un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 18 noiembrie 2020

18 Nov 2020  ·

ȘTIRI  ·

23 comentarii

    23 comentarii

  1. “Google va lansa o versiune de Chrome pentru Apple M1”
    sa inteleg ca procesorul care este folosit pe tablete si telefoane, nu functioneaza pe laptop ? oare a mintit apple ?

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      18/11/2020 la 10:00 AM

      Sunt versiuni diferite de procesoare ARM iar știrea se refera la faptul că Google lansează o versiune nativă de Chrome, optimizata să ruleze pe ARM

        (Citează)

    • Glumești, nu?

      Dar dacă totuși nu, nu e procesorul de pe tablete, e unul pentru calculatoare, dar pe arhitectura ARM – deci ai nevoie de soft pentru el, nu merge ce era pe x86 fără emulare.

      Funcționează chiar bine după ce se spune în noile review-uri. În plus se pare că se mișcă cât de cât și developerii, s-ar putea să fie în grafic cu tranziția la AS.

        (Citează)

    • #radu “oare a mintit apple ?”

      google, facebook si amazon video au optat sa faca un fine tuning al aplicatiilor lor inainte si sa nu ofere vs veche direct catre cei cu Apple M. deci e alegerea producatorului de software.

        (Citează)

    • Bine înțeles că nu este același procesor. Cel de pe laptopuri se numește M1, cel de pe telefoane A14. Este o diferență clară!

      Cred că mulți oameni sunt ofticați să descopere că procesoarele făcute de Apple sunt mai mișto decât cele Intel. Adică până și acolo au succes? La naiba! Pe unii pare să-i doară treaba asta, poate au acțiuni la Intel.

      Dar despre asta vorbim mâine mai pe larg.

        (Citează)

    • Desi arhitectura este acceasi, dezvoltatorii trebuie sa-si “optimizeze” programele pentru M1.

      “Procesoarele Apple sunt masi misto decat cele Intel”, asa zice Apple, dar eu zic sa asteptam benchmark-urile.

      “Adică până și acolo au succes?”
      Chiar e o intrebare buna tinand cont ca Apple n-a innovat nimic in viata lor.

        (Citează)

    • Apple nu a inovat neaparat, doar au optimizat la maxim tehnologiile existente si au avut foarte mult succes in aproape toate domeniile in care s-au implicat.

        (Citează)

    • #Radu “eu zic sa asteptam benchmark-urile.”

      tu pot sa le astepti in continuare.
      la cum te antepronunti oricum nu sunt pentru tine.
      pentru restul au aparut Geekbench, Cinebench, Speedometer si se descurca excelent.

        (Citează)

    • Radu: Chiar e o intrebare buna tinand cont ca Apple n-a innovat nimic in viata lor.

      De fapt, chiar invers, investesc masiv în cercetare. Când primele tale procesoare fac ce nu reușește Intel de vreo 3-4 ani să facă, nu mai trebuie să demonstreze prea multe. Sau oricum, nu ție personal.

        (Citează)

  2. practic Lufthansa la economy e un low cost, doar ca mai scump.

      (Citează)

  3. Radu, nu pui pe https://pcpartpicker.com/, eventual sa faci si un articol cu ce componente vrei sa-ti cumperi? Mai vorbim, mai dam cu hatereala (cine nu se poate abtine), mai te zapacim, mai te convingem sa cumperi altceva …

      (Citează)

  4. Deci GPay va avea 3 niveluri:
    – US, unde va fi “banca”
    – restul lumii civilizate, unde merge aplicatia
    – Romania, Bulgaria si probabil Belarus, unde va merge “hibrid”

      (Citează)

  5. Am găsit un feature in Gpay instalat de pe ApkMirror, dacă ții degetul pe pictograma aplicației GPay poți selecta unul dintre carduri ce va fi folosit la plată. Parcă întreba cineva in articolul trecut.

      (Citează)

  6. Lufthansa are o atitudine de companie low-cost de cativa ani, faptul ca acum vor bani pe napolitanele alea de le dadeau la Economy nu face decat sa imi intareasca aceasta parere.

      (Citează)

    • Mulți sunt în situația lor. Din păcate, nu cred că scot mâncarea pentru că vor ei, ci pentru că trebuie să reducă din costuri, altfel dau faliment. Iar cu sindicatele lor nu te poți înțelege, așa că taie de la beneficiile clienților.

        (Citează)

    • Mi se pare foarte gresita mentalitatea asta
      “Avem probleme financiare fiindca nu prea mai avem clienti, haide sa taiem din beneficiile clientilor ca sa facem economie.”

        (Citează)

    • Eu zbor doar Lufthansa pe distanțe scurte/medii, că au și bilete mai ieftine (dacă le cauți), iar zborul e asigurat.

      Mi s-a întâmplat de 3 ori să nu mai zboare zborul meu, fie că era prea gol, fie din cauze tehnice, fie de la vreme, dar am garantat zborul de întoarcere fără extra bătăi de cap (inclus aici și noapte la hotel, garantată de ei). Biletul la zborul de back-up l-am primit în maxim 5 minute, confirmarea de hotel în 35 (cu shuttle și mic-dejun inclus). De aia e biletul mai scump (+ taxe aeroport mai mari).

      La low cost ai plătit banii, dar ești în mai toate cazurile pe cont propriu.
      Nu stăteam în sandwichul sau napolitanele alea, pe mine mă interesează mai mult liniștea ce mi-o oferă garanția aia. Plus (pentru mine) timpul economisit, că stau în München și mi-e mai aproape aeroportul din MUC decât Memmingen.

      Cred că aici depinde mult și de la caz la caz. Pe distanțe scurte/medii n-o să mori de foame că n-ai primit napolitana/snack-ul. Pe distanțe lungi n-am testat Lufthansa, nu mă pot exprima :)

        (Citează)

    • @Ralu: acestea sunt în continuare avantajele companiilor clasice în fața celor low-cost, chiar dacă serviciile directe par foarte similare.

      De obicei le apreciezi doar când te lovești de probleme și se rezolvă sau când nu-ți măsoară nimeni bagajul cu șublerul la intrarea în avion.

        (Citează)

  7. nwradu:
    Bine înțeles că nu este același procesor. Cel de pe laptopuri se numește M1, cel de pe telefoane A14. Este o diferență clară!

    Cred că mulți oameni sunt ofticați să descopere că procesoarele făcute de Apple sunt mai mișto decât cele Intel. Adică până și acolo au succes? La naiba! Pe unii pare să-i doară treaba asta, poate au acțiuni la Intel.

    Dar despre asta vorbim mâine mai pe larg.

    Mulți vor să fie un câștigător detașat (AMD dacă se poate, că e ăla bun și ieftin) și clar nu poate fi Apple, că ăia sunt haini și ți-au furat semnalul, bateria, încărcătorul etc. E bine că acum e și un al treilea jucător pe piață și cred că mulți (inclusiv Apple probabil) dacă procesoarele ar fi mult mai eficiente, chiar și cu performanțe similare celor de la AMD sau Intel.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus