un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 27 decembrie 2020

27 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

Cele mai scumpe sculpturi vândute la licitație. Yey, un Giacometti de 141 de milioane de dolari.

AMA cu un istoric despre Revoluția de la 1989. Răspunde Mădălin Hodor, ocazie cu care am aflat că pe unii oameni îi cheamă Hodor. Sper că atunci când este întrebat numele, răspunde ca-n Game of Thrones.

Harta brandurilor japoneze. Procentul munților Carpați din fiecare țară. Procente de populație musulmană în China. Anul introducerii primei tiparniței.

Coronavirusul a ajuns și în Antarctica. Până acum nu se îmbolnăvise nimeni pe acest continent.

Jumătate dintre adulții chinezi sunt supraponderali. Și te gândești că acum câțiva ani făceau mișto de americani că sunt grași.

Poveștile unor bărbați care au fost violați de femei. Mai greu, dar iată că se poate.

41.000 de americani au murit împușcați în 2020.

Cei mai influenți americani în vârstă de peste 80 de ani. Acum gândiți-vă care ar fi românii influenți cu astfel de vârste.

Cum a devenit popular MrBeast pe YouTube. Numărul 2 în 2020 ca încasări.

Rețete cu pui.

Experiențe de trăit în 2021. Se fac și scufundări la epava Titanicului, dacă vă interesează.

George Blake a murit la 98 de ani în Rusia. Agent dublu pentru ruși, încarcerat de britanici în 1960, evadat din închisoare, a trăit la ruși. “In an interview with the BBC in 1990, Blake said he estimated that he betrayed more than 500 Western agents but he denied suggestions that 42 of them had lost their lives as a result of his actions.”

 

    26 comentarii

  1. 40.000 in 2020? Adica de 3x mai mult decat in 2019?!

    Cum e posibil asa ceva?

    Aaaah, include sinuciderile, care sunt mai mult de jumatate.

      (Citează)

  2. Interesant de citit prospectul la vaccinul sosit la noi (Biontech): https://www.comirnatyeducation.ro/files/Prospectul.pdf
    Mai multe documente pe prima pagina a site-ului.

      (Citează)

  3. Asta cu experiențele lui peste, e și Timișoara acolo, dar fiind din România știm ca e o teapa.

      (Citează)

  4. Aia care au fost violati de femei nu au fost barbati, ci majoritatea au fost copii msxim adolescenti. Asta rezulta daca citesti topicul.

    Si nu e “mai greu” deloc, pentru ca viol nu inseamna exclusiv dinsa-ntransa. Viol e si cand iti baga cineva un deget in cur fara acordul tau, de exemplu. Sau cand se suie pe tine, tu fiind beat, indiferent daca e sau nu cu penetrare. Deci e foarte usor, ca majoritatea erau beti sau le-a fost frica sa se opuna.

      (Citează)

    • Lasă ma ca găsește el ce nu a mai văzut nimeni.
      Ca dacă citești ingredientele pe linie îți iasă 666
      Nu te pui cu mintea hodinit a unui om de sărbători

      Kopa_Kopan:
      De ce sa citesti prospectul unui vaccin deja aprobat in UE si in SUA? L-ai citit altii mai calificati: medici, cercetatori, etc. Daca ar fi fost ceva grav de semnalat, ar fi vuit presa.

        (Citează)

  5. Poporul (în fine, eu) cere mai multe articole și mai puțin Reddit, e f indigest formatul /r pt citit și urmărit.

      (Citează)

  6. Istoricul Mădălin Hodor a răspuns la întrebările despre Revoluția din Decembrie 1989 https://www.reddit.com/r/Romania/comments/kkhu8o/ama_salut_sunt_madalin_hodor_istoric_si_sunt_aici/

      (Citează)

  7. Marean:
    Aia care au fost violati de femei nu au fost barbati, ci majoritatea au fost copii msxim adolescenti. Asta rezulta daca citesti topicul.

    Si nu e “mai greu” deloc, pentru ca viol nu inseamna exclusiv dinsa-ntransa. Viol e si cand iti baga cineva un deget in cur fara acordul tau, de exemplu. Sau cand se suie pe tine, tu fiind beat, indiferent daca e sau nu cu penetrare. Deci e foarte usor, ca majoritatea erau beti sau le-a fost frica sa se opuna.

    Cati barbati adulti crezi ca ar recunoaste, chiar si anonim? Cand a fost cazul cu violul taximetristului din Constanta toti au ras de el ca a fost violat. Ea a primit inchisoare cu suspendare, iar pe el l-a parasit nevasta.

      (Citează)

  8. Ce repede încrezători în tehnica marn sunteți =))

      (Citează)

  9. Reuseste cineva sa gaseasca Nikon pe harta aia?

      (Citează)

  10. Marius:
    Interesant de citit prospectul la vaccinul sosit la noi (Biontech): https://www.comirnatyeducation.ro/files/Prospectul.pdf
    Mai multe documente pe prima pagina a site-ului.

    Zi concluzia sa intelegem unde bati.

      (Citează)

    • El nu a înțeles si vrea explicatiile noastre, are o gandire de copil care asteapta acordul parintilor

        (Citează)

    • Concluzia era doar ca e disponibil. Si eu chiar credeam ca macar de curiozitate (daca nu pt binele vostru) mai sunt si altii interesati sau ce citesc ce medicamente li se da in afara de “Alex”…

        (Citează)

  11. Kopa_Kopan:
    De ce sa citesti prospectul unui vaccin deja aprobat in UE si in SUA? L-ai citit altii mai calificati: medici, cercetatori, etc. Daca ar fi fost ceva grav de semnalat, ar fi vuit presa.

    Nu stiu tu, dar eu citesc prospectul oricarui medicament pe care urmeaza sa il iau. De asta se si afla in cutie, sa fie citit si de cel care urmeaza sa il ia, pentru ca isi stie mai bine diverse probleme. Si asta chiar si pentru medicamente prescrise de doctorul de familie. Gandeste numai cati doctori dau antibiotice la gripa, in loc sa dea antivirale.

    E trist ca cei pro vaccin se comporta ca Olivia Steer, repeta niste chestii fara sa gandeasca cu propriul creier, plus ca sunteti foarte agresivi si jignitori. Cu agresivitatea asta, cei nehotarati nu se vor vaccina. Vor cadea in plasa antivaccinistilor, care prezinta niste informatii false, fara ai jigni pe altii.

      (Citează)

  12. Kopa_Kopan: Kopa_Kopan

    Chiar incepe prospectul cu “Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a vi se administra acest vaccin”. Crezi ca va astepta asistenta sa-l citesti acolo pe loc sau sa-ti explice ceva ?

      (Citează)

    • @Marius, prin “interesant de citit” ai lasat impresia ca este ceva care ti-a astras atentia in mod special la acest vaccin. Si cum majoritatea celor de pe acest blog nu sunt specialisti in medicina (sau macar in chimie), poate ne ajuti sa vedem care ar fi problema principala.

        (Citează)

  13. Andrei G:
    @Marius, prin “interesant de citit” ai lasat impresia ca este ceva care ti-a astras atentia in mod special la acest vaccin. Si cum majoritatea celor de pe acest blog nu sunt specialisti in medicina (sau macar in chimie), poate ne ajuti sa vedem care ar fi problema principala.

    La cât de multe știu și cata siguranță au legat de ventilatoare, masti, virusi, vaccin, teste etc, eu as zice ca aproape numai specialisti în medicina sunt pe blog aici. Vrei sa zici ca nu e asa?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus