un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Acum poți face videocall cu Moș Crăciun

14 Dec 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Sunt două opțiuni pentru asta, Telekom și eMAG.

Acum câteva ore, la o conferință de presă, Telekom a anunțat un serviciu mișto pentru sărbători: poți vorbi online cu Moș Crăciun. Ca multe alte lucruri, și Moșul s-a mutat online în acest an.

Sper că treaba asta să fie de ajutor pentru părinții care astfel ar putea face o surpriză copiilor. Etapele sunt:

 1. te programezi pentru o zi și o oră pe site-ul sunamosu.ro, dai câteva detalii despre tine și copil.
 2. plătești 1 euro plus TVA prin SMS
 3. intri online și vorbești cu Moș Crăciun la respectiva oră, poți înregistra și apelul.

În spate se întâmplă și mai multe lucruri. Taxa aceea de 1 euro și ceva va fi donată către Fundația Regală Margareta a României, iar banii se vor duce într-un program de ajutorare a vârstnicilor. Persoanele în vârstă vor suferi probabil cel mai mult în acest an dacă mai puține familii se vor reuni pentru Crăciun și le va lipsi acea atmosferă de cadouri și nepoți.

Eu aș fi pus chiar o taxă mai mare, de 2-3 euro. Zilele și sloturile de rezervare sunt limitate (Telekom a angajat niște “moși crăciuni” fix din rândul unor vârstnici care în perioada aceasta vor să vorbească cu oamenii), iar o taxă este necesară pentru ca înscrierile să fie făcute “pe bune”, cu intenția serioasă de a participa. Cum banii se și donează ulterior, cred că Telekom ar fi putut cere chiar 2-3 euro pe un astfel de videocall, dar poate asta este doar părerea mea.

Au și un clip video despre asta, dar e atât de deprimant încât nu-l mai pun aici.

eMAG are o campanie similară cu “fii sunat de Moș Crăciun”, o găsiți prin acest link.  Este tot cu programare prealabilă, dar fără taxă, însă doar 3 zile sunt disponibile.

Înțeleg și că apelul moșului nu este garantat. “Dacă vrei să ajungă și pe la tine, scrie-i o scrisoare cu toate motivele pentru care meriți să te viziteze. Moșul o să le citească pe toate și o să aleagă în funcție de ele.

  5 comentarii

 1. Intre timp daca ai Cablu TV de la Telekom si se dezactiveaza Cardul CI nu-l poti reactiva in meniul My Repair de la Telekom desi ai optiune pentru Eroarea 4, nu se intampla nimic si singurul sfat Telekom este sa scoți Televizorul din priza si sa-l repornești după câteva minute.

    (Citează)

 2. La ora asta nu merge site-ul.

    (Citează)

 3. Orice numai sa mai cumparam ceva. Cu zana maseluta nu putem întra în direct?

    (Citează)

 4. Nu merge sunamosu.ro.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus