un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 9 decembrie 2020

9 Dec 2020  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

    13 comentarii

  1. De ce e prețul la căștile alea fenomenal de mare? Mai ales că nu le-a testat nimeni încă. În lumea pasionaților abia pe la 500$ încep să fie căști ca lumea.

      (Citează)

    • Pentru ca pretul, pe acel segment, la concurenta e cu 100-150 de dolari mai mic. Concurenta care asta face, casti, nu fac si casti, alaturi de calculatoare, laptopuri, telefoane si tablete. Nu e nimic rau sa faci de toate, doar ca un cunoscator o sa aleaga intotdeauna ceva de la specialisti, chiar daca e cu 100-150 de dolari mai putin, decat sa dea 550 de dolari (pre-tax) pe castile Apple. La fel si in cazul AirPods-urilor ‘vechi’. Sunt ok, dar concurenta specializata pe asa ceva e clar peste Apple, desi produsul lor e mai ieftin. Cel mai probabil asa o sa fie si in cazul astora. Pana la urma, Apple poate cere si 2000 de dolari pe ele, irelevant. Sunt sigur ca o sa se vanda. Dar niste Bowers & Wilkins de 400 de dolari probabil ca nici nu stau la discutie cu ele. De aici pretul fenomenal de mare. Cand Sennheiser, B&W, Bose sau Sony cer 400-450 pe un produs superior, 550 e mult, nu stiu daca ‘fenomenal de mult’, dar e mult.

        (Citează)

    • Pai de unde stii tu ca Sennheiser, B&W, Bose sau Sony au produse superioare la preturi mai mici? Poate ca astea sunt mai confortabile, poate ca se aud fenomenal, poate ca sunt mai rezistente, poate ca se integreaza mai bine cu telefonul, poate ca arata mai bine, poate ca tine mai mult bateria…in fine, ai prins ideea. Asteptam, deci, review-urile, inainte sa zicem ca pretul este mare.

        (Citează)

    • @zetanu, Sony, acea firma specializata doar pe asa ceva.

        (Citează)

    • @dam167, @Octav, la prima vedere pretul este foarte mare pentru gama de produse din care fac partea aceste casti.
      Daca ulterior se va dovedi ca sunt cele mai bune casti over the ear de pe planeta, asta ramane de vazut.

      Daca in SUA se vand cu 550 de dolari, probabil la noi pretul va fi undeva in jur de 3000 de lei.

        (Citează)

  2. @zetanu: le amesteci fără sens. Ce vezi la Bose și Sony nu se compară cu ce a scos Apple acum, cel puțin din poze – la build quality și conectivitate mă refer. Probabil ca preț sunt la limita superioară, ceva mai scumpe decât restul, dar încă nu știm cum se aud. Dacă se apropie de ce oferă unele pentru audiofili, cu toate zorzoanele pe care le au, chiar merită – dar asta rămâne de văzut. Clasa asta de căști e pentru cei ce preferă mobilitatea, nu vorbim de sunet, nici de HiFi.

    În rest, căștile pentru audiofili nu au bluetooth, simulări de surround și alte minuni. Sony are și căști de 10 mii de lei, Sennheiser are și mai scumpe, depinde de buget și/sau preferințe. La astea se adaugă și amplificarea, că unele au nevoie din cauza impedanței mari, e complet altceva.

      (Citează)

  3. @dam167: sunt scumpe pentru ca au noise canceling (o chestie care prinde la public mai mult decat fidelitatea in ultima vreme), pt ca sunt wireless (la fel) si pentru ca sunt Apple. Casti foarte bune sunt si la 100€, nu stiu daca ai ascultat Sony MDR V6. Insa in cazul Apple, platesti pentru cele 3 de mai sus, nu pentru fidelitate.

      (Citează)

    • Căști bune sunt la aproape toate categoriile de preț (chiar și cele wirelessde la Sony de 2-300 de lei sunt bune), peste o anumită valoare diferențele sunt foarte mici. Sony am doar BT, 2 modele mai vechi, o pereche s-a rupt pentru că nu sunt prea durabile. Oarecum la fel sunt și cele de 1500-2000 de lei de la Bose (QC35) sau 100XM4 de la Sony. Da, NC și wireless prinde la public din comoditate și nevoia de mișcare. Cu niște căști open back nu mergi cu avionul, nu faci naveta și nici nu te plimbi pe stradă, iar în asemenea medii degeaba vrei nu știu ce calitate a sunetului. În fine, pentru cineva care apreciază căștile, doar ce se vede în poze merită minim 500 de lei în plus față de Bose sau Sony astea la 1500 de lei. Pentru mine ce găsești în intervalul 1500-2000 de lei de fapt nu merită pentru că nu sunt bici destul de bune pentru banii ăia dar nici proaste. Ori mai ieftin, ori high end la mult peste 2000 de lei.

      Personal mi-ar fi plăcut Sony MDR-Z1R dar sunt muuuuuult peste posibilitățile mele (bugetul meu s-ar opri pe la 4 mii de lei probabil).

        (Citează)

  4. Proști cu bani sunt peste tot, sigur o sa rupă Apple cu castile alea
    Urăsc aparatorii apple mai mult decât psd ul, aveți reduceri la telefoane dacă încercați sa le justificați preturile sau care este câștigul vostru personal?

      (Citează)

    • Ăia care au încredere în Apple sunt cei mulțumiți de produsele/serviciile lor. Apple le-a cam nimerit în ultima vreme cu boxele, așa că majoritatea sunt optimiști.

        (Citează)

  5. Iar cresc ăștia prețurile la memorii și SSD-uri, dacă vreți să luați băgați acum.

      (Citează)

  6. Am intrat numai pentru comentariile la căști și nu sunt dezamăgit 😂.

      (Citează)

  7. zetanu:
    Pentru ca pretul, pe acel segment, la concurenta e cu 100-150 de dolari mai mic. Concurenta care asta face, casti, nu fac si casti, alaturi de calculatoare, laptopuri, telefoane si tablete. Nu e nimic rau sa faci de toate, doar ca un cunoscator o sa aleaga intotdeauna ceva de la specialisti, chiar daca e cu 100-150 de dolari mai putin, decat sa dea 550 de dolari (pre-tax) pe castile Apple. La fel si in cazul AirPods-urilor ‘vechi’. Sunt ok, dar concurenta specializata pe asa ceva e clar peste Apple, desi produsul lor e mai ieftin. Cel mai probabil asa o sa fie si in cazul astora. Pana la urma, Apple poate cere si 2000 de dolari pe ele, irelevant. Sunt sigur ca o sa se vanda. Dar niste Bowers & Wilkins de 400 de dolari probabil ca nici nu stau la discutie cu ele. De aici pretul fenomenal de mare. Cand Sennheiser, B&W, Bose sau Sony cer 400-450 pe un produs superior, 550 e mult, nu stiu daca ‘fenomenal de mult’, dar e mult.

    Cei care o sa cumpere aceste casti, o sa le cumpere in primul rand pentru ecosistemul din care fac parte! Apoi vin celelale: calitatea materialelor, fiabilitate, calitate audio(intenionat pusa ultima). E clar ca cineva care o sa vrea maximul dpv audio nu o aleaga aceste casti. Au si ele segmentul lor asa cum au rotile apple, suportul de monitor apple, etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus