un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Măsurile restrictive ar fi trebuit modificate de Revelion

30 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

41 comentarii

Nu înțeleg decizia autorităților de a NU ridica măsurile restrictive în noaptea de Revelion. Mă refer strict la măsura ce interzice circulația între orele 23 și 5 dimineața.

Este bună în orice altă noapte, dar în noaptea de Revelion mai degrabă va crea probleme în loc să rezolve unele.

Cred că putem presupune că oamenii care intenționau să se ducă la prieteni sau rude pentru a petrecere Revelionul nu își vor schimba planurile, ci cel mai probabil vor spune “păi vom petrece până la 5 dimineața și plecăm acasă când este legal!”. Altfel spus, oricum vor pleca din case, dar o vor face înainte de ora 23 și vor reveni după 5 dimineața.

Și putem presupune și că cei ce nu vor să riște contactul cu alți oameni oricum vor sta acasă, indiferent de intervalul orar al restricțiilor.

Ce se va întâmpla prin urmare? Păi la ora 5 fix va apărea o cerere mare de taxiuri și uber-uri, care până în acel moment au stat degeaba, ceea ce va duce la o lipsă de ofertă sau la prețuri mult mai mari.

În loc ca oamenii să plece la casele lor pe toată durata nopții, după cum au chef să se retragă, se vor înghesui la ora 5 în mașini, metrou, autobuze și ce s-o putea, pe bani mai mulți.

Se poate și extinde apoi cu efecte indirecte și poate ușor trase de păr. Petrecere mai lungă = mai mult alcool și mai multă mâncare, deci inevitabil mai multe scandaluri pe măsură ce oamenii își aduc aminte că acum 5 ani unul dintre ei nu și-a cerut scuze altuia după ce l-a călcat pe pantof, mai multe persoane ce se vor simți rău (știți clasicele știri de a doua zi cu “în noaptea dintre ani, personalul ambulanței a intervenit la…”), consum mai mare de alcool și țigări șamd. Poate că par efecte prea exagerate, dar țara este mare și, statistic vorbind, se vor întâmpla de toate.

Pe cine ajută asta în contextul pandemiei? Pe nimeni. Eu nu văd nici un avantaj pentru cetățeni în neadaptarea restricțiilor la această noapte. Dacă autoritățile voiau cu adevărat să limiteze circulația, trebuiau să le facă și mai dure în această noapte, așa cum s-a întâmplat de Paști sau de 1 Mai. În acest moment, măsurile sunt suficient de permisive pentru a nu interzice cu adevărat circulația și suficient de restrictive pentru a o face frustrantă.

    41 comentarii

  1. Sau ar putea lumea sa stea acasa liniștiți. Sa-si dea seama ca revelionul e doar o alta noapte, ca nu merita riscul de a intra in contact cu covidul. Daca tot stai pana la 5 dimineața mai poti sta inca 2-3 ore pana se elibereaza taxiurile. Cine vrea sa petreacă pana la 5 nu il limiteaza restrictiile. Hai sa riscam cateva mii de infectari doar ca sa nu platim taxi scump…

      (Citează)

    • Acum toate zilele sunt “o zi ca oricare alta”? Inteleg sa fii prevazator, dar nici s-o dai in extreme din astea.

      Mie extremisme de genul asta nu-mi plac. Ma feresc cat pot, dar nu o sa stau mereu inchis in casa, cu frica in san. Am cumparat carne, bautura, am aranjat sa fac revelionul la cineva la curte. Stau pana dimineata, oricum nu placa nimeni de la petrecere inainte de 6-7 dimineata.

        (Citează)

    • Bravo !

        (Citează)

  2. Am auzit eu ca covidul adora temperaturile scăzute si intunericul și e foarte agresiv mai ales seara dupa 9. Stați in casa, viermilor. Ce contează ca nu are sens, asa se oprește virusul…
    Inca va e frică de un rahat de virus, boss ai sub 65 de ani nu mai fi asa panicat, chiar daca il iei nu inseamna ca mori, riscurile nu sunt aceleasi pentru toti. De asta mulți nu considera ca merita sa se supuna restrictiilor, ei nu sunt in zona de risc. Sa îți pierzi afacerea la care ai muncit ani ca te obliga statul sa inchizi sau sa stai acasa cand tu ai 30 ani si esti sanatos nu e o chestie pe care mulți sa o accepte necrancind. Hai sa nu ne cacam pe noi si sa ne purtam ca si cum toti suntem in acceasi masura vulnerabili la virus. Nu e ciuma boss. 16000de morți intr un an pentru mine nu justifică dezastrul la care asistam din cauza masurilor imbecile. Nu e ok sa pui civilizatia pe hold ca a venit un virus care pana la urma e fatal sub 1% din cazuri. Raspunsul trebuiea sa fie sa incercam sa ne vedem de viata in continuare,ferindu ne cat putem. Nu pui o planeta in arest la domiciliiu. E penibil ce se intampla, astia de la conducere mimeaza ca fac ceva de 1an, au bagat cacatul cu măști, frectie la piciorul de lemn, cat sa dea oilor impresia ca fac ceva, in rest ce a facut boss? Inafara de rahatul cu mastile ce au facut? Sa zici gata toata lumea sa se ascunda de virus e inteligent nu?
    Bah nu aveti sange in instalație nici cat sa hraniti un tantar. De frica ati devenit si mai viermi ca pana acum. Fiecare sa fie liber sa se protejeze cum considera,fiecare pentru el, parca asa era societatea capitalista nu, competitie. Acum brusc toti așteaptă de la celalalt sacrificii ca sa fie el safe. Nu boss, nu e corect. Nu e corect ca unii sa fie afectati si sa ramana pe drumuri si alții sa o duca si mai bine muncind de acasa pe mai mulți banica inainte, tipand de la caldurica euroilor la ceilalti fraieri sa isi puna viața pe hold si sa fie panicati de un virus fata de care poate sunt intr-o zona de risc f f mic.

      (Citează)

    • Daca esti asa de bazat, hai într-o secție Covid, fără masca si fara costum de protecție! Oricum, e o banală răceală, asa ca să nu ceri la spital după aia! Te tratezi doar cu paracetamol…
      Si pentru alți “bazați, ca tine: https://www.nytimes.com/2020/12/29/world/a-congressman-elect-from-louisiana-died-from-covid-19-complications.html Si nu avea comorbiditati…

        (Citează)

    • @Pmk Părinți, bunici, rude apropiate, prieteni foarte buni ai? Bănuiesc că nu ești singur pe lume! Ce-ai zice dacă, măcar unul, numai unul, cel la care tii cel mai puțin, dintre toți, s-ar îmbolnăvi de la tine iar apoi ar face parte din acei 1%, acel “doar 1%”
      Ai mai citit și-n alte surse din afara care-i treabă cu virusul ăsta?
      Îți respect părerea, dar mai întâi răspunde te rog la întrebările de mai sus!

      Legat de articol, @Radu, dacă-ți aduci aminte când a fost aplicată restricția circulației între 23 și 5, fix asta a fost motivul, sa limiteze petrecerile private. Acum, nu ar fi fost oarecum ciudat sa dea liber fix ei, la petreceri?

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      30/12/2020 la 1:53 PM

      Pmk e genul de persoană egoistă, căreia nu îi pasă de nimeni daca lui îi e bine. Probabil că e unul dintre aia care depășesc coloana și se bagă în față

        (Citează)

    • Nu statul e de vina pentru ca falimenteaza afacerile si se distruge economia, ci tu esti de vina. Tu si restul ca tine care nu sunt in stare sa respecte niste reguli minime de bun simt. Care reguli trebuie facute tot mai stricte fix din cauza celor ca tine.

      Deci da, uita-te in oglinda Pmk pentru ca e vina ta pentru ce se intampla azi in Romania si in lume.

        (Citează)

    • Fiți mai buni cu Pmk de sărbători, el are o istorie lungă în care a fost idiot în comentarii!

        (Citează)

    • @Pmk, ti-am mai zis, dar imi place sa ma repet.
      Esti la fel de vierme ca noi. Esti un papagal care urla pe net ca este importiva mastilor si a masurilor de distantare sociala, dar le respecti.
      Chiar daca le respecti doar fiindca iti tremura genunchii de frica unei amenzi, tot nu conteaza.
      Important este ca iesi pe strada cu “botnita”.

      Seara cand ajungi acasa si te uiti in oglinda nu ti se face sila ca nu esti in stare sa iti urmezi propriile sfaturi? Nu te simti un ca un vierme umil, fara cojones?

        (Citează)

    • Daca esti asa de bazat, hai într-o secție Covid, fără masca si fara costum de protecție!

      Adresa si ora cand pot sa vin.
      Ma ocup singur de tratamentul de dupa, vin cu pastilele deja in buzunar.
      Singura conditie e ca daca ies pozitiv vreau adeverinta ca am facut bubatul, sa pot calatori relaxat dupa vindecare ( Romania primeste fara teste si carantina persoanele care pot dovedi ca au facut deja boala.

        (Citează)

    • mi se pare socant ca omenirea are in prezent acces instant la informatie, dar totusi oamenii isi cresc nivelul de prostie in loc sa-l creasca pe cel de cunoastere.

        (Citează)

  3. Le-ai stricat surpriza. Probabil că o să vină Cîțu să zică că ne lasă de Revelion să mergem pe stradă noaptea.

    PS: Dați-i o aspirină, ceva comentatorului PMK. L-a luat flama rău de tot. Probabil că înainte de alegeri răcnea că “o să ne închidă de tot după alegeri”. Îl ultimele zile am o greață continuă. Facebook îmi afișează la toate postările, din 2k cometarii, numai pe alea ale lobotomizaților care știu ei pe cineva care s-a vaccinat și îi bâzâie urechea stângă când se apropie de o priză.

      (Citează)

    • Eu zic sa bagi degetele în priza câteva minute și Facebook nu îți va mai afisa tot felul de comentarii de la idioți. Vei fi și mai protejat de covid, e win win.

        (Citează)

  4. fara restrictia de circulatie ii gaseai pe toti pe strazi, in parcari, la artificii etc.

      (Citează)

  5. RazvanCG:
    @Pmk Părinți, bunici, rude apropiate, prieteni foarte buni ai? Bănuiesc că nu ești singur pe lume! Ce-ai zice dacă, măcar unul, numai unul, cel la care tii cel mai puțin, dintre toți, s-ar îmbolnăvi de la tine iar apoi ar face parte din acei 1%, acel “doar 1%”
    Ai mai citit și-n alte surse din afara care-i treabă cu virusul ăsta?
    Îți respect părerea, dar mai întâi răspunde te rog la întrebările de mai sus!

    Legat de articol, @Radu, dacă-ți aduci aminte când a fost aplicată restricția circulației între 23 și 5, fix asta a fost motivul, sa limiteze petrecerile private. Acum, nu ar fi fost oarecum ciudat sa dea liber fix ei, la petreceri?

    Nu vreau sa îți zic cum in 6 luni anul asta mi-au murit părinții. Tata cu cancer pulmonar in timp de covid. Sigur sunt mai afectat de restricții decât mulți dintre voi și am văzut pe pielea lu tata ce bine a fost gestionat. Cum numai covid era interesat, oamenii cu tumori sa stea acasă sa nu ia virus. Stfu. Și ceva în plus. Asa ca să nu ma mai mâncați de cur, am avut covid. Și eu și soția și verișoara ei cu soțul și soacra. Eu unul nu am avut nimic, soția ca o super mica răceala, soacra de 67 de ani o durere de cap și lipsa de energie 4 zile. Cumnatul meu la fel ca mine dar cu lipsa gust, soția lui dureri de cap lipsa de gust și miros câteva zile. Soția mea era gravidă în luna 8 și ceva, a născut pe 26 noiembrie la nici 10 zile după ce a “scăpat” de covid. Nu merge sa ma sperii cu întra într-o secție, înțelegi? Îți e frica stai dracu acasa, nu te așteaptă de la mine sa fac la fel. Nu ma obliga, nu ai nici un drept. Poarta mii de masti, fa baie cu dezinfectant, nu ma intereseaza. Injecteaza te cu ce vrei tu, ascunde-te de lume 10 ani. Da de ce trebuie sa fiu și eu la fel de speriat ca tine?
    Nu vi se pare ipocrit ca unii care una peste alta nu au fost afectati de restrictii sa tipe la altii care din cauza lor mor de foame sa stea acasa?
    Repet, din cauza felului in care doar covidul era interesant pentru sistemul de sanatate, mie mi-au murit anul asta si mama si tata, aveau 61 si 62 de ani. Nu au murit de covid ci din cauza modului în care statul a înțeles sa raspunda la el.
    Deci stop fucking lecturing me,viermilor.

      (Citează)

    • @Pmk, absolut nimeni nu a spus pe aici ca cei care mor de foame ar trebui sa stea in casa. Sau ca lumea nu ar trebui sa se duca la munca.
      Pur si simplu sunt criticati cei care vor neaparat sa se duca la petreceri, cei care nu pot sa inteleaga faptul ca din cauza lor sunt oameni precum tatal tau care mor.
      Si tu, fiind afectat direct, nu ar trebui sa ii incurajezi.

        (Citează)

    • @pmk faptul că înjuri și ne atribui unele caracteristici fara sa ne cunoști cu adevărat mă face să-ți simt ură și nervii pe care-i ai în sânge, dar vei trai mai liniștit si te vei putea bucura de copilul pe care-l ai mai mult decât cred eu in Covid și cu mai multă ardoare decât mă feresc eu de el.
      Îmi pare sincer rău și îți transmit condoleanțele mele pentru părinții tăi. Dar. Daca primele cazuri din Italia s-ar fi ferit cum ar fi fost normal, daca primele din Romania s-ar fi ferit și ele cum am sugerat mai sus, crezi că mai ajungeam aici?
      Nu sugerez nimic legat de “bula” ta și de tine (și nu că n-aș știi că mă vei înjură din nou) dar oare de ce eu, nu am făcut, verișori, colegi de birou, părinți, bunici de-ai mei nu au făcut, oameni pe care-i știu că măcar au purtat nenorocita aia de masca corect (locuiesc în Cluj, oraș ce a avut o medie f mare, asta îți zic numai pentru a nu veni cu alte argumente gresite).
      Poți spune ce vrei dar primul tau comment și răspunsul la al meu, ți se bat cap in cap … Analizeaza-te și fii mai obiectiv, poate vei avea o cu totul alta percepție.
      Condoleanțe!

        (Citează)

  6. Când a luat statul niște decizii bazate pe logică, rațiune și ancorate în știință și informații despre propagarea epidemiilor?

      (Citează)

  7. Cătălin Tănase:
    Pmk e genul de persoană egoistă, căreia nu îi pasă de nimeni daca lui îi e bine. Probabil că e unul dintre aia care depășesc coloana și se bagă în față

    Da ma, eu sunt de vina. Eu care am luat covid aducand alimente pentru oamenii in carantină. Mars la cacat

      (Citează)

    • @Pmk, deci vrei sa spui ca acest virus este foarte contagios, nu?
      Adica daca tu ai luat in momentul in care te-ai dus la cumparaturi, cei care se inghesuie in baruri si la petreceri au toate sansele sa se imbolnaveasca.
      Foarte interesanta situatia asta.

      Pai, poate ca ar fi bine sa ne protejam si mai mult acum ca stim cat de usor ne putem imbolnavi.

        (Citează)

    • Asta ai inteles tu ca zice el acolo, ca a luat virusul de la cumparaturi?…

      Oricum o sa se intimple cum zice nwradu, cine se ducea la petreceri se va duce oricum, cu toate restrictiile lor idioate cu tot.

        (Citează)

    • @Emil C, dar tu ce intelegi din ce a spus el?
      Sunt doua variante:
      1. A luat Covid la cumparaturi – automat Covid este o boala foarte contagioasa.
      2. A luat Covid de la persoanele aflate in izolare carora le-a livrat alimente – asta inseamna ca a fost destul de inconstient si nu s-a protejat suficient atunci cand le-a livrat acele alimente (desi stia ca sunt persoane bolnave/potential bolnave).

      Da, o sa se intample ce zice Radu, lumea se va duce la petreceri. Doar ca nu vor mai iesi si la 12 noaptea pe strazi sa dea noroc si sa se pupe cu vecinii.

        (Citează)

  8. Tu nu vezi rahatul in care suntem ??? Stai in p…. mea acasă ca nu mori

      (Citează)

    • Stai tu ma și pentru mine.

      “Deci, media de 17 decese/zi ale infectaţilor cu COVID-19 este situată la jumătatea mediei zilnice a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de afecţiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) şi de 2,5 ori mai mare decât media zilnică a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de boli infecţioase şi parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi)”, notează organizația în comunicat.”

        (Citează)

  9. Mircea:
    Daca esti asa de bazat, hai într-o secție Covid, fără masca si fara costum de protecție! Oricum, e o banală răceală, asa ca să nu ceri la spital după aia! Te tratezi doar cu paracetamol…
    Si pentru alți “bazați, ca tine: https://www.nytimes.com/2020/12/29/world/a-congressman-elect-from-louisiana-died-from-covid-19-complications.html Si nu avea comorbiditati…

    Mesajul transmis e altul: feriți-va, protejați-va, dar nu opriți totul. Insa tu nu intelegi mesajul, te-a cuprins frica de covid si il inviți pe om intr-o sectie covid. Normal ca nu vrea, nici eu nu vreau, dar vreau sa ies cu un prieten la un burger si o bere in oras, si nu pe terasa cu geaca pe mine. Vreau sa ma intalnesc si cu clientii, sa am cu ei un adevarat contact, sunt satul de Skype si zoom, dar asta nu inseamna ca vreau intr-o sectie covid. Intelegi diferenta? Sau e ori alba ori neagra? Stii ca alba sau neagra poate fi doar intr-un regim inchis, totalitar. Democrația e despre nuanțe si contine mult gri. Intr-adevar, ai nevoie de multi neuroni sa traiesti linistit in democrație, altfel esti șobolan si esti in cursa, si nu o termini niciodata, iti vor muta altii linia de finish pana crapi. Mai calmează-te si citeste, lasa televizorul, propaganda, fakenews-ul, Guran TV sau Mircea Badea. Citeste istorie, prin prisma ei vei intelege viitorul si prezentul, ce se intampla acum s-a mai intamplat. Stii ce fenomene sociale a creat in următorii 20 de ani? Normal ca nu stii, esti preocupat de a da invitatii in secții COVID. Of…

      (Citează)

    • E, deh: mare adevar graita-i! Tocmai din cauza acestor “nuante de gri” sunt UE si SUA în rahat până la gât, comparativ cu alte tari precum Coreea de Sud! De asta si din cauza lașității unor politicieni locali carora fie le-a fost teama sa ia masuri ferme si să testeze masiv, fie au pus niste interese politice mai presus de interesul cetățenilor (a se vedea cazul Ciolanis si sleahta). Si ajungem si la importanța granițelor si la preventia acestui talmes-balmes de acum!

      Si mai e ceva: tocmai citeam dimineata cum madam Merkel se felicita ca a mai reușit să pupe cateva funduri de orezari! Cam ea e modelul clasic de politician: stii ca chinezii încalcă toate drepturile omului în China și Hong Kong, stii ca au lagare de concentrare, stii ca isi agresează vecinii în mod voit si repetat, stii ca te agresează informatic si pe tine, stii ca sunt direct vinovati pentru răspândirea virusului chinezesc si pentru manjirea OMS, si tu tot continui sa ii crezi si să pupi mâna! Halal democrație, ce să zic!

        (Citează)

  10. Pmk:
    Stai tu ma și pentru mine.

    “Deci, media de 17 decese/zi ale infectaţilor cu COVID-19 este situată la jumătatea mediei zilnice a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de afecţiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) şi de 2,5 ori mai mare decât media zilnică a deceselor cauzate, în perioada 2010-2016, de boli infecţioase şi parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi)”, notează organizația în comunicat.”

    Te complici, n-are sens să iei ca perioadă de referință luna aprilie. Ies prea multe decese. Ia și tu un februarie așa, undeva în weekend, e mult mai avantajos pentru argumentul pe care încerci să îl susții.

      (Citează)

  11. Daca unul a avut noroc de o forma usoara nu inseamna ca si eu voi avea acelasi noroc. Pe langa asta exista chestiunea parintilor.

    Si pe langa asta exista problema spitalelor romanesti, in care stii aproximativ de ce intri dar nu stii cu ce iesi luat de pe acolo.

      (Citează)

  12. Nu erai tu cu respectarea restrictiilor? Stati in case! Lasa umblatul aiurea. Si poate cineva vroia sa se intoarca la 1 noaptea de Craciun, sau pe 12 decembrie sau pe 30 noiembrie.

      (Citează)

    • @alex, cand vine vorba de Covid si restrictii/masuri de protectie, Radu a avut mereu pareri contradictorii.
      Prima data se filma prin Mall si explica faptul ca acest virus nu trebuie sa ne afecteze viata, apoi la scurt timp ne explica metodele de a dezinfecta fiecare produs cumparat si milita pentru a sta toata lumea in casa.

        (Citează)

  13. Smecherii o sa circule ca si pana acum.
    Fraierii o sa stea in casa.

    #grabs popcorn

      (Citează)

  14. Eu nu inteleg de ce nu au prelungit programul in supermarket de sarbatori, toata lumea se imbulzeste pana la ora 21 cand se inchide tot.

    Statul nu va elimina restrictia de revelion si bine face pentru ca pana acum multi romani au stat in casa din cauza amenzilor, daca ridici restrictia o sa fie plin de lume in centrul orasului si pe strazi.

    In Iași pe 31 decembrie transportul in comun se suspenda la ora 21 si se reia a 2-a zi la amiaza, in conditiile in care orasul a iesit din scenariul rosu si se vor redeschide restaurantele si fast food-urile din mall la interior.

      (Citează)

  15. Catalinx: Adresa si ora cand pot sa vin.
    Ma ocup singur de tratamentul de dupa, vin cu pastilele deja in buzunar.
    Singura conditie e ca daca ies pozitiv vreau adeverinta ca am facut bubatul, sa pot calatori relaxat dupa vindecare ( Romania primeste fara teste si carantina persoanele care pot dovedi ca au facut deja boala.

    Nu e asa simplu cu acest virus: nu iti garantează nimeni forma pe care o vei face. Ce tind eu sa cred este ca totul depinde de incarcatura virala pe care o iei – cel puțin asta am dedus eu din mai multe cazuri la care se adauga varsta sau comorbiditatile pacientului. Desigur, si acestea contribuie. În plus, ceea ce nu inteleg multi este ca, chiar dacă ai fost asimptomatic, poti ramane cu fibroze pulmonare.. E complicat… Cel mai bine, te ferești cat poti… Si daca l-ai facut, mergi si fă-ți verificări pulmonare, la ficat si la rinichi..Acestea sunt cele trei puncte nevralgice unde se fixează celula vitală…

      (Citează)

  16. Catalinx: Adresa si ora cand pot sa vin.
    Ma ocup singur de tratamentul de dupa, vin cu pastilele deja in buzunar.
    Singura conditie e ca daca ies pozitiv vreau adeverinta ca am facut bubatul, sa pot calatori relaxat dupa vindecare ( Romania primeste fara teste si carantina persoanele care pot dovedi ca au facut deja boala.

    Valabil doar 90 de zile, soacra-mea nu poate veni in vizita desi a facut COVID in August.

      (Citează)

  17. In fiecare an au fost probleme cu taxiurile/uber. Am mers acum 2 ani pe la 6 dimineata cu metroul, pacii-pipera era foarte liber. Aici nu o sa fie probleme.

      (Citează)

  18. zup:
    mi se pare socant ca omenirea are in prezent acces instant la informatie, dar totusi oamenii isi cresc nivelul de prostie in loc sa-l creasca pe cel de cunoastere.

    Legea evolutiei (Dearwin): Nu supravietueste, nu cel mai bun, cel mai mare (sau cel mai mic), cel mai bogat, sau alte asemena.
    Supravietueiste cel gaseste si ocupa o noua nisa. Acm o suta sau trei sute de ani sa fii prost echivala cu o condamnare la moarte: Dadea trenul peste tine; te manca tigrul, lupul sau ciuma bubonica. Toti tampitii astia care ar fi fost morti din cauza propriei lor prostii au astazi resursele sa suprvietuiasca: mancare si pastile (gratis), tigri doar in cusca, bariera la tren si altele asemena. O nisa buna care e ocupata cu success. De asta sunt azi mai multi prosti: pentru ca pot sa fie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus