un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce planuri aveți de Crăciun și Revelion?

23 Dec 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

36 comentarii

OK, a venit și perioada aceasta a anului. Ce planuri aveți, cum petreceți Crăciunul în acest an? Cum arată sărbătorile în 2020, ce este la fel, ce lipsește? Comment below, dacă aveți timp.

Apropo de brad, cât ați dat pe bradul de Crăciun? Noi am luat unul din parcarea Carrefour Băneasa (ca și în ultimii ani, de altfel) cu 100 de lei, înalt de aproape 2,5 metri și foarte bogat, a mirosit și bine de tot câteva zile. Culmea este că tot acolo sunt și alții care vând brazi și unul asemănător costă de 3 ori mai mult.

    36 comentarii

  1. Planuri deloc marete, ca sa zic asa. Craciunul in familie, adica la ai mei. Am luat cu mine un laptop si 2 carti, ca zapada nu am gasit deloc, aici la munte. Niste plimbari pe la bunici si pe langa casa. De Revelion ma intorc la Timisoara. Ceva restrans de tot, cu niste vecini, maxim 6 persoane. Lipseste adunarea asta pe care o oragnizam mereu de Craciun, cu prietenii din copilarie si nu numai. O buna parte din ei sunt plecati pe afara si au decis ca anul acesta sa ramana acolo. Ne adunam pentru a ne colinda. Lipseste si zapada anul acesta, de zici ca nu era suficienta pandemia. Las acest an in spate, ca mai sunt cateva sute de m din el si aleg sa ma uit cu o doza mai mare de incredere la 2021. Sanatate si sarbatori cat mai linistite!

      (Citează)

  2. Tu ce faci? Eu stau acasa si ma joc pe ps. Ghost of tushima si valhalla.

      (Citează)

  3. Sora mea trebuie sa nasca azi, vom petrece Craciunul si Revelionul cu ei, probabil unul foarte linistit, avand in vedere c-o sa fie un nou kid in jur :). Stam la un bloc distanta si sunt singurii cu care ne-am vazut constant perioada asta.

      (Citează)

    • Lasa femeia in pace, nu te duce pe capul ei pana nu te invita in mod explicit

        (Citează)

    • Pai cum sa mergeti la ei cand au un copil atat de mic? Eu stiu ca se evita complet vizitele in primele luni dupa nasterea unui copil (si cand nu e pandemie).

        (Citează)

    • Ati citit ca am scris ca e sora mea? Nu e cazul de “veniti pe capul lor”, ne-am facut planul impreuna si vrem sa fim toti impreuna. E suficient ca nu putem fi cu nimeni altcineva din familie in perioada asta si pentru evenimentul asta, si ca ea naste singura, fara nimeni, in spital.

        (Citează)

    • @Irina, pentru unii este greu de inteles conceptul de familie. Nu fac diferenta intre “este sora mea cu care ma vad constant” si “este o prietena care trebuie sa nasca”.

        (Citează)

    • Dacă face și cezariană vizita din partea ta o să-i fie mai mult decât de folos. Dacă poți să o ajuți ca să o scutești de alte treburi e foarte bine, mai ales că e ceva nou și vine cu multă oboseală. Nu pentru asta e familia?

        (Citează)

  4. Crăciunul la niște prieteni, foști covidați ca și mine&soția. A doua zi le pe la soacră-mea. De Revelion ne adunăm vreo 7 foști covidați (toți confirmați în nov.), facem un grătar, stingem cu niște Purcari roșu, îi mulțumim lui 2020 că nu ne-a omorât și-l rugăm pe 2021 să fie mai bun. După care, acasă… din 4 noiembrie începe munca la turație maximă.

      (Citează)

  5. La serviciu! noaptea de revelion

      (Citează)

  6. Anul asta Craciunul si Revelionul le fac in familie: eu, sotia si copil. Avem rezervare la pensiunea Plapiumioara cu totul inclus. Va fi bine!

    Multa sanatate tuturor si sarbatori linistite!

      (Citează)

  7. Ba băiatu, toți sunteți “pe chill” dar va întâlniți cu 6 persoane în sus.
    Sa vedeți veselie de covidei după sărbători, țineți o tot așa

    Și se pare ca vreți sa să-ți bucurie maxima și la părinți și bunici.
    Tot nu ați învățat nimic.

      (Citează)

  8. Din cunoscutii mei, doua grupuri destul de mari se duc fiecare la cate o cabana prin padure, ca cica nu ii vede nimeni acolo :)

      (Citează)

  9. Gaming si sarmale.

      (Citează)

  10. Stam acasa. Eu, sotul si motanul. Am considerat ca este cel mai bine si sigur pentru toata lumea, chiar daca nu ne convine si ar fi primul an in care nu am face Craciunul cu familiile noastre.
    Fac 20-30 de sarmale, un cozonac si putina ciorba de oase de porc cu perisoare pentru Craciun.

    De revelion, bibilica umpluta cu mere si portocale. Si salam de biscuiti cu mascarpone.

    Video call cu parintii si prietenii sa ne uram ce ne dorim unii altora.

    Apoi vrem sa ne reapucam de jocul tineretii noastre Lineage 2. :D

    Inca vrem sa respectam in continuare recomandarile si legea, sa nu facem exact ceea ce spun sa nu facem: vizita la parinti, petreceri cu prieteni etc..

    Fiecare face ce crede ca este mai bine pentru el si familia lui, insa, din cauza acestor comportamente puerile, o sa mai stam in casa mult si bine.

      (Citează)

  11. Citesc Stau degeaba.

      (Citează)

  12. Craciun : acasa si pana la ai mei
    Anul nou : acasa si pana la socri (ies din izolare) +pana la ai mei.

    Bradul : 0 lei, il avem de vreo 5-6 ani. Am cumparat traditionalul glob nou si atat.

    Imi va lipsi sa ne strangem toti la masa de craciun.
    Daca nu era situatia asta poate mai ieseam undeva sau faceam planuri pt un restaurant pt nopatea dintre ani…
    Aproape sigur vom face maraton netfilx si video call cu restul in jur de ora 00.

      (Citează)

  13. Cristian Alexandru

    23/12/2020 la 10:52 AM

    Crăciunul în familie împreună cu socrii.
    Brad am artificial de ani de zile. Acum câțiva ani am luat natural pentru cea mica tot de la Carrefour.

    De revelion cred că ne strângem cam 8- 10 pers, familia și un alt cuplu prieteni foarte buni. Toți am fost feriți de covid până acum.
    Dar nu e nimic bătut în cuie…

    Sărbătorile anul ăsta vor fii triste dpmdv, dar am acceptat situația și mergem mai departe.

    Pe plan profesional, rodul muncii s-a văzut.
    Din martie lucrez de acasă și tot de atunci volumul de muncă s-a dublat.
    La începutul lunii decembrie am primit 2 oferte de promovare într-o săptămână.

    Domeniul in care lucrez este IT-networking.

    Soția și-a schimbat jobul in noiembrie, acum face ceea ce-și dorea de ani de zile și pt care s-a pregătit ani de zile.
    Lucrează la 10 min de casă și stres minim.

    Din fericire pentru noi anul ăsta a decurs bine.

    Sper ca, și voi să aveți realizări și să rămâneți sănătoși.
    Numai bine !

      (Citează)

  14. Stat acasa, poate o plimbare in parc.

    Cozonac cu mac. Friptura de curcan.

      (Citează)

  15. Craciun si An Nou in familie – cu sotul, cainele senior si un pui de catel care fusese maltratat si abandonat recent in zona blocului nostru, si ne-am decis sa il luam acasa. Mancare traditionala gatita ne aduc parintii mei. Pe langa agitatia cu puiul, sper sa am timp de Amazon Prime (ma uit la “Battlestar Galactica”) si sa ma mai joc pe PS4 (“Detroit: Become Human” – imi place mult). Avem un brad artificial de la eMAG, luat cu 50 lei, de 1,8 m; si miros natural de la niste coronite din crengi.

      (Citează)

  16. Eu am făcut un brad simplu, stilizat, din niște scânduri care îmi rămăseseră de la alt proiect. Arată decent. Nu suport ideea de a tăia un copac doar pentru câteva zile, nici pe ăia din plastic. Am încercat câțiva ani să cumpăr brazi mici, în ghiveci pe care să îi plantez după, dar majoritatea nu rezistă.

    Anul ăsta stăm acasă, as usual. Diferența e că nu avem musafiri. Am făcut stocul de alcool, am niște vită care ajunge la sous vide și apoi pe niște cărbuni încinși, mă duc azi să iau și #celecuvenite (burgeri aged beef și creveți) și o să petrecem crăciunul cu filme și muzică de sezon (Ada Milea și Tim Minchin).

      (Citează)

    • se taie brazi crescuti special pt Craciun, nu se taie asa random din padure (nici nu avea cum), deci bradul de craciun e la fel ca gaina de abator.

      sigur ca nu avem “nevoie” de el, dar chestia e ca acesti brazi de craciun produc oxigen cei aprox 10 ani cat traiesc, deci daca nu ar mai cumpara nimeni brad, acele padurici nu ar mai exista deloc. De asemenea, nici nu polueaza dupa ce-l arunci, ca e lemn.

      Asa ca cumpararea unui brad natural de craciun se pare ca are un impact net pozitiv pt ecologie, spre deosebire de bradul artificial care doar polueaza sute de ani.

      on topic, ce planuri am eu – nici un plan, doar acasa.

        (Citează)

    • Știu că în general sunt de pepinieră (deși se mai taie și din pădure, stai tu liniștit) și nu am o problemă cu practica asta. Pur și simplu nu îmi place mie, e o chestie personală. Mi se pare o risipă și nu sunt atât de atașat de tradiție să zic că merită.

      Deși nu aș zice că are impact net pozitiv, dacă faci calcule și iei tot în considerare.

        (Citează)

  17. Brad nu cumpar. Am incercat azi dimineata la unii care aveau si anunt mare “brazi incepand de la 50 de lei”. Ma duc si zic sa-mi arate brazii de 50 de lei. Avea cativa aruncati intr-o parte, cu indulgenta aveau 50-60 cm. Pun mana pe un brad sanatos, de vreo 1,5 m… imi cere 120 de lei!!! Dau sa plec , mi-l “lasa” la 100. La banii astia sa se spele cu ei pe cap. Am luat de la tigani o coroana din aia de brad cu 5 lei (cerea 7 dar a lasat la pret, stie ca daca nu le da azi-maine, ramane cu ele).

      (Citează)

  18. In Austria la ski pana pe 8 iabuarie

      (Citează)

  19. De Craciun & Revelion acasa cu sotul avem Netflix , fine drinks de la fine store si bineinteles mancarica :)) Pentru prima data anul asta am luat brad artificial , arata neasteptat de bine 2.1 m / 275 lei cu transport si pentru miros am cumparat doua coronite din brad natural . Pana acum luam natural de la Silva Group locatia din Floreasca sa evitam mizeria din Obor /parcari dar uram momentul cand trebuia sa il arunc si sa il car la ghena si dupa asta sa matur toata scara blocului pe care inevitabil o umpleam cu ace…acum macar am scapat de grija asta :) Bineinteles ca ne e dor de prieteni si rude dar am inteles ca nu e cazul sa ne vedem si nu putem decat sa speram ca la anul va fi mai bine …

      (Citează)

  20. Ciprian Harabagiu

    23/12/2020 la 3:17 PM

    Sarbatori in familie acasa. Primul Craciun cu pustiul, am prins si un PS5 recent. In rest timp de gandire pentru multe dezvoltari in business la anul

      (Citează)

  21. Andrei G:
    @Irina, pentru unii este greu de inteles conceptul de familie. Nu fac diferenta intre “este sora mea cu care ma vad constant” si “este o prietena care trebuie sa nasca”.

    Si alti nu inteleg ce inseamna un copil de cateva zile expus pentru prima data la bacteri germeni etc

      (Citează)

  22. Desi am concediu (mi-am luat teapa de la manager care m-a facut sa imi iau) cred ca tre sa lucrez 2-3 ore pe zi, eu sunt unul din aia care pe timp de pandemie si wfh volumul de munca si complexitatea s-a dublat.

    Si am niste termene de livrat demente, zoom conf, luni pe 4 ian la 9 dim, deci daca nu bag ceva acum, nu pot livra la timp.

    In rest: gaming, filme si cam atat. Nimic special si nici nu imi doresc.
    Imi lipseste doar un gratar “traditional” pe care acum nu am unde sa ma duc sa il fac.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus