un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Întoarcerea numelui celebru: Mick Schumacher va concura în Formula 1 pentru Haas

4 Dec 2020  ·

AUTO  ·

11 comentarii

Cred că a fost de fapt bătaie pe semnătura fiului lui Schumacher deoarece asta sigur va aduce audiență și atenție suplimentară pe echipa pentru care ar pilota și deci și pentru sponsorii ei. Și a fost anunțat: Mick Schumacher a semnat cu Haas pentru mai multe sezoane.

Tot la Haas va pilota din anul următor și Nikita Mazepin, un tânăr rus. Va fi al doilea rus din F1, după Kvyat, ceea ce din nou înseamnă audiență mai mare în Rusia.

Haas a anunțat deja de mai multe luni că nu va prelungi contractele lui Romain Grosjean și Kevin Magnussen, piloții din 2020. Grosjean este acum în spital, cu arsuri la mâini, după acel accident șocant din prima cursă din Bahrain. În caz că nu l-ați văzut, a lovit un parapet metalic la 220 km/h, partea șocantă fiind că mașina s-a rupt în două și toată benzina a explodat, iar cockpitul a trecut prin parapet. Partea metalică de sus a rămas întreagă, cea de jos la fel, mașina a găurit parapetul ca un glonț și doar dispozitivul Halo l-a ferit pe Grosjean de o decapitare sau altă accidentare gravă. A ieșit de acolo pe propriile sale picioare.

Va lipsi în cursa de pe 6 decembrie, tot din Bahrain. Îl va înlocui Pietro Fittipaldi.

Lewis Hamilton a anunțat că are covid-19 și va lipsi și el. Noroc că este deja campion mondial și deci nu mai are ce pierde. Locul său va fi luat de George Russell de la Williams, iar pentru Williams va pilota un debutant, Jack Aitken, anterior în Formula 2.

Sunt curios ce va face Red Bull în 2021. Momentan echipa este probabil nemulțumită de Alexander Albon, care nu este un pilot constant. Coechipierul său Verstappen se bate mai mereu pentru podium, în timp ce Albon uneori nu intră în puncte. Red Bull ar putea dori un alt pilot în 2021, disponibili fiind Sergio Perez, dat afară de la Racing Point în favoarea lui Vettel, și Grosjean și Magnussen. Cred că Perez este cel mai bun dintre aceștia trei.

Ah, iar deși cursa de duminică are loc tot în Bahrain, se folosește o altă configurație a circuitului față de cursa anterioară, un alt traseu. Arată ca mai jos și este deci foarte rapid:

Mă aștept la o mulțime de motoare sparte, viteze record și posibile surprize în clasificarea finală, mai ales fără Hamilton pe pistă.

    11 comentarii

  1. Pentru locul lui Albon se mai bate si Hulkenberg.

      (Citează)

  2. traseul mai e si scurt pe langa rapid, deci inghesuiala o sa conteze si ea.
    practic, un fel de oval american.
    ma intreb daca o sa conteze semnificativ si gestiunea carburantului.

      (Citează)

  3. Asta pare traseul ideal pentru Mercedes la prima vedere. Doar ca Bottas in ultimele curse si-a pierdut concentrarea, iar Russel nu cunoaste prea bine masina…
    Altfel, e posibil sa faca o surpriza Renault care e avantajata de liniile drepte si sa ajunga iar pe podium :D

      (Citează)

  4. Din punctul meu de vedere, Max este favoritul acestei curse, urmat poate de Leclerc, Vettel sau Sainz.
    Dar cred ca fi o cursa interesanta, acum ca Hamilton este out. :)

      (Citează)

    • ferrari se zbate in mediocritate și tu ii pui pe podium. :)))

        (Citează)

    • Ferrari din pacate nici nu o duc prea bine nici pe linie dreapta…in schimb un Racing Point sau un Mclaren as vedea pe podium.

        (Citează)

    • McLaren super slab și în P1 și în P2. Dacă nu rezolva ceva pana la calificări, nu ajung în Q3 cu nici o mașină…
      Iar Perez pleacă cu un motor vechi folosit și cu floor damage de la cursa trecută.

        (Citează)

  5. Dacă este băiatul lui tata nu înseamnă și ca este competent.

      (Citează)

  6. Dupa calificarile de azi s-a demonstrat, daca mai era nevoie, ca masina e cea mai importanta. Daca Russel dupa 2 zile in masina a fost cu 0.02 sub Botas dar peste toti ceilalti…
    La F2 e mai interesant. Mazepin ala e cam idiot, 3 blocaje periculoase si ilegale, ma mir ca l-au lasat pe podium trebuiau sa ii dea penalizarile imediat nu sa astepte dupa, daca face asa in F1…
    Schumacher e bun dar nu foarte-foarte-bun, are nume, sponsori, audienta. Surprinzător pare si calm si matur, o sa aiba nevoie la Haas ca va fi mereu la coada, nu o sa mai fie in echipe de top ca peste tot pe unde a fost, diferentele de masina sunt prea mari in F1 ca sa poti compensa cu pilotul (ca sa inchid cercul cu prima fraza).

      (Citează)

  7. Mazepin este al patrulea pilot rus in F1, dupa Petrov, Sirotkin si Kvyat.
    Daca te refereai ca va fi al doilea pilot rus in F1 anul viitor, Kvyat inca nu are vreun contract semnat pentru 2021.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus