un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 6 decembrie 2020

6 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Istoria papanașilor. Sunt din Danemarca. Nu mă așteptam la asta.

Ce-a cumpărat lumea din reclamele de pe net. O discuție pe Reddit despre SquareSpace și alte servicii văzute des prin reclame.

Republica Moldova trece prin “ordonanța 13” a ei.

Loteria din Africa de Sud este investigată. Au ieșit la sorți numerele 5, 6, 7, 8, 9 și 10. Au fost 20 de câștigători.

Coreea de Nord s-a închis și față de China. Importurile au scăzut cu 99% din cauza pandemiei, iar Kim Jong-Un a executat deja niște vameși ce n-au respectat normele. Nu vreau să știu ce foamete este pe acolo.

82 de filme noi pentru Crăciun. Listate pe categorii tematice! Matilda s-ar uita la toate.

Un iranian de top a fost asasinat cu o mitralieră teleghidată. Omul călătorea cu mașină blindată și 3 alte mașini de însoțire. La un moment dat niște gloanțe i-au lovit mașina și el a coborât să vadă ce se întâmplă, moment când a fost împușcat. Pare a fi cea mai proastă procedură de securitate dacă omul protejat este cel care se dă jos să vadă cine trage în el.

Unii oameni pot simți mirosul furnicilor. Cică este o chestiune de feromoni. Eu nu-l pot simți, mereu am considerat că furnicile se spală foarte bine.

China încearcă să schimbe istoria covid-ului. Agențiile de presă insistă că n-a pornit de la ei.

Italia interzice cetățenilor să-și părăsească regiunea în perioada sărbătorilor și să iasă din oraș de Crăciun și Anul Nou. 993 de italieni au murit joi, depășind astfel un record din 27 martie, când Italia speria întreaga lume. Meanwhile, în SUA, un veteran de război de 104 ani a scăpat de covid.

Probleme stupide cu tehnologia modernă. O altă discuție amuzantă de pe Reddit în acele comentarii. The microwave wouldn’t work because its light bulb had burned out. The error message read: “Replace bulb”.

Weird NSFW facts.

Coreea de Sud introduce o lege prin care cei din trupa BTS pot face stagiul militar mai târziu. Armata este obligatorie acolo, dar nu pentru staruri k-pop.

Aveți nevoie de minim 11 minute de activitate fizică pe zi. Dar mai bine 35 pentru a contrabalansa efectele statului pe scaun.

Gheața carbonică a devenit foarte importantă. Are -94 grade Celsius.

Poziția polului nord magnetic. Diverse denumiri pentru obiecte banale. Cea mai vorbită limbă a unei minorități. Dimensiunea standard a unei coli de hârtie.

Reduceri la scule Stanley, dacă vă interesează.

Formula 1 astăzi la ora 19:10, în Bahrain. Va fi pe un circuit de mare viteză.

Explicație pentru războiul dintre Armenia și Azerbaijan:

    9 comentarii

  1. Un banc pentru astăzi:
    “Un individ e nevoit sa opreasca masina datorita unui blocaj al traficului in zona Calea Victoriei.
    Deodata, cineva ii bate in geam:
    – Domnule, teroristii au ocupat Parlamentul Romaniei si cer 10 milioane de dolari rascumparare ca sa-i elibereze pe parlamentari.
    Altfel ameninta ca-i vor stropi cu benzina si le vor da foc.
    Acum mergem din masina in masina si facem o cheta.
    – Bine, si cat da fiecare? zice omul din masina.
    – Cam 5 litri…”

      (Citează)

  2. 1. Ar fi misto daca articolele sunt numerotare, greu cu html ol.

    2. Reclamele pe youtube functioneaza, mi am luat teapa de cateva ori de la Buhnici si Cadar, ca apoi sa descopar defectte evidente.

    3. Am luat un frigider beko “smart” cu touch, programe si senzori.
    Nu are buton on/off, daca vars ceva si vreau sa curat trebuie sa mut frigideru ca sa l scot din priza, altfel prostu baga rece ca sa adjusteze temperatura cand usa e deschisa.
    Toate programele alea smart, hmda nici nu mam obosit sa citesc instructiunile, am setat temperatura si asa a ramas de 3ani.

      (Citează)

    • Vezi partea bună: încă funcționează. Să vezi cînd se retează țeava de freon, de la vibrații, fix la îmbinarea dintre cea de cupru si cea de aluminiu (isteață chestie), se duce freonul si uleiul incet-incet, apoi cade si compresorul. Iar reparatia costa aproape cît unul nou (dar altă marcă)…

        (Citează)

  3. Are -94 grade Celsius.

    Domnu’ inginer , vă rog, corectați informațiile eronate.

      (Citează)

  4. Gratarul ala cu WiFi de 1200 de dolari care nu functiona ca nu batea semnalul…
    Faza cu iranianul iesit la inspectie e copie la indigo dupa asasinarea nu stiu carui țar, sub trasura lui a explodat o bomba, dar era blindata si a scapat. A coborat si pe cand isi facea cruci de bucurie i-a mai aterizat o bomba la picioare si l-a terminat.

      (Citează)

  5. Gomboti sunt găluște le cu prune, iar prin Ardeal nu se prea fac papanasi fierți, doar pe la Brașov. Deci jumătate din articol e fals, cine știe cum o fi și partea cu străinătatea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus