de teren a apărut 3 ani mai târziu. “It’s a great mystery to us about where she’s been for the last almost three years,” said Becky Morrill, a staff member at the shelter. Eh unde putea să fie? A vagabondat sau a ținut-o altcineva, că doar nu și-a luat 3 ani sabatici și a călătorit în jurul lumii.

Dialectele limbii române. Nu știu cât de realistă este harta.

Trump va părăsi Casa Albă cu cel mai mic rating în sondaje. 29% approval rating este minimul președinției sale. Biden devine președinte pe 20 ianuarie.

Dustin Diamond, Screech din Salvați de clopoțel, a fost spitalizat pentru cancer.

Sex and the City reînvie la HBO Max. Serialul de 10 episoade se va numi And Just Like That… și va avea aceleași actrițe, acum la 50 de ani.

Hoteluri în care dormi în igluuri. Lista are hoteluri din zone nordice, dar se poate dormi așa inclusiv în deșert, ca să vezi mai bine cerul.

Ne-am uitat ieri la Bling Empire pe Netflix, un reality show care urmărește asiatici foarte bogați din Los Angeles. Este… tare. Inedit, măcar. Primul episod pare plictisitor, dar cumva te prinde.

    15 comentarii

  1. Interesant articolul despre all you can eat. Sunt si la noi, am incercat unul in trecut, insa nu mi s-a parut convenabil. La americani este 20$ taxa acces: de banii astia – ca om normal – mananci si in alta parte pizza sau fastfood. Insa acolo sunt oameni care mananca pe bune, chiar am citit mai demult o stire cu unul pe care au trebuit sa-l dea afara angajatii unui fastfood. Prinsese o zi din asta cu all you can eat si dupa ce consumase peste 20 de kile de mancare, n-au mai rezistat aia si l-au dat afara.

    Am gasit articolul:
    https://www.deccanchronicle.com/lifestyle/viral-and-trending/010917/man-gets-kicked-out-of-all-you-can-eat-buffer-for-eating-too-much.html

      (Citează)

  2. Abisul american

    Radu, ma mir ca poti sa citesti asa articole fara sa-ti fie rusine de rusinea lor.

    Aia cand presa a dirijat ura a mii de oameni impotriva unui copil, pentru ca purta sapca.

    Faza cu sectia de poliitie care ardea si jurnalistul din fata ei zicea ca gloata the mob, nu era toata razvratita. ( Nu faza de la cnn pe care o stim toti, asta a fost la msnabc)

    Si oamenii astia vorbesc despre post truth ? Cu ce credibilitate mai exact?

    LOL.

      (Citează)

    • Eu sunt sincer fascinat de oamenii ca tine care consideră că presa i-a tras-o lui Trump.

      Sunt atâtea declarații și acțiuni ale lui, total nefiltrate de presă, care arată nivelul jalnic, atât moral cât și politic, și totuși vă încăpățânați în continuare să credeți că presa s-a pus toată de acord să il îngroape

        (Citează)

    • cu exemple ca cele pomenite mai sus, eu ma mir ca nu e evident pentru toata lumea.

        (Citează)

    • Eu cred că americanii trebuie să o lase mai moale o vreme cu discursurile înălțătoare despre democrația lor și cât de bună este. Trump a demonstrat că se poate călca rapid în picioare un principiu care exista încă de la 1776 acolo, mult mai devreme decât în multe alte țări.

      Văd că inclusiv multe principii privind tranziția la putere se bazau pe onoarea celor implicați și nu erau clar stabilite printr-o lege. E mișto ideea asta, să ai o democrație în care de 250 de ani unele lucruri să se întâmple doar din onoare și respect pentru principiile democrației. Trump a demonstrat că unul care chiar își dorește puterea poate călca în picioare peste orice.

        (Citează)

  3. Poze cu România in 1923 prin ochii unui fotograf britanic, interesante descrierile https://www.reddit.com/r/Romania/comments/kyghmu/românia_în_1923/

      (Citează)

  4. testul static al primei trepte SLS a dat fail.. un motor s-a oprit si au trebuit sa opreasca tot.
    se pare ca nu mai ajung pe luna in 2024

      (Citează)

  5. De aia ii zice rocket science și nu e așa de ușor ca datul cu părerea despre orice.
    Sau tu deja știi miezul problemei dar nu ne zici? Despre bațu care nu a intrat în solul de pe marte ce părere ai? Le scrii la NASA ce sa facă? Ca ei nu mai au idei

    gabi:
    testul static al primei trepte SLS a dat fail.. un motor s-a oprit si au trebuit sa opreasca tot.
    se pare ca nu mai ajung pe luna in 2024

      (Citează)

  6. Interesant cum se termina perioada Trump. Era evident ca omul va f**e US, dar nu credeam ca atat de complet si atat de repede si ma gandeam ca exista totusi mecanisme sa ii blocheze tendintele autocrate. Aparent nu exista.

      (Citează)

    • Zise Gianni despre america, Gianni locuitor în tara din lumea a treia și jumătate, înspre patru as zice.

        (Citează)

    • Bogdan:
      Zise Gianni despre america, Gianni locuitor în tara din lumea a treia și jumătate, înspre patru as zice.

      Zise Bogdan care nu are nici cea mai mică idee în ce țară trăiește Giani

        (Citează)

    • Da, păi aveau o mulțime de mecanisme democratice care nu erau clar scrise în legi, ci se bazau pe onoarea celor implicați. Dacă vine unul cu tendințe dictatoriale, pot fi ușor călcate în picioare.

      @Bogdan: Giani trăiește în monarhie!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus