un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 13 decembrie 2020

13 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

De ce alcoolul de 70 de grade este mai eficient pentru dezinfectare decât cel de 99 de grade. Nu mă așteptam la asta, dar știința este interesantă în atât de multe moduri.

Misterul lui SS Waratah. În 1909, la al doilea său voiaj, acest vapor de pasageri a dispărut și nu a fost găsit niciodată.

Marile lacuri sunt foarte mari. Președinția SUA se poate câștiga cu voturile din doar 11 comitate și încă unele cu 49% în favoarea candidatului. Sistemul cu electori și concentrațiile de populație pot fi speculate la extrem. Țări din Europa unde poți lua o cartelă SIM în mod anonim. Lumea împărțită în 4 părți cu populație egală.

Articolul din NY Times care a pornit scandalul Pornhub legat de copii în clipuri video. Și așa serviciul și-a pierdut imaginea cool pe care o avea, iar acum Visa și Mastercard au interzis plățile și începe o perioadă de moderare și filtrare a conținutului.

Cum a folosit Cardi B site-ul OnlyFans pentru a-și promova muzica.

Procesul US versus Kane. Niște oameni au speculat buguri în păcănele pentru a câștiga mulți bani. Au fost arestați și dați în judecată. Tribunalul a decis că mașinăriile de poker nu reprezintă computere protejate, iar acuzații au folosit doar butoanele pe care le aveau la dispoziție pentru a declanșa bugul, deci nu au intervenit neautorizat asupra mașinăriilor. Morala este că, dacă descoperi un astfel de bug, nu te calici să câștigi de 5 ori într-o zi jackpot-ul în același cazinou.

Cum a ajuns break-dancing-ul sport olimpic. Bănuiesc că membrii IOC erau fani Music Instructor?

Despre Chuck Yeager, care în 1947 a fost primul om care a zburat mai repede decât viteza sunetului. Vă vine să credeți că, doar 22 de ani, mai târziu oamenii călcau pe Lună?

10 cocktailuri italienești de făcut acasă.

Top 100 cei mai influenți oameni din 2020.

Ce invenție din istorie ați șterge. “I came here to say nuclear weapons, but apparently people on this thread are more worried about pop-up ads and Facebook”

Un panou publicitar din San Francisco avertizează angajații că ar putea fi înlocuiți cu un iPad dacă cer salariu mai mare.

Guvernul iranian a executat un jurnalist care critica conducerea statului. Era vinovat de “corupție pe pământ”, o acuzație generică ce spune că ești un om rău. Tot în Iran, o adolescentă care a publicat fotografii cu un filtru ce o făcea să pară zombie a fost condamnată la 10 ani.

Imagini din fabrica de sticlă Corning unde se face Gorilla Glass:

Ultima cursă din Formula 1 2020 are loc astăzi, la 15:10, în Abu Dhabi.

    5 comentarii

  1. De fapt, armele nucleare sunt singurul motiv pentru care nu am mai avut razboaie mondiale.

      (Citează)

  2. Vezi că ai mai multe povesti grupate în grupul 3 de linkuri

      (Citează)

  3. Deasemenea, Trump a convins inca un stat musulman sa recunoasca Israelul: Maroc.

    Fata de inrancenarea de pana acum, e un semn bun. Poate OM se calmeaza. (nu ma astept totusi sa o faca, o sa gaseasca alt motiv de razboi)

      (Citează)

  4. catre biglaziadmin:

    Websites prove their identity via certificates, which are valid for a set time period. The certificate for bigstep.com expired on 12/13/2020.

    Error code: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus