un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată o licitație cu poșete și băuturi scumpe

7 Dec 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

6 comentarii

Artmark vinde la licitație diverse poșete Gucci, Louis Vuitton, Hermes, Alexander McQueen și altele, plus vinuri de colecție, chiar foarte multe și vechi, plus câteva whisky-uri speciale. Dacă nu știți ce cadou de vreo 3.000 de euro să luați de Crăciun, iată, sunteți salvați!

Licitația are loc marți la ora 18:30, dacă chiar vreți să participați. Ofertele se depun online.

Loturile sunt mișto. Am văzut o geantă business Gucci din piele de crocodil, foarte discretă în branding, dar foarte elegantă. Genul de produs pe care-l vezi și știi că este scump. Și chiar este, 900 € preț de pornire la licitație, 1.600 € preț de listă. Alta de culoare “grej” (nu credeam că-i un cuvânt oficial acesta) începe însă de la 3.500 €.

Vreți un Birkin de la Hermes? Au modele cu preț de pornire 9.000 €, dar preț de listă 18.000 €, că un Birkin pe acolo începe în mod normal.

Sunt însă și unele amuzante, de exemplu această poșetă înscripționată mare Guccy, nu Gucci. Părerea mea este că 99% dintre oamenii care te văd apoi cu această poșetă vor crede că porți un fake de zile mari, din acela prea prost.

În realitate, poșeta face parte din colecția Dionysus, doar doar două modele poartă acest text diferit. Mai este una deschisă la culoare cu text auriu Guccy.

În ce privește băuturile, este o ofertă foarte bună la whisky-uri. Șapte sticle au în total un preț de pornire de 150 €, iar sticlele sunt:

  • Johnny Walker Blue George V, Blended, 2st x 0.70l
  • Johnny Walker Blue Label, Blended, 1st x 0,70l
  • The Balvenie, 21 ani vechime, Single Malt, 1st x 0,70l
  • Glenfiddich, 25 ani vechime, Single Malt, 1st x 0,70l
  • Middleton Very Rare, 2011, Irish Whisky, 1st x 0,70l
  • Yamazaki, Single Malt, 18 ani vechime, 1st x 0,70l

La o privire rapidă, acolo sunt whisky-uri de 1.000 € sau chiar mai mult. Am băut Balvenie de 21 de ani de acolo, este extraordinar.

Sunt și două whisky-uri mult mai scumpe în licitație, cele de mai jos.

Primul este un Macallan Glenlivet distilat în 1952 și maturat 25 de ani, îmbuteliat în decantor de cristal. Al doilea este un Macallan din 1949, perioada de maturare neprecizată, îmbuteliat tot în decantor special de cristal. Ambele au fost îmbuteliate de o companie din Edinburgh, Scoția numită Luxury Old Spirits, care face astfel de lucruri.

În principiu, la un whisky contează doar perioada de maturare în butoi, nu vechimea sa efectivă, că în sticlă nu mai are de unde trage arome și cum să se transforme precum o face într-un butoi. Totuși, faptul că a fost distilat în 1949 și acum îl poți cumpăra și bea este impresionant, deși nu știu dacă astfel de sticle chiar se beau. Poate vă amintiți un articol mai vechi despre cum colecționarea de whisky poate fi o ocupație bănoasă.

    6 comentarii

  1. Perioada de pastrare in sticla are rolul ei. Nu mai are de unde extrage arome – insa in sticla se definitiveaza gustul si se matureaza . E valabil cam la orice bautura.

      (Citează)

  2. Ce oribila e geanta din poza.

      (Citează)

  3. Si cine garanteaza ca nu vand fake-uri? Au existat de-a lungul timpului numeroase tablouri, sculpturi si alte obiecte de arta sau obiecte de lux, care au fost vandute de casele de licitatie ca originale si apoi s-a descoperit ca erau facaturi.

      (Citează)

  4. Anda:
    Ce oribila e geanta din poza.

    n-ai bani, n-o cumperi

      (Citează)

  5. Meh, daca vreau ceva de firma si nu vreau sa cumpar nou, ma duc frumos pe VestiareCollective si imi aleg de acolo haine SH de la branduri de lux.
    De exemplu, gasesti geaca Moncler cu 3-400 de euro (unele chiar si cu eticheta pe ele), in timp ce una noua, identica, e 1000 de euro.
    Sunt multi oameni cu bani, care isi vand hainele de lux acolo, ca sa faca loc altora noi.
    Si e un site super sigur, ca sa poti vinde acolo, trebuie sa faci dovada ca bunul respectiv este de lux, iti cer tot felul de date, ca sa ti-l aprobe la vanzare.

    Inca nu mi-am luat nimic, ca am avut alte prioritati cu banii, dar poate, vreodata, o sa imi iau un rucsac, o geaca, ceva de acolo. Dar imi place sa intru si sa ma uit.

    Oricum, multe influencerite de la noi sunt abonate la site-ul ala, ca nu scrie pe geanta Chanel sau pe cureaua Hermes, ca e luata la mana a doua. Bine, decat sa umble cu fake-uri ordinare, din targ de la vitan, mai bine asa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus